Barış Atay; biz senin anana bir şey demeyelim, sen de bizimkine dil uzatma!'

neyse mune uyarmıştı. bu konuya yazmam yazmıştım. unutmuşum,mune unuttum sadece cevap hakkıydı. yazmıyoruum. ve çıkıyorum. cimbızıa ihtiyacım yok bu ara:)

bı kadının tesettur yada carsafla ortunmesıde baska bı kadının kalcalarının arasına gırecek sekılde vucut hatlarını bellı eden tayt gıymesı kadar dogal bence yada kalcalarını gostercek sekılde kısa sort gıymesı.Ben antalyada yasıyorum her ıkısıde var burda ıkısıde normal gelıo bana cunku herkesın kendı dusuncesı kım ne gıyerse gıysın sonucta baskalarının kıyafetıne karısırsak onun ÖZGÜRLÜĞÜNÜ kısıtlamıs oluruz öyle değil mi .Bu kadın musluman bu yuzden carsaflı yada bu kadın dinsiz bu yuzden kıçı bası acık dıye dusunmemek lazım ınsanlar nasıl ısterse oyle gıyınır buna kımsenın karısmaya hakkı yok haddi de deil zaten.Ama şu bır gercek kı carsaflı ların yada turbanlıların bu konuda elestırlmelerının tek sebebı İSLAMİYET diye düsünüyorum.Eğer çarsaf yada tessettur avrupada YENİ TİREND olsaydı insanlar kapanmayı islamiyet için deilde tarz olsun diye yapsaydı bukadar eleştirilirceğini düşünmüyorum.Ülkemizde islam dinine ve onun vecibelerinıi yerine getirenlere karşı bi antipati oluşturulmaya çalışılıyor ve çogu ÖZGÜRLÜK yanlısı insanlar bu oyuna alet oluyor ve sonunda kendilerıyle çelişkiye düşüyorlar...

bı kadının tesettur yada carsafla ortunmesıde baska bı kadının kalcalarının arasına gırecek sekılde vucut hatlarını bellı eden tayt gıymesı kadar dogal bence yada kalcalarını gostercek sekılde kısa sort gıymesı.Ben antalyada yasıyorum her ıkısıde var burda ıkısıde normal gelıo bana cunku herkesın kendı dusuncesı kım ne gıyerse gıysın sonucta baskalarının kıyafetıne karısırsak onun ÖZGÜRLÜĞÜNÜ kısıtlamıs oluruz öyle değil mi .Bu kadın musluman bu yuzden carsaflı yada bu kadın dinsiz bu yuzden kıçı bası acık dıye dusunmemek lazım ınsanlar nasıl ısterse oyle gıyınır buna kımsenın karısmaya hakkı yok haddi de deil zaten.Ama şu bır gercek kı carsaflı ların yada turbanlıların bu konuda elestırlmelerının tek sebebı İSLAMİYET diye düsünüyorum.Eğer çarsaf yada tessettur avrupada YENİ TİREND olsaydı insanlar kapanmayı islamiyet için deilde tarz olsun diye yapsaydı bukadar eleştirilirceğini düşünmüyorum.Ülkemizde islam dinine ve onun vecibelerinıi yerine getirenlere karşı bi antipati oluşturulmaya çalışılıyor ve çogu ÖZGÜRLÜK yanlısı insanlar bu oyuna alet oluyor ve sonunda kendilerıyle çelişkiye düşüyorlar...
şu anda kapanmaların pek çoğu bir tarafa yanaşmak için zaten.:KK14:

Ozgurluk yanlisi deyince ustume alindim. Ozgurluk iste boyle birseydir, kimi insan baskalarinin tecrubelerinden ders cikartir, kimisi ise anca kendi kaybettiginde anlar:
upload_2015-1-7_4-9-24.jpeg

Bu da kanun ciktiginin ertesi gunu sokaklara dokulen Iranli kadinlarin 1979da tesettur zorunlu hale geldigindeki gec kalmis protestolari:
BzNrFkfIUAE0PxP.jpg:large

şu anda kapanmaların pek çoğu bir tarafa yanaşmak için zaten.:KK14:
Aynen katiliyorum. Birak sokaktaki is as bulma umudu ile kapananlari, artistler bile ac-kapa artema halinme geldiler uc kurus daha fazla kazanmak ugruna.. Ulkenin hali trajikomik.. :KK58:Bir ampulun pesine ulkenin nerdeyse yarisi bir anda kapandi, millet isine bakiyor, issiz ac dolasacagina modaya uyuyor, menfaat dunyasi..

Eger ınsalar devlet zoruyla kapanmaya zorlanıyorsa ve sen kapanan ınsanın gercekten zorla kapandıgından emınsen ozaman devletın faşist yaklaşımını eleştirebilirsin AMA kapanan ınsanlarla alay edemezsin ona gerici diyemezssin bi tarafa yaslanmak icin kapandı diyemezssin,kapanan ınsanı elstıremezssin,üstelık gercekten inancı gereği kapandıysa ozaman aynı faşistliği sen yapmış olmuyomusun...Iranda ınsanlar zorla kapanmaya zorlanıyorsa sen kendi ulkende kendı vatandaşını nıye eleştırıyorsun gıt orda zorla kapanan ınsanları elstır madem bukadar emınsın :KK48:

BEN INSANLARIN ZORLA ACILMALIRINADA ZORLA KAPATILMALARINADA KARSIYIM ama hıc bır zaman kımseye zorla mını etek gıyıyosun yada zorla kıçını basını gösterıorsun deyıp elestırmedım,En Büyük TÜRKİYE Bayragını eline alıp sokaklara cıkanlarada sen hangı partıye yaranmaya calısıosun da demedım cunku bız ALLAHA ŞÜKÜR TÜRKÜZ VE aynı zamanda da MÜSLÜMANIZ eger elımızdekı turk bayragı bırılerının zoruna gıdıyorsa basımızdakı tesetturde sonuna kadar zoruna gıtsın umrumda deil...Şunu kendınıze soylemek cok zor gelıyor bılıyorum ama İSLAM DÜSMANI mıyım dıye bi sorun kendinize...Avrupada nasıl ki camiler islam düsmanları tarafından hedef halıne gelıyorsa turkıyede de tesetturluler elestırılıyor kapanmaları hep bır kılıfa uydurulmaya calısılıyor...Bızım o faşist avrupalılardan ne farkımız kalıyor...

Ozgurluk yanlisi deyince ustume alindim. Ozgurluk iste boyle birseydir, kimi insan baskalarinin tecrubelerinden ders cikartir, kimisi ise anca kendi kaybettiginde anlar:
Eki Görüntüle 1364967

Bu da kanun ciktiginin ertesi gunu sokaklara dokulen Iranli kadinlarin 1979da tesettur zorunlu hale geldigindeki gec kalmis protestolari:
BzNrFkfIUAE0PxP.jpg:large
peki burası Suudi Arabistan mı?
hayır haklı olduğunuz tek nokta bazı insanların zorbalıkla kapatılabilecek olduğudur..
yani inancından ötürü kendi kalbi ve beyni fikirleriyle kapanan insanlar yok mudur yani?
arkadaşlar üstünüzü başınızı açmanız saçmanız nasıl sizin bedeni ve fikri özgürlüğünüzse bazı kadınların çarşaf giymeside aynı denli bir özgürlüktür ..anlıyor musunuz?

Peki açılmaların sebebi ne?Bırak insanlar ne tarafa yanasırsa yanassın bundan sana ne yada bana ne...
yanlış sonuçta..fakir işsiz kesimi bu şekilde yanlarına çekiyorlar..oy alıyorlar..asgari ücretlere adam gibi zam yapsalarda ünüversite öğrencisi gencecik insanlar daha özgür bireyler olabilse..

Hosuma giden bi yazi :) Icimden geldi paylastim, iyi okumalar :KK52:

http://3.bp.blogspot.com/-ufeNv4WYPvc/UmlmeEHLUaI/AAAAAAAAAIM/7Oe_anjDHaE/s280/niqabology.png

“Merhaba.
Evet o yüzümdeki peçe. Hayır çarşaf değil, peçe peçe.
Öyle kötü bakmayın terörist değilim. O elinizdeki kitap var ya onu ben de çok severim.
Hayır evli değilim. Ve ailem zorlamadı. Hatta biliyor musun annem halen ‘çıkar şu şeyi’der.Hakkımda ‘teyze o teyze’ dedin ama ben 30-40 yaşlarında değilim. Hatta biliyor musun senden bile gencim.
Ehliyet sınavına girecekmişsin. Biliyor musun benim de ehliyetim var.
Seninle saatlerce edebiyat, siyaset, ülkeler, coğrafyalar, teknoloji hakkında konuşabilirim.Vaktin mi yok tamam sen bilirsin.
Sizi dışlamıyorum hayır. Farkında değilsiniz ama asıl sizler bizi dışlıyorsunuz; bakışınızla,davranışınızla,tavrınızla. Sayenizde ‘şu peçeliler’ diye bir örgüt çıktı virüs gibi yayılıyorlar. Aman Allah.
Yok, yok. Babam eve kapatmadı beni. Üniversitede okuyorum desem inanır mısın? Sanmıyorum. Peçelilerin kafası derse basıyor mu ki dersin. Ama biliyor musun derslerim iyidir ortalamam da yüksek. İngilizce, Fransızca biliyorum az buçuk da başka diller. Sosyal olmak evden çıkmak, o cafe senin bu restoran benim gezmek mi diyorsun? Katılmıyorum sana. E o zaman asosyalsin, yalnızsın mı diyorsun?
Hayır yalnız değilim. Arkadaşlarım, dostlarım var. Evet biz de sizin gibi buluşuyoruz arada. Hem de sizin gittiğiniz yerlerden daha rahat bir ortamda. Çok düşünme neresi diye canım, ev tabi ki ev. Hani şu çatısı ve kapısı olan 2+1 , kombili.

Kim demiş cemaate bağlıyım diye. Allah aşkına söyle bana hangi cemaat var peçelilerle dolu olan?Yoo yoo tarikata da girmedim. Hayır anne aklıma giren sakallı bir erkek yok peçe takmamı söyleyen.

Aramıza giren bu mesafe ben peçe taktım diye değil muhterem sınıf arkadaşım. Farkında mısın bilmiyorum ama taktığım için sen yanıma gelmiyorsun. Merak etme cebimde bir sniper yok. Çakı var ama. : )

Ve sen diğer sınıf arkadaşım. Hani bana hayırlı olsun mesajı atmıştın ya. Keşke bunu çekinmeden o arkadaşlarının yanında da söyleseydin. Merak etme aforoz edilen sen değil ben olurdum.”

Bu ve bunun gibi bitmek bilmez düşünceler. Otobüste yanımda oturan kıza, yolda laf eden kadına, sınıf arkadaşlarıma, aileme haykırmak istediğim. ( Haykıramadı)

Arkadaşına dedin ya ‘bu nasıl nefes alıyo ya’ . Burnumda tıkaç yok nefes alabiliyorum.

Selam ben niqabology. Peçe takalı bir ayı geçti. Ama ne bir ay ya hu.

Evden her çıkışımda “bari oraya giderken takma şu mereti gıcığı” demekten yorulmayan annem . "Hay mübarek orada haram yok mu niye takmayayım" demekten yorulan ben. Ve arabaya her binişimde "arabada bari çıkar şunu" demekten yorulmayan evet yine annem. "Arabanın camı filmli değil ki Allah Allah" demekten yorulan ben.
Çoğunun ‘yobaz’ dediği bir şehirde yaşadığım için zorluklar fazla olmadı, itiraf ediyorum. Fakat üniversite ortamı bu. Her telden, her yerden insan var. Burdan peçe takan fakat üniversiteye gitmeyen yoldaşlarıma sesleniyorum, çok şanslısınız be bacılar. Oturun mis gibi evinizde, üniversite okumadım diye üzülmeyin de.

İtiraf ediyorum başlarda ne lens ne gözlük taktım. Niye mi? Yolda geçerken bana ters ters bakanları görmemek için. Gülmeyin ya hu. Şaka değil. Baya işe yaradı ama. Valla.
Normalde evden kendisi çıkmayı sevmeyen ben ailem henüz öğrenmesin görmesin diye evden onlardan erken çıkıp saatlerce diş doktorumun kapısının önünde de bekledim. Sahi bu dişçiler neden muayenehanelerini saat 9da açıyorlar ?L

İlk lafımı 5 yaşındaki kardeşimden yedim. Bilmiş bilmiş bana “ıyy öcü gibi olmuşsun , çok komiksin ehehe” dedi. Ama biliyor musun o minicik çocuk bile üzüldüğümü düşünüp gönlümü aldı “ şaka şakaya güzel olmuş” diyerek. Düşün yani. 5 yaşında.

Gavurİzmirin tam zıddı olan yobaz bir şehirde yaşıyorum dedim evet. Fakat yakın zamanda hani şu başkent var ya. ‘Medeni’ ülkenin pek medeni başkenti. Aman Ya Rabbim. O ne biçim şehir öyle ya hu. Bırakın peçeliyi çarşaflıyı ‘normal’ bir kapalı bile görmedim. ( Pot kırdım sanırım anormal olduğumuzu itiraf ederek) Tamam Ankaranın tamamını görmedim sonuçta ama gördüğüm yerlerde durum böyleydi. Gavur İzmir pek hoş lakabını Ankaraya hediye etsin bence.

Sevgili diş doktorumun muayenehanesinde çalışan teyze. Muhabbet ederken birinden bahsediyordun ya bana imalı imalı bakarak “ Maşallah çok güzel bi kadın kendisi, çok da modern bir kapalı rengarenk giyiniyor” vs. Ben evimde de peçe takmıyorum ki. Evimde de sizin tabirinizle ‘kara kara’ giyinmiyorum ki. Bi ara çaya gel dolabımı göstereyim sana.

Ve sen muhterem akrabacım. Beni böyle görünce kınadın laf ettin ya. Hani sizin o düğünlerinizde kadınlı erkeklı karşılıklı göbek atan kapalı kızlarınız var ya. Onlar gibi olsam biliyordum beni yere göğe sığdıramayacak hatta oğluna almak isteyecektin. Yok istemem zaten, kalsın.

Bütün bunlar arasında olumlu şeyler olmuyor mu, oluyor elbet. Kemalist,solcu, çok zıt birinin beni takdir etmesi hayırlı olsun demesi. Vallahi başörtülü kardeşler sizin onlardan öğreneceğiniz iki şey var ki çok önemli “saygı ve anlayış”. Evet başörtülü kardeşler dedim. Neden mi? Çünkü bana yolda ters ters bakan, okulda araya mesafe koyan açık arkadaşlar değil kapalılardı. İnanın karşı cins bakmıyor, onlar saygılı davranıyor fakat bu başörtülü kardeşler nedendir bilinmez değişik triplere giriyor. Merak etme bacım, ben peçeliyim sen değilsin diye seni kınamıyorum. Hayır iyi bir Müslüman değilsin de demiyorum. Ben iyiyim sen kötü. Ben masumum sen günahkar. Hayır hayır bunları demiyorum. Peçe takıyorum evet ama bu hatalara düşmeyeceğim anlamına gelmez. Evet elhamdülillah haramlardan uzak tutuyor bizi bu fakat Allah aşkına bu günahsavar değil ki. Ya hu kaç kere dedim öyle bakma, Roketatar da değil bu. Benden sana bir zarar gelmez merak etme.

Ve en önemlisi. Bilen bilir bu şehirde şoförler yol vermeyi bilmezler yayalara. Ama inanır mısınız herkes yol veriyor ya hu saygıdan. Siz de takın bak faydasını göreceksiniz J

Ve küçük bir hatırlatma. Bir hata yaparsam bu tüm peçelilere atfedilemez. Yapmayın bunu. Evet ben onları da temsil ediyorum. Ama hepimizin farklı yaşantıları, zorlukları, karakterleri olduğunu unutmayın. Ben zamanında ettim bu hatayı. Bu peçeliler hep böyle sürme çekiyorlar demedim mi dedim. Ama öyle değil be kardeşler. Benim düştüğüm hataya düşmeyin e mi?

Niqabology

Öyle kötü bakmayın terörist değilim

Hakkımda ‘teyze o teyze’ dedin ama ben 30-40 yaşlarında değilim. Hatta biliyor musun senden bile gencim.

İtiraf ediyorum başlarda ne lens ne gözlük taktım. Niye mi? Yolda geçerken bana ters ters bakanları görmemek için.
Yüzünü göremediğim bir insan yanımdan geçerken biraz uzaklaşanlardan biriyim bende.Ama niyetim peçeli şahsı aşşağılamak değil tamamen kendimi güvene almaktır.Nerden bilebilirim o peçenin altında bir erkek,bir sapık veya katil olmadığını?
Veya yüzünü görmediğimiz kişi 18 lik genç kız mı,70 yaşında nine mi nerden bilebiliriz?Tabii ki teyze diyeceğiz ki 70 lik nineyse peçenin altındaki ayıp olması.
Çok saçma bir alınganlık ve buram buram acıtasyon kokan bir yazı olmuş.

Yüzünü göremediğim bir insan yanımdan geçerken biraz uzaklaşanlardan biriyim bende.Ama niyetim peçeli şahsı aşşağılamak değil tamamen kendimi güvene almaktır.Nerden bilebilirim o peçenin altında bir erkek,bir sapık veya katil olmadığını?
Veya yüzünü görmediğimiz kişi 18 lik genç kız mı,70 yaşında nine mi nerden bilebiliriz?Tabii ki teyze diyeceğiz ki 70 lik nineyse peçenin altındaki ayıp olması.
Çok saçma bir alınganlık ve buram buram acıtasyon kokan bir yazı olmuş.
Parkon, 2011 yilinda umreye gitmistim. Orda 1 hafta normal basörtüsüyle 1 hafta peceli dolastim. Ben bu peceye öyle alistim ki eve gelince cikardim anca. Türkiye de havaalinda bi cok kisi afedersin öküzün trene baktigi gibi baktilar. Her güvenlikten gecisimde üstümü basimi didik didik arayip durdular. üstümde bisey bulamayinca suratli düstü her seferinde. Insanlar korkabilir ama bu cidden gurur kirici bisey. Benim orda allah rizasi icin taktigim seyde insanlar art niyet aradi. Acitasyon degil bu bi gercek. Ben hayatimda bir defa yasadiysam bunlari, günlük takanlarin gereksiz alinganlik yaptigini düsünmem..

Parkon, 2011 yilinda umreye gitmistim. Orda 1 hafta normal basörtüsüyle 1 hafta peceli dolastim. Ben bu peceye öyle alistim ki eve gelince cikardim anca. Türkiye de havaalinda bi cok kisi afedersin öküzün trene baktigi gibi baktilar. Her güvenlikten gecisimde üstümü basimi didik didik arayip durdular. üstümde bisey bulamayinca suratli düstü her seferinde. Insanlar korkabilir ama bu cidden gurur kirici bisey. Benim orda allah rizasi icin taktigim seyde insanlar art niyet aradi. Acitasyon degil bu bi gercek. Ben hayatimda bir defa yasadiysam bunlari, günlük takanlarin gereksiz alinganlik yaptigini düsünmem..

Bende yazıdan alındım,çünkü peçeli insanları hiçbirşekilde horgörmediğim halde yanından geçerken uzaklaşıyorum dediğim gibi.Asla incitmek veya gururlarını kırmak değil amacım bunu yaparken.Horgörenler de vardır sen yaşadım diyorsan.
Havaalanında aranmana bozulma dışhatlarda hep yapıyorlar bunu.10 yaşındaki kızımın ayakkabısına kadar çıkarttırdılar.

Bende yazıdan alındım,çünkü peçeli insanları hiçbirşekilde horgörmediğim halde yanından geçerken uzaklaşıyorum dediğim gibi.Asla incitmek veya gururlarını kırmak değil amacım bunu yaparken.Horgörenler de vardır sen yaşadım diyorsan.
Havaalanında aranmana bozulma dışhatlarda hep yapıyorlar bunu.10 yaşındaki kızımın ayakkabısına kadar çıkarttırdılar.
Iyi havaalindaki aramalar normal diyelim ama bakislar cidden cok rahatsiz edici. Sen belki sadece mesafeli olmaya calisiyosun icinde kötülük beslemeden ama karsi tarafa bunun nasil yansidigini bilmiyosun. Biri senin görünüsüne bakip yanindan uzaklassa kendini nasil hissedersin?

Iyi havaalindaki aramalar normal diyelim ama bakislar cidden cok rahatsiz edici. Sen belki sadece mesafeli olmaya calisiyosun icinde kötülük beslemeden ama karsi tarafa bunun nasil yansidigini bilmiyosun. Biri senin görünüsüne bakip yanindan uzaklassa kendini nasil hissedersin?
İşte diyorum ya,buna alınmamak lazım.
Dış görünüş diye birşeye tepki yok orda.
Sadece bir çarşaf var içinde ne olduğunu bilmiyorsun.
Heryer kapkaççı,hırsız,manyak dolu.Misal bir kapkaççı peçe takıp kadın kılığına girse,çarşafın altında bıçakla gezse bunu ayırt etmen mümkün değil.Senin hiç aklına gelmiyor mu böyle birşey?

saadece çarşaflı değil genelden biraz farklı herkez dışlanıyor..havaalanında ataisitm dediği için bir genci 3 kişi dövmütü yayınlandı bu olay

X