Tatlı Tarifi Bardakta Keşkül (resimli)

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.943
33
Hafif ve gayet leziz bir tatlı..Ramazan için çok uygundur kendileri..

Yarım litre süt
1 çay bardağı su
400 gr. Şeker
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
Dövülmüş fıstık yada hindistan cevizi

Yapılışı:

Geniş bir tencerede su, süt ve şekeri sürekli karıştırarak kaynatın. Ayrı bir kapta yumurtaları çatalla hafifçe çırpın. Nişastayı pirin unu ile karıştırın. Kaynamakta olan süte sürekli karıştırarak yedirin. Tatlı istediğiniz koyuluğa geldiğinde servis tabakları veya benim gibi bardaklara boşaltın ve süsleyerek servis yapın.

Son düzenleme:
Arkadaşlar Beğenilerinizi Belirtmek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.

ben keşkülü çok severim ama bademleri nasıl koyacağımı anlayamadımm .bademsiz de keşkül olmaz dimi ..pek tecrübeli değilim ama...elinizesağlık...

arkadaslar lıbyana nerde artık gormuyorum ben onu ıns kotu bı durum yoktur

çok hoş göründü pirinç unu nerde satılıyo yani her markette varmıdır yoksa büyük marketlerde mi vardır bulamazsak normal unla olurmu şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaslr epeydır yoktum bu yuzden yorumları yenı okudum tesekkur ederım..
Fındık fıstık badem uzerıne serpıstırılebılır
Pırınc unu hemen hemen tum marketlerde bulunuyor sanırım Turkıyede canım
Ama bulamazsanız da normal un ıle de olur..
Sevgıler..

Sütlü tatlıları seviyorum deniycem ...hındıstan cevızını ustune mı ıcıne mı

libyanacım bu akşam denıycem yarın yorumlarımı ıletırım canım :)

Libyanacım tatlı cok kolay yapılışı cok az vakıt harcadıgımız bır tatlı oldu sanırım ben şekerı nı bıraz fazlamı yapmısım yada tuz ayarınımı az yada hındıstan cevızımı cok oldu bıraz sekerlı geldı ...ama tad olarak guzeldı...teşekkürler tarıfın içincokacimcoook:sm_cool:

Ellerıne saglık hanunama.s.
Haneydı fotosenağlama
Hemen cukk mıdeye mı ındırdın:mymeka:
kaydirigubbakcemile3 Canım hındıstan cevızını cok koymasaydın ..ya da dedıgın gıbı tuzla dengelemıs olman lazım opucuk
sımdı yenı tarıf eklıcem:1closedeyes:

Dedıgın gıbı bı snrkı sefere dengeyı kurarım sanırım resıme gelınce dun dıgı yanımda dıılmıs snrdan farkettım canım :sm_cool:

hafta sonuna 8kişiyiz misafirlerim var bu ölçüyle ne kadar çıkarki
şöyle beni uğraştırmayaca ama görünüşü güzel tatlı ararken buldum
etimekli tatlımı yapsam diyorum ama
sizinkiden yana gibi gönlüm
ellerinize sağlık

Afıyet olsun arkadasım.
Nacızane onerılerım,keskule alternatıf olarak yalancı tavuk gogsu de yapabılırsın harıka oluyor ne zaman yapsam tarıfını mutlaka ıstıyorlar..:teytey:
Etımeklı pasta da sahane olur hem de cok basıt...Ugrasmazsın..Sımdı bu sekılde sutlu tatlı yaparsan canım olculerı ıkıye katlaman lazım y da bardakları yarım doldurman lazımdelikafadulden
Pasta yaparsan daha cok cıkar ya da ıkısını de yap:roflol: :tomato:
Azerı Kızının yalancı tavuk gogsu tarıfını uyguluyorum enfes bırsey,etımek tatlısının tarıfı de Sympatique den..Bu da benım sakızlı tavuk gogsum
Sakızlı Tavuk Göğsü
Malzemeler
2 Kahve Fincanı Pirinç Unu
2 Kahve Fincanı Mısır Nişastası
5 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Tozşeker
1/2 Tavuk Göğsü
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Dövülmüş Sakız
Hazırlanışı
Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra üzerine tavuk etini ilave edin. Bir kepçe tavuk suyu ile beraber sakızı da ekleyerek tahta kaşıkla döve döve çırpın.
Hazırladığınız tavuk göğsünü ne kadar iyi döverseniz o kadar iyi olur. Tavuk göğsünü yayvan bir tepsiye döküp soğuyunca üzerine tarçın serperek servis yapın.
Sahane bır tarıf..Ama acccuk ugrastırmalı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…