• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyo paspasları nasıl yıkıyorsunuz?

Her şeyi her şeyle yıkayabilirim, gayet pis ve dağınığım, ben öyle nevresimdir havludur iç çamaşırıdır ayıran kadın değilim lakin banyo paspasları tek, bezler tek, halılar tek yıkanır.
Hatta mutfak bezlerini de bir makine olarak yıkıyor, içine hiçbir şey karıştırmıyorum.
Sizin yaptığınız yer sildiğiniz bezle tezgahı silmek gibi bir şey olmuş.
Mantıken yıkanıyor evet ama kaynatma olmadığından, deterjanla nereye kadar hijyen sağlıyoruz?

El havluları da elimizi yıkayınca kullanılıyor ama nasıl kirleniyor ?😂
Şaka bir yana ben de bilmiyorum ama hassasım o konuda.Hepsi ayrı🙄
El havluları kirleniyor mu ki :( Ben ıslak kaldığında bakteri üretir diye yıkıyorum sıklıkla, kirlendiğini düşünmemiştim :D

Ay yapan yapsın..herkes kendi pisliğine baksın hiç de umurumda olmaz..evde iki kişiyiz zaten banyomu bizden başka kullanan birisi de yok..ki sürekli paspas değişimi yaptığım için pis olduğunu düşünmüyorum..ki zaten iki paspasim beyaz..ozon döküp yıkıyorum beyaz kalsın diye mikrobu varsada ölüyordur zaten
:KK64:hiç işte bende konuşuyorum boşa
Sen bilirsin tabiki

Herkese iyi akşamlar.
Öncelikle başlıkta da belirttiğim gibi banyo paspaslarınızı nasıl yıkıyorsunuz? Özel olarak sadece o ürünü mü yoksa kirlilik derecesine göre vs mi?
Az önce bir olay yaşadım inanılmaz canım sıkıldı, ne yapacağımı şaşırdım. Evliyim, ailemden başka şehirde yaşıyorum. Annem de 1 haftalığına yanıma geldi. Bir kaç parça kıyafeti vardı yıkar mısın dedi ben de eşimin kendimin aynı renkteki kirlilerini attım baktım makine hala çok boş, banyodaki paspası da attım. (1 hafta olmamıştı sereli) annem farketti. O kadar üzüldü, bozuldu ki. "Tuvalette Yere serdiğin paspasla nasıl çamaşırları aynı anda yıkarsın, ben bir daha giyemem o kıyafetleri" ve daha abartı şeyler söyledi. Özür diiledim, makina bitince çıkarıp tekrar yıkarım dedim "anlamı kalmadı ki çöp oldu artık, iğrenç bir şey yaptın" vb sözlerle baya payladı. Ne yapacağımı bilemedim. Ne yapmam gerekiyor, nasıl telafi edebilirim bu durumu? Yıkandığı için çok sorun görmemiştim hiç bilemedim. Çok leş hissettim kendimi
10 senedir banyo paspası ve kıyafet bir arada yıkamadim. Yıkanmaz mantık dışı

Herkese iyi akşamlar.
Öncelikle başlıkta da belirttiğim gibi banyo paspaslarınızı nasıl yıkıyorsunuz? Özel olarak sadece o ürünü mü yoksa kirlilik derecesine göre vs mi?
Az önce bir olay yaşadım inanılmaz canım sıkıldı, ne yapacağımı şaşırdım. Evliyim, ailemden başka şehirde yaşıyorum. Annem de 1 haftalığına yanıma geldi. Bir kaç parça kıyafeti vardı yıkar mısın dedi ben de eşimin kendimin aynı renkteki kirlilerini attım baktım makine hala çok boş, banyodaki paspası da attım. (1 hafta olmamıştı sereli) annem farketti. O kadar üzüldü, bozuldu ki. "Tuvalette Yere serdiğin paspasla nasıl çamaşırları aynı anda yıkarsın, ben bir daha giyemem o kıyafetleri" ve daha abartı şeyler söyledi. Özür diiledim, makina bitince çıkarıp tekrar yıkarım dedim "anlamı kalmadı ki çöp oldu artık, iğrenç bir şey yaptın" vb sözlerle baya payladı. Ne yapacağımı bilemedim. Ne yapmam gerekiyor, nasıl telafi edebilirim bu durumu? Yıkandığı için çok sorun görmemiştim hiç bilemedim. Çok leş hissettim kendimi
Hiç canınızı sıkmayın. Düşünememiş olabilirsiniz. Bazı insanlar çamaşır yıkamasına daha takıntılıdır kişiden kişiye değişir. Siz yinede ayrı yıkayın pek hijyenik olmuyor hem ayak basıyoruz hemde tuvalet pisliği bulaşmış olabilir. Çamaşır az ise kısa programda yıkayın paspaslarınızı. Bir paspas için canınızı sıkmanıza değmez. Kıyafetlerini bir daha yıkadığında aslında sorun çözülür ama annenizin bileceği iş tabiki. 😊

Ben ayrı yıkıyorum çünkü banyoda sigara içiliyor, rengi kararıyor bazen kül oluyor, ıslak yere denk geliyor falan onlarla başka çamaşırları atmıyorum genelde.

Ama ben iç çamaşırlarını da normal çamaşırlarla yıkıyorum mesela. Bunu iğrenç bulanlar da var. Sonuçta balık yaptığımız tavayı da kek yaptığımız borcamı da aynı makineye atıyoruz yıkandığı sürece bana problem gelmiyor, aynı mantık 😅 Ben de pisim, olur öyle. İstemiyorsa kendi ayrı yıkasın madem
Neden banyoda sigara içiyorsunuz? Eğer binada yaşıyorsanız o havalandırma dan bütün binaya sigara kokusu yayılıyor. Bizim binada da biri öyle yapıyor öyle canım sıkılıyor ki. Kim olduğunu da bilmiuorum ki gidip söyleyeyim ama çok üzülüyorum. Evimi temizliyorum miss gibi oluyor sonra berbat bir sigara kokusu 😔

Konuya gelecek olursam, ilk evlendiğimde 23 yaşındaydım. Ne nasıl yapılır pek bilmezdim çünkü annem hiç yaptirmamisti, üni, atanıp gitme derken öğrenmeye fırsatım yoktu. Siz gibi bir kaç kez yıkadım. Sonra bir kere kayinvalideme denk geldi sen onları onlarla mi yikiyorsun olur mu hiç öyle diye bı payladi. Ben de olmaz mı ki öyle bilemedim ben demiştim. Sonra kadın seni kırmak için demedim kızım filan diye özür diledi 😅 o günden beri asla başka şeylerle bir yıkamam. Her hafta mutlaka değiştiririm o örtüyü. Yıkarken de bazen diğer halı ortuleriyle ve temizlik bezleriyle attığım olur. Beyazları bır, koyu siyah lacivert ve kotu bir, koyu renklileri bir, açıkları da iki aşamalı ayırıp atıyorum. Bu sırada çok cins ayrimi yapmıyor. Zaten kendi camasirlarimiz. Öyle aşırı bir ayrıma titizlenmiyorum. Zaten herkes her gün iç çamaşırını mutlaka değiştirir öyle kirli birşey ancak ikiz bebeklerin yemek lekesi park kiri filan oluyor. Ama banyo paspaslarini başka şeyle atma. Annen de abartmış. At giysi kutularına gitsin. Kendi bilir.

Bence anneniz abartmış ya ne olacak tekrar yıkanır giysiler.

Kızlar banyo paspasına sadece su damlamıyor mu siz bu paspastan niye bu kadar korkuyorsunuz :KK53:

Benim banyo paspasını kedim kendine özel alınmış bi yatak sanıp sürekli üzerinde uyuduğu için ayrı yıkıyodum ben. Meğerse titizmişim eheh :KK76:

Neden banyoda sigara içiyorsunuz? Eğer binada yaşıyorsanız o havalandırma dan bütün binaya sigara kokusu yayılıyor. Bizim binada da biri öyle yapıyor öyle canım sıkılıyor ki. Kim olduğunu da bilmiuorum ki gidip söyleyeyim ama çok üzülüyorum. Evimi temizliyorum miss gibi oluyor sonra berbat bir sigara kokusu
Kışın eşim içiyor maalesef, evin içinde içilmiyor kedide astım olduğu için, Ankara'nın kışı kıç dondurduğu için balkonda da içmek istemiyor. Söylüyorum üst katlara çıkar havalandırmadan diye ama başka çözüm bulamadık :(

Kıyafetleri, havluları, temizlik bezlerini ve mop başlıklarını, mutfak bezlerini, paspasları ayrı ayrı yıkayan bana yorumlar şok etkisi yarattı. Ne bileyim sifon çekerken idrar sıçrayabilir, erkekler ayakta tuvaletini yaptığı için idrar damlayabilir; af buyurun geçen reglken tuvalet kağıdına uzanacağım diye paspasa damla vurdu, hemen asperoxla çitileyip makineye tek olarak attım. Çok yadırgadım bazı durumları, beni huylandırdı.

Ben de kıyafetlerimle atmam ya. Genelde ayak havlulariyla beraber atarım. yada eğer makineyi doldurmayacak gibiyse ve kirlendiyse zaten küçücük diye duşakabinin içinde iki fırçalarım durular balkona atarim kurur.

Back