Herkese öncelikle merhaba.
evlenmeden önce hep 50 li kilolarda gezen biri olarak ailemdede hiç kilolu bayan yok. hiç bir zaman kilomu problem yapıp diyet listelerine başvuracagım aklıma gelmezdi. balık etli ve çok orantılı olan vucudumu hep begendim. 56 kiloyu ne yaparsam geçmezdim. ve bu kilo bana gerçekten çok yakışırdı. evlilikle birlikte 5 ayda 60 kilodan 68 e çıktım. hamile kadıgımın 2.. ayında tam 71 kiloydum. hamilelik dedim ve yedim yedim yedim. nasılsa dogumdan sonra vericektim. dogum yapıp hastaneden çıkarken tam 83 kiloydum. herkes dert etme ailede kilolu yok verirsin dedi. kızım 2.5 yaşına geldi ve 2.5 senede düşe düşe sadece 76 kiloya inebildim. allahım nasıl birşeydi. her seferinde diyete başlıyor ama yarım kalıyyordu. sonra diyet haplarına başladım. bir hapla 1 ayda 5 kilo verdim 70 olmuştum. ama 1 ay sonra 76 oldum tekrar. bir magazaya girdiğimde en büyük bedenimiz 40 demelerinden sıkılmıştım. eşiminde kilomu hiç bana hissettirip sorun etmemesi beni daha da umursamaz yapmıştı. artık büyük beden satan magazalara girmeye başlamıştım 42+ magazalrdan alışveriş yapıyordum. annemlere her gittiğimde annemle kilo yüzünden kavga ediyorduk. giyecek hiçbirşey bulamıyordum. bir gün bir arkadaşımı yolda gördüğümde tokat gibi çarptı gerçek suratıma. arkadaşım ne olmuş sanaaaaaaa diye şoka girdi. yazık etmişsin kendine hemen kendine gel dedi. daha yaşım 26 dıydı. akşam eve geldim ve eşimin msn de bir arkadaşıyla yazışmasını gördüm.(18 mart 2009) arkadaşına bir muhabbet esnasında ŞİŞMAN KADINI KİMSE SEVMEZ ...diye bir yazışma gördüm. o gün o saatte akşam saat 8 di tüm hayatımı değiştirecek kararı aldım. ve temmuz ayının 9 u yani evlilik yıldönümüme kadar 63 kiloya geldim. şua n 59 kiloyum . şimdi hedefim 5 kilo daha vermek. verdiğim kiloları koruyorum hala. ve bundan sonra almamaya söz verdim. her gören şok oluyor. çocugum olduguna bile inanmıyorlar. kimse inanmıyordu verebilecegime kilolarımı. özellikle annem. veremezsin artık diyordu. şimdi 38 beden giyiyorum. sporla destekledim vucudumda en ufacık sarkma olma. o kadar mutluyumkiii her magazadan istediğimi alıyorum. tarzımı imajımı değiştirip bekarlık günlerime döndüm. kızlar yeterki inanın . hedeflediğiniz herşey gerçek oluyorrr . herkese başarılaropuyorumnanaktanRESİM KOYMAYI BALARIRSAM KOYUCAM ARKADAŞLAR
ayy ayakta alkışlıyorum seni bende evlendıgımden beri 5-6 kılo aldım 65 kiloyum bende vermek ıstıyorum.
peki ama sen nasıl kilo verdin anlat biraz diyetisyenemi gittin ne yedin ne içtin ve ne yemedin?spor yaptınmı hadi anlat bize a.s.
çok zayıf olanlar doğumda diğerlerine göre 2 kat fazla kilo alıyorlar bu bir gerçek etrafımda evlenmeden önce 40 kilo olup da doğumdan sonra 70 lerde seyreden ve hala öyle devam eden bir çok insan var çok zayıf insanlarda birden deformasyon oluyo normal kilolu insanlar daha yavaş geçiriyor bu dönemi diye düşünüyorum
19 mart sabahı başladım bu maratona sabah kahvaltımda kepek ekmegi haricinde hiç bir şeyi kısmadımm. 3 dilim kepek ekmegii yanında domates ,tam yaglı beyaz peynirr, şekersiz nescafe, 1 bardak greyfurt suyu, yumurta hemde 2 tane çünkü ben yumurta hastasıyım. reçel yedimmm. saat 10 da en geç kahvaltımı bitirdim. 12 gibi bir fincan yeşil çay içtim. ben açıkçası kahve manyagı olarak günde 8 veya 9 fincan kahve içiyorumm. ama hepsi şekersiz. hiç şekerli içmedimm. saat 2 ye kadar kahve ve yeşilçay. yanında 1 av uç fındık ceviz yedim. ögle yemeklerimde salata ,tavuk veya kırmızı et yedim. öglen mutlaka et yedimmm. lıght yagsız yogurt tükettim günde 3 kase ögle ikindi ve akşam yatmadan önce. akşam saat 6 ya kadar açıkçası yagsız olan herşeyi yedimm. tavuk ve eti hep ızgara yaptım. yemeklerime hiç yag kullanmadımm. salatalık, havuç, eelma yedim aralarda. 6.30 da her akşam 1 saat spor yaptım. bu spor ya tempolu yürüyüş yada stepper olduu. ve böylece haziranda istediğim kiloya düştümmm. bu arada börek çörek pasta gibi şeyleri hiç yemedim. çok canım istediğinde bir parça aldım ama nefsimi köreltmek için
spordan sonra hiç bişey yemedim arkadaşlar sadece yeşil çay içtim. spora başlamadan önce bir kase lıgt yogurt yedimmm. evin heryerine güzel mankenlerin resmini astım:) ve dolabada kendi şişko resmimi. hee bu arada vucudum hiç sarkmadı ve sımsıkı. evet sporla oldu ama banyoda her gün yosun sabunu ve kabak lifi kullandım 15 dakika masaj yaptımmm
Kutlarım ama hamilelikte kadınların çoğunluğunun düştüğü hataya düşmüşsün..
'''Herşey bebeğim için , ye gitsin, nasıl olsa verirsin.'''')))) büyük yalannnn..
Şu an normalsin çok iyi olmuşsun..
Hayatı boyunca yediklerine dikkat eden ben, hamile kaldıktan sonra daha da dikkat ediyorum..Ne kadar az kilo, doğumdan sonra o kadar az diyet serüveni:)
Tebrikler..Demek ki neymiş; istedikten sonra kilo verilirmiş:)
canım seni yürekten tebrik ediyorum ve bu hale naıl geldiğini çok merak ediyorum zira bende hem evlendikten sonra hemde doğumdan onra baya bi saldım kendimi şimdi 6 gündür diyet ve egzeriz yapıyorum kendimce ama beni en büyük derdim göbek bende 2 senedir alışveriş yapmıyorum kendime çünkü göbekten dolayıı herşey çok kötü duruyo üstümde bende kilolarımı verip istediğim forma ulaşmak ve kocama bir ders vermek istiyorum bu arada 58 kiloyum dediğim gibi tek derdim göbek resimlerine baktım ama sende göbekten eser kalmamış valla bravo deneyimlerini paylaşırsan sevinirim yeni tarzın ve yeni halinle sana mutluluklar darısı başıma bide ne kadar zamanda bu knuma geldin ayy çok sordum galiba ama bende sıkıldım artık kendimden her dala tutunuyorum
SABAH:
3 dilim kepek ekmegi
2 yumurta
1 domates
istediğiniz kadar peynir
şekersiz nescafe
1 bardak greyfurt suyu
reçel
SABAH KAHVALTIM HEP AYNII
SAAT 11:30 12:00
1 bardak yeşil çay
bir kaç grisini kepekli
1 avuç badem veya ceviz
SAAT 13:00
1 adet elma
1 kase lıght yogurt
SAAT 14:30 VEYA 15:00
ızgara tavuk gögüsü bol baharatlı
7 tane köfte ızgara
büyük bir tabak tavuklu salata
bu nlardan birini seçin. ve yanında bir kase lıght yogurt arkadaşlar.
SAAT 16:30 VEYA 17:00
yeşilçay
yanında 1 avuç kadar badem
SAAT 18:00
bir kase lıght yogurt içine kepekli bisküvi dograyın mesela veya sade.
yogurttan yarım saat sonra spora başlıyorum tam 1 saat. bazen 1.5 saat
saat 8 den sonra çok acıkırsanız bir bardak greyfurt veya portakal suyu, elma ,yogurt veya yeşilçay için
ben diyet listesinden nefret ederim kızlar. onun için kendime diyet listesi yapmadım açıkçası. sadece yememem gerekenleri yemedimm. kendime göre uyguladım. mesela kabak yemegi yaptım içine kıyma attım ama yag katmadımmm. özellikle bir diyet listesi yapmadımm. yiyeceklerimin listesini yapıp içlerinden seçerek istediğimi yedim gün içinde daha kolay oldu
he birde baznde et yemekten sıkıldıgımda arkadaşlar kepekli makarna yaptım bir tabaklık içine bol baharatlı yogurt içine sarımsakda koydummm. kepekli makarnada yiyebilirsinizzz
ImageShack® - Image Hosting bu siteye girip eklenecek fotoyu seçtikten sonra
resize image seçeneğinden 800*600 seçiyorsunuz ve kutuya işaret koyuyorsunuz.. yapamazsanız ben yardımcı olurum buralardayım.. olmazsa büyük ekleyin ben düzeltirim..