Tavsiye etmek çok farklı bir kavram. Ben 3 ay önce böyle bir virüsün çıkacağını bilsem hamile kalmayı epey ertelerdim.. Çünkü basit bir olayın içinde değiliz ve ne zaman biteceği belli değil.. Ayrıca bunun stresini yaşamak zaten sağlıklı bir hamilelik süreci vermiyor, doktor onun için böyle bir tavsiyede bulunmuş. Uyup, uymamak kişilere kalmış. Ben, Haber izlemiyorum, stresliyim, korkuyorum ve kontroller için hastaneye gitmek zorundayım, doktor da siz de bunları yaşamayın yani bekleyin demiş... Ters anlaşılacak hiçbir şey yok
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Gebeliğe Hazırlık Banu Çiftçi'yi takip eden var mı?
- Konu Sahibi bysgns
- Başlangıç Tarihi
Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 11 Ekim 2019
- 4.407
- 21.735
- 228
- 30
Seni de anlıyorum kavuşmak istiyorsun yavruna ama ne kadar burada gülsem eglensem de her kontrole gittiğimde çok korkuyorum hastaneden gelir gelmez hemen banyoya giriyorum öyle bi kese atıyorum ki kendime sanki virüs derime yapışmış öyle bi kafadayim.
Korkuyorum marketten gelen gıdalardan poşetlerden.
Koronaya yakalanıp vefat eden anne ve bebeği haberini gördükten sonra daha da ürkmeye başladım..
Doğum nerede olacak diye kara kara düşünüyorum.
Ilçe de 1 tane kadın dogumcu var onun da zamani kalmiyor ilgilenmeye ultrasona alip bisey yok deyip yolluyor eve...
Özele gitsen hasta var mı yok mu net bilgi vermiyor parasının peşinde.
Benim yaşadıklarım bundan ibaret düşünüp taşınıp karar verecek olan sensin.
Hakkında hayırlısı olsun. Allah şu hastalık belasını tüm insanlığın üstünden alsın isteyen her kadına da meleğini versin inşallah
Koronaya yakalanıp vefat eden anne ve bebeği haberini gördükten sonra daha da ürkmeye başladım..
Ilçe de 1 tane kadın dogumcu var onun da zamani kalmiyor ilgilenmeye ultrasona alip bisey yok deyip yolluyor eve...
Hakkında hayırlısı olsun. Allah şu hastalık belasını tüm insanlığın üstünden alsın isteyen her kadına da meleğini versin inşallah
Yaa evet bende kafayı yicem yaaa o ultrasona alıyorlar ya ay diyorum acaba temizledi mi, yoksa pis mi... paranoya oluyorum ya krizlere giriyorum yıkanıyorum komple giysileri yıka, ufak oğlumla babasını evde bırakıyorum ben tek başıma gidiyorum hastaneye 3 aydır. Allah herkesin yardımcısı olsun inşallahSeni de anlıyorum kavuşmak istiyorsun yavruna ama ne kadar burada gülsem eglensem de her kontrole gittiğimde çok korkuyorum hastaneden gelir gelmez hemen banyoya giriyorum öyle bi kese atıyorum ki kendime sanki virüs derime yapışmış öyle bi kafadayim.
- 11 Ekim 2019
- 4.407
- 21.735
- 228
- 30
AminnnYaa evet bende kafayı yicem yaaa o ultrasona alıyorlar ya ay diyorum acaba temizledi mi, yoksa pis mi... paranoya oluyorum ya krizlere giriyorum yıkanıyorum komple giysileri yıka, ufak oğlumla babasını evde bırakıyorum ben tek başıma gidiyorum hastaneye 3 aydır. Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah
- 7 Kasım 2019
- 826
- 505
- 53
- 32
Düşüncesini paylaşan herkese teşekkür ederim. Bu arada belirtmek isterim ki ben doktoru ya da düşüncesini eleştirmedim. Güzel okuyanlar anlamıştır zaten ben acaba duygusal mı bakıyorum , diğer anne olma isteğiyle yananlar ne düşünüyor onu merak ettiğim için bu postu açtım. Hamile olanların Rabbim inşallah sağlıkla yavrularını kucağına almalarını nasip etsin inşallah
Şunu da özellikle belirtmek isterim ki biz kullar ne kadar plan yaparsak yapalım , Rabbim hayırlısını, hayırlı vakitte veriyor. Ben evlendim en az 1 sene sonra gebe kalırım diyordum ama benim planladığım gibi olmuyormuş 2 sene oldu henüz gebelik olmadı , belki uzunca bir süre de olmayacak. Sizler de gebe kaldığınız da böyle olacağınızı bilmezdiniz. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin
Şunu da özellikle belirtmek isterim ki biz kullar ne kadar plan yaparsak yapalım , Rabbim hayırlısını, hayırlı vakitte veriyor. Ben evlendim en az 1 sene sonra gebe kalırım diyordum ama benim planladığım gibi olmuyormuş 2 sene oldu henüz gebelik olmadı , belki uzunca bir süre de olmayacak. Sizler de gebe kaldığınız da böyle olacağınızı bilmezdiniz. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin
Ben 2 ay önce kürtaj oldum ilk beneğimi kaybettim. Çok istiyoduk yaşımda geçiyor. Kan sulandırıcı falan kullanmam gerekecek. Doktorumu aradım. Şu an için hamilelik çok riskli bebek ve anne üzerindeki etkilerini henüz bilmiyoruz. Temmuz ağustosa kadar erteleyin dedi. Hamile kalanlara aklı yok falan demem ama hepimiz artık araştıran okuyan insanlarız. Ön görülü olup, bu işin ehli olan doktorları dinlememiz gerek diye düşünüyorum.instgramda severek Banu Çiftçiyi takip ediyordum. Fakat son zamanlarda sürekli şu süreçte gebelik planlarını erteleyin, bu süreçte hamilelik düşünülmemeli gibi paylaşımlar yapıyor. Paylaşımların altına da insanlar şuursuzca evet bu durumda (korona) hamilelik düşünenler aptaldır , akıl işi değil gibi yorumlar yazıyor. Gördükçe sinirim bozuluyor. Ben aylarca denememe rağmen hamile kalamadım şimdi sonu belli olmayan bu süreçte ara vermek zamanı boşa harcamak gibi geliyor.
Fakat yine de düşünüyorum acaba şu an istediğim için mi böyle düşünüyorum, hamile kalsam hem psikolojik olarak hemde fiziken koronadan dolayı daha mı kötü olur durum.
sizler ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
- 7 Kasım 2019
- 826
- 505
- 53
- 32
Rabbim sağlıkla tekrar hamile kalmayı nasip etsin. Bana da doktorum haziran gibi gel tedaviye başlarız demişti. Fakat gitmeyeceğim zaten bildiğim kadarıyla tedaviye de başlamıyorlar ama yine de korunmak istemiyorum sanki boşa gidiyormuş gibi hissediyorum gerçi korunmasam da olmayacak ya neyse ...Ben 2 ay önce kürtaj oldum ilk beneğimi kaybettim. Çok istiyoduk yaşımda geçiyor. Kan sulandırıcı falan kullanmam gerekecek. Doktorumu aradım. Şu an için hamilelik çok riskli bebek ve anne üzerindeki etkilerini henüz bilmiyoruz. Temmuz ağustosa kadar erteleyin dedi. Hamile kalanlara aklı yok falan demem ama hepimiz artık araştıran okuyan insanlarız. Ön görülü olup, bu işin ehli olan doktorları dinlememiz gerek diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştığınız için
- 7 Kasım 2019
- 826
- 505
- 53
- 32
rabbim
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah inşallah bu süreci en sağlıklı şekilde geçirirsiniz. Darısı isteyen herkese inşallahBu durum geçecek şurda en fazla 3 ay sonra inşallahh. Bende yeni öğrendim hamile olduğumu ve korkmuyorum. Rabbim beni ve tüm anne adaylarını korusun saglıkla hayırla doğum yapmayı nasip etain inşallah ❤
- 12 Mayıs 2008
- 3.782
- 3.574
- 658
instgramda severek Banu Çiftçiyi takip ediyordum. Fakat son zamanlarda sürekli şu süreçte gebelik planlarını erteleyin, bu süreçte hamilelik düşünülmemeli gibi paylaşımlar yapıyor. Paylaşımların altına da insanlar şuursuzca evet bu durumda (korona) hamilelik düşünenler aptaldır , akıl işi değil gibi yorumlar yazıyor. Gördükçe sinirim bozuluyor. Ben aylarca denememe rağmen hamile kalamadım şimdi sonu belli olmayan bu süreçte ara vermek zamanı boşa harcamak gibi geliyor.
Fakat yine de düşünüyorum acaba şu an istediğim için mi böyle düşünüyorum, hamile kalsam hem psikolojik olarak hemde fiziken koronadan dolayı daha mı kötü olur durum.
kesinlikle dogru soyluyor benim doktorumda ayni goruste bir kac ay ertelemekte fayda var ilk kontrollerin daha yogun olmasi nedeniyle. Ztn cogu hastane suan tup bebek vs uygulamiyor. Emin olun biz bile kontrol erteleyip duruyoruz doktorlar mecbur kalmadikca hep uzaktan kontrol etmeye calisiyor. Suanda hamile kalmaniz hem psikolojik olarak yipratir hem kontrollerinizi aksatir. Herseeyden ote kan vermek bile sorun suan...
- 12 Mayıs 2008
- 3.782
- 3.574
- 658
Merhaba, bende 2 aydır gebelik düşünürken korona çıktı. Eşim bu durumda hemen erteledi planı. Bende içimi rahatlatmak için fellik fellik doktor tavsiyesi ararken karşıma banu hanımın yazısı geldi. Ertelemek çok canımı sıkıyor, biyandan da böyle doktor tavsiyesi görünce ‘oh, doğru bi karar almışım’ diyorum. Sürekli korona ile yazılar haberler okumaktan kafayı yemek üzereyim, tez zamanda kurtuluruz inş bu virüsten
emin ol bu kdr stresli bir durumda hamile olmak istemezsin ztn
20 yaşında ve evleneli çok geçmemişse asla düşünmezdim, acele etmek çok yersiz şu zamanda. duruma göre değişiyor.Bu konuda doğal olarak birçok fikir var, benim şahsi düşüncem şu; eğer tüp bebek tedavisine başlanacaksa, asla başlamazdım, çünkü dünyayı kasıp kavuran bir salgın, doktora sadece kontrol için değil, bildiğiniz zorlu süreç, işlemler için gitmek zorundayız ki ; virüslü hastalar varken, hastaneye girmesi, yoğunluğu... yok, benim evden çıkmaya cesaretim yok ve akıl kârı değil; 20 li yaşlarda olsam da düşünmezdim doğal yollarla bile ama şimdi 35 oluyorum, zaten ilk bebeğim sebepsiz geç oldu, yavaş yavaş başlıcam ben çalışmalara, küçük yerde yaşadığımdan ayda bir kontrole giderim, benim için sıkıntısız süreç, hastanede kalabalık yok. Sağlıkla, hayırla, vakti zamanında gelsin bebişlerimiz
- 5 Şubat 2011
- 1.116
- 1.979
- 333
Peki siz neye dayanarak ayda bir gidersin ancak dr a diyorsun.Kadin ünlü bir dr acil olmayan tüm hastalarını ameliyatlarını iptal etti.Ki kendisi çok iyi para kazanırken neden acaba?. Ayda 1 anca zaten kontrole gidiyorsun. Onada önlemini alıp gidersin... O kişide neye dayanarak bunu demiş anlmdm. Evet hepimiz için çok zor bir süreç ama kalkipta kimseye gebe kalmayin deme hakkına kimse sahip değil.
Konu sahibi 1 ay prezervatifle korunmakla bir şey kaybetmezsiniz.Bu kadar beklemişsiniz her şeyini doya doya yaşayın.Ben ilk gebeligimde bir gece de 4 defa acile gittim hatta en sonunda eşim ambulans çağırmıştı.Yani ayda bir kontrole gidersin onda da önlemini alırsın diye birşey yok.Hamile olsanız eminim acil birşey olduğunda normalden kat kat stres yaşayacaksınız.Ve bazı gebeliklerde aylarca hastane de kalmanız gerekiyor şu an da refakatçi yasağı var.Tabi ki de karar sizin kimse kimsenin sevişmesine karışamaz.
- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
çok severek takip ederim. sadece instagramına değil tedx konuşmalarına da bakılmasını öneririm hatta. sadece meslek anlamında değil hayat görüşü ile de bence zamanın ötesinde, başarılı ve aklı selim bir kadın.
aynı zamanda ülkemizin en donanımlı doktorlarından biri.
sürekli olarak covid ve gebelik bağlantısını içeren araştırmaları takip ediyor, bunları da paylaşıyor.
paylaşımlarında emir minvalinde bir tutum asla yok bence. fakat işin içindeki, riskleri bilen bir kişi olarak önerileri var. gayette mantıklı.
bence de bu süreçte bile isteye hamile kalıp hastaneye gitmek durumunda kalmak doğru değil.
mesela bir postunda anlattığı çalışmaya göre covid belirtisi göstermediği için rutin zamanda test edilmemiş, ancak doğum öncesinde testleri yapılarak covid olduğu tespit edilmiş gebeler varmış. bunların bazıları sağlık sorunu yaşamamış. ancak bulaştırıcı olma ihtimalleri yüksek, vs vs.
ben olsam ne kadar istersem isteyeyim böyle bir süreçte riske girmezdim, takdir ettiğim bir doktor olarak önerilerini dinlerdim. ama sonuçta kimseye emri vaki yapmıyor. hamile kalıp doktora gidenlere de ne haliniz varsa görün diyecek değil..
aynı zamanda ülkemizin en donanımlı doktorlarından biri.
sürekli olarak covid ve gebelik bağlantısını içeren araştırmaları takip ediyor, bunları da paylaşıyor.
paylaşımlarında emir minvalinde bir tutum asla yok bence. fakat işin içindeki, riskleri bilen bir kişi olarak önerileri var. gayette mantıklı.
bence de bu süreçte bile isteye hamile kalıp hastaneye gitmek durumunda kalmak doğru değil.
mesela bir postunda anlattığı çalışmaya göre covid belirtisi göstermediği için rutin zamanda test edilmemiş, ancak doğum öncesinde testleri yapılarak covid olduğu tespit edilmiş gebeler varmış. bunların bazıları sağlık sorunu yaşamamış. ancak bulaştırıcı olma ihtimalleri yüksek, vs vs.
ben olsam ne kadar istersem isteyeyim böyle bir süreçte riske girmezdim, takdir ettiğim bir doktor olarak önerilerini dinlerdim. ama sonuçta kimseye emri vaki yapmıyor. hamile kalıp doktora gidenlere de ne haliniz varsa görün diyecek değil..
- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
Bana göre kimseyi ilgilendirmez ne şartlarda hamile kalinmali kalinmamali hele de özellikle hamilelik için tüm imkanlarını kullanan bu yolda canla başla uğraşan kadınlar için geçerli bence. Bence sen o kisiyi takip etme. Hamile kaldığında günlerce hastane kapılarında yatmiycaksin. Ayda 1 anca zaten kontrole gidiyorsun. Onada önlemini alıp gidersin... O kişide neye dayanarak bunu demiş anlmdm. Evet hepimiz için çok zor bir süreç ama kalkipta kimseye gebe kalmayin deme hakkına kimse sahip değil. Hiç denememis olsan korunuyorsunda bu ay korunmiycaksin gebelik dusunuyorsun o zaman yine bı düşün derim. Ama durumun farklı. HİCKİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ...
hiçkimse dediğiniz kişi bu riskleri en iyi bilen doktor. ha ben ondan daha iyi bilen bir doktorum diyorsunuz buyurun anlatın.
bırakın ayda 1 hastaneye gitmeyi, 5 saniyelik saçma bir kurye temasından hastalanan insanlar var.
- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
Peki siz neye dayanarak ayda bir gidersin ancak dr a diyorsun.Kadin ünlü bir dr acil olmayan tüm hastalarını ameliyatlarını iptal etti.Ki kendisi çok iyi para kazanırken neden acaba?
Konu sahibi 1 ay prezervatifle korunmakla bir şey kaybetmezsiniz.Bu kadar beklemişsiniz her şeyini doya doya yaşayın.Ben ilk gebeligimde bir gece de 4 defa acile gittim hatta en sonunda eşim ambulans çağırmıştı.Yani ayda bir kontrole gidersin onda da önlemini alırsın diye birşey yok.Hamile olsanız eminim acil birşey olduğunda normalden kat kat stres yaşayacaksınız.Ve bazı gebeliklerde aylarca hastane de kalmanız gerekiyor şu an da refakatçi yasağı var.Tabi ki de karar sizin kimse kimsenin sevişmesine karışamaz.
güne gitmekten vazgeçmeyen teyzelerden sonra "bebişimin olmasına kimse karışamaz"cılar çıktı. hayır karışanlar da dotkor. bu gidişle bütün dünya covid'i atlatıcak, yetmez çağ atlayacak, biz 2040ta hala covid vaka sayısı tartışıcaz.
- 5 Şubat 2011
- 1.116
- 1.979
- 333
Hakkınız da hayırlısı olsun Rabbim ol derse olur bundan ötesi yoktur.Ama biz de önlemimizi almalıyız.Şu an önlem almamız gerekiyor sadece olacaksa korunurken de oluyor o durumda takdir diyoruz.Düşüncesini paylaşan herkese teşekkür ederim. Bu arada belirtmek isterim ki ben doktoru ya da düşüncesini eleştirmedim. Güzel okuyanlar anlamıştır zaten ben acaba duygusal mı bakıyorum , diğer anne olma isteğiyle yananlar ne düşünüyor onu merak ettiğim için bu postu açtım. Hamile olanların Rabbim inşallah sağlıkla yavrularını kucağına almalarını nasip etsin inşallah
- 5 Mart 2013
- 23.546
- 44.670
- 798
Canım her doktor şu süreçte biraz temkinli olmaya itiyor insanları mecburen takılma bence çok senin durumun farklı eğer yeni planlamaya başlamış olsaydın 1 2 ay ertelerdin sıkıntı olmazdı ama psikolojik olarak ertelemek seni daha kötü etkileyecekse erteleme tedbirini al evinden çıkma, Dr. Kağan Kocatepe de ertelenmesine gerek olmadığını bu sürecin zaten 1 2 ay içinde sona ereceğini söylüyor.instgramda severek Banu Çiftçiyi takip ediyordum. Fakat son zamanlarda sürekli şu süreçte gebelik planlarını erteleyin, bu süreçte hamilelik düşünülmemeli gibi paylaşımlar yapıyor. Paylaşımların altına da insanlar şuursuzca evet bu durumda (korona) hamilelik düşünenler aptaldır , akıl işi değil gibi yorumlar yazıyor. Gördükçe sinirim bozuluyor. Ben aylarca denememe rağmen hamile kalamadım şimdi sonu belli olmayan bu süreçte ara vermek zamanı boşa harcamak gibi geliyor.
- 4 Mart 2016
- 2.953
- 4.782
- 133
Yani ben anlamıyorum çocuk düşünenler resmen linç ediliyor. Sanki kendi hayatları durmuş sanki çalışmak zorunda olan eşleri eve geldiğinde eve almamazlık, ya da korona bulaşır diye iliskiye girmemezlik yapıyorlar.
Bir vaka oldu evet ama medyada lanse edilen herşey detaylı şekilde anlatılmıyor hamile olup koronaya yakalanan kadın kronik bronşit hastasıymış yani riskli kategoride yer alıyormuş. O durumda olanlar hamile kalmasın tamam,ama getirip bunu herkese de dayatıp egoist muamelesi yapmayı bırakın.
Doktora gelince onun uyarması normal çünkü kimin kronik hastalığı olup olmadığını bilmiyor genel konuşuyor.
Bir vaka oldu evet ama medyada lanse edilen herşey detaylı şekilde anlatılmıyor hamile olup koronaya yakalanan kadın kronik bronşit hastasıymış yani riskli kategoride yer alıyormuş. O durumda olanlar hamile kalmasın tamam,ama getirip bunu herkese de dayatıp egoist muamelesi yapmayı bırakın.
Doktora gelince onun uyarması normal çünkü kimin kronik hastalığı olup olmadığını bilmiyor genel konuşuyor.