- 23 Mart 2017
- 272
- 70
- 98
- 29
- Konu Sahibi Siyahruhluu
-
Kızlar merhaba ben yeni mezun oldum ve hep bankaci olmak istemişimdır. Garanti yapı kredi ziraat hangisi olursa diyerek dera çalışmaya başladım. Garanti bankası müşteri temsilcisi alımı yapıyor başvurdum fakat sonuçlanmadı daha sizde de oldu mu süre ne kadar cidden artık çok bunaldim..
Segem sertifikamı kasımda aldım dil olarakta evde kendimi geliştirmeye çalışıyorum yani temel diyebilirim. Spk hazirana kaldı beas en yakin zamanda basvurucamBu arada ne mezunusunuz?
Diliniz var mı? Veya SPK Lisanslama belgeleriniz? SEGEM, BES...Vs ?
(Eğer bankacılık sektörüne adım atacaksınız bunların hepsi çok, çok önemli. Mümkün olan en kısa sure içinde almaya bakın bu belgeleri. Ben almadım şimdi cenemesini çekiyorum...)
Bunlara göre öneri yapacağım da.
Vallahi öyle insan kötü oluyor. Ben de garanti bankasının sinavina girdim çok güzel geçmişti eminim demiştim cunki gerçekten çok iyiydi ama geçemediniz dendi ve 1 yıl boyunca aynı pozisyona başvuramıyorum o gün o kadar ağladım ki gerçekten ben ekonometri mezunuyum sınavda kendi bölümüm %1 ini karşılamayacak kadar kolay sorular vardı ve kazamamak insanın zoruna gitti hani mülakatta elensem bu kadar zoruma gitmezdi. Hayırlısı diyorum gerçekten Allah herkesin gönlüne göre versin.Merhaba... Benim bölümüm 4 yıllık Bankacılık... 2019 Haziran'da mezun oldum, hala işsizim... Bir sürü yere başvurdum, kah mülakata gittim kah mülakata dahi çağrılmadıklarım oldu; ama hiçbiri sonuçlanmadı...
Hocalarımız bile bize ilk 1-2 sene iş bulamayabileceğimizi söylemişti... Ben şahsen inanmamıştım... Dolayısıyla insan kafasına 'dan,dan' vura vura öğreniyormuş...
Herkes öyle diyor ama ben staj yaptım bir sene ve detayına kadar gördüm o yüzden istiyorumBankacılık mı?? Bulaşma derim
Segem sertifikamı kasımda aldım dil olarakta evde kendimi geliştirmeye çalışıyorum yani temel diyebilirim. Spk hazirana kaldı beas en yakin zamanda basvurucam
Ben de garanti bankasının sinavina girdim çok güzel geçmişti eminim demiştim cunki gerçekten çok iyiydi ama geçemediniz dendi ve 1 yıl boyunca aynı pozisyona başvuramıyorum o gün o kadar ağladım ki
gerçekten ben ekonometri mezunuyum sınavda kendi bölümüm %1 ini karşılamayacak kadar kolay sorular vardı ve kazamamak insanın zoruna gitti hani mülakatta elensem bu kadar zoruma gitmezdi.
Hayır gerçekten emindim ben dikkat soruları heleki sayısaldan fazlaydı ama çok emindim. Daha sonra öğrendim ki geldiği gün girilmesi gerekiyormus sınava ben son gün girdim ama yapacak bir şey yokBen de geçtiğimiz haftalarda Türkiye Finans'ın mülakatına gitmiştim. Mülakat grup şeklinde olmustu, ben Marmara Bankacılık mezunuyum (4 yıllık), ve o mülakattaki en parlak aday bendim. 7-8 kişiydik mülakatta ve gelenlerin çoğunun ya bankacılık sektörü ile alakası yoktu ya da alakalıydı ama kendini fazla gelistirmemisti, kem küm ediyordu soruları cevaplarken. Yani oradaki en parlak aday bendim.
Pozisyon çağrı merkeziydi, salondaki sadece birinin çağrı merkezi deneyimi vardı. Herkese sırasıyla sorular soruldu, sonra da uğurlandık.
Ben %50-%50 olasılık vermiştim, çünkü benden daha tecrübeli bir aday vardı çağrı merkezi konusunda. O alır diye tahmin etmistim pozisyonu, ama yine de insan inanmak istiyor, bir heves ediyor, umut ediyor, kendini kandırıyor.
Ama olmadı. Bugün olumsuz cevabı geldi. Tahminim o arkadaşı aldılar.
Artık ne yapacağımı şaştım yemin ederim.
Bunu niye anlatıyorum? Şirketler, bankalar vb. genelde adayın ne mezunu olduğuna pek bakmıyorlar. Ha, baktıkları pozisyonlar var mı, evet var, mesela Müfettiş yrd. , Uzman yrd. Gibi. Bu pozisyonlarda genelde ne mezunu olduğunuz, kendinize ne kattiginiz önemlidir. Ama bunlardaki sıkıntı da genelde torpildir. Fakat mesela bir çağrı merkezi pozisyonunda veya satış pozisyonunda ise işveren (maalesef ki) ağzınızın ne kadar laf yaptığına, ne kadar iyi giyindiginize (bu genelde satışta daha çok olur) ve tabii ki onların işine yarayıp yaramayacağınıza bakıyorlar, en azından benim gözlemim öyle. Maalesef bu böyle.
Acaba çok mu heyecan yaptınız, süreyi mı yetiştiremediniz yoksa genelde lise 9. sınıf matematik tarzı sorular sorulduğu için bu konuları hatırlamakta güçlük mu çektiniz? Bende oluyor mesela bu üçüncü dediğim. Bir tekrar yapmam gerekiyor...
Ya çok tatlısınız çok teşekkür ederim. Bakıyorum ama dilim kesinlikle olsun diye bir çabam olmadığı için biraz sallıyorum açıkçası ama bakarım mutlaka.Anladım.
SPK'ya en kısa zamanda girin derim. Her ilanda mutlaka en azindak SPK Lisanslama, Düzey 1 belgesi istiyor. BEAS de aynı şekilde.
Dil icin de Udemy'nin İngilizce kurslarına bakmanızı öneririm.
Şu eğitim bayağı detaylı veriyor, ayrıca şu ara indirimdeymiş, bakmanızı öneririm:
Sıfırdan İleri Seviyeye İngilizce Eğitim Seti
Platformun 'en kapsamlı' İngilizce kursu ile anlamanızı ve konuşmanızı sıfırdan ileri seviyeye kadar geliştirin!www.udemy.com
Diğer bir bakabileceğiniz kurs ise İstanbul İşletme Enstitüsü'nün kursları. Bu kurumun İngilizce kursları da var ama ben normal, başka alandaki eğitimlerinin daha iyi olduğunu düşünüyorum, kanımca İngilizceyi biraz yüzeysel veriyor bu kurum... Ama yine de bir fikir edinmek için bakılabilir. Çoğu ücretsiz kursların, ücretlileri de var.
İnternette biraz online kursları araştırmanızı öneriyorum, bilmiyorum belki de araştırmışsınızdır çoktantabii kurslara bakarken kaliteli yerlerden olmalarına ve işe yarar olmalarına özen gösterin. Zira artık her yer kurs eğitimi veriyor, arz artıyor ama kalite düşüyor.
Hayır gerçekten emindim ben dikkat soruları heleki sayısaldan fazlaydı ama çok emindim. Daha sonra öğrendim ki geldiği gün girilmesi gerekiyormus sınava ben son gün girdim ama yapacak bir şey yok
Ya çok tatlısınız çok teşekkür ederim. Bakıyorum ama dilim kesinlikle olsun diye bir çabam olmadığı için biraz sallıyorum açıkçası ama bakarım mutlaka.
Anladım. Bazen de "nasipten gerisi yalan" deyip yolumuza devam etmemiz gerekiyor, biz her ne kadar istemesek de. O an bize kötü gelen şeyler için bile şükreder hale gelebiliriz ilerideo yüzden "hayırlısı olsun" diyip geçelim
Gercekten cok tesekkur ederim mutpaka bakicam.Hatta öyle ki SPL'den önceye bile koyabilirsiniz dil öğrenme işini, en zor aktiviteyi en başta yapmak size zaman kazandıracaktır.
SPL Lisanslama sınavları zaten Türkçe olduğu ve sizin de bolumunuz ekonometri olduğu için çerez gibi gelecektir size. Ancak ingilizce'yi halletmek, basit gibi görünür, ve bu yüzden genelde eş geçilir, ama en zor şeydir çünkü genelde amiyane tabirle "en çok sallanılan, aynı zamanda en çok da korkulan" görevdir. O yüzden bunu öncelikli hedefiniz haline getirmeniz size + puan olarak geri dönecektir. Tabii bu benim görüşüm
Cnm stajla birmi? Ben 7 yıl çalıştım evlendimde nikah çıkışı yaptım o hedefleri baskıyı girince görceksin yolun açık olsunHerkes öyle diyor ama ben staj yaptım bir sene ve detayına kadar gördüm o yüzden istiyorum
Haklisiniz tabiki bir olmaz ama hayırlısı olsun artık hepimizin hakkındaCnm stajla birmi? Ben 7 yıl çalıştım evlendimde nikah çıkışı yaptım o hedefleri baskıyı girince görceksin yolun açık olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?