Ben bankada çalışmak istiyorum. Nasıl bi yol izlemeliyim sınav aşaması mülakat aşaması nasıl oluyor? Referans gerekli mi? Siz çalışıyorsanız hangi banka, pozisyon ve maaş hakkında bilgi verebilir misiniz? Siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum geçen sene mezun oldum. Kpss olmazsa bankaya yönelmeyi düşünüyorum
Ben çalşmıyorum ama stajımı bankada yaptım biliyorum kolay iş değil zor iş emin misiniz ? Sırf bakledi diye (sistem atıyor müşterileri genelde ilkönce kayıtlı müşteriler çağrılıyor sistem tarafından) gişede çalışanı dövecekti neredeyse adamın birisi.
Naçizane tavsiyem her banka çalışanı ile iletişim kurmaya çalış. Kamu bankası-özel banka... Her birinin farklı çalışma koşulları ve ücret politikaları olabiliyor. Kamu bankaları sanıyorum hâlâ kpss puanı ile alıyor mesela. Ben bankacı değilim ama işim gereği çok muhatap oluyorum ve arkadaşlarım arasında da bankacılar var. Az stresli bir iş değil maalesef. Ciddi çarpışma gerektiriyor, satış baskısı vs. artık her bölüme yayılmış durumda. O yüzden emin olmadan karar vermemekte fayda var sanki.