• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bankacılık okuyan yada bankacı hanımlar buraya

merve90

aşkımsınn senn:))
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
3.176
7
116
İstanbul
kızlar ben bankacılık ve sigortacılık bölümünde okuyorum okul bitince bankacılık istiorum sigorta istemiorum ama bankacılık mesleği hakkında gözümü çok korkutuolar çok riskli bir iş çok yorucu ve maaşı çok az falan diyolar siz ne düşünüosunuz kızlar

hangi üniversite? lisans mı?

hayır önlisans kuzenim bankada müdür bitirince iş konusnda zorluk çekmicem fakat bankacılık mesleği uzaktan tatlı görünüyo diyolarr içine girdinmi öle değil diyolar kafam karışıyo haliyle kafamçokkarıştı siz bankacısınız sanırım nasıl bir meslek ????

evet çok zor bir meslek ama bu içinde bulunduğun şartlara bağlı. çalıştığın kurumdan pozisyonuna, görev tanımından, üstlerine ve altlarına kadar hepsine bağlı. hiçbir meslek kolay değildir, özellikle insanla uğraşılan. ama bence en iyi taraflarından biri kurumsal bir bünyede çalışmak. artı yükselme şansın daha çok olur başka mesleklere göre. bir bankanın yüzlerce şubesi olduğunu düşündüğünde. ve geliri de bence kötü sayılmaz. tabii dil tazminatı, prim vs gibi yan ödemelriyle.
kendini kötüye odaklama, bankacılık tüm sektörlerin hayat damarıdır ve saygın bir meslektir. günümüzde pazarlamacılıkmış gibi gösterilmeye çalışılması ve iş temposu şevkini kırmasın.

ben de yakında özel bi bankada işe başlıyorum.yeni mezunum ve okuduğum bölümü de çok seviyorum.yalnız hangi bankacıyla konuştuysam hepsi şikayetçi.yoğun iş temposundan çok korkmuyorum da çıkış saatleri beni çok korkutuyo.ama ben gişeden başlayacağım için şu an için korkum yersiz sanırımhihoyyyt sadece çok heyecanlıyım umarım istediğim gibi bir çalışma ortamım olur ..

büyük ihtimalle bende gişeden başlıcam çünkü 2 yıllık okuyorum önce gişeden başlatıolarmış

evet çok zor bir meslek ama bu içinde bulunduğun şartlara bağlı. çalıştığın kurumdan pozisyonuna, görev tanımından, üstlerine ve altlarına kadar hepsine bağlı. hiçbir meslek kolay değildir, özellikle insanla uğraşılan. ama bence en iyi taraflarından biri kurumsal bir bünyede çalışmak. artı yükselme şansın daha çok olur başka mesleklere göre. bir bankanın yüzlerce şubesi olduğunu düşündüğünde. ve geliri de bence kötü sayılmaz. tabii dil tazminatı, prim vs gibi yan ödemelriyle.
kendini kötüye odaklama, bankacılık tüm sektörlerin hayat damarıdır ve saygın bir meslektir. günümüzde pazarlamacılıkmış gibi gösterilmeye çalışılması ve iş temposu şevkini kırmasın.

teşekkür ederimm yorumunuz için

özel banklarda gişeden yukselme sansınız daha cok olur. ama şunu unutmayın yine özel banklarda hemen her sey satıştır:) insanlarla ıc ıce olmayı sevıyorsanız sorun yok:)

kizlar bende suan almanyada okuyorum...6 aylik staj yapmam gerekiyor. buradaki is bankasina basvurucam ama ilerde türkiyede yasicagim icin stajimin bi bölümünü türkiyede bi bankada yapsam staj dan sonra alinma ihtimalim olurmu sizce ?

yoksa türkiyedekiler icin yurt disinda yapilan okul ve staj daha mi cazip oluyor? bana yardimci olursaniz cokkkk sevinirim..cünkü cv yazmam gerek eger trde staj yapmak istersem ona göre cv yazcam..

Bankacılık zor bir meslek ama bence bizler için en uygun mesleklerden biri...2 yıllık bankacılık okuyan arkadasım yeni garanti bankasına girdi sınavları takip ettiği eğitim aldığı site www. bankaciyim.com Banka sınavları

Gişe yetkilisi,
İşletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Mesai saati başlamadan önce gişe gün başı hazırlığını yapmak,
b) Şube mevduat ve kredi hesaplarına nakit veya çekle para yatırma/çekme işlemlerini yapmak,
c) Müşteri hesap açılış talebini yerine getirmek,
d) Satış ekipleri tarafından gerçekleştirilen işlemlerin nakit tahsilatlarını gerçekleştirmek,
e) Müşterilere ödeme yapılması gereken işlemlerde kimlik tespiti yapmak ve müşteri imzasını doğrulamak, yetkisini aşan durumları ilgili yöneticiye iletmek,
f) Para yatırma-çekme, gelen havale/eft işlemlerini yapmak,
g) Döviz tevdiat hesaplarının efektif açılış, işleyiş ve kapanış işlemlerini ve bu hesaplardan ödeme işlemlerini yapmak,
h) Çek/senet bedellerinin tahsilat/ödeme işlemlerini yapmak,
i) Bireysel sigorta prim ödeme /iade/hasar ödemelerini yapmak,
j) Otomatik/düzenli ödeme talimatı almak, fatura/kredi kartı tahsilatı yapmak, tahvil ana para ve faiz kuponu ödeme işlemlerini gerçekleştirmek,
k) Gün sonu işlemlerini gerçekleştirmek; kendi kasası için gün sonu raporlarını almak ve kasa mutabakatlarını yapmak,
l) Gün içinde geçekleştirilen havale, çek, fatura tahsilatı, para yatırma, para çekme gibi işlemlere ait dokümanları düzenli olarak dosyalamak,
m) Resmi kurumlar tarafından talep edilen ve banka prosedürlerinin gerektirdiği ek dokümanları müşteriden kontrol ederek teslim almak, eksik belgeleri müşteriye bildirmek,
vb. görev ve işlemleri yerine getirir. ALINTI:BANKACILAR GÖREV TANIMLARI

Bende Bankacılık ve finans okuyorum canım ama benm lisans düzeyinde bizede sürekli aynı şeyleri sölüyorlar ama bulunduğun yerde yükseldiğin zaman alır başını gidersin :))) yani anlayacağın ya batıcaksın ya çıkacaksın :)

Ahh ah...Şimdiki aklım olaydıı...Tam üstüne bastın tatlım az para , çok iş..

bende üni ye bu yıl başlıcam hayırlısıyla :) bankacılık kendimi bildim bileli olmak istediğim yer ve yapmak istedgim meslek.. ticaret lisesi muhasebe - finans mezunu oldugum için 2 yıllık sınavsız geçişten işletme yada bankacılık sigortacılık yazdım bütün tercihlerime.. çevremde bir sürü (erkek arkadasım dahil :) ) bankacı war ve hemen hemen hepsi işletme mezunu ve 2 yıllık mezun açıktan 4 yıla tamamladılar.. artık hangi tercihim gelir bilmiyorum ama hepimizn hakkına hayırlısı :P :)

Ben özel bir üniversitede tam burslu %100 ingilizce bankacılık ve finance okuyorum. 5 yıllık:( . Aynı zamandada psikoloji okuyorum. Cv me yazarım diye düşündüm. Ve temmuzda stajımı türk telekom merkez de yapıcam. Kış stajımıda Tc merkez bankasında düşünüyorum başvurdum yedeğe aldılar. Çevremde çok fazla banka müdürü var tanıdık onlar bankaya hiç bulaşma diyorlar, güzel bir şirkette finance uZmanı ol diyorlar, ama ben banka müdürlüğü istiyorum gerçekten çok mu zor? Bankada finans uzmanı olamazmıyım? Daha sonra müdürlüğe bu şekilde yükselemezmiyim?

2yıllık yazılacak en kötü bölüm bence. mezunuda çok. çalışmasıda zor. yol yakınken başka bir bölüm düşünün bence.

Back