Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
istanbulda oturmakla alakalı değil arkadaşım.ikamet ettiğin yerde alım yapılacaksa sınav daveti alırsın. başvurulara devam et.bende devamlı bankacılık ilanlarına başvuruda bulunup duruyorum ama hiçbirinden bir yanıt alamadım sanırım istanbulda oturmamdan kaynaklanıyo neyse hayırlısı yapacak başka bişeyde olmadığı için başvurmayada devam ediyorum teb bi ara gişe elemanı alacaktı başvurmuştum ben epey oldu sanırım 2 ay falan bu ilana başvuran veya cevap alan varmı arkadaşlarla türkiye geneli bir ilandı türkiye geneli olan ilanları takip etmeye çalışıyorum bi umut işte
ya arkadaslar bende teb iş basvurusu yaptım hala degerlendırmede dıyor degerlendırme bukadar uzun surermı iş basvuru sonuncunu ögrenebılıecegım bı yol varmı bılen yardım ederse cok mutlu olurmm
18 ekimde iş bankasının memur alım sınavına girdim daha cvp gelmedi
bende gırdım o sınava ama hala cvp gelmedı bana da ..eger cvp gelırse bu sınava gıren bırıne haberdar edelım bırbırımızı...
kızlar size bişey danışmak istitorum ben 1 yıllık evliyim ve şu an daha çok yeni hamileyim eylüldde mezun oldum bende bakada çalışmak istiyorm hemen hemen tüm bankalara başvurdum ama henüz yanıt yok ben öğrenciydkende başvurdum ama olmadı şimdi sınav bekliyorum sizce hamileleik yüzünden mülakatlardan elenirmiyim bankaların bu konu hakkında fikirleri nelerdir sizce
hı bide eğer şu an iş bulamazsam ve doğurduktan sorna iş bulabilirmiyim bankalarda bu ne derece etkiler benii şimdiden sağoluuunnn
danışmanlık şirketleri genelde banka adı vermiyorlar. ben de bu şekilde aranmıştım. çalışacağın yerin neresi olduğunu sorsaydın, bana güneşli demişlerdi, garanti bankası olduğunu tahmin etmiştim. direkt söylemezler ama bu şekilde öğrenebilirsin.nihayet beni de biryerden çağırdılar ama hiçbir ayrıntı yok hangi banka hangi departman.. network danışmanlıktan aradılar. network hangi banka için işe alım sürecini takip ediyor bilen var mı?
Lise mezunu arkadaşlarım şu an bankada çalışıyorlar ve referansları yok , sınava girerek bankaya geldiler.. Genelleme yapmazsanız bankada çalışan tüm liseli arkadaşları da böyle bir konunun içine sokmamış olursunuz..
Hem siz böyle bir konuya değindiniz madem bende size şöyle bir şeyi hatırlatmak isterim bir lise mezunu 10 yıllık bankacı kız arkadaşım var müşteri portföyünü tahmin edersiniz , 10 yıl gibi bir deneyimin üzerinde , ikna kabiliyeti , samimiyet , iletişim faktörünü de ekleyin tahmin edin başarısını.. Şimdi siz kalkıp Boğaziçi mezunu ama yukarıda saydığım niteliklerden bihaber sadece bir okulun markasını taşıyor diye siz onu başarılı görüp çalışma hakkını sadece ona sunabilir misiniz?
Hem Boğaziçi işletme bitiren herkesi bankaya alıcaklar diye nerde yazıyor Allah aşkına..
Yani anlamadık biz onu , umarım yanlış anlamışızdır yada..
Arkadaşlar dün beni garanti bankası gişe asistanlığı sınavına çağırdılar.Gittim.Aslında sınavım çok kötü geçmedi hatta iyiydi bile.Bir tek finans bölümünde biraz zorlandım.Hatta finans bölümünü yaparken bazılarını boş bıraktım vaktim kaldı onlara geri dönüyordum göz ucuyla yanımdaki kızın cevap kağıdına baktım.Sadece 2.soruyu a şıkkı olarak işaretlemişti içimden dedim belli çok zorlanmış falan diye oysaki benim bitmiş boşlarımı kontrol ediyordum.Sınavdan sonra 10-15 dk bekledik sonuçlar hemen açıklandı.İsmi okunanlar kalsın diğerleri gidebilir dedi kadın.Sınavım iyi geçmesine rağmen beni okumadı neyse dedim demekki yanılmışım ama o yanımda oturupta hiç birşey yapamayan kızın adını okudu :1shok:
Bıktım artık şu torpil olaylarından yaa! Kimse hakkıyla biryere giremez oldu.O kadar sene okuyacağımıza artık çevre edinmemiz daha mantıklı galiba.Lanet olsun hepsineee
Bu arada Güneşli de sadece Garanti Bankası yok , İş Bankası da var , Akbank ta..
Ayrıca ben bu yıl iktisat okumaya başladım , kısmetse 1 yıl hazırlık sonrasında 2 yıllık eğitimin ardından iktisat mezunu da olacağım ..
Ben gıda teknikeriyim , evlenince şehir değişikliğim nedeniyle 6 ay işsiz kaldım , işsizliğin ne olduğunu bilirim. Tabi bu ilk işsizlik deneyimim değildi , ilk mezun olduğum zaman yıllarca işsiz kaldım.Ben referans aramak yerine kendimi başka yönde ilerletmeye karar verdim ve o konuda iş aramaya başladım çok şükür de buldum..
Sen hani diyorsun ya su ürünleri bitiren biri benim girmem gereken işe giriyor benim hakkımı yiyor diye , sen de referansla girdiğin işte belki senden daha fazla bu işi hakeden yada ihtiyacı olan birinin hakkını yemiş oldun..Evet ülkemizde hamili kart yakınları olup aslında hiçbirşeyden anlamayan birçok kişi miktarı önemsenemeyecek ücretli kalifiye işlerde çalışıyor , ama durumu yetersiz olduğu için istediği bölümü okuyamayan yada tamamiyle okuyamayan fakat senden benden çok daha başarılı , zeki , tuttuğunu koparan insanlar var bu ülkede.
Senin bahsettiğin şartlara uymadığı halde işe alınan kişilerden bahsetmiyorum ben bu arada , şart konusunu sen şimdi açınca bu konu hakkıında fikrimi söyliyim , eğer aynı iş için yapılan başvuruda şartları taşımadığı halde tercih edilen varsa o bankanın ayıbıdır buna birşey diyemem. Ama bir süt ürünleri , gıda teknikerliği okumuş biri şartları uyuyorsa pekala da seninle aynı işi yapar..Ki ben bankada çalıştığıma göre ve referansım olmadığına göre hatta bankacı akrabam bile olmadığına göre bunu kanıtlamış oluyorum..Ayrıca bir daha belirteceğim referanssız..
Bu işten önce başka bir bankanın gişe sınavına da girdim yine referanssız ve yine kazandım ama son anda ne olduysa artık bilemiyorum gişe yerine beni başka bir departmana çağırdılar , tekrar yükselme şansım olduğunu söylediler.Sanıyorum ki son anda referansı olan biri benim yerime yerleşmişti..Ama beni de kaybetmek istemeyip başka bir açık departamana şimdilik nasıl olsa ilerler diyerek yerleştirmek istediler. Tabiki akıl var mantık var diyerek red ettim.
Referans sadece özel bankalarda değil Türkiye'de ne yazık ki hemen hemen her söktörde yansınacak bir etken değil muhakkak ama bu bana kendim başardım zevkimden daha büyük mutluluk vermez..
Lütfen yanlış anlama , eminimki yetenekli birisiniz , işsizliğin getirdiği bu zor durum olmasa referansa ihtiyaç duymadan da biraz sabrederek iş bulabilirdiniz.Ama sizi de anlıyorum malum ülke şartları.. Umuyorum ki işinizin hakkını vererek hep mutlu olursunuz..[/COLOR]