• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bankacılık İşe Alım Sınavları Ve Mülakatları Hakkında Bilgi Sahibi Olan Arkadaşlar

ya arkadaslar bende teb iş basvurusu yaptım hala degerlendırmede dıyor degerlendırme bukadar uzun surermı iş basvuru sonuncunu ögrenebılıecegım bı yol varmı bılen yardım ederse cok mutlu olurmm

bende devamlı bankacılık ilanlarına başvuruda bulunup duruyorum ama hiçbirinden bir yanıt alamadım sanırım istanbulda oturmamdan kaynaklanıyo neyse hayırlısı yapacak başka bişeyde olmadığı için başvurmayada devam ediyorum teb bi ara gişe elemanı alacaktı başvurmuştum ben epey oldu sanırım 2 ay falan bu ilana başvuran veya cevap alan varmı arkadaşlarla türkiye geneli bir ilandı türkiye geneli olan ilanları takip etmeye çalışıyorum bi umut işte
istanbulda oturmakla alakalı değil arkadaşım.ikamet ettiğin yerde alım yapılacaksa sınav daveti alırsın. başvurulara devam et.

ya arkadaslar bende teb iş basvurusu yaptım hala degerlendırmede dıyor degerlendırme bukadar uzun surermı iş basvuru sonuncunu ögrenebılıecegım bı yol varmı bılen yardım ederse cok mutlu olurmm

arkadaşım ben ilk tecrübemi teb le yaşadım malesef. malsef diyorum çünküsünü anlatayım. ben yaptığım genel bir başvuru üzerine oturduğum yerde açılacak bir şube için sınava çağırıldım gişe içindi. genel merkezde bizi çok güzel ağırladılar. sınav ve mülakat aynı günde olmuştu. sınav sonuçlarını söylemek gibi bir şey yapmadılar malesef. 1 ay içinde dönücez dediler ve olumsuz döndüler. şu andada özel bir bankadayım ama malesef bu işlerin sınavla olmadığını anladım. sınav mülakat tamamen formalite. açıkça söyleyeyim referansın yoksa bu işler biraz zor. ha diyeceksin olmaz mı, belki olur benim bi arkadaşım hiç referanssız girdi. şans mı diyeyim ne diyeyim bilmiyorum. başvuru yapmaya sınavlara girmeye devam et. başvurun ikamet ettiğin yerde açık olduğu takdirde değerlendirilir.

arkadaşlar ben de bankacıyım
1 yıldır banda çalışıyorum hiç referansım ve tanıdığım biri yoktu yani torpilsiz girdim buraya
tabi daha üni de okurken birsürü yere başvurdum ve mezun olur olmaz işe girdim
garanti ve yapı kredinin sınavlarına girdim ikisinden de geçtim
ancak bankalar çok geç dönüş yaptıkları için garanti ve yapı kredi geri dönüş yaptığında ben çoktan işe girmiştim.
tabi insan okurken çok araştırıyo şöyle söyleyeyim size
bi kere bankada çalışınca süper bi maaş beklemeyin ama yan hakları çok fazla
herkes tarafından en olumsuz banka akbank
garanti ve yapıkredi de 3 ayda 1 çift maaş veriyorlar
benim bankam ise adını vermeyeyim hem çift maaş olayı yok hem de maaşı çok düşük
ben bu sıralar terfi beklediğim için çıkmak istemiyorum
mülakatlar hakkında bilgi almak isteyen varsa onu da yazarım arkadaşlarrr

akbank hakkında hemfikiriz. bende onun gişe sınavına girmiştim. açıkça yazayım arkadaşlar 550 ytl net maaş, 3 ayda bir ikramiye vardı. o kadra şaşırmıştım ki. iş teklifi alıp reddetmiştim. sadece adı var.
arkadaşlar bende yeni keşfettim bu topiği sınav ve mülakat konusunda yardımcı olabilirim ö.m. la yada burdan. özellikle katılım bankalarıyla ilgili bilgi verebilirim size.

arkadaşım ben ilk tecrübemi teb le yaşadım malesef. malsef diyorum çünküsünü anlatayım. ben yaptığım genel bir başvuru üzerine oturduğum yerde açılacak bir şube için sınava çağırıldım gişe içindi. genel merkezde bizi çok güzel ağırladılar. sınav ve mülakat aynı günde olmuştu. sınav sonuçlarını söylemek gibi bir şey yapmadılar malesef. 1 ay içinde dönücez dediler ve olumsuz döndüler. şu andada özel bir bankadayım ama malesef bu işlerin sınavla olmadığını anladım. sınav mülakat tamamen formalite. açıkça söyleyeyim referansın yoksa bu işler biraz zor. ha diyeceksin olmaz mı, belki olur benim bi arkadaşım hiç referanssız girdi. şans mı diyeyim ne diyeyim bilmiyorum. başvuru yapmaya sınavlara girmeye devam et. başvurun ikamet ettiğin yerde açık olduğu takdirde değerlendirilir.[/B][/QUOTE]

kesınlıkte katılıyorum sana ben bı ozel bankanın sınavına gırmıstım sonuclar aynı gun ıcerısınde acıklandı kazananları okuyolar 5 kısı kazanmıssa 1 kısı oluyodu sınav salonunda. o kısıde tam takım gıyınmıs mulakata katılacak sekılde. benım gıbı gelenlerde geldıgı gıbı gerı dondu. nedense bende bır banka tutkunlugu var vazgecemyorum. ama kısmet olmuyor ıste torpılde yok malesefff. Çok üzgünüm çoook

kızlar size bişey danışmak istitorum ben 1 yıllık evliyim ve şu an daha çok yeni hamileyim eylüldde mezun oldum bende bakada çalışmak istiyorm hemen hemen tüm bankalara başvurdum ama henüz yanıt yok ben öğrenciydkende başvurdum ama olmadı şimdi sınav bekliyorum sizce hamileleik yüzünden mülakatlardan elenirmiyim bankaların bu konu hakkında fikirleri nelerdir sizce

hı bide eğer şu an iş bulamazsam ve doğurduktan sorna iş bulabilirmiyim bankalarda bu ne derece etkiler benii şimdiden sağoluuunnn

Son düzenleme:
kızlar size bişey danışmak istitorum ben 1 yıllık evliyim ve şu an daha çok yeni hamileyim eylüldde mezun oldum bende bakada çalışmak istiyorm hemen hemen tüm bankalara başvurdum ama henüz yanıt yok ben öğrenciydkende başvurdum ama olmadı şimdi sınav bekliyorum sizce hamileleik yüzünden mülakatlardan elenirmiyim bankaların bu konu hakkında fikirleri nelerdir sizce

hı bide eğer şu an iş bulamazsam ve doğurduktan sorna iş bulabilirmiyim bankalarda bu ne derece etkiler benii şimdiden sağoluuunnn

doğurduktan sonra tabiki iş bulabilirsin, neden bulmayasın ki, evli ve çocuklu çok arkadaş var çalışan. ben hamile olarak mülakata geleni hiç görmemiştim ama gerçi yeni hamileysen karnın belli olmuyordur. insan kaynakları doğum izni alacağından ötürü tereddüt edebilir. yani o pozisyonda tek çalışan olacaksan sıkıntı olabilir diye. ama neden olmasın, doğumuna çok varsa. kariyer.net, yenibiris.com ve secret cv den yada bankaların kendi sitelerinin insan kaynaklarından başvurularını yapmaya devam et.

nihayet beni de biryerden çağırdılar ama hiçbir ayrıntı yok hangi banka hangi departman.. network danışmanlıktan aradılar. network hangi banka için işe alım sürecini takip ediyor bilen var mı?
danışmanlık şirketleri genelde banka adı vermiyorlar. ben de bu şekilde aranmıştım. çalışacağın yerin neresi olduğunu sorsaydın, bana güneşli demişlerdi, garanti bankası olduğunu tahmin etmiştim. direkt söylemezler ama bu şekilde öğrenebilirsin.

Lise mezunu arkadaşlarım şu an bankada çalışıyorlar ve referansları yok , sınava girerek bankaya geldiler.. Genelleme yapmazsanız bankada çalışan tüm liseli arkadaşları da böyle bir konunun içine sokmamış olursunuz..

Hem siz böyle bir konuya değindiniz madem bende size şöyle bir şeyi hatırlatmak isterim bir lise mezunu 10 yıllık bankacı kız arkadaşım var müşteri portföyünü tahmin edersiniz , 10 yıl gibi bir deneyimin üzerinde , ikna kabiliyeti , samimiyet , iletişim faktörünü de ekleyin tahmin edin başarısını.. Şimdi siz kalkıp Boğaziçi mezunu ama yukarıda saydığım niteliklerden bihaber sadece bir okulun markasını taşıyor diye siz onu başarılı görüp çalışma hakkını sadece ona sunabilir misiniz?

Hem Boğaziçi işletme bitiren herkesi bankaya alıcaklar diye nerde yazıyor Allah aşkına..

Yani anlamadık biz onu , umarım yanlış anlamışızdır yada..

çok geç gördüm pardon. ben 8 ay işsiz kaldım. bazı bankalar hakkındaki bildiklerimi buraya dökmek istemiyorum. lise mezunu ama yetenekli okey alalım mı olay? sende biliyorsundur, sınav için aranan şartlarda 4 yıllık iktisat,işletme vs gibi bölümlerden mezun olmak yazıyor ve bu tanıma uyan adaylar bi tarafta dururken lise mezunu birinin üstelik sınavsız işe alınmasına şahit oldum. o yeteneklimiydi şimdi, hani sınav sonuçları nerde? yada su ürünleri bitirmiş birinin işletme bitirmiş bir adaya tercih edildiğini gördüm. su ürünleri bitirdin, senin nerden finans, muhasebe bilgin olabilir?
işsiz kaldın mı hiç bilmiyorum ama bu tip şeyler insana çok dokununuyor. baktım olmuyor bende referansla işe girdim. özel bankalarda referans yadsınmayacak kadar önemli birşey kimse inkar edemez.:delphin:

Ben gıda teknikeriyim , evlenince şehir değişikliğim nedeniyle 6 ay işsiz kaldım , işsizliğin ne olduğunu bilirim. Tabi bu ilk işsizlik deneyimim değildi , ilk mezun olduğum zaman yıllarca işsiz kaldım.Ben referans aramak yerine kendimi başka yönde ilerletmeye karar verdim ve o konuda iş aramaya başladım çok şükür de buldum..
Sen hani diyorsun ya su ürünleri bitiren biri benim girmem gereken işe giriyor benim hakkımı yiyor diye , sen de referansla girdiğin işte belki senden daha fazla bu işi hakeden yada ihtiyacı olan birinin hakkını yemiş oldun..
Evet ülkemizde hamili kart yakınları olup aslında hiçbirşeyden anlamayan birçok kişi miktarı önemsenemeyecek ücretli kalifiye işlerde çalışıyor , ama durumu yetersiz olduğu için istediği bölümü okuyamayan yada tamamiyle okuyamayan fakat senden benden çok daha başarılı , zeki , tuttuğunu koparan insanlar var bu ülkede.
Senin bahsettiğin şartlara uymadığı halde işe alınan kişilerden bahsetmiyorum ben bu arada , şart konusunu sen şimdi açınca bu konu hakkıında fikrimi söyliyim , eğer aynı iş için yapılan başvuruda şartları taşımadığı halde tercih edilen varsa o bankanın ayıbıdır buna birşey diyemem. Ama bir süt ürünleri , gıda teknikerliği okumuş biri şartları uyuyorsa pekala da seninle aynı işi yapar..Ki ben bankada çalıştığıma göre ve referansım olmadığına göre hatta bankacı akrabam bile olmadığına göre bunu kanıtlamış oluyorum..Ayrıca bir daha belirteceğim referanssız..
Bu işten önce başka bir bankanın gişe sınavına da girdim yine referanssız ve yine kazandım ama son anda ne olduysa artık bilemiyorum gişe yerine beni başka bir departmana çağırdılar , tekrar yükselme şansım olduğunu söylediler.Sanıyorum ki son anda referansı olan biri benim yerime yerleşmişti..Ama beni de kaybetmek istemeyip başka bir açık departamana şimdilik nasıl olsa ilerler diyerek yerleştirmek istediler. Tabiki akıl var mantık var diyerek red ettim.
Referans sadece özel bankalarda değil Türkiye'de ne yazık ki hemen hemen her söktörde yansınacak bir etken değil muhakkak ama bu bana kendim başardım zevkimden daha büyük mutluluk vermez..
Lütfen yanlış anlama , eminimki yetenekli birisiniz , işsizliğin getirdiği bu zor durum olmasa referansa ihtiyaç duymadan da biraz sabrederek iş bulabilirdiniz.Ama sizi de anlıyorum malum ülke şartları.. Umuyorum ki işinizin hakkını vererek hep mutlu olursunuz..

Bu arada Güneşli de sadece Garanti Bankası yok , İş Bankası da var , Akbank ta..
Ayrıca ben bu yıl iktisat okumaya başladım , kısmetse 1 yıl hazırlık sonrasında 2 yıllık eğitimin ardından iktisat mezunu da olacağım ..

Arkadaşlar dün beni garanti bankası gişe asistanlığı sınavına çağırdılar.Gittim.Aslında sınavım çok kötü geçmedi hatta iyiydi bile.Bir tek finans bölümünde biraz zorlandım.Hatta finans bölümünü yaparken bazılarını boş bıraktım vaktim kaldı onlara geri dönüyordum göz ucuyla yanımdaki kızın cevap kağıdına baktım.Sadece 2.soruyu a şıkkı olarak işaretlemişti içimden dedim belli çok zorlanmış falan diye oysaki benim bitmiş boşlarımı kontrol ediyordum.Sınavdan sonra 10-15 dk bekledik sonuçlar hemen açıklandı.İsmi okunanlar kalsın diğerleri gidebilir dedi kadın.Sınavım iyi geçmesine rağmen beni okumadı neyse dedim demekki yanılmışım ama o yanımda oturupta hiç birşey yapamayan kızın adını okudu :1shok:
Bıktım artık şu torpil olaylarından yaa! Kimse hakkıyla biryere giremez oldu.O kadar sene okuyacağımıza artık çevre edinmemiz daha mantıklı galiba.Lanet olsun hepsineee

aynen öyle özel bankalarda torpil ve deneyim olmadan girmek imkansız ben bunu anladm malesef benm sınavlarım toplu mülakatlarm iyi geçti ama bu işte torpil çok büyük etken

Arkadaşlar dün beni garanti bankası gişe asistanlığı sınavına çağırdılar.Gittim.Aslında sınavım çok kötü geçmedi hatta iyiydi bile.Bir tek finans bölümünde biraz zorlandım.Hatta finans bölümünü yaparken bazılarını boş bıraktım vaktim kaldı onlara geri dönüyordum göz ucuyla yanımdaki kızın cevap kağıdına baktım.Sadece 2.soruyu a şıkkı olarak işaretlemişti içimden dedim belli çok zorlanmış falan diye oysaki benim bitmiş boşlarımı kontrol ediyordum.Sınavdan sonra 10-15 dk bekledik sonuçlar hemen açıklandı.İsmi okunanlar kalsın diğerleri gidebilir dedi kadın.Sınavım iyi geçmesine rağmen beni okumadı neyse dedim demekki yanılmışım ama o yanımda oturupta hiç birşey yapamayan kızın adını okudu :1shok:
Bıktım artık şu torpil olaylarından yaa! Kimse hakkıyla biryere giremez oldu.O kadar sene okuyacağımıza artık çevre edinmemiz daha mantıklı galiba.Lanet olsun hepsineee

arkadaşım bende garanti bankasının sınavına girdim.ekim ayındaydı benimki adecco yaptı sizinkinide değilmi?ben sınavı kazandım dediğin gibi aynı gün mülakat yaptılar.grup mülakatıydı.ama orda çok konuşmak gerekiyor.yani zaten heyecanlısın bir de yorum yapamayacağın bir soru gelince kalakaldım.kem küm bişeyler dedim ama olmadı.elendim ne yazıkki.ama torpil dönüyormu dersen dönüyor arkadaşım hem de her bankada torpil işliyor.hatta çok zengin bir trilonluk tanıdığın varsa o adam sayesinde bile işe girebiliyorsun.adam çalıştığı bankaya diyorki falancı kişiyi bankanda çalıştır yoksa bu bankayla ilişiğimi keserim diyorumuş ve işlem anında tamam.hiç bi banka parcıklı müşterisini kaybetmek istemez:)

Bu arada Güneşli de sadece Garanti Bankası yok , İş Bankası da var , Akbank ta..
Ayrıca ben bu yıl iktisat okumaya başladım , kısmetse 1 yıl hazırlık sonrasında 2 yıllık eğitimin ardından iktisat mezunu da olacağım ..

eksik yazmışım, garantinin çağrı merkezi ve eğitim alınan yeri güneşlide. diğer bankalarınkilerde ordaysa bile yazma lütfen. sadece arkadaşa örnek olsun diye yazmıştım.

Ben gıda teknikeriyim , evlenince şehir değişikliğim nedeniyle 6 ay işsiz kaldım , işsizliğin ne olduğunu bilirim. Tabi bu ilk işsizlik deneyimim değildi , ilk mezun olduğum zaman yıllarca işsiz kaldım.Ben referans aramak yerine kendimi başka yönde ilerletmeye karar verdim ve o konuda iş aramaya başladım çok şükür de buldum..
Sen hani diyorsun ya su ürünleri bitiren biri benim girmem gereken işe giriyor benim hakkımı yiyor diye , sen de referansla girdiğin işte belki senden daha fazla bu işi hakeden yada ihtiyacı olan birinin hakkını yemiş oldun..Evet ülkemizde hamili kart yakınları olup aslında hiçbirşeyden anlamayan birçok kişi miktarı önemsenemeyecek ücretli kalifiye işlerde çalışıyor , ama durumu yetersiz olduğu için istediği bölümü okuyamayan yada tamamiyle okuyamayan fakat senden benden çok daha başarılı , zeki , tuttuğunu koparan insanlar var bu ülkede.
Senin bahsettiğin şartlara uymadığı halde işe alınan kişilerden bahsetmiyorum ben bu arada , şart konusunu sen şimdi açınca bu konu hakkıında fikrimi söyliyim , eğer aynı iş için yapılan başvuruda şartları taşımadığı halde tercih edilen varsa o bankanın ayıbıdır buna birşey diyemem. Ama bir süt ürünleri , gıda teknikerliği okumuş biri şartları uyuyorsa pekala da seninle aynı işi yapar..Ki ben bankada çalıştığıma göre ve referansım olmadığına göre hatta bankacı akrabam bile olmadığına göre bunu kanıtlamış oluyorum..Ayrıca bir daha belirteceğim referanssız..
Bu işten önce başka bir bankanın gişe sınavına da girdim yine referanssız ve yine kazandım ama son anda ne olduysa artık bilemiyorum gişe yerine beni başka bir departmana çağırdılar , tekrar yükselme şansım olduğunu söylediler.Sanıyorum ki son anda referansı olan biri benim yerime yerleşmişti..Ama beni de kaybetmek istemeyip başka bir açık departamana şimdilik nasıl olsa ilerler diyerek yerleştirmek istediler. Tabiki akıl var mantık var diyerek red ettim.
Referans sadece özel bankalarda değil Türkiye'de ne yazık ki hemen hemen her söktörde yansınacak bir etken değil muhakkak ama bu bana kendim başardım zevkimden daha büyük mutluluk vermez..
Lütfen yanlış anlama , eminimki yetenekli birisiniz , işsizliğin getirdiği bu zor durum olmasa referansa ihtiyaç duymadan da biraz sabrederek iş bulabilirdiniz.Ama sizi de anlıyorum malum ülke şartları.. Umuyorum ki işinizin hakkını vererek hep mutlu olursunuz..[/COLOR]

canım birbirimizi anlamıyoruz sanırım. ben deneyimlerimi anlattım. su ürünleri okuyan bir kişinin benden daha fazla hakettiğine inanmıyorum ayrıca. selçuk işletme mezunu, iyi derecede ingilizce ve bilgisayar bilen, SPK lisansına sahip bi insanın 2 yıllık ve alakasız bir bölümü bitirmiş kişiden az yeteneği olabilmesi imkansız. bu özelliklerle 8 ay beklediğimi ve haksızlıklara uğradığımı söyledim, referans aramaktan başka yapacak başka bir şey var mı? ha ne olabilir bide TOEFL a girebilirdim. neyse gelmiş geçmiş konular, topiği takip eden adayların cesaretini kırmak istemiyorum. hepimiz inşaallah hakettiğimiz yerlere geliriz ve mutlu oluruz.

bu arada iş bankasının sınavına gıren arkadaslar sınav sonucu acıklanan var mı bende hala ses yok da merka edıyorum..

Back