• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bankacılık İşe Alım Sınavları Ve Mülakatları Hakkında Bilgi Sahibi Olan Arkadaşlar

bilgilendirdiğiniz için teşekürler melodi.Fakat ben bunların hepsine başvuru yaptım aylardır bekliyorum.Ben eğitim fakültesi lisans mezunuyum beni neden aramamış olabilirler.Birde portföy yöneticisi nedemek acaba birfikriniz var mı?

Son düzenleme:
Melodi arkadaşım garanti bankasının gişe asistanlığı sınavına nasıl girdin.Yani seni mi aradılar sen mi bankaya gittin tairhini bilipte anlayamıyorum ben bu banka işlerini ben kariyer.net secretcv. yenibiris hepsine cv bıraktım fakat beni hiç arayan yoook.uuuufffff.Nasıl oluyor anlamadım .Ama bu aradada ğişe asistanlığı sınavlarına giren bir çok arkadaş duyuyorum nasıl oluyıor. Bu bankalar beni mi beğenmiyor acaba.:(

canım ben de aynı durumdan müzdaribim 3 aydır evdeyim bakmadığım iş ilanı banka sitesi kalmadı bir sürü gişeye başvurdum çağrı merkezi deneyimim de var bankaya çok uzak da diilim ama aramıyolar aramıyolar işte.. :1no2:

MULAKAT SORULARINA ÖRNEKLER süprizzzzz

Neden Bankacılık ?
-İyi ve Kötü kişilik özellikleri
-Başvurduğunuz pozisyon hakkında ne biliyorsunuz?
-Diğer Adaylardan farklı olduğunu düşündüğün yönlerin neler?
-Eğtiminizden bahsedin
-Bankacılık ürünleri hakkında bilginiz var mı(sigorta,krediler,otomatik ödeme talimatları..)
-Herhangi bir şubede çalışırmısın
-Bankacılıkta hedefleriniz neler
-Yeni bir banka şubesi açacaksınız öncelikleriniz neler olur
-Gelecekte 5 yıl sonra kendinizi nerde görüyorsunuz?
-Kendinde en beğendiğin yönler ve en zayıf yönlerin
-Enflasyona karşı neler yapılabilir
-Ailenizi tanıtın
-En son okuduğunuz gazete başlığı?
-En son okuduğunuz kitap nedir?
-Son bir haftadaki dünyada ve Türkiye'deki gelişmeler nelerdir?
-Bankamızı nasıl tanıyorsunuz
-Türkiye'nin ekonomisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
-İşinizden neden ayrıldınız?

evet benim bir arkadaşımda demişti
butür sorular soruyorlarmış.

cevaplanacak sorular ama
heyecandan insan şaşırır galiba.

tabiki şaşırırsın zaten gerim gerim geriliyo insan mülakatta:) ben ben olmaktan çıkıyorum mülakatlarda:)

benm en yakın arkadaşım çalışıyo heyecansız seri cevap çok önemli seri konuşmaya önem veriyolar çünkü müşteriyle konuşma süren var süreyi aşmamalısın toplu görüşmelerde insanlarla dialog kurmaya çalışın bunada çok önem veriyolarmış en çok konuşan olmaya çalışın diebilirim acayip çenesi düşüktür arkadaşım nerdeyse hiç susmadım dedi ençok benim sesim çıktı dedi giyimede önem veriyolar dış görünüş çok önemli birazda makyaj ortamı gördüm genelde çalışanlar dış görünüşüne önem verem makyajı kıyafeti tam olan insanlar

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım(= bnde bankacı adayıyım(= 2 hafta önce akbankın mülakatına katıldım (ç.m) mülakatı geçtim sınava çağırdılar fakat sınav fecii zordu 60 soru vardı ve süre 20 dk kaydı her soruya yaklaşık 20 sn. düşüyordu. sonuç olarak başarısızdım=( dünde hsbc nin mülakatına gittim toplu mülakat vardı 10 kişiydik olumlu olan adayları pazartesi sınava çağıracaklarmış umarım hem çağrılırım hem sınava geçerim(= ilk kez banka mülakatına gidecek olanlar varsa veya ne tarz soruların sorulduğunu merak edenler varsa yardımcı olurum (= bu arada sınava girmeden önce KPSS test kitabı alın ve biraz göz atın (= kolay gelsin.

Arkadaşlar erkek arkadaşım yapı kredi ve iş bankasının sınavına girdi olumsuz olursa mail yoluyla, olumlu olursa telefon yoluyla size ulaşacağız dediler ama hala haber yok. :( Yapı kredi bankasının sınavına gireli 2 haftadan fazla oldu, iş bankasının sınavınaysa bir hafta önce girdi. Sınavlarının çok iyi geçmiş olduğunu biliyorum ama bir hafta içinde size döneceğiz dedikleri halde ses seda yok. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar var mı? Ne kadar sürede haber veriyorlar? Ne zaman öğrenebiliriz sonuçları? Yani olumsuz dahi olsa bir haber gelir değil mi?

ya ben 3 aydır hergün bütün gişelere bakıyorum başvuruyorum beni niye çağırmıyolar? hiç olmadı sınavlara girseydim ya niye haberim olmuyo anlamıyorum ben. sürekli gişe alımları var bi allahın kulu çağırmıyo çıldırıcam ben artık

Arkadaşlar erkek arkadaşım yapı kredi ve iş bankasının sınavına girdi olumsuz olursa mail yoluyla, olumlu olursa telefon yoluyla size ulaşacağız dediler ama hala haber yok. :( Yapı kredi bankasının sınavına gireli 2 haftadan fazla oldu, iş bankasının sınavınaysa bir hafta önce girdi. Sınavlarının çok iyi geçmiş olduğunu biliyorum ama bir hafta içinde size döneceğiz dedikleri halde ses seda yok. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar var mı? Ne kadar sürede haber veriyorlar? Ne zaman öğrenebiliriz sonuçları? Yani olumsuz dahi olsa bir haber gelir değil mi?

canım olumsuzdur o.:1no2: bnde akbankın sınavına girdiğimde olumlu olursa arıcaz olumsuz olursa mail atıcaz dedi. 3 hafta oldu ne arayan var ne mail atan. ablam akbank da çalışıtığı için ondan öğrendim olumsuz ollduğunu.:S

arkadaşlar ben de bu iş bankasının 9 şubattaki sınavına girdim operasyon destek sınavına ay girmez olaydım sınavı kazandım mülakat oldu onu da geçtim 2 ay oldu ne arayan var ne soran ben de sıkıldım artık resmen oynuyolar bizimle AttaQue arkadaşım sen girmişin iş bankasına hayırlısı olsun sana bizim hakkımızda birşeyler biliyormusun nolucak bizim halimiz :1no2:

arkadaşlar ben de bu iş bankasının 9 şubattaki sınavına girdim operasyon destek sınavına ay girmez olaydım sınavı kazandım mülakat oldu onu da geçtim 2 ay oldu ne arayan var ne soran ben de sıkıldım artık resmen oynuyolar bizimle AttaQue arkadaşım sen girmişin iş bankasına hayırlısı olsun sana bizim hakkımızda birşeyler biliyormusun nolucak bizim halimiz :1no2:

bu operasyon destek nedir arkşlar birde aranan şartları bana anlatırmısınız bende denizbanka başvurdum netten ama bakalım cvplarınız bekliyorum

operasyon destek bize denilen bankadan ayrı bir ofiste çeşitli departmanlar var örneğin kredi departmanı burada kredi alanların belgelerinin takibiyle uğraşılacak böyle çeşitli departmanlarda çalıştırcaklarmış bizi

cvp vermede geç mi kaldımm bilmiyorum ama yine de cvp yazayım.
genelde pratikliğe ve hıza dayalı sorular çıkar bankaların yazılı sınavlarında.işlem bölümü mutlaka vardır amaçhızlıbirşekilde işlem yapabiliyormusunuzbunu ölçmek,mantık soruları vardır.çokzor olmaz sorular.
bunu geçerseniz eğer toplu mülakat olur bir grup tartışması yapılır.baktıkları nokta düşünceni iyi ifade edebiliyormusun,başkalarının sözünü kesmeden konuşman beklenir.ama mutlaka konuşman..arkasından bireysel mülakat gelir.mutlaka ik uzmanı ve ilgili bölümşefigirer en az iki kişi girerler mülakata.kendinden bahsetmen istenir.grubu geçtikten sonra genelde alınırsın bireysel mülakatta abuk birşey olmazsa..
banka sınavlarına çok girmiş aynı zamanda insankaynaklarında çalışmış biri olarak varsa sorularınız cevaplayabilrim:))
:çok üzgünüm:
bende birsürü banka sınavlarına girdim hepsinde de başarı oldum , mülakat aşamalarına girdim bazıları bir, bazıları 2 mülakat yaptı. anlayamadığım ve hiç bir zaman çözemediğim neden seçilemediğimdi :çok üzgünüm:
kendimi ifade edebiliyorum ,güler yüzlüyümdür dışa dönük ve insan ilişkilerinde başarılıyımdırvs... ablam ve birçok arkadaşım bankacı, onlara o kadar imrenerek bakardım ki bende bankacı olmak için elimden geleni yaptım ama olamadım.
ben 1979 doğumluyum artık sınavlara katılamıyorum, yaştan dolayı zaten mülakatta elendiğim için o bankalara tekrar başvuruda da bulunamıyorum.siz bir ik cı olarak bana nasıl bir açıklamada bulunabilirsiniz , hele akbanktan yaştan dolayı gibi mazeretle elendiğimi duyunca artık bankalara başvuruda bulunmuyorum, benimle aynı puanı alan ama benden daha küçük birini tercih etmeleri beni deliye çevirdi...
bütün bankacı arkadaşlarım bankacı olma, çok stresli, çalışma saatleri düzensiz ,maaşı az vs.. dedikçe ben mutlu olacağım, istediğim işi yapmak istiyorum dedim kendilerine... ama maalesef bu kadar istekli birini bankacı olarak kabul etmediler ve bir okadarda bankacılığı istemeyen sadece iş olsun diye çalışan insanlar benim istediğim yerlerde yaşamını sürdürüyor:çok üzgünüm:
bu nasıl bir mantıktır, bu adaletsiz hayatı çözemedim gitti ,hele geçen arkadaşımı kariyer sitesinden kendisi başvurmadan bir bankanın sınavına çağırmışlar ,bakın konuyu anlatayım size:
benim zorumla sınava girdi ve lise mezunu! (ben lisans mezunuyum) neyse sınavı berbat geçmiş 60 sorudan 37 soru yaptım dedi... sınavı kazanmış şoke oldu, mülakata çağrıldı,mülakatada ben gitmesi için zorladım çünkü içimde kalan o isteği sanki kendim yaşarcasına onu ikna etmeye uğraştım,mülakatta da başarılı sonuç geldi, bu süreç toplam 15 gün içinde oldu ve toplam 20 gün içinde iş teklifi geldi şuan avcılar şubesinde çalışıyor inanılmaz ama gerçek sırf ben çok ısrar ettim diye şuan bankacı.... maaşından şikayetçi bense canımı bile veririm girmek için o hala şikayet ediyor, akbank için 3 ay bekledim ve bana dönüş bile yapmadılar kendim arayarak o hazin sonucu duydum ne acı...!!!!
işte bu yaşanmış bir hayat hikayesi lütfen bana geri dönüş yapabilirmisiniz ben nerde yalnış yaptım....!!!!!:uhm:

canım genelde dikkat gerektiren sorular sorarlar ve hızlı sürede zamana karşı yarışırsın mesela hani şekiller verileri kare daire vs bundan sonra ne gelir veya sayılar verirler elli bir kurala göre dizilmiş bu syıdan sonra ne glir birde mesela 15 16 haneli sayı yazarlar aynısı hangisi falan diye

ya herkes mülakatlarda olumsuzluktan yakınıyo bense tek bir sınava bile çağırılmamaktan... niye kimse beni çağırmıyor ki.. çağırsalar ve olumsuz olsa inanın daha mutlu olucam hiç olmazsa bana göre değilmiş dicem ama anlayamıyorum herkesi sınava çağırıyolar lise önlisans lisans.. ben yükseklisans bitirdim. işletmeci yada iktisatçı değilim ama banka deneyimin var. niye böyle? en azından sınava çağırsınlar ama olmuyo olmuyo olmuyo!

nihayet beni de biryerden çağırdılar ama hiçbir ayrıntı yok hangi banka hangi departman.. network danışmanlıktan aradılar. network hangi banka için işe alım sürecini takip ediyor bilen var mı?

Back