• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bankacılık İşe Alım Sınavları Ve Mülakatları Hakkında Bilgi Sahibi Olan Arkadaşlar

ecresin hayırlısı olsun canım olmassa takma kafana bak daha az maaşı varmış bende merak ettim daha az maaşı varsa niye bankacı olmak istiyosun :roflol:

:roflol: ay şekerim alemsin valla, ne bilim ben işte,bankacı olmak istiyorum yaa,bankacılık mesleğini seviyorum da ondan istiyorum sanırım, yok artık istemiyorum ama,kadın beni kendinden deee bankadan daaa bankacılıktan daa acayip soğuttu yaa, delirtti delirttiiii Kötü Kazen:kızgın:

kızlarrrrrrrrrr ykb sınavını geçmiştim yaaa,hani dün de mulakata gitmiştim yaaa,,, berbat geçtiii haberin olsunnn okadar kazık bir görüşmeyi ben hayatım da yaşamadım,gerçi hayatım da hiç iş görüşmesi yaşamadım desem dogru olur :)) tamamen kişisel bir görüşme oldu ,bayan odasına aldı, aman yarabbim havhavın pisiyi sıkıştırdığı gibi canıma okudu :) kendinden bahset ,hadi ettik, neden işten ayrılıyorsun ,bankacı olmak istiyorum ,haydaa cevap red :(( bu kadar maaşı neden bırakıyorsun, tam 1 saat görüştük ve 1 saat boyunca neden işten ayrılmak istiyorum ,bu kadar maaşı bırakıp 3/1 ne nası çalışıp nası gecineceğim konusunda tartıştık, gelire göre gider olur ben ayarlarım desem de,aptal muamelesi gördüm yaa, :(( ayy derdim para pul değil karıyer istiyorum desem de verdiğim her cevap redd oldu :(( aman aman deli oldum deliiii,,, kapadım popomu oturuyom masam da şu an :)) hiç umudum yok sonuctan,hayırlısı olsun diyorum en başında tabiki....destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruumm

canım banka mülakatları genelde böyledir evet.:) aslında mülakatçının sana olan bu tutumunu kişisele alma sakın , yani aptal muamelesi gördüğünü düşünme. genelde yaptıkları STRESS mülakatıdır.. çünkü bankacılık stressli bir iş !! senin o zor sorular karsıısndaki tutmunu ölçüyorlar yani panik mi oluyosun yoksa soguk kanlı durabiliyomusun şeklinde.. verdiğin yanıtlarla o an durumu kurtarabiliyormusun.. yoksa inan bana onlar verdiğin hiçbir yanıt için ( olsa bile )evet bu bizim beklediğimiz yanıttı demezler zaten.. mülakatlarda duruşun cok önemli her zaman kendine güvendğin izlemini vermelisin ve işle ilgili çok istekli oldugun mesajını karsı tarafa iletebilmelisin..

banka mülakatları entresandır yaa.. örnegin bir arkadasıma şuan bulundugumuz odaya pencereden ucak girse ne yaparsın diye bir soru sormuşlardı:) işte böyle beklenmedik bir durum karsısında aday nasıl tepki veriyor bir nevi pratik zekanı ölcüyorlar yanii. yani sonrasında oturupta bana bu soruyu neden sordular acaba dogru yanıtı neydi diye düşünmemek lazım çünkü dogru yanıt diye bişey yok :)) anlatabildimmi canım..

bu arada umudum yok demişsin hiç öyle düşünme , mülakatı berbat gecip işe alınan çok insan tanıyorum.. bu olmazsada üzülme yolun acık olsun ..

İlk iş aramaya başladığım zaman Kariyer.net'ten başvurduklarım içinde Finansbanktan aramışlardı.
Çağrı merkezi müşteri temsilciliği için.
Ümraniyedeki merkezde çağrı merkezi salonunda sınava girdik.
Genel kültür,tarih ve matematik soruları vardı.
Sonrada bir metni yazmamızı istemişlerdi. Hatta ben hemen bitirip çıkmak istemiştim. Utandım sonra.
Aradılar iki üç gün sonra fakat, orada çalışan çok yakın bir arkadaşım gece de çalışacağımı yani gece 00:00 -08:00 söyleyince vazgeçtim.
Şimdi pişmanım aslında.:oklava:
Çünkü arkadaşım, 2 sene geçti ve takım lideri oldu.
Ve gece de çalışmıyor.
İyi maaş alıyor, mesai ücreti, yemek, evin önünden servis, özel sağlık sigortası.
Fırsatınız varsa kaçırmayın.

Şu an İş Bankası için evrak hazırlama aşamasındayım.
İşsizlik bir dert , işe girmek bir dert , çalışmak ayrı bir dert..
Bir sürü evrak hazırlamam gerek , bir nevi çalışmaya ön hazırlık gibi kaç gündür sabah 7 de otobüse binip yollara düşüyorum.

ya arkadaşlar nişanlımda bir bankaya girmeye çalışıor ama malesef lise mezunu. şuan yakınlarda yada uzaklarda izmirde herhangi bir bankada lise mzunlarıcı için gişe yetkilisi pozisyonuyla ilgili sınav vs. olucakmı bilgisi olan varmı???? lütfen yardımm

bende başvurdum bankaya arkadaşlar
akbank bu ay sonunda sınav yapacakmış
daha aramadılar bekliyorum.

sınav yapılacak geçilince mülakat yapacaklarmış
4 senedir iş hayatındayım
ama çok heycanlıyım
bakalım neler olacak

attaoue sen neyaptın işbankasına girdinmi.?

bende başvurdum bankaya arkadaşlar
akbank bu ay sonunda sınav yapacakmış
daha aramadılar bekliyorum.

sınav yapılacak geçilince mülakat yapacaklarmış
4 senedir iş hayatındayım
ama çok heycanlıyım
bakalım neler olacak

attaoue sen neyaptın işbankasına girdinmi.?

Hayırlısı olsun çakırgözlü , heyecan yapmadan olmuyor ama sakın abartma olur mu heycan konusunu. Akbankta hangi bölüm için bu sınav?

Evet dün evraklarımı da teslim ettim , eğitime başlıyorum Pazartesi itibariyle , 4 günlük eğitim sonunda da şubeme geçicem kısmetse. Vardiya sorunu yaşamazam bende çalışan bir bünye olucam inşallah.

ya arkadaşlar nişanlımda bir bankaya girmeye çalışıor ama malesef lise mezunu. şuan yakınlarda yada uzaklarda izmirde herhangi bir bankada lise mzunlarıcı için gişe yetkilisi pozisyonuyla ilgili sınav vs. olucakmı bilgisi olan varmı???? lütfen yardımm

Lise mezunu olması çok sorun değil de , İzmirde olması biraz problem.
Benimde İzmirdeki arkadaşım bankada çalışmak istiyor ama alımlar genellikle İstanbul için oluyor. Sana özelden mesaj atıcam konuyla alakalı bakarsın ok.

Hayırlısı olsun çakırgözlü , heyecan yapmadan olmuyor ama sakın abartma olur mu heycan konusunu. Akbankta hangi bölüm için bu sınav?

Evet dün evraklarımı da teslim ettim , eğitime başlıyorum Pazartesi itibariyle , 4 günlük eğitim sonunda da şubeme geçicem kısmetse. Vardiya sorunu yaşamazam bende çalışan bir bünye olucam inşallah.

ayy canım çok sevindim senin adına darısıda banave isteyen bütün arkadaşlara.

ben gişe için canım.
birşey soracam mülakatta nasıl sorular sordular.

evine yakınmı bari çalışacagın şube.

ayy canım çok sevindim senin adına darısıda banave isteyen bütün arkadaşlara.

ben gişe için canım.
birşey soracam mülakatta nasıl sorular sordular.

evine yakınmı bari çalışacagın şube.

Amin darısı işsiz arkadaşların başına.
Evet yakın ama şube derken normal banka şubesi değil benimki.
Operasyon binası diyelim..

Benim gişe sınavına girdiğim banka Garanti Bankası idi. Onunla ilgili deneyimimi de bu konunun geçmiş sayfalarında ayrıntısıyla anlattım arkadaşlara. Eski sayfalarına bak bi işine yarar umarım. Ben şu an operasyon bölümünde işe başlayacağım kısmetse.a.s.

Amin darısı işsiz arkadaşların başına.
Evet yakın ama şube derken normal banka şubesi değil benimki.
Operasyon binası diyelim..

Benim gişe sınavına girdiğim banka Garanti Bankası idi. Onunla ilgili deneyimimi de bu konunun geçmiş sayfalarında ayrıntısıyla anlattım arkadaşlara. Eski sayfalarına bak bi işine yarar umarım. Ben şu an operasyon bölümünde işe başlayacağım kısmetse.a.s.

evet canım okudum teşekür ederim
daha önce iş tecrüben varmıydı.
inş. zorluk yaşamazsın.

başarılar.Şeniz

Evet iş tecrübem var.
Evlenme ve buna bağlı şehir değişikliği nedeniyle işimi bırakmak zorunda kalmıştım. (İnsan Kaynakları)

Canım çok sıkıldı , sağlık raporunu zaten 2 haftada , sabahın köründe 2 vesait değiştirerek , saatlerde ayaklarıma kara sular inene dek bekleyerek aldım ve teslim ettim buna rağmen şimdi evraklarımın eksik olduğunu söylediler ki, 2 gün sonra işe başlıycam..Eksisksiz teslim ettiğimi bildirdim şimdi beni özel hastaneye yönlendireceklerinden bahsettiler , hiç birşey anlamıyorum. Eksik değildi , raporumda ''Çalışmaya engel teşkil edicek sağlık sorunu yoktur'' yazıyor 13 doktordan muayene oldum!
Şimdi ne eksik ne amaçla özel hastaneye gönderildiğimi bilmiyorum!!
İki olasılık var :
-Evraklarımı kaybettiler..
-Yada benim bilmediğim başka bir sorun var ( ama bir yandan da sorun olsa raporda sağlıklı yazmaz, çok şükür sağlıklıyım)

Aklıma burhan abi geliyo - ''Hep iyi insanların başına gelii böle şeleerr'' diye isyan edesim var..
Çok sıkıldım çok :(

Evet iş tecrübem var.
Evlenme ve buna bağlı şehir değişikliği nedeniyle işimi bırakmak zorunda kalmıştım. (İnsan Kaynakları)

Canım çok sıkıldı , sağlık raporunu zaten 2 haftada , sabahın köründe 2 vesait değiştirerek , saatlerde ayaklarıma kara sular inene dek bekleyerek aldım ve teslim ettim buna rağmen şimdi evraklarımın eksik olduğunu söylediler ki, 2 gün sonra işe başlıycam..Eksisksiz teslim ettiğimi bildirdim şimdi beni özel hastaneye yönlendireceklerinden bahsettiler , hiç birşey anlamıyorum. Eksik değildi , raporumda ''Çalışmaya engel teşkil edicek sağlık sorunu yoktur'' yazıyor 13 doktordan muayene oldum!
Şimdi ne eksik ne amaçla özel hastaneye gönderildiğimi bilmiyorum!!
İki olasılık var :
-Evraklarımı kaybettiler..
-Yada benim bilmediğim başka bir sorun var ( ama bir yandan da sorun olsa raporda sağlıklı yazmaz, çok şükür sağlıklıyım)

Aklıma burhan abi geliyo - ''Hep iyi insanların başına gelii böle şeleerr'' diye isyan edesim var..
Çok sıkıldım çok :(

allahalla niye öyle birşey yapıyorlar acaba
bir açıklamadamı yapmadılar
umarım bir sorun olmazda işe başlarsın

allahalla niye öyle birşey yapıyorlar acaba
bir açıklamadamı yapmadılar
umarım bir sorun olmazda işe başlarsın

Bugün gittim özel hastaneye sevkimle beraber.
Skolyoz çıkmış röntgenimde , omurgamda bel kısmında 16 derecelik bir eğrilik saptadı doktor da.Moralman çöktüm desem yeridir. Doktor da anladı üzülmememi söyledi , moralimi bozduğum kadar korkulacak bir durum değilmiş.3 kişiden 1 inde mutlaka görülüyormuş ve tesadüfen farkediliyormuş ufak dereceli olanlar çünkü görünüşte bakıldığında turp gibiyim maşşallah hiçbir yerim eğri meğri değil. 20 dereceye kadar olanlar sorun teşkil etmeyip gözle görülmüyormuş 40 derece ve sonrası gözle görülüyor ve ameliyat gerektiriyormuş. Çok fazla kilo almamamı öğütledi , bel ağrısı çekmemem için , hamile kalırsan da kontrollü kilo almalısın dedi. Yüzmeye git dedi ki , 6 yaşından beri yüzüyorum çok şükür. Çalışmana engel teşkil eden bir sorunum yokmuş rapora yazdı , götürdüm iş yerime. Pazartesi başlıyorum kısmetse.
Herşeyde var bir hayır.
Teşekkürler çakırgözlü a.s.
Laleem canımsın yaa a.s.

geçmiş olsun canım.
bir sorun olmamasıan sevindim.
hadi hayırlı olsun işin başarılar darısı banada.

benimde canım sıkkın biraz aramadılar
çok üzüldüm
çok uğraştım çabaladım ama olmadı.senağlama senağlama

çok şükür bir işim var.diyorum.şartları mutlu etmesede beni.
kendimi bile kendim teselli ediyorum.

senağlama senağlama

AttaQue bacım neler olmuş ben yokken ya :çok üzgünüm:
sonunu okuyunca içim rahat etti :asigim:
ama sevindim herşeyin yoluna girdiğinee :hooray:
artık kısmetse 'iş arkadaşım'dememe bi mani yok sanırım :teytey:dün beni aradılar pazartesi eğitime çağırdılar :1rolleyes:
ikimiz içinde huzurlu ve mutlu bi iş ortamı olur inşallah :içelim:

geçmiş olsun canım.
bir sorun olmamasıan sevindim.
hadi hayırlı olsun işin başarılar darısı banada.

benimde canım sıkkın biraz aramadılar
çok üzüldüm
çok uğraştım çabaladım ama olmadı.senağlama senağlama

çok şükür bir işim var.diyorum.şartları mutlu etmesede beni.
kendimi bile kendim teselli ediyorum.

senağlama senağlama

Üzülme canım yaaa.
Herşeyde vardır bir hayır inan buna.
Bundan 2 ay önce bende denedim biliyosun başka bir bankayı , o kadar çabalamama rağmen.. Olmamıştı. Kızdım , üzüldüm istemeden. Ama şu an bakıyorum da demekki buna kısmetmiş o yüzden olmamış. Sen de çok takılma olur mu. Hayırlısını dile hep a.s.

***************************************************************************************************

Demotycim iş arkadaşım:teytey:
Yan masaya çantamı koydum sana tuttum yerini :dance: seni bekliyoz çok bekletme yıvrım..

****************************************************************************************************

24 Mart itibariyle yeni işime bireysel operasyon departmanında başlamış bulunuyorum :emir_bebek:
Darısı tüm iş arayanların başına inşallah..

CADIARZUkızlar 35 gün oldu hala bana ykb den donmediler yavs ? :emir_bebek:çıkarken aldıgım cevap şu idi, yanıtımız olumsuz olur ise, size bir ay içinde dönüp haber veririz ama sizi aramaz isek bilinki size uygun pozisyon arıyoruzdur :)) ay napim sevinsem mi acep , kafam çok karışık çooooookkkkk kafamçokkarıştı

Back