Bankacılık İşe Alım Sınavları Ve Mülakatları Hakkında Bilgi Sahibi Olan Arkadaşlar

hsbc müşteri temsilciliği için yarın görüşmeye çağrdılar....
inanın gidesim yok bıktım mülakatlardan bıktım.... ne eksik bende onuda bilmiyorum offf.....

Canım kendini eksik hissetme hemen dur bakalım. Mutlaka bir nedeni vardır. Sen eksiksin o tam diye olmuyor ki bu işler. Bak mülakat deneyimin de var böyle böyle ne istediklerini çözüyorsun zaten zamanla. Kısmetten ziyade olmaz der babaannem. Demekki kısmetin başka yerde bekliyor seni. Sen elimden geleni yaptım diyor musun o zaman alınsan da alınmasan da bitmiştir olay.

Bence sevinmelisin , çünkü bildiğim kadarıyla bu konuda şirketler yalan söylemiyorlar , özellikle bankalar. Sen değerlendirme aşamasındasın bence . Hayırlısı inşallah a.s.

İşler iyi diyelim iyi olsun çakırgözlü , yoğun bir halde çalışıyoruz..
İş - ev durdurağım yok desem yeridir , yorulduğumu anlayamıyorum hiç oturamadığım için ..
Ama halimden memnunum çok şükür , evde koca gün sıkıntıyla boş boş oturduğum , kafama gereksiz şeyleri taktığım zamanları düşününce çok şükür gerçekten!

kızlar bu lınkte ıstedıgınız soruların cevabı var ısınıze yarar belkı XXXXXXXXX Site adresi editlenmiştir..

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar aranızda cuma günü yapılacak olan
akbank genel yetenek sınavına girecek olan var mı

arkadaşlar 40 günü geçti beni arayan soran yok ,,, sanırım artık sevinmeliyim,,, peki bunların cevabı olumlu oldugunda nası donuş yapıyorlar ve eğitime falan nası ne zaman süre verip çağırıyorlar,çünkü şu an sorumlu olduğum bi iş yeri var, onları zor durumda bırakmak istemem

kızlarr bende geldim aranıza neden derseniz ben daha yeni bir bankaya başvuru yaptım :)))

çalışıyorum işim çok iyi .. yerim iyi .. ama nedense bankacılığı seviyorum aranana pozisyonlar sankş beni anlatıyordu amaa istanbul. ve ben yinede başvurdum olsun giderim :)))
ama inşallah farkederler beniii :)) hehee

bende senin gibiyim çok şükür işim var ama
yine banak istiyorum hayallerimim mesleği
bir başvurum olumsuz oldu bakalım
diğerleri nasıl olacak

hayırlısı olsun bakalım

Arkadaşlar erkek arkadaşım önümüzdeki hafta iş bankası ve yapı kredi bankasının çağrı merkezi sınavına girecek verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler hepsini dikkatle okudum ve erkek arkadaşıma bu doğrultuda önerilerde bulundum.:) O da ilk defa böyle bir sınava girecek, bu iki bankanın çağrı merkezi sınavı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olan, ya da bu iki bankada çağrı merkezi müşteri temsilcisi arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilir misiniz? İkimizde çok heyecanlıyız. Uzun süredir banka sınavlarını takip ediyorduk böyle bir şans doğdu tavsiyelerinize ve dualarınıza ihtiyacımız var :)

merhaba ben garanti bankasının çağrı merkezinde müşteri temsilcisi olarak çalışmıştım.
önce bankanın çalıştığı danışmanlık şirketinden çağırdılar orda bir grup insanla birlikte okuduğunu anlamakla ilgili bir sınava girdik uzun uzun pareagrafların olduğu sorular vardı hızlı çözüm üretebilme ya da anlama kabiliyetini ölçüyolar sanırım. ondan sonra da rakamlarla ilgili bir sınava soktular karşılıklı uzun uzun rakamları karşılaştırıyodun arada hangi sayı farklı ya da okunuşu yazılışına uyuyomu falan gibi dikkat ve hız ölçen bi sınavdı. bundan sonra aradılar grup mülakatına çağırdılar. önce kendimizi tanıttık daha sonra da bize tartışmamız için bir konu verildi. soruyu tam hatırlamıyorum ama şu konu bizi hangi yönden etkiler gibi bi soruydu seçenekler de vardı işte fiziksel olarak psikolojik olarak toplumsal olarak etkiler gibi cvplar vardı. bunlardan birini kendine uygun olanı savunuyodun. maksat kendini ifade etmen. mutlaka katılsın sohbete kendini göstersin ama karşısındaki arkadaşlarına da çok saygılı ve sabırlı olsun. sonrada birebir mülakata çağırdılar beklentin nedir kariyer hedefin nedir evlenmeyi düşünüyomusun falan filan çok zor olmayan konular. diksiyonun cümleleri toparlaman önemli. bir de çok şık giyinsin çağrı merkezi bile olsa bizde klasik giyinme zorunluluğu vardı. dolayısıyla şık ve bankayı önemser nitelikte bir dış görüntü onlar için önemli. bu mülakatı da geçince bankanın kendi işe alım yetkilileriyle de mülakata girdim 3kişilik bi ekibin karşısına geçtim soralar sordular. yani toplam 4 tane sınavdan geçtim!! bence biraz abartılı ama yapacak bişey yok. ama çağrı merkezi bence dünyanın en zor mesleklerinden. çünkü wc ye bile dakikayla gitmek zorundasın. hatta molanı yediysen wc ye bile gidemiyosun. yine de allah yardımcınız olsun umarım yardımcı olabilmişimdir.

arkadaşlar bu arada ben 25 ocakta işten ayrıldım 2.5 aydır evdeyim kariyer.net yenibirişcom ve secretcv den başvurmadığım gişe ilanı kalmadı ama hiçbiri geri dönüş yapmadı olumlu ya da olumsuz. şimdi bakıyorum da bu süre içinde biçok kişi mülakatlara girmiş. ilanlar hala aktif yani hala işe alımlar devam ediyo sanırım. ve benim çağrı merkezi deneyimim de var gişeyle aynı olarak nitelendirilir çağrı merkezi. yine de hiçkimse dönmüyor. artık depresyona girmek üzereyim. bu aralar işe alımlar var mı biliyomusunuz?

Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için bu yıl bankaların tamamı şube sayılarını artırıyormuş bu nedenle 2008 yılı içerisinde 20 bin kişi işe alınacakmış. Biz o sitelerin yanısıra ilanları, sınav duyurularını bankaların kendi web sitelerinin insan kaynakları bölümlerinden de takip ediyoruz bu bölümlere göz atmanı tavsiye ederim. Ben bir hafta kadar önce garanti bankasının gişe asistanlığı sınavına girdim. Bu aralar bankalar sıkça sınav açıyor. Benimde bu alanla ilgili sınav bilgim olduğunda sizlerle paylaşırım. Çağrı merkezinde çalışmak isteyen arkadaşlar içinse 26 nisanda iş bankasının çağrı merkezi sınavı var. İş bankasının kendi sitesinden 21 nisana kadar başvuru yapabiliyorsunuz.

ben çağrı merkezi düşünmüyorum ama bankaların kendi insan kaynaklarından da takip ediyorum yine yok yine yok iş aramanın hatalısı mı olur bende var işte bi hata

yabişey sorcamm ben şekerbankın sınavına girmiştim bugün aradılar bni
insan kaynaklarından belgeleri istedilerr çok hıslı konuştu anlaamdımm:s aldındım galiba hee

Kızlar bende bankalrda çalışmak istiyorum bu ara hangi banka alım ypıyor?başvurular nasıl yapılaıyor?şartlar nasıl?Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Lütfeeeeen!!!.....

Melodi arkadaşım garanti bankasının gişe asistanlığı sınavına nasıl girdin.Yani seni mi aradılar sen mi bankaya gittin tairhini bilipte anlayamıyorum ben bu banka işlerini ben kariyer.net secretcv. yenibiris hepsine cv bıraktım fakat beni hiç arayan yoook.uuuufffff.Nasıl oluyor anlamadım .Ama bu aradada ğişe asistanlığı sınavlarına giren bir çok arkadaş duyuyorum nasıl oluyıor. Bu bankalar beni mi beğenmiyor acaba.

lütfen arkadaşlar bilgisi olan cevap yazsın bu sene bankalara girmek istiyorum.lütfeeeen!!!...

Ben şu anda açıköğretim 1.sınıf öğrencisiyim. Kariyer.net ve secretcv de gişe asistanlığı ilanlarına başvuruyordum ama ilanlarda banka adı belirtilmeyebiliyor. Mesela sektorunde oncu bankalardan vs. diye insan kaynakları şirketleri ilan verebiliyor. Ben addecco'nun bu tarz bir ilanına başvurmuştum. Sonra aradılar açıköğretim öğrencileri için bir sınav açıldığını söylediler ve bu sınava kaydımı yaptılar. Benim için çok büyük bir şans olmuştu çünkü genellikle mezun olan kişiler başvuru yapabiliyorlar bu sınavlara ve mezun olanlar arkadaşlara yönelik devamlı bankalar sınav açıyor. Secretcv ve kariyernet sitelerinden takip edebilirsiniz bu ilanları ayrıca bankaların kendi web sitelerine bakmanızı tavsiye ederim arkadaşlar her banka mutlaka devamlı gişe asistanı, gişe yetkilisi sınavı açıyor.

örneğin; http://www.garanti.com.tr/ sitesinde garantili kariyer bölümünü tıkladığınızda iş ilanlarıyla ilgili detaylı bilgi var. Diğer bankaların web sitelerinde de insan kaynakları bölümüne bakabilirsiniz ama az önce de belirttiğim gibi kesinlikle secretcv ve kariyernetteki ilanları takip etmekten vazgeçmeyin derim ben o sitelerde insan kaynakları şirketleri ilgilendiği için ilanlarla size daha çabuk cevap verebiliyorlar.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…