• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bankacılık İşe Alım Sınavları Ve Mülakatları Hakkında Bilgi Sahibi Olan Arkadaşlar

GÖZYAŞI iyi akşamlar bende banka görüşmelerine gitmiş ve hala aramalarını bekleyen biri olarak sana tavsiye gişeden başlama çünkü gişede yükselme şansı daha zor ama canım operasyon ve gişe aynı yoğunlukta çalışma temposu yüksek

canım iş bankasında kazandığım pozisyon operasyon destek elemanı ve terfi imkanı kapalı yok değil ama görüşmede böyle söylendi.iş bankası çalışanı değilmiş gibi tekrar sınav ve mülakatlara giricem memurluk sınavlarına.gerçi garantide de öyle ama...iş bankasında başlayabilmem için ev tutmam gerekicek çünkü toplam 3 saatim yolda geçicek.görüşmede vardiyalı olabileceğini öğrendim.garantide çok yoğun yani çıkış saati belli olmayabiliyor.zaten önümde 2 yılım var lisansa tamamlamak için terfi imkanım ondan sonra olabilir en kısa.garantiyi seçtim ama aklım iş bankasında kaldı.gişeyi inş yapabilirim.gişede çalışan varmı ??

ben olsam gişe değil operasyon seçerdim canım bide sosyal imkanları çok öenmli bankaların

sen hangi bankadan haber bekliyorsun canım hangi pozisyon için?inş biran önce aranırsın bu süreçler çok uzun olabiliyor allah sabır versin

inşallah seçtiğin iş senin için hayırlısıdır canım ben hsbc den haber bekliyom ssk başlangıcı için belgelerimi istediler teslim edeli 1 ay oldu neredeyse hala ses yok artık biz sizi arıycaz kelimesi çok snirlerimi bozuyo:((

terfi imkanının kapalı olduğunu söyledilerse gişe seçmekle en iyisini yapmışsın gişe yoğundur zordur ama sen başarılı olduktan sonra terfi edersin canım emin ol

terfi imkanının kapalı olduğunu söyledilerse gişe seçmekle en iyisini yapmışsın gişe yoğundur zordur ama sen başarılı olduktan sonra terfi edersin canım emin ol[/QUO
saol canım inş ikimiz içide hayırlısı olur.beklemek çok kötü kazanıyorsun kesin diyorsun ama ses yok.bide gelip sormuyolarmı çevremdekiler ben iyice çıldırıyorum.inş biran önce aranırız canım benide bu ay arıcaklarını sölediler kaç aydır bekliyorum şu bankaları

ewet canım ya çevredekilerde devamlı soruyo zaten streslisin daha çok baskı altına giriyosun inşallah canım en yaın zamanda ararlar GÖZYAŞI aradıklarında birbirimize haber verelim olur mu canım

bende en sonunda dayanamayıp aradım bankayı bana sizi en kısa sürede arıycaz dediler kapattılar beklemeye devam anlıycan canım

bende en sonunda dayanamayıp aradım bankayı bana sizi en kısa sürede arıycaz dediler kapattılar beklemeye devam anlıycan canım
ben hiç dayanamıyorum artık tanıyolar beni:1rolleyes:en son başka bankadan teklif geldi aramıcaksanız kabul ediyorum diye aramıştım.onlarda bu ayki eğitim için arıcaklarını sölediler.bakalım bu hafta geçsin ben yine ararım.pek bi yüzssüzleştim ama yine beklemeye devam.

ewet canım ya çevredekilerde devamlı soruyo zaten streslisin daha çok baskı altına giriyosun inşallah canım en yaın zamanda ararlar GÖZYAŞI aradıklarında birbirimize haber verelim olur mu canım
haber verelim canım tamm.ben hsbc nin çağrı merkezi mülakatını geçmiştim hatta ik daki bayanla baya muhabbetimiz olmuştu bekleme sürecine tabi tutmadan direkt kartını verip sınava çağırmıştı beni.ama sınava 1 gün varken aradı ve bişeyler saçmaladı bana sistemde bu sınava girdiğim görünüomuş fln bidahaki haftaya çağırcaz dediler ben ilk defa giriyordum hsbc de sınava.beni unuttular.ama senin iş başlangıcını fln yapmışlar canm evrkları teslim etmişssin şubeyi bekliyolardır belkide.ama sen bırakma peşini kazanmışssın sonuçta

AttaQue canım mümkünse garanti bankasının sınavından ve girdiysen mülakatından yada girmediysen iş bankasının mülakatından bahsedermisin???

Merhaba canım , ben Garanti Bankası'nın gişe asistanlığı için i.k. sitesinden başvuru yapmıştım , daha sonra tel. ile aranarak yazılı mülakat yapılacağı bu mülakatı geçtiğim takdirde grup mülakatı ve kişisel mülakata alınacağım , bunlarda olumlu geçerse bankanın kendi insan kaynakaları ve işe alım uzmanı tarafından mülakata davet edilebileceğim söylendi.

Leventte , Garanti Bankasının çalıştığı i.k. şirketine gittim.
Bir odada 40 kişi kadar korkulu gözlerle bekleyen insanın arasına karıştım , daha önce hiç böyle bir sınava girmemiştim.Sınav görvlisi bayan gelip kendini tanıttı ve sınavın 3 aşamalı olduğunu anlattı.
1. aşamada basit toplama , çıkarma , bölme soruları vardı. 30 sorumuz ve 10 dk. mız vardı. 3 soruya 1 dk. düşüyor ona göre hareket etmelisin , ben heyecanla zamanı çok iyi ayarlayamadım 5 soru kadar yetiştirememiştim.
Matematik bilen herkes yapabilir.
Örn : 10 + 45 \ 8 gibi sorular ;)

2. aşamada bankacılık işlemleri ile ilgili sorular vardı. Gözünü korkutmak istemem ama en çok zorlanılan test sanırım buydu. Yanımda bankacılık yüksekokulu bir bey vardı bana zor olduğunu söyledi sınav sonunda, ben bankacılık mezunu olmayan biri olarak nasıl hayal kırıklığı yaşadım o anda anlatamam. Ama biraz mantıkla çözülebilir , hızlı olmak ve en mantıklı hareketi yapman gerek sadece.
Zamanı kesinlikle iyi kullan , 3 yanlış 1 doğru götürmüyordu bu arada.

Örn ; Ali Bey bankanıza geldi ve elindeki 1500 ytl. lik çeki 10 adet 5 ytl banknot , 8 adet 10 ytl. lik banknot şeklinde istedi ona ödemeyi nasıl yaparsınız?
Burada istenilen banknot adetlerinin paranın tamamını karşılamadığını unutma geri kalan parayı senin ona istediğin gibi ödemen bekleniyor , şıklardan deneyerek gidebilirsin ;)

Diğer bir örn. ; Ahmet Bey parasının tamamının %5 ini çekiyor geriye 900 ytl 5 ykr si kalıyor, Ahmet Bey'in parasının tamamı ne kadardır?

Diğer örn. ; Mehmet Bey parasından %5 faiz aldığına göre 2 yıl sonraki parası 500 ytl ise iu anda ne kadar parası vardır?

Bunun gibi sorulardı 20 soru vardı diye hatırlıyorum zamanda 15 dk idi sanırım.

3. sınav dikkat testi. Bu testte dikkatin ölçülüyor.50 sorun var ve 20 dk.
Yanyana iki cümle yada sayı yazılmış bunlar birbiriyle aynı ise Aynı şeçeneğini işaretliyorsun , farklı ise farklı seçeneğini.

Örn; 345654333456654564 $ = 3455433345665456654564 TL
bindokuzyüzellisekizytlkırksekizykr = bindokuzyüzellisekizykrsekizykr

şeklinde sorular.

20 dakika sonra sonuçlar açıklanıyor. Testlerde başarılı olanlar odada bırakılıyor , diğerleri teşekkür edilerek uğurlanıyor.

40 kişiden 16 kişi başarılı oldu benim mülakatımda. Sonra o 16 kişi 8 li grup olarak ikiye ayrıldı ve bizi bir odaya yolladılar 8 kişi olarak.
Yuvarlak masa hepimiz oturduk. Görevli bayan (çok tatlıydı , insanın heyecanını yok ediyordu , bu yüzden çok şanslıydık) geldi ve kendini tanıttı , daha sonra sırayla kendimizi tanıtmamızı istedi ve neden bankacılık sorusunu cevaplamamızı istedi. Sıranın en başında ben vardım :S ve kendimi tanıttım , ismim soyismim , hangi okuldan mezun olduğum ve nerede yaşadığım olarak özetledim ben tanıtımı , neden bankacılık sorusuna da , kariyer vaad eden bir sektör ve kurumsal olarak lider kuruluşlardan biri dedim ;)

Sonra hepimize bir kağıt dağıttı , kağıtta '' Reklamcılık sektörü yerel öğelere bağlı kalmalı mı yoksa global olarak mı çalışmalı? '' şeklinde bir yazı vardı. Bu konuyu hep beraber tartışmamızı istedi. Sonucu da aramızda bir sözcü seçerek kendisine iletmemizi istedi. Bu arada o da karşımızda oturuyor.

İlk olarak bir arkadaşımız bence yerel öğelere bağlı kalmalı diye söze başladı , arkasından ben nedenini sorarak , farklı fikrimi ve bunun nedeni belirttim böylece diğer arkadaşlarda yavaş yavaş katıldılar konuşmaya , hiç katılmayıp kendini geri çeken arkadaşlar da oldu. Ama sana tavsiyem ne çok sivril ne de tamamen geri çekil. Bununla ilgili internetten bilgi bulabilirsin , nasıl davranman gerektiği , vucut dilini nasıl kullanman gerektiği gibi. Neyse sözcümüzü seçip bayana düşüncemizi ilettik. Teşekkür etti ve bize birşey söylemeden çıktı. Sonra geldi ve birini çağırdı , cv eksiklerinizi tamamlıyacağız diyerek. Sıra bana gelince tekli bir mülakat olduğunu anladım cv eksikliği dediği şeyin. Birabir mülakat yaptı aynı bayan. Kendimi tanıtmamı istedi , hangi okullar , hangi işler , işten ayrılma nedenlerim , orada ne iş yaptığım , bu iş için çok fazla düşünüp düşünmediğimi sordu. Çok fazla düşünmedim dedim. Bu yanıltıcı bir soru çünkü , çok düşündüm dersen demekki yapabileceğine çok emin değilsin diyebilirdi. Neyse teşekkür ederek elini sıktım ve olumlu olduğunda 1 hafta içinde bana döneceklerini söyleyerek beni uğurladı.
3 gün sonra beni aradı ve olumlu olduğunu söyleyerek , Garanti'nin kendi insan kaynakları ve işe alım uzmanıyla görüşeceğim yeri ve zamanı söyledi.Gittim tabiki :) Çok güzel bir bayan ve işe alım uzmanı diğer bayan beni karşıladılar. Yine kendimi tanıtmamı istediler. Araya girerek bir kaç soru sordular. Neden bankacılık , neden kendi mesleğini yapmadın , neden bu işten ayrıldın , bu işi yapabileceğine emin misin gibi sorular. Şık bayan soru sorarken diğer bayan mimiklerime bakıyor ve not alıyordu. Bana en başında notlar alıcaklarını bunun kötü birşey olmadığını söylediler :) Burada önemli olan bence kararlı cevaplarını vermen ve ikilememen. Kendine güvenini hissettirmen. Ben o gün inanılmaz heyecanlıydım , üstelik bir yakınımı kaybetmiştim bir yandan aklımda o vardı. Kendimi çok iyi ifade edebildiğimi sanmıyorum.

10 dk. kadar sürdü görüşme ve teşekkür ederek bilgilendirileceğimi söylediler.

Dedikleri gibi bilgilendirdirildim ama farklı bir semt ve farklı bir iş teklif ettiler. Daha sonra gişe asistanlığına yükselebileceğimi de ilave ettiler. Ama ben kabul etmedim.

Bol şans canım , inşallah hayırlısıyla girersin.

AttaQue verdiğin ayrıntılı bilgiler için çok saol bende yeni mezun oldum sadece 2 bankayla görüştüm ama bu kadar zor ve uzun değildi merak ettim canım iş olarak ne önerdiler bende evraklarımı teslim ettim haber bekliyom

GÖZYAŞI bende anlamdım bu hsbc nin işe alım şeklini bi türlü banada çağrı merkezi teklif ettiler kabul etmedim vardiyalı olduğu için finansbanklada görüşmüştüm onlar daha çabuk sonuç veriyolar bu kadar uzatıp sinir bozmuyolar

AttaQue çok teşekkür ederim canım böyle açık yürekli olup bilgilerini paylaşmana hayran kaldım sevgiler....

AttaQue verdiğin ayrıntılı bilgiler için çok saol bende yeni mezun oldum sadece 2 bankayla görüştüm ama bu kadar zor ve uzun değildi merak ettim canım iş olarak ne önerdiler bende evraklarımı teslim ettim haber bekliyom

Müşteri yönlendirme , evrak takibi ve karşılama görevini teklif ettiler bana uzak bir semtte..
Rica ederim..

kızlar dün türkiye finans katılım bankasının gişe yetkilisi sınavına başvurdum bu bankayla ilgili bilgisi olan paylaşabilir mi?

merhaba kızlar, 22/02 de yani geçen cuma ykb bursa marmara bölge müdürlüğünde sınava girdim ve bugun telefon geldi ve mülakata çağırdıklarını söylediler, acayip heyecanlıyım arkadaşlar yaa,yazdıklarınızın hepsini dikkatle okudum, ama ykb nin mülakatlarına girmiş arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim,

merhaba kızlar, 22/02 de yani geçen cuma ykb bursa marmara bölge müdürlüğünde sınava girdim ve bugun telefon geldi ve mülakata çağırdıklarını söylediler, acayip heyecanlıyım arkadaşlar yaa,yazdıklarınızın hepsini dikkatle okudum, ama ykb nin mülakatlarına girmiş arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim,

Bu bankanın sınavıyla ilgili bilgim yok ama 2 mülakat ve çok sayıda yazılı sınav tecrübesi edinmiş biri olarak tavsiyem , kompozisyon şeklinde cv ni yazman. Anlatılır dilde olması senin işine yarayacaktır.
Doğum yerin ve tarihin , ilk-orta,lise,üni. bilgilerin , ilk işin ve ayrılma nedenin bu işte hangi görevleri yaptığın konularında genel bilgiler yazmanı öneririm çok ayrıntıya girmeden. Duygularını anlattığın bir cv olmamasına dikkat et. Tuzak soru dediğimiz ''Neden bu meslek , kendi mesleğini yapmak istersin herhalde , parası mı azdı çalıştığın son işin?'' gibi sorulara düşünerek cevaplar bul.

Hayırlısı olsun canım.
Kafana takılan birşeyler varsa cevap vermeye çalışırım.
Bol bol araştır , bankacı tanıdıklarından tüyolar al.

Bu arada ben İş Bankası mülakatını bugün atlatmış bulunuyorum.
Hayırlısı olur inşallah , genel olarak olumlu düşüncelerim var ama kısmet..
İlerleyen zamanda bu tecrübemi de buradan paylaşacağım.

kızlarrrrrrrrrr ykb sınavını geçmiştim yaaa,hani dün de mulakata gitmiştim yaaa,,, berbat geçtiii haberin olsunnn okadar kazık bir görüşmeyi ben hayatım da yaşamadım,gerçi hayatım da hiç iş görüşmesi yaşamadım desem dogru olur :)) tamamen kişisel bir görüşme oldu ,bayan odasına aldı, aman yarabbim havhavın pisiyi sıkıştırdığı gibi canıma okudu :) kendinden bahset ,hadi ettik, neden işten ayrılıyorsun ,bankacı olmak istiyorum ,haydaa cevap red :(( bu kadar maaşı neden bırakıyorsun, tam 1 saat görüştük ve 1 saat boyunca neden işten ayrılmak istiyorum ,bu kadar maaşı bırakıp 3/1 ne nası çalışıp nası gecineceğim konusunda tartıştık, gelire göre gider olur ben ayarlarım desem de,aptal muamelesi gördüm yaa, :(( ayy derdim para pul değil karıyer istiyorum desem de verdiğim her cevap redd oldu :(( aman aman deli oldum deliiii,,, kapadım popomu oturuyom masam da şu an :)) hiç umudum yok sonuctan,hayırlısı olsun diyorum en başında tabiki....destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruumm

Back