Bankacılık İşe Alım Sınavları Ve Mülakatları Hakkında Bilgi Sahibi Olan Arkadaşlar

ben bu sınavlara girmeyii çoktann bıraktımmm yaaa bi torpill yokk kii alınıyımm

gülsucum finansbanka gidicem alım yok şuan bende torpille gidiorum ama yılbaşından sonra alım yapıcaklarmış

iktisat ,işletme okuyanlarr iştee boşa okuyorrr

hayır herkesi mezun oldugu bölüme uygun departmana yerleştiriyolar
ben kendi bölümüm için söyleyeyim
bizim bölümden mezun olanları inşaat ve emlak departmanına alıyorlar
mesela biliyosun bankaların özel lojmanları oluyo (örn.iş bankası evleri)
işte o evleri kendi bünyesinde çalısan inşaat mühendisleri yapıyo
o yüzden hiçbir sektör işine yaramıyacak adamı almaz zaten çok zor giriliyo diye biliyorum

iyi öyleyse ama gişe de şef bölümün de yaa bakıyorumm ziraat müh arkadaşlar 2yıllık teknikerlerr ve ben sinirr oluyorrmm niye ben deil de onlarr ben işletme muzunuyum ve kaç kez sınava girdimm olmadııı insann sinirleniyorrrrr

öfkeni anlıyorum ama malesef yapacak birşey yok
o bahsettiklerininde mutlaka bir özelliği vardırki işe alınmışlardır
ben zannetmiyorumki işe yaramıyacak bi insanı orada tutsunlar her ne kadar torpille girmiş olan varsada bir yere kadar yanii

yok zatenn artık uğraşmıyorumm başka sektörlerde çalıştımm uzun bi süre kendi işyerimizde var ihtiyacım yok çok şükürrrr

bunun aynisini almanyadada yapiyolar sırnaşık şey
ama stajer aliniminda bu sekilde bi sinava giriyosun
bizde stajlar 2 ve 2 bucuk sene arasi sürüyo
ama staj bitip normal calismak icin basvurdugunda bu sekilde mülakatlara girdiklerini sanmiyorum..
cünkü o 2 bucuk senelik staji bitirebildigine göre bu meslek icin uygunsun anlamina geliyo
türkiyede bankaya girmek daha zor anlasilan mirmirmirmir

yani tabiki bide staji nasil bitirdigine bakiyolar
diploma gibi bise aliyosun hangi dereceyle bitirdigine falan bakiyolar

evet bankalarda inş mühendisine ihtiyaç oluyor hatta harita mühendislerine bile ihtiyaç oluyo..ben gayrimenkul değerleme şirketinde çalıştım ve bankalardan talep gelirdi.bizim görüştüğümüz kişilerde inşaat mühendisi harita mühendisi olan kişilerdi.bankaların emlak bölümlerinde ihtiyaç oluyor.mesela evlerin ipotek durumları vs oluyo

Yetenek farklı - bilgi veya eğitim bilgisi farklı şeyler.
2 yıllık mezun SPK lisansı alamaz belki ama , iyi derecede ingilizce bilip , bu devirde yaşayan birçok kişi gibi iyi derecede bilgisayar kullanıyor olabilir.Ha üzerine bi üni. daha okur alır lisansı o da ayrı..

Bence burada insanları okudukları bölüme göre yargılayıp kendinizle kıyaslama yapmak yerine bahsettiğiniz bankaların , bahsettiğiniz haksızlıkları için birşeyler yapın.Bir su ürünleri mezunu ve hatta lise mezunu sizin yaptığını işin aynısı yapabiliyor emin olabilirsiniz..

Konu bu tür mesajlar yüzünden çirkinleşiyor , paylaşmak istediğiniz bilgi birikimi varsa sizden onları bekliyoruz.Mesela Spk lisansı için ne gibi hazırlıklar yaptınız , neler gerekti , neler önerirsiniz? Belki ileride bankacı olmak isteyen okuyan arkadaşlarımız deneyimlerinizden yararlanır. Okul okurken Spk lisansı alınabilir mi mesela? Bizimle paylaşırsanız çok memnun oluruz..

kızlar 19 ekimde iş bankasının sınavına gırenler vardı...acaba herhangı bır acıklama geldı mı sınav sonucuyla ılgılı merak ettım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…