bankacılar buraya

konuyu güncelliyorum:)
belki bilgi vercek birileri burdadır

3 yıldır bankada çalışıyorum. ama açık söylemek gerekirse eğer başka bir iş bulsam hemen çıkacağım. Malesef insanlar sizi dışarıdan çok para kazanan akşam 5te kapıyı kapatıp eve giden kişiler sanıyor öyle değil. ilk işe girdiğimde tek satış hedefimiz vardı oda kredi kartı. şu anda tek işimiz sadece satış yapmak oldu. hergün yeni bir ürün çıkartıyorlar ve bunuda sat diye başının etini yiyorlar. satamadığın zaman azarlamak için toplantı adı altında ayaklarına çağırıyorlar. benim çalıştığım yerde yol ve yemek parası yok. bunları cebimden ödüyorum. çalıştığın şube önemli değil seni sürgün elemanı gibi her an istedikleri şubeye yolun bir iki saat sürse bile geçici görev adı altında gönderiyorlar. akşam çıkış saatlerimiz hiç belli değil. işin bitince müşterilerin arama listeleri zırvalığında eline sayfalarca liste tutuşturuyorlar. ayrıca belki işin en kötü tarafı belirli bir sendikamız yok hakkımızı koruyan kimse yok. sağlık yardımı adı altında her ay maaşlarımızdan paralar kesiliyor ama doktora gitmek istediğinde her tahlil için her işlem için onay almak zorundasın eğer onay verilmiyorsa bütün parayı cebinden ödemek zorundasın. hiçbir hastane ile anlaşmamız yok. sgkda normal ssklı bile görünmüyoruz. devlet hastanesinde muayene olursan problem yok. onun içinde müdüründen mesai saatleri içinde izin alabilmen gerekiyor. ayrıca her muayene ödemendende sağlık vakfına belirli bir komisyon kesiliyor.
daha anlatılacak çok şey var ama burası buna müsait değil. bence sen başka alanda kendini geliştir. artık bankacılık bakkalcılık gibi bir meslek oldu. insanlar bile size saygı göstermiyor. ağzınıza s.....r ama siz haklısınız diyip susuyorsunuz.

zahtere tamamen katılıyorum.
ben de bankacıyım 3 senedir,şube satış departmanında.
öncelikle bankacılıktan beklentin neler onu iyice düşün,hangi birimde çalışmak istiyorsun ya da kendine hangi birimi yakın hissediyorsun.her ihtimalde de satış yapacaksın kaçışın yok.ben satışçıyım operasyon kadromuz benden daha çok satış yapmak zorunda verilen hedefler ve baskılar bu yönde.
bankacı olmak istiyorsan sıkı bir şekilde hazırlanıp halkbank ve vakıfbankın sınavlarına gir bence.özel bankalarda çünkü artık önünü göremiyorsun.iş hiç bitmiyor,çünkü istekler hiç bitmiyor,gün geliyor şubeyi bankayı ben kurtarıcam moduna giriyorsun.
ücretlere gelince herkesinki birbiriden farklı.aynı birimde aynı pozisyonda birbirinin 2 katı 3 katı değişen ücretler bulmak mümkün.biraz da sana bağlı transfer olur gidersen ücretini katlarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…