bana yardımcı olun arkadaşlar

İnanin bende istemzdm budurmda olmayi hayatimdaki tek suclu babam baba kotyse aile huzursuzsa siginacak bir liman olmadigindan hatalar yapiyor insan okumaya calismaya disari cikmaya izin vermeyn baba dayakci ickici ilk es bosanip baba evine siginan ve baskisi dahada siddetlenen bir kadn karsina asik olacagi anlastigi biri cikinca evlilik karari alan ve hernekadar esini sevsede kiskancligiyla bogulan bir kadin care gosterin benim ne sucum var

İnsallah biryerlerden baslarim ikna olur bende kursa gitmek istedigm halde cekingenlik var kalabalik ortama girmeye korkuyorm biraz bunu nasil asacagim bilmiurm

aynısı sevgilimde vardı.annesi çocukluğunu yaşatmamış hep evde durmuş. sürekli dayakta yemiş. kalabalık bir ortama girince ne yapacağını şaşırıyordu. benim çevrem çok olduğu için çok sık öyle ortamlara istemesede girdi defalarca kavga ettik. psikolojik bi sıkıntıydı onunki ama 1 yılda çok değişti. özgüveni arttı. hiç konuşmayan adamı susturamaz oldum ortamlarda. inan ki takılıcak bir sorun değil. zamanla sizde farketmeden insanlara alıştığınızı farkediceksiniz yeter ki eşiniz engel olmasın.

Bence siz esinize bize bahsettiginiz gibi kendinizden bahsedin, o görmüyormu nasil özgüvensiz, yalniz ve bunalimda oldugunuzu? Burda bize anlattiginiz gibi esinizede anlatin size yardimci olmasini isteyin. Eger dediginiz gibi sevgi sahibi bir insansa sizi seviyorsa destek olur, acik acik söyleyin kendimi söyle böyle hissediyorum hedeflerim hayallerim var ama yapamiyorum bana destek olmani istiyorum senden gibi yumusak cümlelerle kizdirmadan yanlis anlasilmadan konusun.

Bdnde cok kotu oluuorm elimi kolumu nereye koyacagimi bilmiyrm konusmam duzgun oldugu halde dilim dolasiyor sanki gorsel olarakta sukur guzel bir kadinim ama guven 0 iste

Beni kaybetmektenn
korkuyor tartisinca hep alttan alir esim 37 ben 23 yasindayim
O zaman adam akıllı bi konuşma yapılacak, gerekirse ses de yükseltilecek.
Seni bastıramaz hakkı yok buna.
Git kursuna, kitap oku hep iki satır da olsa.
Kendine güven önce, çekinme, topluma gir.
Inanıyorum aşacağına.

1 kac kez sinir krizi gecirdim anlattim agladim delirip cildirmami istiyorsun dedim haklisin seni artik gezdirecm vs 2gun sonra ayni snki herkes bana bakiyor sanki herkes beni tavlama pesinde sanki ben baska insanlar tanuyinca kendini birakip baskasinisevecegim gibi davraniyor ama herdefasinda bana cok sansliyim guzel namuslu bir esim var diyo bana guvenmeywcgi bir olauda yasanmadi

Sen de annene donusuyorsun farkinda misin?

Baskici babadan kurtulup kendi ayaginla baskici kocaya gitmissin, simdi burda onun ruh hastaliklarini savunuyorsun.
Kocan da en az baban kadar ruh hastasi.

Yazik degil mi sana kardesim? Senin ruhunun ozgurluge ve nefes almaya ihtiyaci var. 1 gun ozgur olamamissin.

Esine kesinlikle tavir koy, AOFten mezun ol, sonra is bul ya da universiteye hazirlan. Kesin tavir koy, ben egitimimi tamamlicam kesinlikle, ya razi gelirsin ya da giderim de.

Bence sen, kendi parani kazandigin gun gercekten ozguvene kavusacaksin. Kocaya, babaya maddiyat yuzunden posta koyamamissin, gerektiginde posta koyacak eyvallah birakmayacak duruma geldiginde birey olacaksin sen. Kendine once ayakta durabilecegini kanitla. Ozguvenin olmamasi normal, cunku sana baski kuran bir herife baglilik gelistirmissin, ozgurluk, duzgun bir iliski nedir, nasil olur bilmiyorsun. Once birey ol derim. Maddi ozgurlugunu kazan.

İnsallah cok sagolun desteginiz icin yabanci dile cok merakliyim ve yetenegimde var cabuk ogreniyorm ingilizce kursu nasil olur insallah kabuleder

Suan adalet okuyrm onlisans uni okumama bisey demiyor okul bitince 4 yillik isletmeye gecis yapmayi dusunyrm ama bu kiskanclklar yuzunden calistirmaycgini bildigimden okuldanda sogudum evet haklisnz eger maddi gucum olsaydi ne ilk evliligimi yaprdim nede suanki evliligmde kendimi ezdirirdim

Ne demek calistirmiyor kardes, bu adam senin gardiyanin degil ki. Izin istemiceksin, ben calisicam kesinlikle, ister begenirsin, ister begenmezsin, ayrilmak istersen de seni anlarim diceksin. Net tavir koymalisin, sinmemelisin. Gerekirse bavulunu toplayip gitmeyi bileceksin ama pardon seviyordun, degil mi.

Nereye gidecegm peki onuda soyleseniz

Bu eve 2. Donus olmaz diyen calismama izin vermeyeck baba evinemi nereye gidicem kimin evine siginacgim hayat bukadar kolaymi yalniz birbasina bir kadin icin memur olsam kendi evimi tutarm ama ise girince nerde kalicam tek basima bir kadn olarak neyapacgim bir basima

babanın evine geri dönmek zorunda değilsin. hiç bişey yapamazsan yine bi göz oda bulur çalışırsın. memurluk sınavlarına hazırlan gir o zaman işten atılma derdin de olmaz gelecek kaygında.

Bu eve 2. Donus olmaz diyen calismama izin vermeyeck baba evinemi nereye gidicem

Canim kardesim, once isi bulacaksin, eline para gelmeye baslayacak. O zamana kadar birikim yap ki, dimdizlak ortada kalma.

Bu herif sandigin kadar matah degil, duygusal santaj yapiyor, bu eve 2.kez dnus yok gibi bir cumle kurmus, asiri baskici........yani bu evlilik bir gun patlarsa elinde bir miktar para olmasi sart, sen gerekirse baslangic yapmak icin birikim yap mutlaka, herif bilmesin.

Gidecek, kalacak yer maddiyata bakiyor zaten. FDuzenli gelirin olduktan sonra kalacak bir yer bulursun. En kotu kadin siginma evine gidersin.

Keske hersey bukadar kolay olsa allah kimseyi caresiz birakmasin suan esim beni hergun dovse yine biryere gidemem siginacak kimsem yok meslegm yok nereye gidecegm tak basima nerelere savrulacagm

İnsallah cok sagolun desteginiz icin yabanci dile cok merakliyim ve yetenegimde var cabuk ogreniyorm ingilizce kursu nasil olur insallah kabuleder
Olur tabii neden olmasın, inşaallah kabul eder diye niyetlenmeyin. " kabul edecek" diyin
Hazır çocuk da yokken geliştirin kendinizi.

bin muhteşem güneş diye bir kitap okumuştum aklıma oradaki 2 kadından biri geldi. yaşlı bir adam ilk karısıyla evlenmiş burka giydiriyor .kadın defalarca düşük yapmış. sonra yaşadıkları yerde savaş çıkıyor ve komşularından bir kızın ailesi savaşta ölüyorlar kızda yara bere içinde kalmış adam kızı eve gitiriyor. ilk karısı da adamda kıza yardım ediyorlar sonra adam bu kadını kuma olarak alıyor. kızın yaşı küçük. ilk karısını şahine ikincisini ise mercese benzeterek ikinci karısına iltifatlar falan ediyor. içim daralmıştı okurken kusura bakmayın aklıma geldi paylaşmak istedim.
insanın kocasıyla arasında yaş farkı olabilir iki kişi birbirini sevdikten sonra biri de küçük gösteriyordur uyumlulardır vs olabilir. görüyorumki hayat şartları sizi bu noktaya getirmiş. şimdi burada arkadaşlarda sizi yadırgamışlar 2. evliliği niye yaptınız diye ama sanki babanızlayken daha mı mutluydunuz. heee ne olurdu belki bir ihtimal şimdiki kocanızdan daha anlayışlı bir kocanız olabilirdi olmayabilirdi de. demek istediğim kısmet şanssızlık diyebilirim ama sizi suçlayamam seçiminiz için. bu şartlar altında babanız zaten sizi yeterince kısıtlıyorken ne yapabilirdinizki.
neyse bu şartlar altında ne yapabilirsiniz.bence kokocanızla beraber psikiyatra gitmeyi deneyin. hem kendi problemleriniz için hem kocanızın sizi bu kadar sıkmaması için bence en mantıklısı bu.

Keske hersey bukadar kolay olsa allah kimseyi caresiz birakmasin suan esim beni hergun dovse yine biryere gidemem siginacak kimsem yok meslegm yok nereye gidecegm tak basima nerelere savrulacagm
aynı şeylerle büyüdüğün için çözüm yokmuş gibi geliyor sana. eğer gerçekten istesen yaparsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…