- 18 Şubat 2014
- 170
- 22
-
- Konu Sahibi hayalmisin
Kavgada ediyorm tartisiyormda iyiliklede soyluyorm suan kirsal biryerdyiz onu bahane ediyor egitimsiz insanlar kadinlara ayi gibi bakiyotlar elimi kanami bulatacksin diyoCanim Allah yardimcin olsun. Cok zor bir durum. Babadan sonra esin de baskici olmasi seni bu duruma getirmis. Kisisel gelisim kitaplarindan ziyade esinin gelismesi olgunlasmasi gerek. Sana guvenmiyor mu ki seni disari cikarmiyor. Bu nasil bagnazliktir. Bu nasil geri kafaliliktir. Resmen seni sindirmis canim. Sen ona boyun egdikce de iyice azitmis afedersin. Biraz dik dur karsi cik. Once kendine saygin olsun ki kocan da sana saygi duysun. Ben de kucukken cok eziktim markete giripbisey isteyemezdim. Insanlarla konusmaya utanirdim. Ama universiteden sonra acildim. Kendime guvenim geldi. Egitimine onem ver. Sakin yari yolda birakma. Ve esine karsi da azicik sesini yukselt. Senin de bir insan oldugunu haklarinin ve ozgurluklerinin oldugunu hissettir.
Keşke biraz da mantıklı düşünebilseydiniz.Universteyi nasil okuyacaktm 5 kurussuZ
esimle ilkbasta bukadar degildi sadece kiskancti
Evlenmeyip uni okumama calismama izin vermeyen baskici babayla omur boyu ayni evdemi kalsaydim esimi severek evlendim bana kiskanclik disinda mukemmel davraniyodu ama gittikce kiskanclign dozu artti
Hemde defalarca konustum gencecik kadinsin tek basina ne isin var ihtayicini ben almiyormuym diyorKeşke biraz da mantıklı düşünebilseydiniz.
Eşinizle konuştunuz mu bu konuları?
Evet tek başına ekmek almaya bile gidemeyen o kadar çok kadın var ki.
Hayır ne sanıyorlar bu odunlar, Fırıncı hazırda mı bekliyor? Yada yolda iki dakka da biri mi ayartılcak?
Hey Allah'ım
Bu lafın üzerine neler denir ben çok iyi biliyorum da... Siz beceremezsiniz neyse.Hemde defalarca konustum gencecik kadinsin tek basina ne isin var ihtayicini ben almiyormuym diyor
Degismez biliyorm ama ozguven konusinda neyapmam lazim hem esiminnkarsisnda hemde dunyaya karsi bukonuda neyapmaliym Yarin yine konusacm kurs meselesini kendime guvenimi azda olsa toparlamak icin hangi kursalara yonelmeliym elbecerim hic yokeşimi seviyorum ayrılmayı düşünmüyorum diyosunuzda eşinizi değiştirebiliceğinizi mi düşünüyosunuz. adam hastalıklı derecede kıskanç biz burdan nasıl tedavi edebiliriz. nasıl akıl verilebilir ki size. adam değişmez sizde ayrılmam diyosunuz. o zaman susun bari kavga çıkmasın ne diyelim
Beni kaybetmektennBu lafın üzerine neler denir ben çok iyi biliyorum da... Siz beceremezsiniz neyse.
Kaç yaşında eşiniz?
" gencecik kadınsın" derken yaş sorunu ortada.
Ciddi ciddi böyle giderse bu evliliğin yürümeyeceğini söyleseniz değişmez mi gene de?
siz zaten yeterince kendinizi geliştirmeye isteklisiniz. eşinizin kıskançlığını bir yere koyarsak adam akıllı bi konuşma yapın eşinizle. yaşadıklarınızı artık mutlu olmak istediğinizi gelişmeyi sadece kendiniz için onun içinde istediğinizi falan söyleyin. eşinizin hoşlanıcağı kelimeleri seçmeye çalışın. eşiniz destekçi olursa zaten aşarsınız. sizin şuanki engeliniz eşiniz. yoksa bu korkularınız aşılmıycak korkular değilDegismez biliyorm ama ozguven konusinda neyapmam lazim hem esiminnkarsisnda hemde dunyaya karsi bukonuda neyapmaliym Yarin yine konusacm kurs meselesini kendime guvenimi azda olsa toparlamak icin hangi kursalara yonelmeliym elbecerim hic yok
İnsallah biryerlerden baslarim ikna olur bende kursa gitmek istedigm halde cekingenlik var kalabalik ortama girmeye korkuyorm biraz bunu nasil asacagim bilmiurmsiz zaten yeterince kendinizi geliştirmeye isteklisiniz. eşinizin kıskançlığını bir yere koyarsak adam akıllı bi konuşma yapın eşinizle. yaşadıklarınızı artık mutlu olmak istediğinizi gelişmeyi sadece kendiniz için onun içinde istediğinizi falan söyleyin. eşinizin hoşlanıcağı kelimeleri seçmeye çalışın. eşiniz destekçi olursa zaten aşarsınız. sizin şuanki engeliniz eşiniz. yoksa bu korkularınız aşılmıycak korkular değil