Bana yardımcı olabilirmisiniz ?

Eflatuunn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2018
507
297
103
26
Merhaba kk üyeleri bana bugüne kadar gerçekten dışarıdan bakan kişiler olarak çok yardımcı oldunuz benim göremeklerimi gördünüz herşey için teşekkür ederim
ayrılmak için okulumun tatile girmesini bekliyordum inşallah haziranda bitiyor okulum, şimdi bu konu hakkında tecrübeli olanlar yada avukat arkadaşlarım bana protokol yazmam için yardımcı olabilir mi? Bu konuda hiç bir bilgim yok
Nafaka istemiyorum sadece şahsi eşyalarımı çeyizlerimi ve ailemin evlenirken aldığı mobilyalarımı almak istiyorum,
Bunları protokole nasıl yazacağım
Birde evlilik birliğinin bozulduğunda dair mi yazmam gerekiyor?
Daha önce protokol için bir konu açtım ama pek yardımcım olmadı, bu konuda yardım alacağım başka kimse yok etrafımda bana yardım edermisinz ihtiyacım var gerçekten
Şimdiden teşekkür ederim herkese ❤

Anlaşmalı boşanma davası açmak istiyorsunuz sanırım, evleneli 1 yılı geçti mi? Anlaşmalı boşanma 1 yıl dolunca açılabiliyor diye biliyorum.
Size bir protokol örneği yazayım, siz bu örneği kendi durumunuza göre düzenleyin.

Anlaşmalı Boşanma Protokolü

.... ile .... arasında Türk Medeni Kanunu 166/3. maddesi gereğince anlaşmalı olarak boşanma konusunda aşağıdaki protokol yapılmıştır.

1- Taraflar anlaşmalı olarak boşanma konusunda uzlaşmıştır.
2-Taraflar ev eşyalarıyla ziynet eşyaları konusunda birbirlerini ibra etmişlerdir.
Her iki tarafta kendi zati eşyalarını almak, ev eşyalarını anlaştıkları şekilde bölüşmek, düğünde takılan ziynet eşyalarının .......'da kalması konusunda uzlaşmıştır.
3- Taraflar birbirlerinden maddi manevi tazminat ve nafaka talep etmemektedirler, bu konuda birbirlerini ibra etmişlerdir.

3 maddeden oluşan iş bu protokol taraflarca hazırlanarak birlikte imza altına alınmıştır.

Tarih:
İsim Soyad İsim Soyad

Siz bu protokol maddelerine ekleme yapabilirsiniz, ziynet eşyalarını ve alacağınız ev eşyalarını ilgili maddede tek tek yazabilir, şu kadar bilezik, bu kadar gram altın diye belirtebilirsiniz, protokolde geçen 166/3. madde evlilik birliğinin sarsıldığını belirten bir maddedir ve 1 yılı doldurmuş, anlaşmalı boşanma davası açılmasında sakınca olmayan durumlarda devreye girer.

Son düzenleme:
Çok Teşekkür ederim müne birde şunu merak ediyorum ben sizin yukarıda belirrtnz gibi yazsam protokole - her iki tarafta kendi zati eşyalarını almak, ev eşyalarını aralarında paylaşmış, kişisel eşyaların kendilerinde kalacağı konusunda uzlaşmışdır.
Yazarsam tek tek belirtmessem ilerde eşim bana bu eşyaları almam konusunda sıkıntı yaparsa bu maddeye bağlı olarak dava açıp alabilirmiyim. Yoksa tek tek belirtmediğim için eşim inkar edermi yani bu benimdir yada bu eşya bende kalacağına dair anlaştık gibi bir sıkıntı yaparmı

Bu protokol işinden avukatlar anlamıyor mu
Gidip görüşseniz
Yada adliyenin yanında dilekçe hazırlayan yerler oluyor
Ben tedbir nafakası için gidip durumu anlattım adam ona göre hazırladı dilekçeyi ,50 lira ücret ödemiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…