• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana yardım edin kızlar lütfen :( Duygularım çorba..

damlasarikaya

Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
70
11
13
40
nisan 2013 de biri ile tanıştım devlet memuru.. O zaman 15 bine yakın borcu vardı.. Ama bana bu borcu tanıştığımızda değil kendini sevdirip zamanla söyledi.. Evlenmek istedi, bende borcunu öde beklerim dedim. Anne baba yok başında öksüz birsürü abi ablası var ama durumları iyi değil, olanlarıda hayırsız anne baba ölünce yetiştirme yurduna vermişler orda kalmış diğer kardeşlerininde maddi durumu pek parlak değil. Askere gitmeden çalışıp çabalamış kendine birikim yapmış askere gitmiş. Gelincede abi ablasına kredi çekmiş bu 15 bin borç ordan geliyor. Neyse borç 7 bine 8 bine düştüğünde abisinin düğün borcu için yine 6 bin kredi çekti bana utana sıkıla dedi. Abim zor durumdaydı kıt kanaat geçiniyo adam çocuğunu dışarı çıkaramıyormuş bişi ister diye dedi çok üzüldüm dedi çektim. Bende seninde borcun var maddi bolluk içinde değilsin dedim biraz tartıştık sen karışamazsın dedi bana.. Kötü oldum anlayacağınız :( Para birikmez, sürekli borç hali, bende bekleyiş içindeyim sıkıntı stres malum hep ona sardım. 1,5 sene sonra ben bunu sıkıştırdıkça, maddiyat için baskı yaptıkça, bu bana güleryüzün yok anlayışın yok vs soğudum ama seviyorum gibi laflar etmeye başladı. Arada ayrılmalı barışmalı günlerimiz oldu 3 günden fazla küs duramazdık..Kendisi bana uzak evlenince kimsem yok diye yanıma tayin alacaktı.. En sonunda geçen kurban bayramı öncesi ipleri kopardık nedeni ise şu ; Telefon ile görüşüyorduk, sanki ben senin himayendeymişim gibime geliyor. Senin benim himayeme girmeni istiyorum. Senin bana çok baskı yaptığını düşünüyorum, zaten oraya gelince iç güveysi gibi birşey olacağım değince benim tepem attı sen ne saçmalıyorsun dedim ve saçmalıyorum öylemi diyerek telefonu yüzüme kapattı. Bende çok sinirlendim bu iş bitti arama dedim.. Buda birde utanmadan arama diyorsun sen bencilsin, sen şölesin sen bölesin diyerek birsürü hakaret etti. Seni istemiyorum sabır ettim olmadı ama severek ayrılıyorum diye laf etti bende cevap vermedim ayrıldık 1.5 ay ayrı kaldık. O bu süre zarfı içinde benden ayrıldıktan 1 hafta sonra bi kızla tanışmış engelliymiş.. Borcunu sölemiş kızın ailesi senin borcunu harcını sileriz yeterki evlenin mutlu olun demiş.. Tamam demiş ama benim gönlümde o kişi var beni böyle kabul ederseniz olur. Kızın aileside tamam demiş. Birsüre görüştükten sonra yapamıyorum onu sende arıyorum diye kızı terketmiş. Yapamamışta konuşmasında, hareketlerinde hep seni aradım dedi.. Bu kadar emin konuşmamın sebebi ; kızın kendiside bana faceden msj attı seni çok sevmiş siz neden ayrılmıştınız ? beni kendi kızgınlığınız gururunuz için harcadınız diye.. Bende onu allaha havale etmiştim o kıza gittiği gün evinde yangın çıkmış, mutfağı yanmış bana msj attı bedduaların tuttu saol evim yandı diye.. Çok üzülmüştüm ama haklıydım. Ben onun iyiliği için çabaladım akıl fikir verdim ben kötü oldum bana çok ağır hakaretlerde etti.. Yardım istediğim konu şu: Bana pazartesiden beri yalvarıyor nolur senden başkasını sevemiyorum diye evlenelim diye dün öğrendim ki evine zararı için 6 - 7 bin gibi kredi ile harcama yapmış yani borcu tekrar 13-14 bine çıkmış.. Bana diyor bekle birikimi yok borç 10 ay sonra biticekmiş.. Düğün için biriktirmesi 2-2,5 seneyi bulur benim yaşım 29 seviyorum ama bu borç ve ailesel durumları çok düşündürüyor. Sadece sevgi için evlenilirmi kızlar.. ?? Bugün bir düğün 40 - 50 binden aşağı değil çok çıkmazdayım.. Ayrılınca boşluğa düştüğümde canımdan bezmiştim :( :(

Hayır ama bir düğün salonu 4 binden aşağı değil ?? Eşyalarla takılarla birlikte bu bahsettiğim rakam.. Tüm düğün masrafı yanii..

Bir dugun 40 50 binmi neyse
Madem seviyor sende seviyorsun birlikte cslidip herseyin ustesinden gelirsiniz cok buyuk bir borc degil bence o krediye oder sende ev ihtiyaclarini karsilarsin sade bir dugun yaparsinix
Hem kardesini dusunmesi cok iyi bir dusunce anne baba yok olsun kardesler arasinda dayanisma

Evlilik fiyatını abartmisiniz sizden önce borçları varmış bunlar hep kardeşleri için yapmış bir suru kardeş var diyorsunuz evlendiğini zamanda boyle devam edicekse sizin hayatınız borç ödemekle gecicek

Konuşun net cevaplar alin seviuorsaniz inanmıyorsanız bekleyin ama kuşkular varsa ve kardeşlerine bagimliysa borç yapicak bir durumu varsa bin kez düşünün evlilik bu oyuncak değil...

sevginizi. yada sevgisini neden sorgulamıyosun.
sizden ayrılır ayrılmaz başkasında almış solugu.
üstüne borcumu ödeyin şöyle böyle diyerek
saglam karakterli degil.

Adamın borçlarına neden bu kadar takıksınız? 13-15 bin borç en fazla bir yılda ödenir geçer. Ki devlet memuruymuş erkek arkadaşınız. Düzenli bir geliri var yani. Ödenir biter.

Evlenmek için neden birikim yapmayı bekliyorsunuz? Hepimiz borçla harçla evlendik. 2 seneyi geçti evleneli hala düğün borçlarımızı ödüyoruz biz. Bir yıl daha ödeyeceğiz. Ne var ki bunda? İkiniz birlikte çalışır ödersiniz borçlarınızı. Amacınız ona birikim yaptırıp tüm düğün masrafını üzerine yıkmak değilse tabi.

Bu arada o 40-50 binlik saray düğünün masrafına sizin ne gibi bir katkınız olacak?

[Qlasarikaya, post: 37921074, member: 639538"]Hayır ama bir düğün salonu 4 binden aşağı değil ?? Eşyalarla takılarla birlikte bu bahsettiğim rakam.. Tüm düğün masrafı yanii..[/QUOTE]

Arkadasim bu adamı seviyorsan maddi durumunu biliyorsun demektir dimi ona gore isteklerin olur çünkübu bborçları ödemekte size Düşücen sıkıntı cekicek olan yine sizsiniz daha uygun şeyler alırsınız hatta bazı eksiklerinizi düğün sonrası alırsınız aaa benim hherşeyin tam olucak diyorsanız o zaman borcada katlanacaksiniz

Borç ödeme teklifini kızın ailesi yapmış. Sevgi içinde yapamadım olmadı dedi seni sevdim onunla yapamıcam deyip bıraktım dedi..

Saraylarda düğün istemiyorum kii bende çalışıp beraber yapacağız mecbur anne baba yok başında önemli olanda iki kişi beraber yapılan değilmidir. Ama kar kraliçesinin dediği gibi karakter sıkıntısı ve matmazel depresifin dediği gibide ailesel borç verme durumu çok fazla.. Ha bana deseki evlenince kendi yağımızla kavrulacağız amenna diyor ama daha sonra vazgeçiyor abisine kredi çekiyor, sanki bizim evin kesesinde başkalarının gözü olacak gibi bir durum var

Sephora arkadaşım dediğim salon masrafı değil.. ama bir düğün salonu 4 binden aşağıda değil ?? Eşyalarla takılarla birlikte bu bahsettiğim rakam.. Tüm düğün masrafı yanii.. Kendi masraflarımda içinde bazı ödemeler için nakit lazım düğün salonu gelinlik vs.. onun içinde birikim cebinde 5 kuruş yokken evlilik olurmu yaa

Sephora arkadaşım dediğim salon masrafı değil.. ama bir düğün salonu 4 binden aşağıda değil ?? Eşyalarla takılarla birlikte bu bahsettiğim rakam.. Tüm düğün masrafı yanii.. Kendi masraflarımda içinde bazı ödemeler için nakit lazım düğün salonu gelinlik vs.. onun içinde birikim cebinde 5 kuruş yokken evlilik olurmu yaa
Bak güzelim 2012 yılında evlendim. Muhakkak bişeylere zam gelmiştir ama harcadığım miktarı yazayım sana verdiğin rakamın ciddi anlamda uçuk olduğunun farkına varacaksın. Evin tüm eşyaları perdeler halılar dahil 20500 lira. Ki benim mobilyam ham ceviz, oldukça pahalıydı aldığımızda. Evin tadilatı 13000 mutfak, banyo ve doğal gaz tesisatı. Düğün (yemekli 200 kişilik) 3000 lira. Gelinlik 4000 damatlık 1000. Ev tadilatı da dahil 38000 harcamışız. Ivır zıvırla 40000 olsun. Bu bizim hiç bir şeyden kısmadan harcadığımız para. Tadilatı çıkar aradan 20-25 bin en fazla. Takınız da eksik kalıversin. Ödenemeyecek borçlar değil bunlar. Yeter ki kendine ve karşındaki insana güven. Ama sıkıntı güven meselesinde sanırım.
Yoksa düğün salonu tutmaz nikah yaparsınız, oturma odası takımı almaz salonu kullanırsınız falan filan. Bir sürü tasarruf edecek yer var düğün masrafında. Ama yeter ki iki insan birbirini sevsin. Samanlık seyran olur derler.

13 bin tl ödenmeyecek bir borç değil ama anladığım kadarıyla bu arkadaş borçtan hiç çıkamıyor. En sinir bozucu olanı ise ablası ve abisi için borçlanması. Madem onlar evli karı koca kredi çekip ödesinler. Erkek arkadaşınızı kullanıyorlar sanırım.

3.000 tl yemekli çok iyi yaa ama 2 sene önce burda en tırt düğün salonu 4.000 tl .. Bizim kendi evimiz yok ki :D Borç ödeyeceğiz kirada oturacağız böle şeyler işte :D Dediklerinizde haklısınız güven sıkıntısı mevcut

nisan 2013 de biri ile tanıştım devlet memuru.. O zaman 15 bine yakın borcu vardı.. Ama bana bu borcu tanıştığımızda değil kendini sevdirip zamanla söyledi.. Evlenmek istedi, bende borcunu öde beklerim dedim. Anne baba yok başında öksüz birsürü abi ablası var ama durumları iyi değil, olanlarıda hayırsız anne baba ölünce yetiştirme yurduna vermişler orda kalmış diğer kardeşlerininde maddi durumu pek parlak değil. Askere gitmeden çalışıp çabalamış kendine birikim yapmış askere gitmiş. Gelincede abi ablasına kredi çekmiş bu 15 bin borç ordan geliyor. Neyse borç 7 bine 8 bine düştüğünde abisinin düğün borcu için yine 6 bin kredi çekti bana utana sıkıla dedi. Abim zor durumdaydı kıt kanaat geçiniyo adam çocuğunu dışarı çıkaramıyormuş bişi ister diye dedi çok üzüldüm dedi çektim. Bende seninde borcun var maddi bolluk içinde değilsin dedim biraz tartıştık sen karışamazsın dedi bana.. Kötü oldum anlayacağınız :KK43: Para birikmez, sürekli borç hali, bende bekleyiş içindeyim sıkıntı stres malum hep ona sardım. 1,5 sene sonra ben bunu sıkıştırdıkça, maddiyat için baskı yaptıkça, bu bana güleryüzün yok anlayışın yok vs soğudum ama seviyorum gibi laflar etmeye başladı. Arada ayrılmalı barışmalı günlerimiz oldu 3 günden fazla küs duramazdık..Kendisi bana uzak evlenince kimsem yok diye yanıma tayin alacaktı.. En sonunda geçen kurban bayramı öncesi ipleri kopardık nedeni ise şu ; Telefon ile görüşüyorduk, sanki ben senin himayendeymişim gibime geliyor. Senin benim himayeme girmeni istiyorum. Senin bana çok baskı yaptığını düşünüyorum, zaten oraya gelince iç güveysi gibi birşey olacağım değince benim tepem attı sen ne saçmalıyorsun dedim ve saçmalıyorum öylemi diyerek telefonu yüzüme kapattı. Bende çok sinirlendim bu iş bitti arama dedim.. Buda birde utanmadan arama diyorsun sen bencilsin, sen şölesin sen bölesin diyerek birsürü hakaret etti. Seni istemiyorum sabır ettim olmadı ama severek ayrılıyorum diye laf etti bende cevap vermedim ayrıldık 1.5 ay ayrı kaldık. O bu süre zarfı içinde benden ayrıldıktan 1 hafta sonra bi kızla tanışmış engelliymiş.. Borcunu sölemiş kızın ailesi senin borcunu harcını sileriz yeterki evlenin mutlu olun demiş.. Tamam demiş ama benim gönlümde o kişi var beni böyle kabul ederseniz olur. Kızın aileside tamam demiş. Birsüre görüştükten sonra yapamıyorum onu sende arıyorum diye kızı terketmiş. Yapamamışta konuşmasında, hareketlerinde hep seni aradım dedi.. Bu kadar emin konuşmamın sebebi ; kızın kendiside bana faceden msj attı seni çok sevmiş siz neden ayrılmıştınız ? beni kendi kızgınlığınız gururunuz için harcadınız diye.. Bende onu allaha havale etmiştim o kıza gittiği gün evinde yangın çıkmış, mutfağı yanmış bana msj attı bedduaların tuttu saol evim yandı diye.. Çok üzülmüştüm ama haklıydım. Ben onun iyiliği için çabaladım akıl fikir verdim ben kötü oldum bana çok ağır hakaretlerde etti.. Yardım istediğim konu şu: Bana pazartesiden beri yalvarıyor nolur senden başkasını sevemiyorum diye evlenelim diye dün öğrendim ki evine zararı için 6 - 7 bin gibi kredi ile harcama yapmış yani borcu tekrar 13-14 bine çıkmış.. Bana diyor bekle birikimi yok borç 10 ay sonra biticekmiş.. Düğün için biriktirmesi 2-2,5 seneyi bulur benim yaşım 29 seviyorum ama bu borç ve ailesel durumları çok düşündürüyor. Sadece sevgi için evlenilirmi kızlar.. ?? Bugün bir düğün 40 - 50 binden aşağı değil çok çıkmazdayım.. Ayrılınca boşluğa düştüğümde canımdan bezmiştim :KK43: :KK43:
siz ne iş yapıyorsunuz??

Benim anlamadigim neden herkes icin o borca giriyor? Abisi icin ablası icin tekrar ablasi için ve sonunda kendi icin borca girmis. Bu boyle surer. Her sikintida gelir kredi cek derler bence.

aşk karın doyurmuyor ömrünüz boyunca başkalarının sebep olduğu borç batağında yüzeceksiniz. Allah bütün işaretleri vermiş size değerlendirin

Back