- 24 Eylül 2012
- 1.016
- 30
- 68
film zevklerimiz uyuşuyor tavsiyelerinin devamını bekliyorum ben de :) Press filmini izlediniz mi politik bir film biraz da propaganda içerse de güzel bir filmdi. Çingeneler Zamanı demişken Arizona Dream, Zavet filmleri aklıma geldi Emir Kusturica filmlerine bayılırım da :)
canım requiem for a dream , saplantı,bağımlılık üzerine bir film.Soundtrackini atv ana haberde ,siyaset meydanında falan kullanıp dururlardı bi ara
Açıkçası ben çok etkileneceğimi zannederek izlemiştim ,belki de beklentimi yüksek tuttum bilemiyorum beni o kadar da etkilemedi.
Beni fazla etkilemişti çok mu duygusalım ne ya da sen çok ruhsuzsun
ben ruhsuzum galiba çünkü bana da abim söylemişti güzel film diye sonra ekşisözlükten falan bakmıştım ,herkes yazmış günlerce etkisinden çıkamadık gibilerinden.Belki de kendimi şartlandırıp izlediğim için öyle oldu.
Ben hiç araştırmadan sadece en iyi 10 film arasına girdiği için merak edip hem de gecenin bir yarısı evde tek başımayken (normalde hiç tekliği kanıksamam) izleyip (bir de bilgisayardan izledim kulaklıkla, bilgisayarımın hoparlörü sorunluydu :44:) bittiğinde içime oturmuştu film...
Keşke ben de kendimi hazırlasaydım azcık
İzlicem tatlım oy ağlama kıyamamBENDE son zamanda kendimi filme verdim
cennetimden bakarken
leon
umut ışığım
black
bir tutam cennet
esrarengiz kadın
bunların izledim hepsi çok güzeldi
one day
bide mutluluka sla yanlız gelmez
çok güzeldi..
İzlicem tatlım oy ağlama kıyamam
İZLE canım hepsi çok güzeldi özellikle 1 tutam cennet çok etkiledi beni bende şu for a dream izleyim nasıl güzelmi
Requiem for a dream-rüya için bir ağıt.
Onu bu ara izleme bence... Dediğim gibi dram ve psikolojik.
Şu ara moralli olman lazım.
tamam canım evet bakdımda öyleymiş
bende romantik komedi izleyim
sen mutluluka sla yanlız gelmezi izle bu akşam :)
evet cinsel içerikli filmler olmasın diyorsun ama böyle bir sınırlamaya gidince de sana önereceğim bir sürü harika film güme gidiyor. mesela Nuri Bilge Ceylan' ın İklimler' inde kısa da olsa sevişme sahnesi olduğundan bu filmi öneremiyorum sana içimi kemiriyor bu :)
örneğin Pedro Almodovar ' ın yönettiği filmler birer şaheser niteliğindedir ama o filmi izlerken de adam resmen '' benim filmimi izliyorsanız bunlara katlanacaksınız '' türünden sahneler de koyuyor ne yapacağız el mecbur izliyoruz yoksa o güzel filmlere yazık olur.
şimdi sırasıyla Woody Allen, Ingmar Bergman filmlerinden çouğunun içinde bu tarz sahneler var. bu filmler de sinema sanatı adına önemli filmler.
benim hayatımda aşk filmi dediğim sayılı filmlerden biri '' Duvara Karşı '' yı bu yüzden öneremiyorum işte ya da bir '' Masumiyet '' cinsel içerikli sahne olmasa da bol cinsel küfürlü olduğundan. mesela Alehandro Gonzalez Inarritu filmleri de bu yüzden liste dışı kalıyor
yani açıkçası sana bu sahneleri atlamayı öneriyorum yoksa tek kategoriye hapsolursun o da politik filmler. hatta çokça politik mesaj veren '' Bahoz '' filminde bile cinsel içerikli sahneye rastlıyorsun yeri geliyor. yani böyle bir kısıtlamaya gidersen çok az film izlemek zorunda kalırsın ödüllü ya da ödülsüz kült veya bağımsız sinema örneklerinden mahrum kalırsın benden söylemesi.
Hepinize Mary and Max filmini tavsiye edeyim. Animasyon ama yetişkinler için. Yalnızlık ve dostluk üzerine bir film beni çok etkiledi. Animasyon diye önyargıyla yaklaşmayın izleyin kesinlikle seveceksiniz.
Seve seve tavsiye ederim. Söylediklerinizin hiçbirini izlememiştim aldım listeme.
Cincikk haklisin :) Ama zaten ben aslinda sinemayi cok seven biri degilim, tiyatro tercihimdir. Yani öyle büyüdüm diyebilirim aslinda. Bizim evde haftasonlari sinemadansa tiyatroya gidilirdi hep. Benim de o yüzden aslinda öyle bir sinema kültürüm cok olusmadi desem yeridir. Woody Allen filmlerinde bilmiyorum bana mi denk geldi ama kadin cok fazla ön planda. Yani benim sevmedigim sey, kadinin cinsel cazibesini yerli yersiz sirf para kazanmak icin kullanan tayfa ki Woody Allen`in gazetede bir röportajini okumustum, adam cidden ben güzel kadini kullanirim para icin havasi ciziyor. Kendisinin filmlerinde oynattigi kadinlar icin sarf ettigi cümlelerse oldukca igrencti :) Sanat yaptigina dair bir izlenim hic alamadim ben.
Bazi filmler vardir ki hani cinsellik onun bir parcasidir, zaten bu tarz filmlerde de cinsellik öyle göze batirila batirila gösterilmiyor, yani bir James Bond filmindeki gibi olmuyor asla. En basit örnek ; KURTLARLA DANS. Bu filmde de ufak capli bir sahne var ama filmin dogasi icinde öyle harmanlaniyor ki... Igrenclesmeden.. Yani bence günümüz filmlerinde kadinin cinselligi cok fazla satis rakamlarini arttirmak icin kullaniliyor. Ama sanat yapiyorum cinsellik de hayatin bir gercegi diyenler var tabi, öyle de olabilir, bu konuda hic tartismamayi yegliyorum. Bana göre incigini cincigini görmek zorunda degiliz bazi seylerin, yani tüm sevismeyi göstermeden de cok lazimsa cinsellik konabilir, ama diyorum ya sinirlari olmali. O yüzden ben eski filmleri daha cok seviyorum. Ya da mesela ASK ve GURUR (2005) bu film de bir ask filmi , ama cinselligin yeri yok hic, oldukca masum, bunu seviyorum ben :)
Varsin bazi filmleri de izlememis kalayim :) Ama cok asiri güzel olan filmlerde zaten cinsellik sahnesi hosuma gitmeyecek türdeyse ilerletiyorum.
Sen tavsiye etmeye devam et :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?