• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana uygun film tavsiyeleriniz var mı???

Hepinize Mary and Max filmini tavsiye edeyim. Animasyon ama yetişkinler için. Yalnızlık ve dostluk üzerine bir film beni çok etkiledi. Animasyon diye önyargıyla yaklaşmayın izleyin kesinlikle seveceksiniz.

film zevklerimiz uyuşuyor tavsiyelerinin devamını bekliyorum ben de :) Press filmini izlediniz mi politik bir film biraz da propaganda içerse de güzel bir filmdi. Çingeneler Zamanı demişken Arizona Dream, Zavet filmleri aklıma geldi Emir Kusturica filmlerine bayılırım da :)

Seve seve tavsiye ederim. Söylediklerinizin hiçbirini izlememiştim aldım listeme.

canım requiem for a dream , saplantı,bağımlılık üzerine bir film.Soundtrackini atv ana haberde ,siyaset meydanında falan kullanıp dururlardı bi ara:1:
Açıkçası ben çok etkileneceğimi zannederek izlemiştim ,belki de beklentimi yüksek tuttum bilemiyorum beni o kadar da etkilemedi.

Beni fazla etkilemişti çok mu duygusalım ne ya da sen çok ruhsuzsun :22:

Beni fazla etkilemişti çok mu duygusalım ne ya da sen çok ruhsuzsun :22:

ben ruhsuzum galiba çünkü bana da abim söylemişti güzel film diye sonra ekşisözlükten falan bakmıştım ,herkes yazmış günlerce etkisinden çıkamadık gibilerinden.Belki de kendimi şartlandırıp izlediğim için öyle oldu.

ben ruhsuzum galiba çünkü bana da abim söylemişti güzel film diye sonra ekşisözlükten falan bakmıştım ,herkes yazmış günlerce etkisinden çıkamadık gibilerinden.Belki de kendimi şartlandırıp izlediğim için öyle oldu.

Ben hiç araştırmadan sadece en iyi 10 film arasına girdiği için merak edip hem de gecenin bir yarısı evde tek başımayken (normalde hiç tekliği kanıksamam) izleyip (bir de bilgisayardan izledim kulaklıkla, bilgisayarımın hoparlörü sorunluydu :44:) bittiğinde içime oturmuştu film...
Keşke ben de kendimi hazırlasaydım azcık :31:

Ben hiç araştırmadan sadece en iyi 10 film arasına girdiği için merak edip hem de gecenin bir yarısı evde tek başımayken (normalde hiç tekliği kanıksamam) izleyip (bir de bilgisayardan izledim kulaklıkla, bilgisayarımın hoparlörü sorunluydu :44:) bittiğinde içime oturmuştu film...
Keşke ben de kendimi hazırlasaydım azcık :31:

BENDE son zamanda kendimi filme verdim

cennetimden bakarken

leon

umut ışığım

black

bir tutam cennet

esrarengiz kadın

bunların izledim hepsi çok güzeldi

one day

bide mutluluka sla yanlız gelmez

çok güzeldi..:43::43::43::43::43::43:

Requiem for a dream-rüya için bir ağıt.
Onu bu ara izleme bence... Dediğim gibi dram ve psikolojik.
Şu ara moralli olman lazım. :34::16:

tamam canım evet bakdımda öyleymiş
bende romantik komedi izleyim
sen mutluluka sla yanlız gelmezi izle bu akşam :)

Requiem For a Dream, feci filmdir hakikaten, ama o cinsel içerikli dediğiniz bir iki sahnesi hakikaten cinsel içerikli :) O filmin her karesi aklımdadır :) Tarz olarak ilginç bir film daha önereyim o zaman hiç ismi geçmemiş başlıkta... "Koş Lola Koş" Ben sinema okuduğum için vizyon filmlerinden çok böyle daha sanat filmlerine eğimliyimdir ama hakikaten sadece ders olarak izlediklerimizden değil de izlemesi de keyifli filmlerden bahsediyorum size. Bu arada Old Boy diye bir film vardır o da önerimdir...

Uzuuun zamandir yoktum topicte sanirim :)
Hayat Güzeldir filmini izledim bugün
ilk 55 dakikasi (abartmiyorum ) cok sIkIcIydI..
kapaticaktim nerdeyse o radde kötüydü, ve bunun en büyük nedenlerinden biri
sanirim türkce dublaj olmasi.. alt yazili bulabilseydim, o sekilde izlerdim..
ama tabi filmin ikinci yarisi güzeldi heleki sonu, gercekten etkileyiciydi.. :43:

Evim Sensin filminden bahsedilmis sayfada.. Sinemada izledim..
Ve gercekten cok vasat buldum ve herkesin begenmesinede cok sasirdim acikcasi :26:
Özcan denizin "Ya Sonra" filmi cok daha güzeldi..
Evim Sensin filminde Fahriye Evcen 27 yasindaki bir kizken 15 yasindaki bir kiz gibi davraniyor..
cok basit olmus.. keske Kore versiyonunu yani orjinalini izleseymisim.. :44:

Az önce Patch Adams filmini izledim.. izledikten sonrada buraya yazmak geliyor aklıma artık :9: çok beğendim filmi.. hem güldüm hem ağladım.. 99 yapımıymış.. izlemekte bu kdar geç kaldığım içinde kızdm kendime.. :19:

evet cinsel içerikli filmler olmasın diyorsun ama böyle bir sınırlamaya gidince de sana önereceğim bir sürü harika film güme gidiyor. mesela Nuri Bilge Ceylan' ın İklimler' inde kısa da olsa sevişme sahnesi olduğundan bu filmi öneremiyorum sana içimi kemiriyor bu :)

örneğin Pedro Almodovar ' ın yönettiği filmler birer şaheser niteliğindedir ama o filmi izlerken de adam resmen '' benim filmimi izliyorsanız bunlara katlanacaksınız '' türünden sahneler de koyuyor ne yapacağız el mecbur izliyoruz yoksa o güzel filmlere yazık olur.

şimdi sırasıyla Woody Allen, Ingmar Bergman filmlerinden çouğunun içinde bu tarz sahneler var. bu filmler de sinema sanatı adına önemli filmler.

benim hayatımda aşk filmi dediğim sayılı filmlerden biri '' Duvara Karşı '' yı bu yüzden öneremiyorum işte ya da bir '' Masumiyet '' cinsel içerikli sahne olmasa da bol cinsel küfürlü olduğundan. mesela Alehandro Gonzalez Inarritu filmleri de bu yüzden liste dışı kalıyor

yani açıkçası sana bu sahneleri atlamayı öneriyorum yoksa tek kategoriye hapsolursun o da politik filmler. hatta çokça politik mesaj veren '' Bahoz '' filminde bile cinsel içerikli sahneye rastlıyorsun yeri geliyor. yani böyle bir kısıtlamaya gidersen çok az film izlemek zorunda kalırsın ödüllü ya da ödülsüz kült veya bağımsız sinema örneklerinden mahrum kalırsın benden söylemesi.

Cincikk haklisin :) Ama zaten ben aslinda sinemayi cok seven biri degilim, tiyatro tercihimdir. Yani öyle büyüdüm diyebilirim aslinda. Bizim evde haftasonlari sinemadansa tiyatroya gidilirdi hep. Benim de o yüzden aslinda öyle bir sinema kültürüm cok olusmadi desem yeridir. Woody Allen filmlerinde bilmiyorum bana mi denk geldi ama kadin cok fazla ön planda. Yani benim sevmedigim sey, kadinin cinsel cazibesini yerli yersiz sirf para kazanmak icin kullanan tayfa ki Woody Allen`in gazetede bir röportajini okumustum, adam cidden ben güzel kadini kullanirim para icin havasi ciziyor. Kendisinin filmlerinde oynattigi kadinlar icin sarf ettigi cümlelerse oldukca igrencti :) Sanat yaptigina dair bir izlenim hic alamadim ben.

Bazi filmler vardir ki hani cinsellik onun bir parcasidir, zaten bu tarz filmlerde de cinsellik öyle göze batirila batirila gösterilmiyor, yani bir James Bond filmindeki gibi olmuyor asla. En basit örnek ; KURTLARLA DANS. Bu filmde de ufak capli bir sahne var ama filmin dogasi icinde öyle harmanlaniyor ki... Igrenclesmeden.. Yani bence günümüz filmlerinde kadinin cinselligi cok fazla satis rakamlarini arttirmak icin kullaniliyor. Ama sanat yapiyorum cinsellik de hayatin bir gercegi diyenler var tabi, öyle de olabilir, bu konuda hic tartismamayi yegliyorum. Bana göre incigini cincigini görmek zorunda degiliz bazi seylerin, yani tüm sevismeyi göstermeden de cok lazimsa cinsellik konabilir, ama diyorum ya sinirlari olmali. O yüzden ben eski filmleri daha cok seviyorum. Ya da mesela ASK ve GURUR (2005) bu film de bir ask filmi , ama cinselligin yeri yok hic, oldukca masum, bunu seviyorum ben :)

Varsin bazi filmleri de izlememis kalayim :) Ama cok asiri güzel olan filmlerde zaten cinsellik sahnesi hosuma gitmeyecek türdeyse ilerletiyorum. :34:

Sen tavsiye etmeye devam et :)

Hepinize Mary and Max filmini tavsiye edeyim. Animasyon ama yetişkinler için. Yalnızlık ve dostluk üzerine bir film beni çok etkiledi. Animasyon diye önyargıyla yaklaşmayın izleyin kesinlikle seveceksiniz.

Seve seve tavsiye ederim. Söylediklerinizin hiçbirini izlememiştim aldım listeme.

Mary and Max` i tavsiye etmistim daha önce, gercekten cok etkileyici :)

"Extremely Loud ,Incredibly Close" övgü alan çok satan bir romandan uyarlanmış.En iyi film Oscar Adayı(2011)
$elic1.jpg $elic2.jpg

Cincikk haklisin :) Ama zaten ben aslinda sinemayi cok seven biri degilim, tiyatro tercihimdir. Yani öyle büyüdüm diyebilirim aslinda. Bizim evde haftasonlari sinemadansa tiyatroya gidilirdi hep. Benim de o yüzden aslinda öyle bir sinema kültürüm cok olusmadi desem yeridir. Woody Allen filmlerinde bilmiyorum bana mi denk geldi ama kadin cok fazla ön planda. Yani benim sevmedigim sey, kadinin cinsel cazibesini yerli yersiz sirf para kazanmak icin kullanan tayfa ki Woody Allen`in gazetede bir röportajini okumustum, adam cidden ben güzel kadini kullanirim para icin havasi ciziyor. Kendisinin filmlerinde oynattigi kadinlar icin sarf ettigi cümlelerse oldukca igrencti :) Sanat yaptigina dair bir izlenim hic alamadim ben.

Bazi filmler vardir ki hani cinsellik onun bir parcasidir, zaten bu tarz filmlerde de cinsellik öyle göze batirila batirila gösterilmiyor, yani bir James Bond filmindeki gibi olmuyor asla. En basit örnek ; KURTLARLA DANS. Bu filmde de ufak capli bir sahne var ama filmin dogasi icinde öyle harmanlaniyor ki... Igrenclesmeden.. Yani bence günümüz filmlerinde kadinin cinselligi cok fazla satis rakamlarini arttirmak icin kullaniliyor. Ama sanat yapiyorum cinsellik de hayatin bir gercegi diyenler var tabi, öyle de olabilir, bu konuda hic tartismamayi yegliyorum. Bana göre incigini cincigini görmek zorunda degiliz bazi seylerin, yani tüm sevismeyi göstermeden de cok lazimsa cinsellik konabilir, ama diyorum ya sinirlari olmali. O yüzden ben eski filmleri daha cok seviyorum. Ya da mesela ASK ve GURUR (2005) bu film de bir ask filmi , ama cinselligin yeri yok hic, oldukca masum, bunu seviyorum ben :)

Varsin bazi filmleri de izlememis kalayim :) Ama cok asiri güzel olan filmlerde zaten cinsellik sahnesi hosuma gitmeyecek türdeyse ilerletiyorum. :34:

Sen tavsiye etmeye devam et :)

abartılı sahne varsa bende sardırıyorum oraları.. ne gerek var yani değil mi.. :ssz: İklimler filmini izlemediğin içinde hiçbirşey kaybetmezsin canım emin ol.. :34:

$amadeus-DVDcover.jpg$truman.jpg

The Truman Show: 1998 yapımı, çok farklı kurgusu olan bir film. Başrolde Jim Carrey var, belki diğer mesajlarda yazılmıştır. Tavsiye ederim.

ve Amadeus: Wolfgang Amadeus Mozart ve Antonio Salieri tarihi kişilikleri başrollerde. Mozart'ın orta adı Amadeus 'Tanrı Tarafından Sevilen' anlamına gelmektedir.

İki filmi de beğeneceğinizi düşünüyorum.

:)

ARGO ve kızım olmadan asla olabilir

ARGO da o yılların ruhunu çok güzel yansıtmışlar ya, Ben Affleck rolune acayip yakışmış ya bayıldım

Back