Ben de Hotel Rwanda'yı duymamıştım daha önce bu yazınızı okuyunca hemen izledim. Harika bir filmdi gerçekten. İnsanların burunlarını ölçüp sen Hutu'sun sen Titsu'sun diye ayırmak ne kadar da bize benziyor. Biz de yaşadık bu dönemleri. Bu yüzden bir kat daha değerli oldu film benim gözümde. Ben aşk filmlerini, aksiyon filmlerini falan sevmiyorum bu tarz filmleri tercih ediyorum. Eğer böyle başka filmler de varsa bildiğiniz tavsiye ederseniz memnun olurum.
Söylediklerime ek olarak Cennetin Çocukları, Tabutta Rövaşata, Çingeneler Zamanını da öneririm. Aslında daha çok güzel film var ama şuan aklıma gelmiyor. Schindler'in Listesi ise Yahudi soykırımı konusunda bugüne kadar yapılmış en iyi film kesinlikle. Filmin sonundaki Schindler'in konuşması bile yeter filmi güzel yapmaya. Ve evet izlenmesi zor bir film çünkü tamamen gerçeği anlatıyor. Aşk filmlerindeki gibi gerçeklikten uzak süslü bir hayat sunmuyor bize.
İlk yazınıza tekrar baktım da siz Beynelmilel'i de seversiniz. Ben de çok beğenmiştim. Yine Zenne, Vavien, Kaplumbağalar da Uçar, Sarhoş Atlar Zamanı, Devrim Arabaları, Cesur Yürek ve Piyanist diyerek keseyim tavsiyelerimi. Uzadıkça uzar benim listem yoksa.
Cennetin Cocuklari filmini izledim az önce...
Cok güzel bir film gercekten!!!
Insana insani duygulari hatirlatan, su sistemin carkina lanet ettiren bir film...
Sonu da o kadar hizli geldi ki, ya da ben farkli bir son bekliyordum bilmiyorum...
Zaman ayirip güzel tavsiyelerde bulundugunuz icin cok tesekkür ederim. Evet insan olan her insanin icini kabartacak bir film. Ben cok etkisinde kaldim bir süre. Aslinda irk ayrimi yapan her insan evladinin izlemesi gerekir. Ben ask filmlerini seviyorum ama icinde toplumsal ögeler barindirdigi sürece:) Aksiyonsa tarzim degildir.
Söylediginiz diger filmlere bakacagim, tesekkürler. Sarhos Atlar Zamani aklimdaydi aslinda. Piyanisti de hala izlememis olmanin utanci var. Devrim Arabalarini izledim evet onu da ekleyelim. Beynelmilel nasil unutmusum, sinemada izlemistim hatta :) Schindler`in listesini izleyecegim, lakin biraz stresli bir dönemdeyim, izlersem bu hassas bünye kaldiramaz su anda. Ama izleyecegim...
Ben aklima geldikce yazarim ama tavsiyem:
Hayat Güzeldir. ( yahudi soykirimini anlatiyor)
The First Grader
hey, sevdim bu topiği :) merhaba bir film de benden olsun o zaman Kiraz Çiçekleri orjinal adı "Kirschblüten - Hanami (2008)" festival filmidir. Ama abartmıyorum, çıktığı yıl bir kez izledim inanılmaz etkileyici hala belli sahneleri gözümün önüne gelir. Müzikleri zaten bambaşka. Hatta HD sini bulabilsem tekrar izlemek isterim. Bu arada yukarıda bahsettiğiniz izlemediğim filmleri de mutlaka izleyeceğim...
Ben de Hotel Rwanda'yı duymamıştım daha önce bu yazınızı okuyunca hemen izledim. Harika bir filmdi gerçekten. İnsanların burunlarını ölçüp sen Hutu'sun sen Titsu'sun diye ayırmak ne kadar da bize benziyor. Biz de yaşadık bu dönemleri. Bu yüzden bir kat daha değerli oldu film benim gözümde. Ben aşk filmlerini, aksiyon filmlerini falan sevmiyorum bu tarz filmleri tercih ediyorum. Eğer böyle başka filmler de varsa bildiğiniz tavsiye ederseniz memnun olurum.
Söylediklerime ek olarak Cennetin Çocukları, Tabutta Rövaşata, Çingeneler Zamanını da öneririm. Aslında daha çok güzel film var ama şuan aklıma gelmiyor. Schindler'in Listesi ise Yahudi soykırımı konusunda bugüne kadar yapılmış en iyi film kesinlikle. Filmin sonundaki Schindler'in konuşması bile yeter filmi güzel yapmaya. Ve evet izlenmesi zor bir film çünkü tamamen gerçeği anlatıyor. Aşk filmlerindeki gibi gerçeklikten uzak süslü bir hayat sunmuyor bize.
İlk yazınıza tekrar baktım da siz Beynelmilel'i de seversiniz. Ben de çok beğenmiştim. Yine Zenne, Vavien, Kaplumbağalar da Uçar, Sarhoş Atlar Zamanı, Devrim Arabaları, Cesur Yürek ve Piyanist diyerek keseyim tavsiyelerimi. Uzadıkça uzar benim listem yoksa.
Beni çok etkileyen 2 filmden bahsetmek istiyorum...
Şayet izlemek isterseniz... ikisi de psikolojik&Dram tarzı filmler...
1.si Mustafa Hakkında Hersey
2.si Bir rüya icin ağıt
İkisi de ciddi anlamda beni etkilemiş filmlerdir. Mutlaka izleyin.
inanmıyorum lambrusco ya ben de haftasonu izledim ve senin bu topiğini arayıp buldum sana tavsiye edecektim,yani bu kadar olur.
Ben çok beğendim filmi,irandaki yaşantıyı görmek güzeldi.
Sonunu da çok beğendim ,ama keşke yönetmen çocukların sevincini bize de gösterseydi ,yine de güzel bitti.
Teşekkür ederim tavsiyeler için. Hayat Güzeldir'i izlemek istiyorum ama henüz fırsat olmadı. The First Grader'i hiç duymamıştım aldım listeme konusu çok güzelmiş.
Kemal Tahir ' in Malatya cezaevinde yaşadıklarını kendi kaleminden anlattığı kitabından uyarlama '' Karılar Koğuşu '' tavsiye ederim.
Beni çok etkileyen 2 filmden bahsetmek istiyorum...
Şayet izlemek isterseniz... ikisi de psikolojik&Dram tarzı filmler...
1.si Mustafa Hakkında Hersey
2.si Bir rüya icin ağıt
İkisi de ciddi anlamda beni etkilemiş filmlerdir. Mutlaka izleyin.
evet Çağan Irmak2 ı sevmem ama Mustafa Hakkında Herşey2 i ben de beğenmiştim tavsiye ediyorum.
Bir rüya için ağıt da çok güzel bir film çok sarsıcı
hey, sevdim bu topiği :) merhaba bir film de benden olsun o zaman Kiraz Çiçekleri orjinal adı "Kirschblüten - Hanami (2008)" festival filmidir. Ama abartmıyorum, çıktığı yıl bir kez izledim inanılmaz etkileyici hala belli sahneleri gözümün önüne gelir. Müzikleri zaten bambaşka. Hatta HD sini bulabilsem tekrar izlemek isterim. Bu arada yukarıda bahsettiğiniz izlemediğim filmleri de mutlaka izleyeceğim...
Bu film de oldukca ilginc geldi bana:)
Izleyecegim!!!! :)
Tesekkürler katkiniz icin:)
Umarim siz de kendinize göre filmler bulursunuz icinde :)
Cinsel icerikli filmler olmasin diye belirtmistim bastan ama biraz karisti her türlü film yazildi, o yüzden konulara bakarak secmekte fayda var :)
Hayyal ve cincikkk ben de izlemistim Mustafa Hakkinda Hersey`i :) Tavsiye edelim hep birlikte.
Bir rüya icin agiti duymamistim, bakacagim o zaman :)
evet Çağan Irmak2 ı sevmem ama Mustafa Hakkında Herşey2 i ben de beğenmiştim tavsiye ediyorum.
Bir rüya için ağıt da çok güzel bir film çok sarsıcı
Bir rüya icin agiti duymamistim, bakacagim o zaman :)
Lake inanmiyorum:) Ayni zamanda izlemisiz demek ki :) Ben de cok begendim filmi... Ama dedigin gibi cocuklarin sevincini görmek isterdim. Gerci olay cocugun birinciligine dahi mutlu olamamasiydi ama ne bileyim cok buruk bitti, onlari mutlu görmek icin sabirsizlaniyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?