Bana hala anne demedi

25 mart 2019 doğumlu bir kızım var şuan 15 ay 3 günlük. 33 haftalıkken doğmuştu yani kronolojik yaşı 13 ay 1 hafta. Bana hiç anne demedi daha. Baba mama gel git ver birkaç kelime söylüyor hayvan seslerini taklit ediyor isimlerini biliyor kitaplarındaki bütün hayvanlarını biliyor eşleştirebiliyor ama henüz yürümüyor. Beni tanıyor biliyor odadan çıksam peşimden ağlayan bir kızım var anne neden demiyor kafama takıyorum neden bilmiyorum üzülğuorumbu duruma. Henüz yürümüyor olmasıda üzüyor. Onun dışında bir anormallik yok yemeğinide kendisi yiyor içimi dökmek istedim eşime söyleyince çocuğu inceleme bırak diyor ona göre hava hoş ona baba diyor çünkü. Yorumlarınızı merak ediyorum doktora götürmeli miyim beklemeli miyim normal mi bu durum?
22 aylık anne baba dedi kızım şu an hiç susmuyor :)

25 mart 2019 doğumlu bir kızım var şuan 15 ay 3 günlük. 33 haftalıkken doğmuştu yani kronolojik yaşı 13 ay 1 hafta. Bana hiç anne demedi daha. Baba mama gel git ver birkaç kelime söylüyor hayvan seslerini taklit ediyor isimlerini biliyor kitaplarındaki bütün hayvanlarını biliyor eşleştirebiliyor ama henüz yürümüyor. Beni tanıyor biliyor odadan çıksam peşimden ağlayan bir kızım var anne neden demiyor kafama takıyorum neden bilmiyorum üzülğuorumbu duruma. Henüz yürümüyor olmasıda üzüyor. Onun dışında bir anormallik yok yemeğinide kendisi yiyor içimi dökmek istedim eşime söyleyince çocuğu inceleme bırak diyor ona göre hava hoş ona baba diyor çünkü. Yorumlarınızı merak ediyorum doktora götürmeli miyim beklemeli miyim normal mi bu durum?
Kızım 17 aylık kapat bile diyor babasına da dolu dolu babammmm diyor ama hiççç anne demiyor gayet normal 😊😊

Her bebeğin gelişimi farklı. Her şey normal, eşiniz fazla inceleme çocuğu demekle doğru söylüyor, çocuğunuza güvenin elbet söyleyecek ama kendi zamanında 😉

Sakin olun, evham yapmayin, takip edin, akışına bırakın. Oğlum da böyleydi 24 aylikken yürüdü. 15 aya kadar emeklemedi hemen siralamaya başladı öncesinde gayet put gibiydi. Baba dedi mama dedi ham dedi de 3.5 yaşına kadar anne demedi. Şimdi her şey yolunda. Çenesi hic kapanmıyor çok şükür :)

Benim kücük kardesim 2 yasinda yürüdü. Okadar cok uyurduki, sanki uyku hastasi gibi di. Dedem bize cok hafif bir odundan, besik yapmisti, aksamleyin komsuluga giderken, kardesim Ben annemle besigin icinde tasirdik. Bir ucundan, öbür ucundan annem tutardi, öyle heryere tasirdik onu. Ne konustu, ne yürüdü. 2 yasinda sonra, bir bomba gibi patladi. Ondan sonra hic cenesi durmadi ve hicbir hastaligi yoktu. Bazi cocuklari erken, bazilari gec gelisimlerinde. O normaldir.

Benim sipa da anne demeyi abladan öğrendi. Bagiraram annniiiii diyor . Ama bir baba diyisi var bastira bastıra ve surekli soyler. Evde babasi yokken bile. Anne yi de ablasi demese ogrenmezdi

Yani çok btakmamak lazim her çocuk aynı

Genelde anneyi daha gec soyluyorlar. Neden anne desin ki, her bagirmasina bakiyoruz zaten, anne demek icin bi sebepleri yok :)

Cocugunuz 15 aylik degil, düzeltilmiş 13 aylik.
Premature bebeklerin gelisimi duzeltilmis ayına gore takip edilir.
Benim 3 veletten, ilki 9 aylik yurudu.
Ikinci ve ucuncu 15 aylik.
Anne veya baba demesi ebeveynler icin farketmemeli.
Ne olmus baba dedi de anne demediyse?
Baba demeseydi esiniz takar miydi sizce?
Cocuk bir kac kelime soyluyor yeter simdilik.
Anne de der zamanla.

22 aylık kızım var o da anne, baba, gel, uyuyor, tutku, dede, babaanne, bir kez anane dedi. Dün araştırdım bende kafayı yiyecek gibi oldum. 70-80 kelime konuşur ve sizinle sohbet eder yazıyordu internette. Burada tecrübeli arkadaşlara sordum içimi rahatlattılar. Komut alıyorsa sorduğunuz bir şeyin yerini gösteriyorsa (ki sizinki daha küçük göstermez) normal dediler. Bence üzülmeyin arkadaşlar haklı çenesi açıldığında hiç susmazlar :)

1 yıl önce bu konu vb. ben açmıştım hep burada büyük kızım 27 küçük kızım 7,5 aylıklar şuan 1 yılı geçik bir süredir açmıyorum çünkü sağlıklıysa bedenen ruhen zihnen düşünmüyorum gerisini. Önceden böyle düşünmüyordum. Yaşadığım bir olay sonrası böyleyim artık. Sıkmıyorum kızlarımı sizde canınızı sıkmayın. Hiç konuşmasa bile bunaylarda bekleyin ama konuşuyor zaten anne demiş teyze demiş ne fark eder ki. Üzmeyin demedi yapmadı yürümedi oturmadı diye sağlıklıysa bekleyin her şeyi takılmadan bekleyin

Büyük oğlum önce dede sonra baba sonra annane en son anne dedi. Hic Üzülmedim. Erken doğduğu için bence kafaya takıyorsunuz. Çocuk konuşmada hiç o zaman kafaya takın. Daha küçük. Baba yada mama demek anne demekten kolaydır

Baba kelimesi ile anne kelimesi aynı şeyler mi sizce.

Baba kelimesinde tek hece olan "ba" hecesi iki kere tekrar edilir. Buna benzeyen dede ve mama kelimeleri vardir.

Tek hece kolay tekrarlandığı için çocuklar önce bu kolay kelimelerden başlar..

Çocuk illaki babasına baba demiyor. Ba hecesini tekrarlıyor yani.

Ve fakat anne kelimesi iki farklı ünlü ile kurulan iki farklı heceden oluşur. Söylemek kolay değildir.

Zaman verin konuşur. Çocuk küçük daha aceleye mahal yok.

Yürümesi ve konuşmasi beklenmiyor şu an zaten.

Gelişimde bireysel farklililar vardır. Kuzenim 4 yaşında konuşmaya başladı.

Geç konuştu evet ama konuştu. Şu anda da dağ gibi delikanlı oldu.

Her çocuk kendine özgü bir hizla gelişir.

Gelişimde standart bir sıra vardır. Bu sıra degişmez.

Örneğin her çocuk önce oturur. Sonra yürümeye başlar gibi.

Yürüyebilen bir çocuğun oturamıyor oluşu beklenen bir durum değildir ama, baba diyen bir çocuğun anne diyememesi beklenen bir durumdur.

Ben öğretmenim. Anne değilim. Size gelişim psikolojisi ile ilgili kitap okumanızı öneririm.

Benim kızım da 14.5 aylık. Bilinçli olarak meme, abi kelimelerinden başka bir şey demiyor ve hayvan sesleri vs çıkartamıyor henüz. Sesleri taklit yeteneği pek yok gibi. Ama al ver getir vb komutları alıyor ve sorduğum bazı nesneleri kişileri bazen ona dönüp bakarak nadiren parmakla işaret ederek gösteriyor. Anne baba dede diyor ama bilinçli değil kesinlikle. Bir de henüz yürümüyor benim kızım da. Daha iki gündür bağımsız ayakta durmaya başladı ve bir iki adım attı. Bazen benim de kafama takılıyor ama evde elimden geldiği kadarıyla ilgileniyorum zaten. Biraz akışına bırakmaya çalışıyorum. Her çocuğun gelişimi farklıdır sonuçta.

Benimkide 20 aylik olcak hala konusmuyor 10 aylik yurudu kosamiyor
Al yerine ag diyor
Ben surekli askim derim annem demem gaggim diyor
Baba diyor ama babasina bilincli soylemiyor
Mama ham fln diyor
Soyleneni anliyor kapiyi kapat getir ver kos zipla babaya ver abiye ver fln
Ama hala konusmuyor cabasi hic yok
18 aya kdr yurumeyebilir normal
Caninizi sikmayin hepsi farkli farkli oluyor
Mesela bebekler once oturur benim oglan 7 aylik emekleyip 9 aylikken oturmayi ogrendi
Kizimda emekler emeklemez yurumeye cabaladi cok emeklemeyi sevmedi yani

Yigenim (kız) zamanında doğdu 18 aylıkken yürüdü şu anda 3 yaşında daha bir kaç aydır anne diyor yeni yeni konuşmaya başladı sizi anlıyor göz teması kuruyor sizi tanıyorsa bir problemi yok demekki biraz sabredin birdenbire açılacak sizde şaşıracaksınız

Back