uluk gelin!!!

merhaba evolet yazdıklarını okuyunca benim durumum geldi gözüme. evlilik kolay birşey değil ama evlenmemekten daha keyifli. nişanlını da çok seviyosun belli. sakın ona annene şöyle de böyle de deme maşallah zaten çok anlayışlı bi insan bunaltmaya gerek yok bence, zaten araya girdiğinde çok büyür olay, ne sorunun varsa kayınvaliden ve sen halletmeye çalış.halledemediğin yerlerde tavsiye istediğinde seni gaza getirmeyecek aaa neden cevabını vermedin! demeyecek insanlara danış tavsiye al. ama sana yetmiyosa hala, uluk gelin lafını söyle istersen nişanlına bilsin, ilerde annesi yine söylediğinde senin neden bozulduğunu anlar hak verir.geri dönme olayı olmaz çünkü rabbim bu hayırlı olduğu için bunu yaşatıyo sana. inan bu yaşadıkların hep imtihan ve tecrübe senin için. yıllar sonra duymamaya başlıyosun çünkü karşındakini değiştiremeyeceğini bilyosun. bence kayınvaliden başkalarını anlattığında hoşuna gitmeyen birşey söylediğinde, cevap vermemeye çalış sakin ol acayip rahatlıyacaksın onun kötü birşey söyleme gayretinden değil de, seni daha iyi daha güzel, o önceki kızlardan kat kat iyi olduğun için aldıklarını anlatmaya çalışıyor olduğunu anlayacaksın sabredersen....inşallah yardımım olmuştur.
bi de yorum yapan arkadaşlar size birşeyi belirtmek istiyorum sohbetlere giden bi hanım olarak, bi hoca renk uyumundan bahsedemez mi ? bence gayet de iyi anlar modadan renklerden çünkü o da bir insandır eşi, arkadaşları vardır ve acayip şık giyinir hele eşinin yanında :) şimdiiii bu mevzuya gelirsek bu bambaşka, hanımların dışarıda çok renkli giyinmemesi gerektiğini esas alan bi sohbetmiş belli ki. bu kadar takmayın, isteyen istediği gibi giyinir yani :)

merhaba evolet yazdıklarını okuyunca benim durumum geldi gözüme. evlilik kolay birşey değil ama evlenmemekten daha keyifli. nişanlını da çok seviyosun belli. sakın ona annene şöyle de böyle de deme maşallah zaten çok anlayışlı bi insan bunaltmaya gerek yok bence, zaten araya girdiğinde çok büyür olay, ne sorunun varsa kayınvaliden ve sen halletmeye çalış.halledemediğin yerlerde tavsiye istediğinde seni gaza getirmeyecek aaa neden cevabını vermedin! demeyecek insanlara danış tavsiye al. ama sana yetmiyosa hala, uluk gelin lafını söyle istersen nişanlına bilsin, ilerde annesi yine söylediğinde senin neden bozulduğunu anlar hak verir.geri dönme olayı olmaz çünkü rabbim bu hayırlı olduğu için bunu yaşatıyo sana. inan bu yaşadıkların hep imtihan ve tecrübe senin için. yıllar sonra duymamaya başlıyosun çünkü karşındakini değiştiremeyeceğini bilyosun. bence kayınvaliden başkalarını anlattığında hoşuna gitmeyen birşey söylediğinde, cevap vermemeye çalış sakin ol acayip rahatlıyacaksın onun kötü birşey söyleme gayretinden değil de, seni daha iyi daha güzel, o önceki kızlardan kat kat iyi olduğun için aldıklarını anlatmaya çalışıyor olduğunu anlayacaksın sabredersen....inşallah yardımım olmuştur.
bi de yorum yapan arkadaşlar size birşeyi belirtmek istiyorum sohbetlere giden bi hanım olarak, bi hoca renk uyumundan bahsedemez mi ? bence gayet de iyi anlar modadan renklerden çünkü o da bir insandır eşi, arkadaşları vardır ve acayip şık giyinir hele eşinin yanında :) şimdiiii bu mevzuya gelirsek bu bambaşka, hanımların dışarıda çok renkli giyinmemesi gerektiğini esas alan bi sohbetmiş belli ki. bu kadar takmayın, isteyen istediği gibi giyinir yani :)

birde konu sahibi anlasa:KK51:

arkadaşım ben senin tüm yazdıklarını emin ol çok iyi anladım.

o bahsettiğin kayınvalideden bir tanede bende var.

eşimin annesidir dedim ne derse yuttum sustum en sonunda eşim dayanamadı annemle görüşme artık ya gerek yok dedi.

çünkü onun her lafından sonra eve gelince sessiz sessiz ağlardım. içime dert olurdu. demek isteyipte diyemediklerim.

ben varken diğer 2 gelinini kötüler.

ben yokken beni kötülüyordur düşüncesindeyim hep.

bu tarz insanlar senin dediklerini anlamazlar, boşuna kayınvalidenle iletişim kurmaya çalışma bence.

mesafeli ol, dedikodusuna ortak olma. kulaklarını tıka. sen onu uyarsanda sana gelin bana laf söyledi olarak geri dönecek.

o gittiğin sohbetlerede götürme onu, ne anlarki...

nısanlımla konustum az önce.. sen böyle keyıfsız durunca bu sefer benım aklıma baska baska seyler gelıyor ben senın eşin olacağım benımle paylaşmayıp kımınle paylaşacaksın. anlat lütfen ne sıktı güzel canını. ben sıktıysam söyle. baskası sıktıysa anlat çare bulalım kendi kendine çözemezsin dedi. bende anlattım. haklısın dedi ama neden bu kdr takılıyosun 3 gundur berabersınız oncaşeyin içinde bu uluk gelıne mı taktın dedi. evet dedım takarım cunku ciddi bişiy dedım.. ben sana o gecen 3 gun ıcındekı guzellıklerı de anlattım dedım.. tamam dedi empatı kur,sen nasıl senden bahsedıyor anne dedysen o alınmış ki annene sölemiş, sen de uluk gelıne alınmıssın dedi. ikisi birdeğil.. benım anneme sölediğimde gerçeklık payı var. annemın bana sölediğinde yok. hem ne olursa olsun bu tip ithamı haketmıyorum dedim.. nıye dıyo ya nıyee? dedım.. uyuyosun ya 12ye kdr ona dıyodur dedi.. haa bılıyodun yanı dedım.. hayr ona dıyodur neye dyecek dedi. uyurum istersem 3 e kdr uyurum illa ölemi demesi gerekıyor aşkım dedım.. güzelce arar gene rahatsızlığı varsa, güzel kızım uyuyor musun kalk hadi anneciğim evleneceksın 4 ay snra kafanı alıştır erken kalkmaya. bak sana bununla ilgili tavsıyelerde bulunabılırım erken kalkarsın uygularsan.... vs. diyebılırdı dedim.. defalarca konustum. ağır ol anne,şapıdık şupuduk konuşma diye dedi. ama bılmıyor işte dedi. haklısın dedi. yani benım isteğim bu dedım.bana uluk gelın demek yerıne,mercimeği ayıklayamadın mı demek yerıne kızım bıtmedımı henuz yardım edeyım mı desın dedım.. yada sussun yanii dedi.. evet ama olmuyor işte dedım. benım senden isteğim hoşgör, sevmediğin muhabbet olursa dön kafanı dınleme çık odadan dedi.o zaman ne annem sana ne sen anneme şaka yapmıcaksın. şaka yollu konusmıcaksınız dedi. evet dedım öylesi daha iyi. sağolsun aşkımın bu yönünü sevıyorum. ben elımden geldiğince hoşgörüyorum ama lütfen annem (k.valıdem) de bıraz düşünsün.. ben 10 senedir içinizde değilim. ben bu kelımeyı söylüyorum ama alınır mı alınmaz mı diye dusunsun. şunu bil dedim ben öyle her lafı kaldıramam.. hani bana dıyosun ya hoşgör. anneme de söyleki aşkım, kayınvalıdenın sana dediği uluk gelın hıtabını neden kendı gelınıne söylüyorsun. de dedım.. tamam dicem dedi.sonra sen üzülme aşkım yeterki. sen benım gururumsun. mutluluğumsun dedi. inan yuzunu astın maç izlediğimi bilemedim dedi..

bence uluk gelin deyince anne soyledigin laf cok ayip, ne tembelligimi gordun, gorduysen bile bu boyle mi soylenir? Bir daha deme lutfen.

De. Sert ve soguk konus. Mesafe koy.

vallahi kaynanan için bir şey demeyeceğim ama o çocuğun kıymetini bil. böyle adam zor bulunur. :nazar: nerde bizde bu kadar çözümcül bir erkek

konu dışı soru sorup yorum yapan arkadaşlar.. konu harici bu tip soru ve yorumlarınızı özel mesaj yolu ile bana aktarabılırsınız konu butunluğunu bozmak yerıne. ben de size içtenlıkle cevap verırım tşk.ler...:KK34:

gelin kaynana toprağından olurmuş anne hiç duymadın mı de :) şaka bi yana sen gibi gelini bulmuş daha ne istiyormuş benim yerime soruver canım :)

konu dışı soru sorup yorum yapan arkadaşlar.. konu harici bu tip soru ve yorumlarınızı özel mesaj yolu ile bana aktarabılırsınız konu butunluğunu bozmak yerıne. ben de size içtenlıkle cevap verırım tşk.ler...:KK34:

konu dışı olucak yine ama aklıma takıldı.3 konun var ve 8irbirini tutmuyor.Az önce de bohça yapmadılar yazmıssın ama çamaşırlar,ayakkabılar,saç maşası,makyaj malzemesi ve epilasyon aletinden oluşan bir de bohça paylaşmışsın?ayrıca o soruyu cevabını almak için sormadım cnm

Son düzenleme:
konu dışı olucak yine ama aklıma takıldı.3 konun var ve 8irbirini tutmuyor.Az önce de bohça yapmadılar yazmıssın ama çamaşırlar,ayakkabılar,saç maşası,makyaj malzemesi ve epilasyon aletinden oluşan bir de bohça paylaşmışsın?

ona bakarsan 2009dur.. benım bı oncekı bozulan söz resımlerıdır. konu sılınmediği ve kapatılmadığı için ölece kalmıştır..neyin peşindesin ikidir anlamadım... bir daha konu dısı cevap vermeyeceğim. özelden yazarsan verırım cnm.:KK34:

sen afyondamı yaşıyorsun canım:26:

Hepsi tolere edilirde
seni küçük görmesi 3.maddede anlattıkların benı cok uzdu yanı seni hiç yerine koyuyor hepten
Allah yardımcın olsun
Bende nişanlıyım

Valla konu sahibi demek ki kayınvalidenle aranda laubali bi ilişki varki eşarbına bile laf söyleyebilmişsin.
O da bu samimiyete dayanarak uluk demiştir, biraz suçu kendinde aramalı insan

size bu isi bitirin diyemem...
amam kayinvalidenize surekli bu sekilde katlanabilir misiniz bir dusunun derim...
evlenince sizden uzak mi yasayacak? yakin mi?
nisanliniz anasina cok mu yakin? bi dedigini iki etmeyen cinsten mi?
yani annesinin yaninda sizi ezdirir mi?
bu sorularin cevaplari cok onemli...

kaynananizla cok sik gorusmeyin, mesafeli olun...
ve unutmayin o asla anneniz gibi olamaz, dusunce beklemeyin cok...

canım gıybet konusunda yapacağın bişey yok alışkanlığını değiştiremezsin he de geç kaynanana ama uluk gelin ne demek.bence açıkca söyle bana böyle demenden hoşlanmıyorum bi daha böyle deme de.nişanlınada söyle gerekiyorsa uyarsın annesini.en başta elini verirsen kolunu kaptırırsın. on a göre davran kendini ezdirme konuşmaktan cevap vermekyten çekinme tabi saygı sınırlarını aşmadan ve sakin bir şekilde.yoksa haklıyken haksız duruma düşersin.Allah yardımcın olsun

moralini bozmak istemem arkadaş ama sen bu aileye 10 gömlek büyüksün kaynanan zır cahil ve nişanlını çok seviyorsun belliki iyi bir insan ama emin ol annesine tek laf edemeyen erkeklerden o da.çünkü sana idare ediver hoşgör aldırma ben şimdi birşey diyemem demiş.
sen inanıyor musun ki kaynanan eşinin yanında sana birşey dese nişanlın müdahale edecek?

10 senedir ailesinden ayrı yaşıyormuş nişanlın ama birden kör göz badem göz olmuş bu cahil ve görgüsüz kadınla çok çekersin...

eşarbına laf söyleyebilmişsin denmiş bazı yerlerde ama bence sen aranızda bır samımıyet olsun o da senı sevsın istiyorsun safça söylemişsin ben art nıyetlı olduğunu düşünmüyorum
ama kaynanan uluk kelimesinin ne anlama geldiğini adı gibi biliyor ve o kadar saygısız ki bunu defalarca söylüyor
seni hor görüyor aşağılıyor..sırf gelinsin diye bunlara katlanmak zorunda olmadığını hepimiz biliyoruz

sen nişanlına şikayet etme bırgun onun yanında söylesın bakalım nişanlının tepkısı ne olacak...
sen ne dıyorsun anne mi diyecek yoksa idare ediver canım o yaşlı ne dediğini bilmiyor mu diyecek

eğer senı savunacaksa yoluna devam et ama ıkıncı seceneği seçerse hemen bu işten vazgeç derim

siz evlenınce kaynanan bir kıskançlık krizine girecek ve gör bak daha neler yapacak şimdiden sinyalini veriyor çünkü.

X