Bana hala anne demedi

bucebuse

Mutluluk yakın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2011
1.026
692
323
25 mart 2019 doğumlu bir kızım var şuan 15 ay 3 günlük. 33 haftalıkken doğmuştu yani kronolojik yaşı 13 ay 1 hafta. Bana hiç anne demedi daha. Baba mama gel git ver birkaç kelime söylüyor hayvan seslerini taklit ediyor isimlerini biliyor kitaplarındaki bütün hayvanlarını biliyor eşleştirebiliyor ama henüz yürümüyor. Beni tanıyor biliyor odadan çıksam peşimden ağlayan bir kızım var anne neden demiyor kafama takıyorum neden bilmiyorum üzülğuorumbu duruma. Henüz yürümüyor olmasıda üzüyor. Onun dışında bir anormallik yok yemeğinide kendisi yiyor içimi dökmek istedim eşime söyleyince çocuğu inceleme bırak diyor ona göre hava hoş ona baba diyor çünkü. Yorumlarınızı merak ediyorum doktora götürmeli miyim beklemeli miyim normal mi bu durum?

25 mart 2019 doğumlu bir kızım var şuan 15 ay 3 günlük. 33 haftalıkken doğmuştu yani kronolojik yaşı 13 ay 1 hafta. Bana hiç anne demedi daha. Baba mama gel git ver birkaç kelime söylüyor hayvan seslerini taklit ediyor isimlerini biliyor kitaplarındaki bütün hayvanlarını biliyor eşleştirebiliyor ama henüz yürümüyor. Beni tanıyor biliyor odadan çıksam peşimden ağlayan bir kızım var anne neden demiyor kafama takıyorum neden bilmiyorum üzülğuorumbu duruma. Henüz yürümüyor olmasıda üzüyor. Onun dışında bir anormallik yok yemeğinide kendisi yiyor içimi dökmek istedim eşime söyleyince çocuğu inceleme bırak diyor ona göre hava hoş ona baba diyor çünkü. Yorumlarınızı merak ediyorum doktora götürmeli miyim beklemeli miyim normal mi bu durum?
Öncelikle Allah bağışlasın. Bence fazla evham yapmışsınız. Benim kızım 18 aylık Baba diyor ama anne demiyor. Küçükken anne derdi ama o zaman bilinçli demezdi tabii. Babası al bunu anneye ver dediğinde bana getiriyor. Sizi tanıyorsa sıkıntı yapmayın bu kadar. Anne demek daha zor zaten. Bazen inatdan da söylemiyorlar:) yürüme için 18 aya kadar normal diye biliyorum ama içinize sinmiyorsa onu doktora sorabilirsiniz. Tutunarak yürüyor mu bazen düşme korkusundan bırakmıyorlar ellerini.

Anne kelime iki tekrar heceden başlamadığı için söylemesi zor benim kizimda 15 aylık hala anne demiyor doktora sordum tekrarlanan heceleri der dedi aynı sizin kizinuz gibi herşeyi biliyor hayvanları falan ama isimlerini söylemiyor sınırlı kelimeler biliyor bence normal yani

Benim kizimda 16 aylik ve hayatta aagzindan bi kelime cikmiyor arada al diyor sadece bende gec konusmusum ona bagliyorum ama istedigi her seyi anlatabiliyor bilmiyorum ben hic takilmadim

Arkadasimin kizi 18.ayinda birden bire "anne " diye bagirdi. Sanirim hamilelik gibi beklenmeyen zamanda geliyor anne kelimesi 😂

Benim oğlumda 35. haftada doğdu inanır mısınız tam 40 gün ağlamadı o kadar korktum evham yaptım ki 41. Gün sonrası susturmak ne mümkün şuan 2.5 yaşında hiç susmuyor

Anne daha zor babaya göre akışına bırakın rahatlayın gelişimi anlattıklarını göre gayet iyi

Oğlum 18 aylıkken anne dedi...
Geç yürüdü..
Geç dişi çıktı vs.
Anlattığınız şeyler çok normal, her bebek farklıdır. Sağlık sorunu yoksa anın tadını çıkarın. Dediğiniz şeyler elbet birgün olacak 😊

Anne kelimesi fonetik olarak zor bir kelime olduğu için çocukların önemli bir çoğunluğu anneden önce baba diyor zaten.

Bu arada “mama” çoğu dilde “anne” demek. Yani çocuğunuz yabancı bir ailede doğmuş olsaydı babadan önce mama demiş olacaktı. Bence bunda abartılacak bir sorun yok. Kızınız hiç konuşmasa neyse de, sana nasıl olsa baba dedi bana neden anne demiyor diye evhamlanmanız saçma olmuş.

Yaninda Surekli anne deyin o kelimeye iyice aşina olsun yani herkesin bi takintisi var sizinkide cok normal ben olsam bende takardim sanirim ama güzel düşünün ve sonuca odaklanin

şimdiki çocukların ilk önce tablet, telefon filan demesi lazım. bunları diyemiyorsa işte o zaman durum vahim demektir. teknolojik engelli demektir ki belli bir yaştan sonra tedavisi mümkün değil. tedaviye erken başlanmalı ve hemen şarja takılmalı bu durumdaki çocuklar... :)

neyse şaka bir yana... daha, anne demeyi keeeeeeeeesss diye bağıracağınız günler gelecek. işte o gün bu açtığınız başlığı hatırlatacağım size... :)

Çocuğun gelişimi normal

Kızım 1 yaşında cümle kuruyordu ama 15.5 aylıkken yürüdü. Yemeğini kendi yemeye erken başladı,önüne koyardım yerdi.
Oğlum 11 aylık yürüdü,şu an 22.5 aylık cümle kurmuyor henüz,kelime olarak söylüyor al,ver,aç ,anne vb şekilde. Yemeğini kendi yemez,ağzına beslersen yer,önüne koyunca oynayıp mıncıklayıp elleri kirlenince sil diyip,kapanışı yapıyor. Anlıyor söylediklerimizi ama konuşmuyor.
Ikisi de normal bence. Her çocuk farklı.
Sizin çocuğunuzda da evhamlanacak bir durum yok,zamanla konuşur. Hızlandirmak istiyorsanız minik kitaplar var,renk,şekil öğrenmesi için onlardan faydalanabilirsiniz. Siz daha çok konuşabilirsiniz.

Anne fonetik olarak soylenisi baba ya gore daha zor olan bir kelime. Zaten bebeklerin ilk kelimeleri henelde baba dede mama gibi ikilemelerden olusur. Oglum.17.5 aylik.babasina dembaba diyor :D bana da uzinca bir aaaa diyor dilini cikarip. Yani an kelimesiyle baslayacak gibi dilini kiviriyor. Buna uzulmek hic aklima gelmemisti :)

Çocuklarla çalışan bir uzman olarak tek sıkıntı buysa evham yapacak bir durum yok diyorum.
Ba-ba kelimesini her zaman daha önce söyler çocuklar.
Benim oğlum hiç emeklemedi, 7 aylıkken poposunun üzerinde ilerlemeye başladı.
13,5 aylıkken yürüdü.
Şimdi aslan gibi 20 yaşında bir delikanlı.

Back