- 15 Mart 2009
- 245
- 2
- 34
-
- Konu Sahibi black_catt
mrb canım,
malisef arkadaşınla aynı fikirdeyim. tülün dairesel desenli halın çiçekli köşedeki çiçek ben pek ısınamadım.
yeni evinde bunları ayırman doğru olur. duvarlarında özellikle de salon duvarında mavi tavsiye etmem çok belirleyici bir renk ufak değişiklerle farklı bir hava yaratmak istediğinde duvarın hep taraf olacak.
daha tarafsız bir beyaz veya fildişi öneririm.benim önerim;tüllerde desen varsa halıda yok. halıda varsa tüllerde yok. köşede çiçek modası artık yok kullanma illa çiçek istiyorsan doğal canlı çiçek kullan.
kolay gelsin canım allah içine sindirsin.
Ben halı, perde ve süs çiçeği uyumunu çok beğendim, ama ne modadır, ne değildir hiç bir fikrim yok doğrusu. Genelde 2 desenli şeyi ben de yakıştırmam ama bunları beğendim açıkçası.
Mavi ve turkuazı seven biri olarak, yeni salonunuzda bu renkleri kullanmanız da gayet yerinde gözüktü bana. Bir tek o kahverengi halı biraz küçük gözüktü gözüme, ama belki resimden tam anlayamamış olabilirim. Öteki halınız daha hoşuma gitmekle birlikte turkuaz-kahve perdeye de shaggy halının rengi daha uygun görünüyor. Duvarlar dediğiniz gibi açık bir mavi olacaksa bence gayet hoş durur.
kızlar salonun yeni halini görseniz bayılırsınız :) duvarları marshall çiğ damlası boyattık ve mavi ile kahve o kadar güzel uydu ki iyiki değiştirmişiz eski salonun görünüşünü :) eşim bile bu kadar beklemiyordum dedi hehe:) kahverengi halı salonda iyi oldu salonum biraz küçük olduğu için halı da küçük durmadı çok :) o mor çiçeklerin mavi olanını hiç aklıma gelmeyecek bir yerde buldum :) her yerde bulunmuyormuş öyle dediler orda da. morları boyamaktan bahsetmiştim ya bir de, akrilik boya aldım fakat cesaret edemedim ki boyanın tutmayacağından da emindim denemedim iyi ki de denemedim de mavileri buldum. morları da yatak odasına koydum yatak odasını marshallın erguvanına boyadık çok uyum sağladı o da kahverengi mobilyalarla. oturma odasına o çiçekli halıyı attık çiçekli de koltuk aldık ona göre ve böylesi çok daha iyi oldu sanırım. en yakın zamanda fotolarını koyarım sizlere de belki fikir oluşturur veya şunu şöyle yapsan daha iyi olurdu diye yorumda da bulunabilirsiniz. görüşmek üzere yakında :)
Güle güle oturun. Ohh, renkli renkli, ne güzel. Fotoları bekliyoruz.
Renkler pek güzel durmuş, çok beğendim. Çiçeklerin rengi de tam tutmuş hakikaten.
Salonun ölçüleri bakımında en ideal yerleşim bu gibi gözüküyor. Eğer camlı büfeden vazgeçebilirseniz, biraz daha ferahlar, perdeler kendini daha iyi gösterir sanırım. Resim de çok güzelmiş. Onun için bir yer belirlediniz mi bilmiyorum, ama resim köşe koltuğun uzun tarafının asılabilir sanırım. Büfenin üstüne de olur tablo tabi. Ama ayna da düşündüğünüze göre belki de aynayı asarsınız büfenin üst tarafına.
Bu perde işinden pek anlamam ama, kapıya takılan perde tepeden başlayıp, tüm kapıyı kaplayarak aşağıya kadar inse daha mı iyi olurdu acaba?
Güle güle hayırlı günlerde oturun.
Bu perde işinden pek anlamam ama, kapıya takılan perde tepeden başlayıp, tüm kapıyı kaplayarak aşağıya kadar inse daha mı iyi olurdu acaba?
arkadaşında dediği gibi kapıya takılan perde daha farklı olsaydı keşke.. onada katlamalı tül olabilirdi mesela. ayrıca vitrinin den vazgeçebilirsen ortam dahada ferahlayacak sanırım yada vitrini konsolun yerine koysan , konsoluda camın önüne .. tabi resimlerden bakarak bu kadar fikir oluyor. yinede herşeyin çok güzel canım , tatlı, huzurlu günlerde kullanın inş..
Bir sürü denemeden sonra bu şekle karar vermişsinizdir mutlaka. Köşe koltık tek parça değil sanırım, eski resimlerden anladığım kadarıyla. Odanın tam şeklini ve eşyaların ölçüsünü bilmemekle birlikte aşağıdaki gibi bir yerleşim de olabilir belki diye düşündüm.
Eki Görüntüle 225898
Koltuklar ve büfe camları kapatmazsa ve tabi ölçüler uyarsa vitrin bu şekilde daha güzel gözükür sanırım.
dediğiniz gibi yaptık kızlar ancak masa çok önde kaldı sonra eşimin aklına yeni bi fikir geldi fotosu aşağıda :)
böyle yaptığımız zaman odanın ortasında da bi açıklık oldu sanki, bu daha çok hoşumuza gitti. vitrin yine bi perdeyi kapattı ama en azından büyük perde kapanmadı. şimdi tabloyu o durduğu duvara asacağız yemek masasının üstüne veya konsolun duvarına ayna asmayı düşünüyoruz. En son hali bu olur herhalde :S başka da uyacak gibi değil, ah ah keşke az daha büyük olsaydı salon. :)