*bana da yardımcı olur musunuz?

black_catt

`кαуιρ ¢єη&#
Kayıtlı Üye
15 Mart 2009
245
2
34
merhaba kızlar.

birinci sorum:
şuan kirada oturuyoruz ve ev aldık 1 ay sonra taşınacağız. bizim -mecburen- kiracı olduğumuz eve göre yaptırdığımız perdemiz yere kadardı, fotolarda da görebilirsiniz halkalı renkleri de kahve krem karışık çok severek almıştım. koltuklarımız krem rengi ve köşe koltuk yalnız fotoda tek tarafı var çünkü oturma odası düzenleyemediğimiz için şimdilik köşeyi ikiye ayırmıştık yarısını oturma odasına koymuştuk :) mobilyalarımız yani yemek masası konsol ve tv sehpası kahverengi (fotodaki beyaz sehpaya takılmayın onun için de bir şeyler düşünüyorum:), halımız da fotoğrafta çiçekli olan. normalde salonum bu şekildeydi. ama nedense köşedeki süs çiçeğimin krem rengi olanın arasında mor renk çiçek de olduğundan ve halım çiçekli olduğundan sevmediğim bir kişi çok yermişti. zevkime güveniyordum ama ister istemez düşündüm acaba tuhaflık var da ben mi göremiyorum diye. birinci sorum bu yöndeki yorumunuz olacak :) halı ile perde veya süs çiçeği vs uyumsuz mu gözüküyor sizce?

ikinci sorum:
bu yeni ev hiç aklımızda yoktu bilsem salona idarelik bir perde yaptırırdım çünkü yeni evdeki pencereler küçük ve rustikler var. fotoğraftaki perdemi hem kısaltıp hem rustiğe çevirteceğim yalnız çok kaygılıyım. kafam çok karışık bozulur diye korkuyorum. bir de bu tür bir perde kısaltılıp rustiğe çevrilince dümdüz gösterişsiz kalır gibi geliyor. bu nedenle bir fikir daha var aklımda o da: biz oturma odası alamamıştık yeni eve geçerken alacağız, onları günlük kullanacağımız için de kahverengi alıp fotoğraftaki çiçekli halıyı oraya almak, salondaki o perdeyi de (oturma odasının pencereleri daha büyük olduğundan) biraz kısalttırıp rustiğe çevirip oturma odasına almak var aklımda. eğer böyle olursa salonda mavi tonlarını kullanabilirim diye de düşündüm. biliyosunuz ki turkuaz-kahve süper duruyor. işte bu dediklerimi oturma odasına alırsam fotoğrafta görülen diğer kahverengi halıyı salona koyacağım (shagy modeli, çiçekli halıma göre belki daha gösterişli durur diye düşünüyorum), köşe koltuklar krem rengi zaten fotodaki gibi, mobilyalar da kahve, perdeyi de turkuaz kahve desenli katlamalı perde (kumaşını da buldum) olarak alacağım duvarları da açık mavi boyatacağız. sizce salonumu bu şekilde oturma odasına bozup salonu tekrar (anlattığım şekilde) mi düzenleyeyim?

fikirleriniz çok önemli çünkü kafam çok karışık, umarım anlaşılır biçimde yazmışımdır biraz karışık anlattım gibi geldi :) yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
mrb canım,
malisef arkadaşınla aynı fikirdeyim. tülün dairesel desenli halın çiçekli köşedeki çiçek ben pek ısınamadım.
yeni evinde bunları ayırman doğru olur. duvarlarında özellikle de salon duvarında mavi tavsiye etmem çok belirleyici bir renk ufak değişiklerle farklı bir hava yaratmak istediğinde duvarın hep taraf olacak.
daha tarafsız bir beyaz veya fildişi öneririm.benim önerim;tüllerde desen varsa halıda yok. halıda varsa tüllerde yok. köşede çiçek modası artık yok kullanma illa çiçek istiyorsan doğal canlı çiçek kullan.
kolay gelsin canım allah içine sindirsin.

teşekkürler cevap için, belki de o yüzden öyle görünüyor yani dediğiniz gibi halı desenliyse tül desensiz olcak veya tam tersi. ikisi bir olmuyor demek. evet köşedeki çiçeğe başka birşeyler düşünüp salondan alacağım. önerilerinize uyacağım teşekkürler tekrar:)

Ben halı, perde ve süs çiçeği uyumunu çok beğendim, ama ne modadır, ne değildir hiç bir fikrim yok doğrusu. Genelde 2 desenli şeyi ben de yakıştırmam ama bunları beğendim açıkçası.

Mavi ve turkuazı seven biri olarak, yeni salonunuzda bu renkleri kullanmanız da gayet yerinde gözüktü bana. Bir tek o kahverengi halı biraz küçük gözüktü gözüme, ama belki resimden tam anlayamamış olabilirim. Öteki halınız daha hoşuma gitmekle birlikte turkuaz-kahve perdeye de shaggy halının rengi daha uygun görünüyor. Duvarlar dediğiniz gibi açık bir mavi olacaksa bence gayet hoş durur.

evet canım bende ne modadır ne değildir bilemiyorum belki de ondan beğeniyoruz :) bana da güzel gözüküyordu ama içime sinmeyen bişiler de vardı zaten o gıcık olduğum kişi eleştirdikten sonra hepten aklıma yatmaz oldu. shrylz bana özetlemiş oldu belki de içime sinmeyen şeyi. halıyla perdede uyumsuz desenler var hani biri halkalı biri çiçekli belki de ondan dolayı hoş gibi gözükmüyordu gözüme. ama renkleri uydurduğumu düşünüyordum hep:)
evet salonu o şekilde değiştirmek daha güzel olacak ama kahverengi halı diğerine göre küçük evet ama yeni evimizdeki salonumuz da bu salonumuz gibi değil, küçük biraz onun için halı küçük kalmaz herhalde. artık çiçekli halıyı da oturma odasında değerlendiririz. duvar rengi olarak uçuk bi mavi renk bulduk eşimin de aklına yattı hadi bakalım inş istediğim gibi olur. düzenlemem tamamlayınca yeni halinin de fotosunu koyarım kızlar inş :)

kızlar salonun yeni halini görseniz bayılırsınız :) duvarları marshall çiğ damlası boyattık ve mavi ile kahve o kadar güzel uydu ki iyiki değiştirmişiz eski salonun görünüşünü :) eşim bile bu kadar beklemiyordum dedi hehe:) kahverengi halı salonda iyi oldu salonum biraz küçük olduğu için halı da küçük durmadı çok :) o mor çiçeklerin mavi olanını hiç aklıma gelmeyecek bir yerde buldum :) her yerde bulunmuyormuş öyle dediler orda da. morları boyamaktan bahsetmiştim ya bir de, akrilik boya aldım fakat cesaret edemedim ki boyanın tutmayacağından da emindim denemedim iyi ki de denemedim de mavileri buldum. morları da yatak odasına koydum yatak odasını marshallın erguvanına boyadık çok uyum sağladı o da kahverengi mobilyalarla. oturma odasına o çiçekli halıyı attık çiçekli de koltuk aldık ona göre ve böylesi çok daha iyi oldu sanırım. en yakın zamanda fotolarını koyarım sizlere de belki fikir oluşturur veya şunu şöyle yapsan daha iyi olurdu diye yorumda da bulunabilirsiniz. görüşmek üzere yakında :)

Güle güle oturun. Ohh, renkli renkli, ne güzel. Fotoları bekliyoruz.

Güle güle oturun. Ohh, renkli renkli, ne güzel. Fotoları bekliyoruz.

çok teşekkürler canım daha iyileri sizlerin olur inş.
resimleri koyacağım birazdan bakalım nasıl bulacaksınız
ilk fotodakinden oldukça farklı orası kesin ama bakalım yorumlar nasıl olacak :)

konsolun üstündeki tabloyu yakında duvara asacaz onu da babamız yaptı bu arada :)

bir ayna yapmak istiyordum kendim salon için ama nasıl ne yapmalı emin değilim düşünce aşamasında :)

bir de oda küçük olduğundan eşyaların şu düzeni anca ferah gösterdi, öbür türlü daha sıkışık görünüyordu şimdi biraz daha iyi.
keşke salon biraz daha büyük olsaydı ferah gözükseydi. veya puf ve koltuklarımız biraz daha küçük olsa daha iyi olurdu. ama yapabileceğim bir şey olmayacak işte bu her iki durum için de

Renkler pek güzel durmuş, çok beğendim. Çiçeklerin rengi de tam tutmuş hakikaten.

Salonun ölçüleri bakımında en ideal yerleşim bu gibi gözüküyor. Eğer camlı büfeden vazgeçebilirseniz, biraz daha ferahlar, perdeler kendini daha iyi gösterir sanırım. Resim de çok güzelmiş. Onun için bir yer belirlediniz mi bilmiyorum, ama resim köşe koltuğun uzun tarafının asılabilir sanırım. Büfenin üstüne de olur tablo tabi. Ama ayna da düşündüğünüze göre belki de aynayı asarsınız büfenin üst tarafına.

Bu perde işinden pek anlamam ama, kapıya takılan perde tepeden başlayıp, tüm kapıyı kaplayarak aşağıya kadar inse daha mı iyi olurdu acaba?

Güle güle hayırlı günlerde oturun.

Bu perde işinden pek anlamam ama, kapıya takılan perde tepeden başlayıp, tüm kapıyı kaplayarak aşağıya kadar inse daha mı iyi olurdu acaba?

arkadaşında dediği gibi kapıya takılan perde daha farklı olsaydı keşke.. onada katlamalı tül olabilirdi mesela. ayrıca vitrinin den vazgeçebilirsen ortam dahada ferahlayacak sanırım yada vitrini konsolun yerine koysan , konsoluda camın önüne .. tabi resimlerden bakarak bu kadar fikir oluyor. yinede herşeyin çok güzel canım , tatlı, huzurlu günlerde kullanın inş..

teşekkürler canım inş daha iyileri sizin olsun. evet aynayı konsolün üstüne, tabloyu da karşı duvara yani dediğiniz gibi köşe koltuğun uzun tarafındaki duvara asmayı düşündük. küçük olmasa salon belki vitrin daha iyi dururdu ama perdenin önünde kalması aslında benim de pek hoşuma gitmedi ama başka bir yere de uyduramadık balkon kapısındaki perdenin kısa olması aslında daha iyi canım öbür türlü diğer perdelerle uyumsuz durabilirdi. bi de çok iyi oluyor kapıyı açarken falan engel olmuyor, takılı ya kapıya :)

kapıda uzun perde diğer odamda iyi durmadı canım ama evet belki de o da katlamalı olsa daha iyi olurdu. ben onun da katlamalı perde olarak geleceğini düşünüyordum ama böyle yapmışlar yine de bişey demedim neden böyle yaptıklarını da aslında anlamadım :) ama olsun çok da fena değil. mutfağa da stor yaptırdık orda mesela balkondakini de stor yaptılar ama acaba diyorum salon kapısındaki için eşim mi böyle yapılsın dedi :) ben işteydim çünkü ölçü almaya geldiklerinde.
evet canım vitrini aldığıma bu evde pişman oldum aslında çünkü oda küçük, küçük olmasa iyi duruyordu aslında senin dediğini biz de yapmıştık canım konsolu camın önüne onun önüne de masa, duvarın oraya da vitrini koyduk ama pek iyi olmamıştı masa çok ortaya doğru gelmişti. bu yüzden böyle bari koyalım dedik şuanki yine iyi hali düşünün :) iyi hali buysa işte diyorum ya keşke az daha büyük olsaydı ama yapacak bişi yok oda için vitrini de odadan çıkarsam nereye alabilirim bilemiyorum. ama en azından sadece vitrin gözünüze battı, genel olarak eski halinden iyi oldu salon:) çok teşekkür ederim yorumlarınız için, vitrin için biraz daha düşünücem, orda öyle benim de gözüme batıyor aslında :) ama eşime sorsak "iyi iyi" bi kere de fikir verse şu erkekler

kızlar yine de balkon kapısındaki perde çok kötü durmuyor değil mi?

yarın vitrinle konsolun yerlerinden değişiklik yapacağım bakalım o zaman nasıl olacak eğer iyi durursa foto eklerim yine kızlar :)

Bir sürü denemeden sonra bu şekle karar vermişsinizdir mutlaka. Köşe koltık tek parça değil sanırım, eski resimlerden anladığım kadarıyla. Odanın tam şeklini ve eşyaların ölçüsünü bilmemekle birlikte aşağıdaki gibi bir yerleşim de olabilir belki diye düşündüm.

Koltuklar ve büfe camları kapatmazsa ve tabi ölçüler uyarsa vitrin bu şekilde daha güzel gözükür sanırım.

dediğiniz gibi yaptık kızlar ancak masa çok önde kaldı sonra eşimin aklına yeni bi fikir geldi fotosu aşağıda :)

böyle yaptığımız zaman odanın ortasında da bi açıklık oldu sanki, bu daha çok hoşumuza gitti. vitrin yine bi perdeyi kapattı ama en azından büyük perde kapanmadı. şimdi tabloyu o durduğu duvara asacağız yemek masasının üstüne veya konsolun duvarına ayna asmayı düşünüyoruz. En son hali bu olur herhalde :S başka da uyacak gibi değil, ah ah keşke az daha büyük olsaydı salon. :)

canım çok teşekkürler yoksa kendin mi çizdin çok teşekkürler ilgine. evet bunu da bi düşünmek lazım ama şu son hali kadar iyi durmamıştı diğerleri, son halinde odanın ortası biraz daha ferahladı sanki :S

son hali güzel görünüyor, duvar rengini cok beğendim.. mutlu günlerde oturun yeni evinizde

Bu şekil gayet iyi olmuş. Bak eşinizin de günahını alıyordunuz, adamcağız da düşünmüş, gayet iyi de bir çözüm bolmuş:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…