- 12 Aralık 2013
- 2.837
- 1.305
- 198
- Konu Sahibi derinnefes
-
Merhabalar,
2 yıllık evli sayılırım. Eşimden öğretmen oldugum için şu anda ayrıyım, atamam 1.5 saatlik uzağa cıktı. Geçen haftalarda sen gel ben gel muhabbeti olunca aramızda (konuyu uzatmamak amacıyla çok açmıyorum, önceki konularımda var) tartışma başladı ve büyüdü. eşim ben böyle kahır görmedimm senin duygusallıgın beni mahvediyor boşanalım dedi. Ben de hiçbir karşılık vermeyerek olur anlamına getirdim, fakat daha sonra fırtına duruldu ve aramız düzeldi, eşim 23 nisanda yanıma geldi. Bu arada konu üzerine muhabbet açılmadı fakat eşim bana oldukça iyi davrandı. Bu haftasonu da ben gittim evime. Bugün aramızda bir konuşma geçti, o tartışma mevzusu açıldı ve bana yine dedi kahır etme bana, yok bana çiçek al, özel günümü hatırla, ilgi göster deme dedi, ne diyosam yap işte, tamam de, yetin dedi. Ben yetinmeyen bir insan değilim eşimden birşey istediğimde imkanımız varken yapmadıgında üzülyorum ve bunu da yansıtıyorum, yanıma gelmemesi gibi altında araba varken, kalıcak yer varken, maddi durumumuz ve sağlıgımız iyiken. Onun isteği ise isteği olmayan, birşeye hayır dediğinde anlayış gösteren, kendi istediğinde karşı çıkmayacak, karşısında mazlum duracak bir kişi. Ben de sen boşnmadan bahsetmeyip her evlilikte olur bu tür şeyler diyip kolay atlatmamıza yardımcı olsan belki konu o kdr büyümeyecek dedim. Sonra eski sevgilin boşandıgı içinmi bu kdr kolay söylüyorsun nasıl olsa anternatifim var diye filan. alakası yok boşandıgını da bilmıyordum dedi. Her neyse aradan zaman geçti peki dedim ben olmasam kim olsa senin istediğin gibi biri olur dedim . senle tartıştıgımız zamanlarda o kız olsa daaha iyi olurdu dediğim oldu dedi. gerçekten kız dışardan bakıldıgında eşimin istediği gibi makyaj yapmaz, kendine bakmaz, başı öne eğik gezen, açık giyinmeyen, gülmeyen bir kız. Her neyse eşim konuştu etti ben dedi onu bekle desem 1 saat beni beklerdi sesini bile cıkarmazdı dedi ben de nie ayrıldın o zaman ayrılmasaydın dedim, o da birşeyler olmayınca olmuyor dedi. üzldüm üzüldüğümü anlayınca tabiki ben karımı cok sevıyorum ama inanıyorum bana kahır yapmayacak dedi ve sarıldı.. sonra ben akşam üstü otobüse binicektim sana bişi sorcam dedim..şİMDİ olsa mesela o kızı istermisin yanibbb öyle bir şansın var gidermisin dedim dediki benm eşim var ve benim hayatım var herkesin kendi hayatı var dedi, ben yaptıklarımdan pişman değilim dedi. Ben onu sevdiğim için onu istemıyorum ya da o benim aklımda değil dedi. Karım benim onu sevdiğimi bilecek benden güzel söz, süpriz filan beklemeyecek dedi.
Ama kafam cok karıştı , eşimden bu olaylar yüzünden soğudugumu hissettm ve kendimce bir çıkış yolu bulamıyorum. SZİin yorumlarınızı alabilr miyim?
öncelikle üzüldüm durumunuza. ben de buna benzer sorun yaşadım ama biz atlatamadık boşandık. hem de 1 çocuk varken düzelir zamanla dedim ama olmadı. anladığım kadarıyla eşiniz bencil bir insan bencil inanla yaşamak çok zor genelde düzelmiyorlar. ayrıca seni başkasıyla kıyaslaması kadar da çirkin bişey yok bence. bir diğeri eğer kendinizi bu kadar silik ve karar ve karakterinize ters şeyleri beklemesi de ayrıca yıkıcı. konuşun eşinizle ona duygu ve düşüncenizi iyice anlatın umarım düzelirsiniz.
o zaman zor.senı anlıyrum cunku bende ınatcı ve gururluyumdur.ire için yorgan yakarım ama esım tam tersı oldugundan bırbrımızı ıdare ederız.senın esınde senın gbıyse bırınızın alttan alması lazım tabı...onları bılememde ben sadece şunu soylerım bu konu ıçın gecmış gecmışte kalmıştır senı sevmeseydı evlenmezdı degıl mı kımse basına sılah dayamadıya....
ya eski sevgili konusunu siz aciyosunuz esinize.o size durduk yerde demiyoki sen öyle olmak zorundasin diye adasadece m sizin sordugunuz seylere cevap veriyo sadece.imkanin olsa felan onunla yasamak felan.ne güzel cevap vermis esiniz onun ayri hayati var benim de sevdigim esim var diye .daha ne desin adamcagiz .bunda anlamiyacak ne var ya biraz sakin olun .ayyyynen benim esimde der fedakar ol diye yetin der ben zaten elimden geleni yapiyorum der.asip kesmeyin derim ben
hayli bencil.. hayvan terbiyecisi gibi seni eğitmeye çalışıyor bence, senin dediğin olmasın da onun dediği olsun sen ona itaat et istiyor... babam da öyleydiii eşim de öyle.. ben istediğimde, istediğim şeyi yapmaz yapsa da zehir eder o günü bana.. ama aynı şeyi birkaç gün sonra kendi fikri gibi öne sürebilir.. tek istedikleri kendi dedikleri olsun, %100 itaatkar kul köle bir eş... aynı çizgide yürümek yapabilecekleri bir şey değildir, hep önde kendileri olsun isterler..
tamam onun istediği oluyor ama bu durumda da sen mutsuz hissediyıorsun, hep birşeyler eksik gibi oluyor... derinnefes eşin maaşlı olduğun için mi evlendi acaba seninle?
birşey söyleyim mi! fazla duygusallık bize zarar. hele karşıdaki tam tersiyse hep üzülen biz oluyoruz. kafanı karıştırmak istemiyorum siz iyisimi evlilik danışmanından yardım alın birbirinizi kabullenmeyi deneyin. yoksa ya ömrünü aynı sorularla geçirirsin ya.. neyse kendien iyi bak.
Ben de bu konuyu açmak istemıyorum inanın orasına üzülmemeyi öğrendim gel git yaparken,iyi düşündüm hep..kendi yorulacağı için araba kullanmayı sevmıyor artık... kendi teklif etsin die çok bekledim ama ne yazıkki. onun da ablası vari annesi var umarım onlar da benm durumum da olur da anlar beni yoksa zor anlar.o değilde 1.5 saatlik yol altı üstü ve altında arabası varken akşam vakti sizi otobüsle mi yolluyor ben oraya takıldım ?
diğer mevzuyu söylemiyorum bile resmen kıyaslama yapmış kendi açımdan asla kabullenemiyeceğim bi durum çok vahim..
Benim anlamadığım şey ise şu ayrı yaşamanız. Ben okula 2 buçuk 3 saatte gidiyorum bazen 3 vesait kullanıyorum. Siz neden ayrı yaşıyosunuz ? Hadi şehirlerarası yolculuk kolay olmasa bile bazı arkadaşlarım kocaelindeki işlerine özel arabalarıyla gidip geliyorlar ayrı evde yaşamaktansa o yolu çekersin ama evinde uyursun bence.
Ben yetişemıyorum cunku en erken araç 7 de var. araba sürme konusunda da cok ii değilim, eşime teklif etmedim zaten akıllı insan onu kendi yapardı..
Konuna gelince de bence eski sevgili muhabbeti dışında haklısın ama onun da bunaldığı bir dönem olmuştur belki geçicidir umarım.
Benim sevgilimin evine gitmem tam 1,5 saat yol demek.
İstanbul'da yaşayanlar bilir iki yaka arasında nereye gidersen git bir saatini yollara dökersin.
Sizin ayrı yaşamanız neden? Evlilik bağı oturmuyo işte böyle garip bi'şey oluyo.
ne yazıkki( yukarıda açıkladım sebebini.
Ayrıca eski kız arkadaş muhabbetini sen açmış olmana rağmen ben şu cümleye çok takıldım "senle tartıştıgımız zamanlarda o kız olsa daaha iyi olurdu dediğim oldu dedi"... Demek ki kafada bi'yerde hala acabası, keşkesi var diye düşünürdüm ben... İyi günde kötü günde diye evet deniliyo ama kötü günde hemen "öbürü olaydı iyiydi" demek çok çirkin bence. Umarım sinirle söylenmiş talihsiz bi'cümledir.
Sanırım sürekli gidip gelme yapmıyosunuz o da garip gören çooook uzaklardasınız sanar. Karıkocasınız insan karısını bir buçuk saatlik yola otobüsle bile göndermez. Gerçi şartları da çok bilmiyorum:44:
Gayet sakin bır durumda söylendi..onun keşkesi o kız biliyorum hissedıyorum..ama sevdiği için mi yoksa istediği tip olduugu için mi bilemıyorum.
En azından kırılacağını bilerek kaçamak cevap verirdim..ama bu her an herşey olabilir hazırlıklı ol der gibiydi..allah aşkına eşiniz sorsa size bunu eski sevgilinizle ilgili olarak buna ne cevap verirdiniz
merhaba canını sıkmak ıstemem fakat eşimin aklının bır kşesınde o kız kalmıskı pişmanlıklarını san a dıle getırıss ya ınann san a bırsey dıyeyımmı bıraz kendıne güven bence bak meslegınde varmıss sen sımdı dıyorsun okız boşandı ayrı yerde evler fılan oyle olsa kac yazarkıı ıstıyorsa gıdebılır bıtebılır dıyıp kendıne guvenecen olay buu elın oğluna guvenılmz
Okurken ruhumu daralttınız adam ne yapsın. Ne diye kulağına kar suyu kacırıyorsunuz ki?
böyle adamlara böyle kadınlar fazla
sinirlendim bende eşine
vurdumduymaz monoton ve bir o kadar da düşüncesiz
ama açık açık da söylüyor beklentilerini
uyum sağlarım diyorsan iş sende biter
her mizaca her kadına uymaz böylesi
Ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gidecekseniz. Şimdi ben kalkıp burada , eşinizi yerden yere vurmayacağım, yok şöyle yok böyle; kadın çiçektir ilgi bekler, aşk bekler, sevgi bekler; zaten nasıl şeyse kadın hep bir şeyler bekliyor. Eşinizin tarzı doğrudur yanlıştır demiyorum, kimisine göre doğru insandır eşiniz gibi birisiyle çok mutlu olur; sizin gibi biri ise mutlu olamaz. Bu eşinizin kişiliği, yaşam tarzı, bunu değiştirmeye çalışırsanız yıpranırsınız ve de yıpratırsınız. Ki, zaten görünende bu. Acaba çok mu üzerine gidiyorsunuz? Yani sürekli -yanıma gel , -bana seni seviyorum de , -neden özlüyorum demiyorsun , - sen beni sevmiyor musun? ; uufff kusura bakmayın ama kendi hemcinsimi şu şekilde ben bile çekemem.
Sinirli değildi gayet sakşn bir şekilde söledi, evet ben sordum ne yazıkki..keşke sormayaydım..ama cıktı bir kere ağzımdan.. Ben eşime hiçbir zaman naz yapamıyorum zaten yapı itibarı ile tavır da koyamıyorum yumuşak yüzlüyüm, ya toparlayacam bir şekilde yoluma devam edicem yani nerde tavır koyup koycagımı öğrenicem ya da kopup gidecek. 1 bucuk saat uzak değil fakat benim için mümkün değil eşim de öyle bir fedakarlık yapmaz kaldıki zaten şurada son 2 ay kdr , biraz daha dayanıcaz.Beklentilerinizi karşılayamaması üzücü ki çoğu kadının yaşadığı sorunlar.
Ben şuna anlam veremedim.
Eski sevgili konusunu açan siz olmuşsunuz.
Adam sinirle kıyaslama yapmış karşılaştırmış.
Ama sakinken size gereken güzel cevabı vermiş.
Bu konuda suçlayamam.
Düşünüyorum sinirliyken, kızgınken eşim bana pişman mısın benimle evlendiğine
diye sorduğunda evet bin pişmanım, nefret ediyorum senden.
Millet evlendi, mutlu oldu ben dert sahibi oldum diye cevap veriyordum.
Üzülmenizi anlıyorum sinirliyken ya da değil hiç bir zaman böyle şeyler duymak istemeyiz.
Ama ben eski sevgiliyi hatırlatmak yerine üzüntünüzü, kırgınlığınızı naz yaparak belirtmenizi
öneririm..
Bir de 1 buçuk saat çok uzak değil bence ayrı yaşamak yerine yol gitmeyi tercih edin
yorucu ama evliliğiniz için daha az yıpratıcı olur.
Yok mümkün değil diyorsanız da gel gel demeyin, hatta gerek yok gelme diyin.
Bırakın o sizi özlesin. Neden gel demiyor yoksa beni özlemiyor mu diye kafaya taksın
Merhabalar,
2 yıllık evli sayılırım. Eşimden öğretmen oldugum için şu anda ayrıyım, atamam 1.5 saatlik uzağa cıktı. Geçen haftalarda sen gel ben gel muhabbeti olunca aramızda (konuyu uzatmamak amacıyla çok açmıyorum, önceki konularımda var) tartışma başladı ve büyüdü. eşim ben böyle kahır görmedimm senin duygusallıgın beni mahvediyor boşanalım dedi. Ben de hiçbir karşılık vermeyerek olur anlamına getirdim, fakat daha sonra fırtına duruldu ve aramız düzeldi, eşim 23 nisanda yanıma geldi. Bu arada konu üzerine muhabbet açılmadı fakat eşim bana oldukça iyi davrandı. Bu haftasonu da ben gittim evime. Bugün aramızda bir konuşma geçti, o tartışma mevzusu açıldı ve bana yine dedi kahır etme bana, yok bana çiçek al, özel günümü hatırla, ilgi göster deme dedi, ne diyosam yap işte, tamam de, yetin dedi. Ben yetinmeyen bir insan değilim eşimden birşey istediğimde imkanımız varken yapmadıgında üzülyorum ve bunu da yansıtıyorum, yanıma gelmemesi gibi altında araba varken, kalıcak yer varken, maddi durumumuz ve sağlıgımız iyiken. Onun isteği ise isteği olmayan, birşeye hayır dediğinde anlayış gösteren, kendi istediğinde karşı çıkmayacak, karşısında mazlum duracak bir kişi. Ben de sen boşnmadan bahsetmeyip her evlilikte olur bu tür şeyler diyip kolay atlatmamıza yardımcı olsan belki konu o kdr büyümeyecek dedim. Sonra eski sevgilin boşandıgı içinmi bu kdr kolay söylüyorsun nasıl olsa anternatifim var diye filan. alakası yok boşandıgını da bilmıyordum dedi. Her neyse aradan zaman geçti peki dedim ben olmasam kim olsa senin istediğin gibi biri olur dedim . senle tartıştıgımız zamanlarda o kız olsa daaha iyi olurdu dediğim oldu dedi. gerçekten kız dışardan bakıldıgında eşimin istediği gibi makyaj yapmaz, kendine bakmaz, başı öne eğik gezen, açık giyinmeyen, gülmeyen bir kız. Her neyse eşim konuştu etti ben dedi onu bekle desem 1 saat beni beklerdi sesini bile cıkarmazdı dedi ben de nie ayrıldın o zaman ayrılmasaydın dedim, o da birşeyler olmayınca olmuyor dedi. üzldüm üzüldüğümü anlayınca tabiki ben karımı cok sevıyorum ama inanıyorum bana kahır yapmayacak dedi ve sarıldı.. sonra ben akşam üstü otobüse binicektim sana bişi sorcam dedim..şİMDİ olsa mesela o kızı istermisin yanibbb öyle bir şansın var gidermisin dedim dediki benm eşim var ve benim hayatım var herkesin kendi hayatı var dedi, ben yaptıklarımdan pişman değilim dedi. Ben onu sevdiğim için onu istemıyorum ya da o benim aklımda değil dedi. Karım benim onu sevdiğimi bilecek benden güzel söz, süpriz filan beklemeyecek dedi.
Ama kafam cok karıştı , eşimden bu olaylar yüzünden soğudugumu hissettm ve kendimce bir çıkış yolu bulamıyorum. SZİin yorumlarınızı alabilr miyim?
Eski sevgilisini bana ovmesi, kiyaslamasi benim icin her seyini kapinin onunde bulmasi icin bir sebepti, digerlerinden bahsetmiyorum bile...
Bu ikinci bencil es vakasi sanirim bu gun. ne bencil bir adammis yahu. Sen de o senden birseyler istediginde ayni laflari ona soyle ve yapma. Adama bak sen.
bir şey merak ettim
siz bu adamla nasıl tanıştınız
ne kadar zaman sonra evlendiniz
böyle beklentisi yüksek bir tip olduğunu evlenmeden belli etmedi mi?
Ya bebim dedgim yada biter diye bir mantikmi olur eilikte.. sizin sevginizin farkinda ve esiniz sizi tehdit ederek bir yasam bicimi sunuyor bu hic hos degil.. hasittirsin diyeceginiz zamanda gelecek emin olun ozaman pisman olursunuz.. bulunmaz hint kumasi olmadigini belli edin ona.. tmm lan ayril moduna gir zaten ayrri yasiyorsunuz cok koymaz sana.. biraz aarayipsormaz cevap vermezsin eninde sonudna pes eder. Ke dine geldin yok oyle yagma.
Bence boşanmayın..Boşanacak sebepler değil..Pişman olursunuz..
Bu gibi sebeplerle boşananlardan pişman olanlar oluyor mesela..
Karşısına eski eşi kadar bile çıkmayanlar oluyor..
Gençsiniz.Evlenebilmek bile zor oluyor..
Bunu bırak çok zorlu bir süreç,ömründne ömür gidiyor.
Zor bir adam belliki,siz de duygusalsınız,incelik bekliyorsunuz,adam odun..
İyi yönlerini düşünün..
Fazla yanlarınızı törpüleyin.
Bir şekilde anlaşmaya bakın..
size bişey söyliyim mi?
ben bir bayanım ve tam olarak eşiniz gibi biriyim.
tabiri caizse odun. duygusallıktan nefret ederim, süprizmiş sevgi dolu sözlermiş, romantiklikmiş iğrenirim resmen.
sevgilim bana çiçek alsa hiç hoşlanmam mesela.
o yüzden bazı insanların karakterleri bellidir. sizi sevdiğinden eminseniz bunu hissediyosanız böyle duygusal şeyler beklemeyin.
benimde erkek arkadaşım benim tam tersimdi. çok duygusaldı, romantikti, ve bana devamlı hediyeler alıyodu. sonra onun istediği gibi tepkiler vermiyorum yada onunki gibi romantik şeyler yapmıyorum diye onu sevmediğimi ondan soğuduğumu söylüyordu. ona durumu karakterimi anlatmaya çalıştım defalarca. ama o anlamadı. ve bizde ayrıldık...
Mutlaka daha ortada birileri vardır.
Bulabilirisniz..
Veya bulamazsınız..
Rastlayamazsınız..
Ama zor işte sonrası..
1,5 saat uzak değil aslında. Benim eşimin ilk işi 1 saat uzaklıktaydı, gidip geliyordu. Çözülebilir şeyler bunlar aslında, eş durumundan dolayı atamada bir şeyler yapılamıyor mu?Merhabalar,
Merhabalar,
Evet malesef benim de zoruma giden o zaten onun gibi birini istiyor, daha konuşmayı düşünmuyorum bu konu hakkında cunku bir daha açmamak üzere sordum son sorumu.. Ama eminim bir dahaki tartışmamızda ipler tamamen kopacak cunku ben eşimin istediği gibi olamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?