bana boşanmayı düşündüren bu konu hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var

derinnefes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2014
774
158
133
Kocaeli
Merhabalar,

2 yıllık evli sayılırım. Eşimden öğretmen oldugum için şu anda ayrıyım, atamam 1.5 saatlik uzağa cıktı. Geçen haftalarda sen gel ben gel muhabbeti olunca aramızda (konuyu uzatmamak amacıyla çok açmıyorum, önceki konularımda var) tartışma başladı ve büyüdü. eşim ben böyle kahır görmedimm senin duygusallıgın beni mahvediyor boşanalım dedi. Ben de hiçbir karşılık vermeyerek olur anlamına getirdim, fakat daha sonra fırtına duruldu ve aramız düzeldi, eşim 23 nisanda yanıma geldi. Bu arada konu üzerine muhabbet açılmadı fakat eşim bana oldukça iyi davrandı. Bu haftasonu da ben gittim evime. Bugün aramızda bir konuşma geçti, o tartışma mevzusu açıldı ve bana yine dedi kahır etme bana, yok bana çiçek al, özel günümü hatırla, ilgi göster deme dedi, ne diyosam yap işte, tamam de, yetin dedi. Ben yetinmeyen bir insan değilim eşimden birşey istediğimde imkanımız varken yapmadıgında üzülyorum ve bunu da yansıtıyorum, yanıma gelmemesi gibi altında araba varken, kalıcak yer varken, maddi durumumuz ve sağlıgımız iyiken. Onun isteği ise isteği olmayan, birşeye hayır dediğinde anlayış gösteren, kendi istediğinde karşı çıkmayacak, karşısında mazlum duracak bir kişi. Ben de sen boşnmadan bahsetmeyip her evlilikte olur bu tür şeyler diyip kolay atlatmamıza yardımcı olsan belki konu o kdr büyümeyecek dedim. Sonra eski sevgilin boşandıgı içinmi bu kdr kolay söylüyorsun nasıl olsa anternatifim var diye filan. alakası yok boşandıgını da bilmıyordum dedi. Her neyse aradan zaman geçti peki dedim ben olmasam kim olsa senin istediğin gibi biri olur dedim . senle tartıştıgımız zamanlarda o kız olsa daaha iyi olurdu dediğim oldu dedi. gerçekten kız dışardan bakıldıgında eşimin istediği gibi makyaj yapmaz, kendine bakmaz, başı öne eğik gezen, açık giyinmeyen, gülmeyen bir kız. Her neyse eşim konuştu etti ben dedi onu bekle desem 1 saat beni beklerdi sesini bile cıkarmazdı dedi ben de nie ayrıldın o zaman ayrılmasaydın dedim, o da birşeyler olmayınca olmuyor dedi. üzldüm üzüldüğümü anlayınca tabiki ben karımı cok sevıyorum ama inanıyorum bana kahır yapmayacak dedi ve sarıldı.. sonra ben akşam üstü otobüse binicektim sana bişi sorcam dedim..şİMDİ olsa mesela o kızı istermisin yanibbb öyle bir şansın var gidermisin dedim dediki benm eşim var ve benim hayatım var herkesin kendi hayatı var dedi, ben yaptıklarımdan pişman değilim dedi. Ben onu sevdiğim için onu istemıyorum ya da o benim aklımda değil dedi. Karım benim onu sevdiğimi bilecek benden güzel söz, süpriz filan beklemeyecek dedi.
Ama kafam cok karıştı , eşimden bu olaylar yüzünden soğudugumu hissettm ve kendimce bir çıkış yolu bulamıyorum. SZİin yorumlarınızı alabilr miyim?

Neden adamın aklında olmayanı aklına sokmaya çalışıyorsunuz
Verilecek en güzel cevabı vermiş size neden sürekli eskiyi deşiyor ve eşinizi başka birine doğru itiyorsunuz
Fazla duygusallık bazı insanlara iyi gelmez, benim eşimde hiç sevmez aşırı duygusal zamanlarımı
Her saniye sana sevdiğimi anlatmak zorunda mıyım Allah aşkına çocuk muyuz diye isyan ettiği olur
Her aşk masal gibi olmuyor, her an sevgi anlatılmıyor bunu bekledikçe üzülürsünüz
Eski sevgilisini sürekli konuşmaktan vazgeçin bence, evliliğinizi farklı yönlere sürüklersiniz istemeden
Uzaklık zor bir şey, insan bulduğu her anı değerlendirsin istiyor ama bizim bu isteğimiz karşımızdakine güvensizlik gibi geliyor. Sürekli sevgisini sorgulanmış hissediyor

Son düzenleme:
bir kadın olarak sizin yerinizde olmak istemezdim ne kadar onur kırıcı laflar onlar eski sevgili ne demek siz varsınız o kızı örnek göstermesi çok saçma çok boşanın demiyorum ama kocasız malesef sizde o kadını arıyor alın karşınıza adam akıllı konuşun olmazsa bitirin

Son düzenleme:

Evet ne yazıkkki aklına ben soktum farkındayım, ama öyle bir aşmaya getirdi ki beni.. Fazla duygusalım ve kırılganım değişmeyi deniyorum ama bana yardımcı olmuyor sürekli eleştiriyor. sadece kafamda sorular oldugu cunku ufak bir tartışmanın büyümesinn sebeplerini ona bağladım.. Zaten bugün bu konuyu son kez olmak koşuluyla konuştum.bir daha açmayı düşünmuyorm

Evet malesef benim de zoruma giden o zaten onun gibi birini istiyor, daha konuşmayı düşünmuyorum bu konu hakkında cunku bir daha açmamak üzere sordum son sorumu.. Ama eminim bir dahaki tartışmamızda ipler tamamen kopacak cunku ben eşimin istediği gibi olamıyorum.

o zaman neden evlendi sizle neden bu işkenceyi yapıyor siz yeni değilsiniz belli bir süre ilşki yaşamışınızdır hiç mi anlamamış eşin artık evlisiniz olan olmuş biten bitmiş açması çok saçma üstünü kapartma aksine aç ve konuş ayrılacaksanız bile saygılı bir şekilde boşanın

onun gibi birini istiyor diyorsun da
o zaman onu alacağıdı tren kaçmış artık
sen buna takılmışsın
sanırım eşinini onu unutmadığını düşünüyorsun

Ne yazıkki ikimizde aslında biliyorduk olmayacağını cunku tartışmalı bir sevgililik aşamamız oldu ama ne o ne de ben ayrılmayı göze alabildik.. Dur diyemedik ilişkimize halbuki aramızda bitiremeyecek bir şey de olmamıştı, ama cok sevıyorduk birbirimizi.. Zaten öfkeli olmadığı zamanlar da cok iyiyiz ama öfkelendiğinde ağzından cıkanlar, söylenenler, vs bunlar bitiriyor işte herşeyi. Evlilik terapistini de düşünüyorz ama yaz tatilinde.
Bana söylediği teek şey mazlum ol, benden birşey bekleme, sevdiğimi bil..bayanım sonucta bilirsinz bayanların isteklerini ondan imkansız bişi hiç istemedim ki...

onun gibi birini istiyor diyorsun da
o zaman onu alacağıdı tren kaçmış artık
sen buna takılmışsın
sanırım eşinini onu unutmadığını düşünüyorsun

ne yazıkki aynen dediğiniz gibi düşünüyorum..eşim de öyle diyince.. belki diyorum hani kızınca benim de düşündüğüm zamanlar oluyor öncekini o olsa böyle yapmazdı diyorum mesela. ama beni korkutan o kızın hem boşanmış olması hem de annesinin mahallesinde olması cunku biz de oradaki evimize taşınmayı düşünüyrduk

ne demek verdiklerimle yetin bitkimiyim ben su verdin güneşe çıkardım tamam bu kadar insansın sen ya bayansın biz bayanlar ilgi bekler sürekli şımatılmak eşinin söyledikleri çok saçma sen ona bana hergün çicek al boğazda yemek yiyelim demiyorsun seni seviyorum diye mesaj atsa bile yeter ama onlaar ağır abi ters onlara yapılmaz

off bu ne yaa benden bişey bekleme sus ilgi isteme sürpriz isteme dediğimi yap bu ne böyle ay çok sinirlendim kendine köle mi arıyormuş acaba beyefendi her şey karşılıklı efendim bunu bilecek bu bir ikincisi bir eş karısına güzel söz söylemeyecekse hediye almayacaksa sürpriz yapmayacaksa onun kocalığı nerde kalır allah aşkına bencil adam madem böyle bir kadın istiyor gidip kendi köyünden anasının bulduğu bir kızcağızla evlenseydi o tam istediği gibi bir eş olurdu ona tövbe yarabbim akşam akşam sinir oldum

Yok ya kadın güzel söz ,çiçek istemeyecek kocası nederse susup oturacak ..erkektir döverde,aldatırda.. erkek adam kahır çekmez çektirir..yıl 2014 millet uzaya seyahate gidiyor sen bu cahil cüheylayı çok aradın mı? Boşan gitsin KADINlığına yazık..sende her kadın gibi saygı duyulmayı,değer görmeyi ve önemsenmeyi hakediyosun ve emin ol öyle biride çıkar karşına mutlaka!!

Aynen benmde beklentilerim ondan öteye geçmedi, ama seni seviyorum kelimesini bile sölememiştir, zaten buna alıştım ama sürekli üstüme gelerek sen şükretmeyi bilmıyorsun sana sarılıyorum bu bile yetmeli sana dıyor. gerçekten de tartışsak bile hep bana sarılarak uyumuştur. yeri gelir kahvaltı hazırlar, temizlik yapar, yemek bile yapar. Ama işte neden böyle diyor, konuşuyor anlamıyorum.

sinirlenince gel gitleri çoğalıyordur anladığım kadar seviyorsunuz birbirinizi konuşun anlar kırıldığın şeyleri konuşmayıp kapattığınız sürece dağ kadar olur sorunlarınız konuşun hatta bu hafta sonu sen git süpriz yap birlikte vakit geçirin iyi gelecektir size

Çok mu kapris yapıyorsun acaba ? Sitemler,ısrarlar filan ?
Ne bileyim eşin kahır demiş de,kahır olacak kadar burnundan mı getiriyorsun ?

Bak ne güzel iyi özelliklerini sıralamışsın.
Her erkek romantik prens olmuyor işte.Herkesin sevgisini gösterme biçimi farklı.
Eski kızarkadaş mevzusu gerçekten çok gereksiz olmuş bu arada.

Bir de 1.5 saatlik yol bana çok komik geldi:) İstanbul'da işine 2-2.5 satte ulaşan insanlar var.Bir dönem ben de öyleydim :)

Maelsef ikimizde farklı bakıyoruz, oişe gidiyorsa, işten doğrudan eve geliyorsa, yani kahve vs uğramıyorsa, sigara ve alkol almıyor, yan gözle kimseye bakmıyorsa, sana sahip cıkıyorsa bu kocalık demektir. Benim de susup bunlara şükretmm gerekki gerçkten şükrederim. artıları daha fazladır gözümde ama bu da büyük bir problem. o da hep öyle istemış ama beni sevmiş..

Ne yazıkki malesefki diecek bişim yok..boşanırım ama pişman olmaktan korkuyorum, daha kötüsü olur die..

Aynen sinirlenince gözü hiçbişi görmuyor. Birbirimizi seviyor muyuz artık onu bile sorgulamaya başladım..kendi sevgimden eminim ama bu kdar alttan alıp susup kaderim böyleymiş demek istemıyorum, zaten bu hafta gittim bu haftasonu düşünmuyorum gitmeyi, geçmiş konuma bakarsanız kırgınlıgım cok fazla..bana cok iyi davranıyor şimdi mesela, ama bana o bile itici geliyor.

Yazım tarzınızdan çok aklı başında bir kadına benziyorsunuz aslında aynı korkuları her kadın yaşıyor ben bile ilişkimden ayrılırken "ya daha iyisini bulamazsam ya kimse birdaha beni bu kadar sevmezse" korkusu yaşıyorum..ama hepte daha iyisi bulunuyo biliyomusunuz? Tabiki hiçbir ayrılık tek taraflı değildir ancak siz ona gerçekten büyük hatalar yapmayıp ,elinizden geleni yaptıysanız (ki bence yapmışsınız) zaten bu insan asla değişmez olan sizin gençliğinize,duygularınıza olur..sizde duygularınız körele körele çocuklarınız için tahammül ettiğiniz ev arkadaşlığınımı tercih ediceksiniz yoksa cesur olup aşk çocuklarına sahip olmayı size değer veren bir hayat arkadaşına sahip olmayımı??

Malesef az oldugu için problem oldu zaten:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…