bana bir aklı verin işin içinden çıkamadım

Evlilikten sonra edinilen mallar ortaktır. Yani sizin veya eşinizin farketmez. Benimde kendi arabam vardı arıza yaptı eşim yenisini alalım dedi bana ilk arabamın kredisini ödediğim için kredi çıkmadı eşim zaten esnaf sürekli kredisi hazırdır ona çıktı böyle olunca da araç onun üzerine oldu ama ne farkeder ki diye düşünüyorum. Benim maaşım onun geliri diye ayrım yapmadık hiç paramız ortak yeri gelir ben öderim yeri gelir param bitti para isterim ki genellikle istememe gerek kalmaz kendisi sorar. o yüzden senin üstüne benim üstüme ne farkeder evlilik bu senin benim olmaz bizim vardır. Bizim diyemediğin an dönüp bakmak lazım sorun nerde diye .

Kendi anne babasına senden beklediği ve yaptırdığı saygıyı senin ailene göstermiyorsa en büyük sorununuz budur bence! 7 yıllık bir evlilikte nasıl olur da aileni saydıramazsın? Ve yine bu kadar yıllık evlilikte seni kötüleşmesinler eşine diye her şeye boyun eğmiştin ne münasebet eşin seni tanımıyor mu yeni mi tanıştınız da hakkınızda kötü mü düşünecek? Çok yanlış bir düşünce biçiminiz var kendinizi ezdirmeyin çalışmanızı bile o ailede adamdan sayılma durumunuza bağlamışsınız ben bu sebebleri hayatta çalışmam! Uzun lafın kısası en evvel silkelenip kendinize gelin kendinizi ve ailenizi saydırın yarın birgün evladınızda büyüdüğünde hiç kimsenin sizi saymadığını görürse emin olun sizi zerre kadar kaale almaz en zoru da bu olur Allah korusun

Eşiniz demiyo mu siz bnm karıma nasıl küfür edersiniz diye sormuyo mu? Zaten kp kabaymış ama sucu eşinizde buldum o izin vermezse küfür fln edemezler bide sizin aldıgnız araba nasıl sizin üstünüze olmuyo böyle saçmalık mı olur bnm nişanlımda kışın arabasını sattı yeni baska bi model alıcaktı 3 milyar eksigni bn verdim hmen alsın beklemeyelim diye arabayı alıcagı zman bnide işten aldı bnm üstüme yaptı arabayı ki bn öyle bişi istememiştim ! Eşiniz çooook düşüncesiz kp de hata aramayın dha izin verirse eşiniz arabaya binmek için kp den izin bile istersiniz. Bide dîğer sorunuza gelelim genelde bn öne otururum kayınvalide arkada oturur ama arabada amcası fln varsa öne o oturur bayan bayana arkada otururuz nişanlım babasıyla konuşmuyo o yüzden onun için bi oturma planı söyliyemicem şuan tek yapman gereken şey eşinin kulağno çekmek ipleri cok eline vermişsiniz

Kendi anne babasına senden beklediği ve yaptırdığı saygıyı senin ailene göstermiyorsa en büyük sorununuz budur bence! 7 yıllık bir evlilikte nasıl olur da aileni saydıramazsın? Ve yine bu kadar yıllık evlilikte seni kötüleşmesinler eşine diye her şeye boyun eğmiştin ne münasebet eşin seni tanımıyor mu yeni mi tanıştınız da hakkınızda kötü mü düşünecek? Çok yanlış bir düşünce biçiminiz var kendinizi ezdirmeyin çalışmanızı bile o ailede adamdan sayılma durumunuza bağlamışsınız ben bu sebebleri hayatta çalışmam! Uzun lafın kısası en evvel silkelenip kendinize gelin kendinizi ve ailenizi saydırın yarın birgün evladınızda büyüdüğünde hiç kimsenin sizi saymadığını görürse emin olun sizi zerre kadar kaale almaz en zoru da bu olur Allah korusun[/QUOTE7

yıllık evliyiz ama benim annem babam ayrı üvey baba var zaten hiç konuşmuyoruz işte bunlar biz ona ne edersek edelim ne kendi babasının yanına ne de annesinin yanına gidebilir diye düşünüyorlar benim kendi yüzüme söylediler ama en başta tanıştığım zaman annem babam ayrı bu problem olacaksa bu iş hiç olmasın demiştim. ben birkaç sefer ayrılma noktasına geldik gitsen nereye gideceksin kimin var falan dediler bana ben de bunu göstermek için ananemlere gittim eşim olmuyor böyle falan dedi geri geldim bendne özür dilemişti. çok ana kuzusu çok anası da varsa babası bir insan günde 4-5 kere oğlunun iş yerine gidermi soruyorum size babasına o kadar düşkün ki anlatamam babasını bana küfretmesi suç olmuyor ama ben bir şeyi hazmedemeyip annesinin ya da babasının karşısında konuşunca dili uzun oluyorum. kaç sefer rahatsız olduğum şeyleri eşime dedim tmm gidip konuşcak diyor hatta gidip konuştum diyor ama gel gelelim gene aynı gene aynı deli olcam aldım karşıma konuştum bak beni çok ezdiriyorsun onlara karşı ben senin ömür boyu hayat arkadaşınım dedim ama sadece dinliyor başka da bir şey yapmıyor. hatta sizdern çok özür diliyorum kp tuvalete gitme oğlum dese gitmez o derece

Son düzenleme:
sen çalışmazken eşin de benim param diyormuydu:26:

biz kadınların parası ne kadar kıymetli değil mi:34:madem rahatsız oluyorsunuz daha yeni almışsınız,arabanın parasını eşiniz ödesin,siz de eve harcayın:34:

inşallah hep öyle devam eder. Allah bozmasın her insan işte seninkiler gibi değil adamın derdi gelini nasıl delirtsem gelini nasıl sinir etsem adam boş emekli evde yapcak bir şey yok ki ben bbir şeyi onların iyilgi için yapsam işte gelin neden bunu böyle yaptı yatırırlar kaldırırlar 1 hafta konuşurlar boşluktan ne yapacaklarını bilmiyorlar birde benim kp arabası falan yok adam gezmeyi tozmayı o kadar çok seven biri ki banka emeklisi ömrü boyunca hiç araba almamış istemiyorda almayı neden alsınki gelin eşşek gibi çalışır öder araba onun üstüne olur sinirimden ağlıyorum valla

Benim kayipederde emekli evde.o arabayida esim bekarken aldi uygun bisey.iyikide almis diyorum yoksa sizin cektiklerinizi bende cekebilirdim.dedimya boyleler ama esim bi dunya borcun icinde ama hic umurlari degil.yapar eder oder diyorlar.gamsizliklari bu.evime bi cop almadilar dugunde hic destek olmadilar yani onlari sevmemem icin bisuru sebebim var.ama iyi yanlarini dusunup sogumamaya calisiyorum.sende dua et bol bol.duanin gucu senin caren.hic aglama.herseyi allaha birak.hersey yoluna girer insallah..kendini yipratma...gormezden gel davranislarini..

cm benim kp ile sorunum yok olmadıda. bir kere ondada ben baskın çıktım bir daha olmadı. arabada önde oturmaya gelince ne kv ne annem ne babam oturmaz öne oturamazda hep ben otururum. ama kp hemen öne geçer. bişi diyemem çünkü, derimde o oturur ve ben dediğimle yüz göz olduğumla kalırım diye korkarım. haklıyken haksız duruma düşerim diye korkarım. direk arkaya geçerim ama onun destursuz direkt öne geçmesine sinir oluyorum ama yapacak bişi yok. sende takma bence otursunlar bakalım ne oluyosa oturunca :)

merhaba ben size bir şey soracaktım eşimin ailesi ile problem yaşıyoruz ister istemez kp i hiç ama hiç sevmiyorum bitim kadar bile. ama kv yi idare ediyorum kv kp göre biraz iyidir. bir ara kp ile kavga ettik şu an pek muhuttap olmuyorum bana küfür etmişti eşim ana kuzusu olduğu için birde bana şirgilleşmesinler arkamdan kötü konuşup eşimi doldurmasınlar diye yüzlerine gülüyorum ama gel gelelim hiç sevmiyorum ama saygısızlıkta yapmam. yanız bir ara beni çok sinir ettiler karşılık vermek zorunda kaldım kp küfür etti o gün bu gün çok soğudum yüzlerini bile görmek istemiyorum ama mecburum 7 yıllık evliyim ücretli öğretmenlik yapıyorum.benim aldığım maaşla araba aldım çok yeni bu gün aldık eşim kendi üstüne aldı kredi ödeyen benim benim maaşım gidiyorum ben benim üşütme olur diye düşünüyordum onu da geçtim kp orda burda araba aldım artık benimde evimin önünde araba olacak falan demiş olduğum yer küçük bir yer olduğu için hemen kulağıma geldi neyse başkası yanlış da anlamış olabilir dedim ama benim yanımdada başkasına dedi çok sinir oldum gezmeye o kadar düşkün biri ki banka emeklisi ama gel gelelim senelerdir araba al deriz almadı şimdi ben aldım araba aldım dedi çok sinir oluyorum sizce ben mi büyütüyorum? birde arabası olup ta kp kv hep birlikte bir yere giden varmı bana gıcıklık olsun diye başka zaman bile araba ile bir yere giderken beni hiç eşimin yanına oturtmaz hemen ön kapıyı tutar sizce bir yere giderken öne onun mu yoksa eşimin yanına benim mi oturmam doğru sizler nasıl yapıyorsunuz? birde hayatta arabama binmelerini istemiyorum ama mecbur binecekler bunu da biliyorum bu huyumu yenemedim gitti bu da kp pederin beni bir şeye tutmamasından kaynaklanıyor beni hiç oğlunun eşi gibi gelin gibi görmez hiç kabul edemedi adam beni eşimle evlenerek evlenmiştik ama lanet olsun ana kuzusu tam anlamıyla nefret ediyorum böyle ailelerden ve erkeklerden şu an benim de oğlum var allah nasip edipte evlendiğini görürsem gerçekten hiç karışmayacağım oğlumun kıymetini bilsin ona değer versin yeter...biraz karışık ve uzun oldu ama kusura bakmayın sinirle bir ordan bir burdan yazdım...eşimin ailesine karşı olan kıskançlığımı nasıl yenebilirim lütfen bana yardım edin kendi motive ediyorum eşimin ailesidir annesi babasıdır diyorum ama olmuyor hatta o kadar ki son küfür olayından sonra tamamen soğudum evime bile gelmelerini istemiyor gelirlerse mutlaka eşimle kavga ediyoruz..

Kırlıma ama,okuyupta öğretmen olan bir insanın böyle sorular sormasını da ben anlayamıyorum.Bir insan ayakları yere basıp,bir yerlere gelmişse,eli ekmek tutuyorsa ve bir de üstüne eğitimciyse,nerde kime karşı nasıl davranması gerektiğinin,kendi alın teriyle aldığı şeyin kime ait olduğunun bilincinde olması gerekir.Kimse de kimseye mecbur değildir.Mesafe koyar,kimseye boyun eğmek zorunda kalmazsın.Eşin dahi olsa.

senin yerin eşinin yanıdır onun arkaya oturması lazım ikincisi de onun arabası değil tabii ki. sana direk söylemediyse bi yerden duyduysan bişey yapma duymamış ol sen.

sorunları olan herkes burda bırbırınden bayan dayanısması adna yardım ıstıyor ole de olmalı tabı... ama lutfen kımse kımseyı yargılamasın..yargılayan arkadaslar ıcın soylurum..ya bıraz daha eleştirmeden konuşmamız lazım..kadın arayı bulamadı dıye hata yaptı dıye sankı biz hiç hatalar yapmıomuş gb yargılıyoruz...soylememız gereken arkadasm surda sole eksiklikler var gb gorunuo sunları duzeltsen ıyı olur gb soylemler...Akıl verelım arkadaslar destek olmaya calısalım...eleştirilerle yuklenmeye calısmayalım..bunu yapan arladaslarımdan ricamdır

biz kadınların parası ne kadar kıymetli değil mi:34:madem rahatsız oluyorsunuz daha yeni almışsınız,arabanın parasını eşiniz ödesin,siz de eve harcayın:34:

cnm konu sahibi benim param demek istememişki. evine harcamaktanda, aldıkları arabaya harcamaktanda gocunmuyor. sadece araba alınıyor. eşin üstüne(konu sahibine sormadan kafasına göre üstüne alıyor). kp ben araba aldım diyor. borcu ise konu sahibi ödüyor. kim olsa sinirlenir. lütfen biraz empati yapalım

amaaaa kendi üstüne aldırabilirdi. ayrıca kp konu sahibinin yanında da araba aldım demiş. ben olsam evet baba araba aldık eşimle ben , sevinçten dilin sürçtü aldım dedinde der ve gülerdim :)))))))))) hemde böyle

sonuna kadar haklısınız bence yüzsüzlük diz boyu.araba aldım dediğinde kaça aldın arabayı baba hayırlı olsun sen aldığına göre borcunuda ödersin artık falan deseydin ne cevap verecekti acaba.ama eşinizdede iş yok yanlış anlamayın ama insan karısına nasıl küfür ettirie anlamıyorum baba ise babalığını bilecek.kendinizi ezdirmeyin birde okumuşsunuz iyi bir işiniz var bunlara pabuç bırakmayın bence.önde oturma konusunu bende anlamıyorum açıkcası nevarsa önde sanki arabaların arkası gitmiyo.

cm benim kp ile sorunum yok olmadıda. bir kere ondada ben baskın çıktım bir daha olmadı. arabada önde oturmaya gelince ne kv ne annem ne babam oturmaz öne oturamazda hep ben otururum. ama kp hemen öne geçer. bişi diyemem çünkü, derimde o oturur ve ben dediğimle yüz göz olduğumla kalırım diye korkarım. haklıyken haksız duruma düşerim diye korkarım. direk arkaya geçerim ama onun destursuz direkt öne geçmesine sinir oluyorum ama yapacak bişi yok. sende takma bence otursunlar bakalım ne oluyosa oturunca :)

gözümün içine baka baka işte ben oturdum sen oturamadın gibi imala imalı bakması beni deli ediyor adam küçük bir çocuk gibi yaaa en ufak şeyde bile beni sinir etmeyi beceriyor ama asla yüzüne bile bakmıyorum hiç bir şey olmamış gibi davranıyorum yoksa adam az daha ne bileyim seni sinir ettim deyip zil takacak oynayacak keşke başkalarının kp gibi akıllı uslu olsa da canımı yese beni sanırım en iyi sen anlarsın...

sonuna kadar haklısınız bence yüzsüzlük diz boyu.araba aldım dediğinde kaça aldın arabayı baba hayırlı olsun sen aldığına göre borcunuda ödersin artık falan deseydin ne cevap verecekti acaba.ama eşinizdede iş yok yanlış anlamayın ama insan karısına nasıl küfür ettirie anlamıyorum baba ise babalığını bilecek.kendinizi ezdirmeyin birde okumuşsunuz iyi bir işiniz var bunlara pabuç bırakmayın bence.önde oturma konusunu bende anlamıyorum açıkcası nevarsa önde sanki arabaların arkası gitmiyo.

gerçekten arabanın önünde arkasında oturmada değilim ama adam küçük bir çocuk gibi hemen koşup kapıyı tutması ve binerken bir de bindikten sonra yüzüme bakması beni deli ediyor yaaa size yemin ederim arkada önde oturmada değilim sadece kendimi ezdirmek istemiyorum bir de her zaman onların dedikleri olsun istediklerine göre yaşasınlar istemiyorum hepsi bu ben onların her yaptığına göz yumdukça beni daha da altalıyorlar benim derdim bu kemdi mi altalatmamak

ama bilmiyorsunuz ki eşim aldığı maaşın yarısını ailesine veriyor versin oda sorun değil kp banka emeklisi daha da onların bize destek çıkması gerekir hiç bir giderleri yok evleri kendilerinin bizim ki kira belki siz böyle şeylerle karşılaşmadığınız için size basit gibi gelebilir sorun yada karşılaştıysanız bu zamanları nasıl attattınız?

Kırlıma ama,okuyupta öğretmen olan bir insanın böyle sorular sormasını da ben anlayamıyorum.Bir insan ayakları yere basıp,bir yerlere gelmişse,eli ekmek tutuyorsa ve bir de üstüne eğitimciyse,nerde kime karşı nasıl davranması gerektiğinin,kendi alın teriyle aldığı şeyin kime ait olduğunun bilincinde olması gerekir.Kimse de kimseye mecbur değildir.Mesafe koyar,kimseye boyun eğmek zorunda kalmazsın.Eşin dahi olsa.

çok haklısın kırılmadım ben hep iyi olmaya suratsız bir gelin olmamaya çalıştım onlarda bu durumu kullandılar ben kadrolu öğretmen olsam dediğiniz doğru ücretli öğretmenim. kadrolu ya da ücretli olmak sorun değil dediklerinizde çok haklısınız ama eşiniz dahil mesafe koyunca ailesi ile birlikte bir de tam okusa bi tarafları kalkacakmış diyorlar bu söz karşışında ne yapardınız soruyorm size? ben hep iyi olmak istedim ama karşıdaki ne kadar kötü olursa senin iyiliğin altta kalıyor ben bunu öğrendim...

sorunları olan herkes burda bırbırınden bayan dayanısması adna yardım ıstıyor ole de olmalı tabı... ama lutfen kımse kımseyı yargılamasın..yargılayan arkadaslar ıcın soylurum..ya bıraz daha eleştirmeden konuşmamız lazım..kadın arayı bulamadı dıye hata yaptı dıye sankı biz hiç hatalar yapmıomuş gb yargılıyoruz...soylememız gereken arkadasm surda sole eksiklikler var gb gorunuo sunları duzeltsen ıyı olur gb soylemler...Akıl verelım arkadaslar destek olmaya calısalım...eleştirilerle yuklenmeye calısmayalım..bunu yapan arladaslarımdan ricamdır

bazı şeylere böyle cevap vermek o olayları yaşamadıklarından dır ben psikiyatriye de gittim kadın evli değil kendi istediklerini yap umursama diyor başka da bir şey demiyor en sonunda kızdım sen evlimisin dedim hayır dedi o zaman insan psikolojisi birazda kitaptan okumayla anlaşılmaz dedim vurdum kapıyı çıktım ben bu konuyu yazdığıma bir konuda pişman olduk sayılır eleştiren arkadaşlar bu olaylarla ya da benzerleriyle karşılaşmayan arkadaşlardır kesin kp ve kv yüzü hiç görmeyenlerdir EMİNİM...

ben çalışıyorum ücretli öğretmenlik yapıyorum çocuğum 3 yaşında kreşe verdim ilk olarak durmadı olduğum ilçede yalnız bir tane kreş var kreşte yoğunluk yüzünden durmadığı için almadılar annem antalya da ben ise ilçede oturuyorum anneme bırakamadım çalışıp kenrdi ayaklarım üzerinde durmak istiyordum okullar açılmadan önce işim belli oldu öğretmenliğim çıkmıştı tam o arada kp çocuğuma ben yanındayken ayağını elletti sonrada öp dedi cennet anaların büyüklerin ayakları altınadır dedi.ben de çok sinir oldum kim sinir olmazki baba napıyorsun o bir hadis o söz saygı ve sevgiyle belli edilir görsel olarak yapılmaz dedi öpse ölürmü sen her şeyi çok iyi biliyorsun dedi ben daha sinir oldum Allaha şükür imanımızı biliyoruz dedim bu daha da sinirlendi ben onu deyince bana küfür etti küfürümüz bu yani ama onlara çocuğmu bırakmak zorundayım çalışmazsam beni daha da küçük görüyorlar 3 senedir çalışmıyorum evdeyim kv arar misafir geldi gel ev temizlencek gel pazar çıkılcak gel bıktım artık yani hiç özel hayatım yok. eşime bir şel demesinler gitmeyince yapmayınca surat asmasınlar diye çoğu zaman göz yumdum biliyorum en baştan beri bütün suç benim di
araba konusuna gelince biz dar geçimli bir aliyiz öylye olunca bütçemize uyğun bir araba aradık model belli değildi araştırıyorduk o gün aniden almış ben okuldayken bana neden söylemedin dedim sana süpriz yapacaktım dedi beni bekleyebilirdin hani benim üstüme yapacaktın dedim ses çıkmadı sen ben annem babam varmı dedi ne fark eder dedi bende çok şey fark eder dedim. bana dahada sinirlendi hani bir de ilk defa araba alıyoruz ve ilk defa arabası oluyor hayatta. ama her şeyi babası ile yapması beni deli ediyor bunun önüne geçemiyorum babası da öyle inat ve gıcık biri ki anlatamam ben bir şeye kızdığımı ya da sevmediğimi fark etse hemen onu inat eder akli dengesi yerinde değil gibi geliyor artık bana adam ne yapacak ki emekli olmuş unu elemiş eleğini asmış benle uğraşır meşgul olacak başka bir şeyi yok boşluktan ne yapacağını bilmiyor ben burları eşime deyince de ne olacak onlar yaşlı insanlar deyip geçiyor ama benim anneme gelince eve gelse hiç hoş geldin demez akşamları yanında bile durmaz çarşıya çıkar. ama ben onun ailesinin istediği her şeyi yapymaya çalışıyorum bu durumlar da beni onlardan tamamen soğumama ve kıskançlığa itti.psikolojim gerçekten çok bozuldu :(

Anladım, gerçekten sinir bozucu ama zamanla arayı soğutmanız gerek kayınvalidenizle. Yoksa daha da karışır gibi geldi bana. Araba konusunda sizce eşiniz kasıtlı mı yaptı böyle bir şeyi? Yani sormadan gidip almayı?

"hani benim üstüme yapacaktın dedim ses çıkmadı sen ben annem babam varmı dedi ne fark eder dedi..."

Ruhsat sahibini konuşurken anne ve babayı karıştırması çok ilginç geldi. Babanın üzerine alınmış olmasın???

Back
X