bana bir aklı verin işin içinden çıkamadım

gul_85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2013
49
14
88
35
Antalya
merhaba ben size bir şey soracaktım eşimin ailesi ile problem yaşıyoruz ister istemez kp i hiç ama hiç sevmiyorum bitim kadar bile. ama kv yi idare ediyorum kv kp göre biraz iyidir. bir ara kp ile kavga ettik şu an pek muhuttap olmuyorum bana küfür etmişti eşim ana kuzusu olduğu için birde bana şirgilleşmesinler arkamdan kötü konuşup eşimi doldurmasınlar diye yüzlerine gülüyorum ama gel gelelim hiç sevmiyorum ama saygısızlıkta yapmam. yanız bir ara beni çok sinir ettiler karşılık vermek zorunda kaldım kp küfür etti o gün bu gün çok soğudum yüzlerini bile görmek istemiyorum ama mecburum 7 yıllık evliyim ücretli öğretmenlik yapıyorum.benim aldığım maaşla araba aldım çok yeni bu gün aldık eşim kendi üstüne aldı kredi ödeyen benim benim maaşım gidiyorum ben benim üşütme olur diye düşünüyordum onu da geçtim kp orda burda araba aldım artık benimde evimin önünde araba olacak falan demiş olduğum yer küçük bir yer olduğu için hemen kulağıma geldi neyse başkası yanlış da anlamış olabilir dedim ama benim yanımdada başkasına dedi çok sinir oldum gezmeye o kadar düşkün biri ki banka emeklisi ama gel gelelim senelerdir araba al deriz almadı şimdi ben aldım araba aldım dedi çok sinir oluyorum sizce ben mi büyütüyorum? birde arabası olup ta kp kv hep birlikte bir yere giden varmı bana gıcıklık olsun diye başka zaman bile araba ile bir yere giderken beni hiç eşimin yanına oturtmaz hemen ön kapıyı tutar sizce bir yere giderken öne onun mu yoksa eşimin yanına benim mi oturmam doğru sizler nasıl yapıyorsunuz? birde hayatta arabama binmelerini istemiyorum ama mecbur binecekler bunu da biliyorum bu huyumu yenemedim gitti bu da kp pederin beni bir şeye tutmamasından kaynaklanıyor beni hiç oğlunun eşi gibi gelin gibi görmez hiç kabul edemedi adam beni eşimle evlenerek evlenmiştik ama lanet olsun ana kuzusu tam anlamıyla nefret ediyorum böyle ailelerden ve erkeklerden şu an benim de oğlum var allah nasip edipte evlendiğini görürsem gerçekten hiç karışmayacağım oğlumun kıymetini bilsin ona değer versin yeter...biraz karışık ve uzun oldu ama kusura bakmayın sinirle bir ordan bir burdan yazdım...eşimin ailesine karşı olan kıskançlığımı nasıl yenebilirim lütfen bana yardım edin kendi motive ediyorum eşimin ailesidir annesi babasıdır diyorum ama olmuyor hatta o kadar ki son küfür olayından sonra tamamen soğudum evime bile gelmelerini istemiyor gelirlerse mutlaka eşimle kavga ediyoruz..

Sizin aldığınız arabayı neden eşinizin üstüne yaptırdınız?
Kayınbabanızla aranız iyi olsa anlıycam kayınbabanızın araba aldım,ara iyi değilken gelininin aldığı arabayı hemen sahiplenmeside garip geldi bana.

Siz hatayı arabayı eşinizin üzerine yapmakla yapmışsınız.
Bukadar anakuzusu gördüğünüz eşinizin arabayıda babasına vermiycenin garantisi varmıı?

Arabanın ön koltuğuna oturma konusu tartışılır,bana göre saygıda kusur etmiycem bir insan ise ön koltuğa oturmasına izin verirdim diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
neden araba sizin üstünüze değil??

ayrıca benim annemde hiçbir zaman babamın annesinin babasının yanında öne oturmaz hemen onlara yer verir

bazen oturmazlar ama annem asla koşup gidip öne oturmaz...

benım ıcınde önemlı değil kım önde arkada ama yaşlılar önemsıyor böyle seylerı..

Sizin aldığınız arabayı neden eşinizin üstüne yaptırdınız?
Kayınbabanızla aranız iyi olsa anlıycam kayınbabanızın araba aldım,ara iyi değilken gelininin aldığı arabayı hemen sahiplenmeside garip geldi bana.

Siz hatayı arabayı eşinizin üzerine yapmakla yapmışsınız.
Bukadar anakuzusu gördüğünüz eşinizin arabayıda babasına vermiycenin garantisi varmıı?

Arabanın ön koltuğuna oturma konusu tartışılır,bana göre saygıda kusur etmiycem bir insan ise ön koltuğa oturmasına izin verirdim diye düşünüyorum.

bana ilk başta senin üstüne yapacağım arabayı dedi ama ben çalışıyorum o yüzden çalıştığım yer uzak olduğu için kendi üstüne yapmış geçmiş parasını ben ödeyeceğim iki gün sora da zaten kesin babasının üstüne kesin yapacak geçecek ben de ondan korkuyorum

Klasik olacak ama baştan kurduğunuz mesafede problem var.
Serin tutulan aralarda ve yüz göz olunmadıysa, kişi ne kadar ahlaksız olursa olsun karşısındakine küfür edemez. Ben zaten cümlelerin akabinde, ilişkilerin bundan sonra pek de bozulmadığını anlıyorum yazdıklarınızdan. Bozulması gerekirdi. Elbette eşinizin babası, saygı olabilir.. Hoşgeldiniz, ne içersiniz? denir, çay kahve verilir.. Gerekmedikçe konuşulmaz... soru soruluyorsa sizli bizli yanıt verilir... Müsaade istenir, geçilir başka bir odaya... Küfür çok ağır bir şey..
Konu araba değil.. Yanlış giden ve sarmal olarak birbirinin içine gittikçe geçen sağlıksız aile ilişkileri...
1. Eşinize güvenmiyorsunuz dahası arkanızdan iş çevireceğini düşünüyorsunuz (Arabayı babasının üstüne yapabilir)
2. Sevmediğiniz insanlara, arkanızdan iş çevrilmesin diye, istemediğiniz ve olmadığınız gibi davranıp kişiliğinizi yıpratıyorsunuz.
3. Kayınpederin hatalı tutumuna üslubunca yanıt veremeyecek kadar ürktüğünüz bir durum var. (Araba aldım demesi)
vs.

Kökten bir değişiklik lazım bu aile ilişkilerinize. Baştan almanız lazım.. Hareketlerimizle müsaade ediyor olduğumuz istemediğimiz şeyler, sadece onların hatası değil, bizim de hatamız.

Nerede hata yapıyorsunuz?
Kaybetme korkunuz mu yoğun? Bu ürkme ve hatalı davranışların altında yatan neden "boşanma korkusu mu?" veya eşiniz aslında çok çok iyi bir insan, bu hataları aslında biraz da o yüzden mi görmezden gelmeye çalışıyorsunuz. Lütfen bu hatalı davranışlarınızın altında yatan nedeni düşünün.. Bu çok önemli.. Ondan sonra belki yazılacaklar tekrar düşünülebilir.. İlişkilerin gözden geçirilip, üslubun gereğince yerine getirilmesi gerekecek ondan sonra.. Mesafeler hatalı..

babasinin ustune yapicaksa arabayi, o zaman odemeyiverirsiniz taksitleri. Hem her seye izin veriyorsunuz hem de sikayet ediyorsunuz anlamiyorum bunu ben. Sizin elinizden zorla maasinizi almiyorsa esiniz, buna dur diyebilirsiniz cok kolay bir sekilde.

Ama amaciniz kayinvalide kayinpeder ile sicak bir iliski kurmaksa, onu gecin derim ve gercektende mesafe koyun derim, o zaman kufur isitmezsiniz.

Ama tabi esiniz sizi zorluyorsa o baska bir konu.

Arabayı siz alıyorsunuz. Siz ödüyorsunuz. Sizin üzerinize değil. Birde siz kullanmıyorsunuz anladığım kadarıyla. Şaka gibi.
Siz kullanın eşiniz yanınıza otursun. Yada eşiniz kullansın arada siz yanına oturun. Sözünüzü geçirmeyi bilin.

Hanımefendi karışık yazdım kusura bakmayın demişsiniz ama gerçekten de anlaşılması güç yerler var konunuzda.

Önceki konularınızı (açtınızsa) bilmiyorum, son küfürlü tartışma olayı nedir?
eşiniz araba alırken siz madem parasını ödüyorsunuz neden yanında gitmediniz? Hadi işiniz vardı diyelim, insan araba alacakken bir şeyler ayarlar, işini erteler, izin alır illa gider diye düşünüyorum. Model de belliyse ne kadar zamanınızı alabilir ki?

Bir de sizin sorunlarınız varsa kayınvalideniz ve kayınpederiniz ile zaten bu durum yüzünden böyle hissediyorsunuzdur, kıskançlık yanını göremedim ben bunun.

Arabada önde oturmak konusuna bu kadar takmayın, onlarla beraber bir yere gidilecek olduğunda öne oturuversin kayınpederiniz, bence arabanın üstünüze olmaması daha önemli bir sorun.

Siz 7 yıllık evlilikte hala biz kavramını oluşturamamışsınız demek ki,
''arabayı ben aldım, ben ödüyorum, benim arabam,
eşimin üstüne gibi'' ifadeler kullanıyorsunuz.

Arabanın kimin üzerine olduğu önemli değil.
Kanunlar önünde herhangi bir boşanma sözkonusu olduğunda zaten evlilikte
edinilen her mal ikiye bölünür.
Dolayısıyla araba ha sizin üstünüze ha eşinizin üstüne olmuş çok da fark etmiyor.

Ayrıca siz eşinizle aranızda bile ayrım yaparken,
kayınpederinizin size ayrım uygulaması çok normal geldi bana.

Çünkü insan ne ekerse onu biçer bu hayatta...

Siz 7 yıllık evlilikte hala biz kavramını oluşturamamışsınız demek ki,
''arabayı ben aldım, ben ödüyorum, benim arabam,
eşimin üstüne gibi'' ifadeler kullanıyorsunuz.

Arabanın kimin üzerine olduğu önemli değil.
Kanunlar önünde herhangi bir boşanma sözkonusu olduğunda zaten evlilikte
edinilen her mal ikiye bölünür.
Dolayısıyla araba ha sizin üstünüze ha eşinizin üstüne olmuş çok da fark etmiyor.

Ayrıca siz eşinizle aranızda bile ayrım yaparken,
kayınpederinizin size ayrım uygulaması çok normal geldi bana.

Çünkü insan ne ekerse onu biçer bu hayatta...

Öyle diyorsunuz da araba kimin üstüneyse o kişi arabayı satabilir, konu sahibi de eşinin arabayı kayınpederinin üstüne yapmasından bahsediyor zaten.

merhaba ben size bir şey soracaktım eşimin ailesi ile problem yaşıyoruz ister istemez kp i hiç ama hiç sevmiyorum bitim kadar bile. ama kv yi idare ediyorum kv kp göre biraz iyidir. bir ara kp ile kavga ettik şu an pek muhuttap olmuyorum bana küfür etmişti eşim ana kuzusu olduğu için birde bana şirgilleşmesinler arkamdan kötü konuşup eşimi doldurmasınlar diye yüzlerine gülüyorum ama gel gelelim hiç sevmiyorum ama saygısızlıkta yapmam. yanız bir ara beni çok sinir ettiler karşılık vermek zorunda kaldım kp küfür etti o gün bu gün çok soğudum yüzlerini bile görmek istemiyorum ama mecburum 7 yıllık evliyim ücretli öğretmenlik yapıyorum.benim aldığım maaşla araba aldım çok yeni bu gün aldık eşim kendi üstüne aldı kredi ödeyen benim benim maaşım gidiyorum ben benim üşütme olur diye düşünüyordum onu da geçtim kp orda burda araba aldım artık benimde evimin önünde araba olacak falan demiş olduğum yer küçük bir yer olduğu için hemen kulağıma geldi neyse başkası yanlış da anlamış olabilir dedim ama benim yanımdada başkasına dedi çok sinir oldum gezmeye o kadar düşkün biri ki banka emeklisi ama gel gelelim senelerdir araba al deriz almadı şimdi ben aldım araba aldım dedi çok sinir oluyorum sizce ben mi büyütüyorum? birde arabası olup ta kp kv hep birlikte bir yere giden varmı bana gıcıklık olsun diye başka zaman bile araba ile bir yere giderken beni hiç eşimin yanına oturtmaz hemen ön kapıyı tutar sizce bir yere giderken öne onun mu yoksa eşimin yanına benim mi oturmam doğru sizler nasıl yapıyorsunuz? birde hayatta arabama binmelerini istemiyorum ama mecbur binecekler bunu da biliyorum bu huyumu yenemedim gitti bu da kp pederin beni bir şeye tutmamasından kaynaklanıyor beni hiç oğlunun eşi gibi gelin gibi görmez hiç kabul edemedi adam beni eşimle evlenerek evlenmiştik ama lanet olsun ana kuzusu tam anlamıyla nefret ediyorum böyle ailelerden ve erkeklerden şu an benim de oğlum var allah nasip edipte evlendiğini görürsem gerçekten hiç karışmayacağım oğlumun kıymetini bilsin ona değer versin yeter...biraz karışık ve uzun oldu ama kusura bakmayın sinirle bir ordan bir burdan yazdım...eşimin ailesine karşı olan kıskançlığımı nasıl yenebilirim lütfen bana yardım edin kendi motive ediyorum eşimin ailesidir annesi babasıdır diyorum ama olmuyor hatta o kadar ki son küfür olayından sonra tamamen soğudum evime bile gelmelerini istemiyor gelirlerse mutlaka eşimle kavga ediyoruz..

ben olsam kp in öne oturmasını doğru bulurum kendisi geç kızım öne otur derse ozaman otururum. ama senin kp in gibiyse o ön koltuktayken ben arkada sinirden çatlarım. arabayı sen alıyosunda nasıl eşinin üstüne oluyo bukadar pasif olmayın arkadaşlar. o araba senin üstüne olsa kp bunu konuşamıycaktı. yarın bigün bi işşi olsa asat oğlum para lazım dese ne yapacaksınız.

arkadaşım yanlış yapmışsın. arabanın taksitlerini hem sen ödüyosun hemde eşinin üstüne yaptırıyosun. benim bileziklerimle araba aldık kp tutturdu araba benim üstüme olacak dedi ama eşime dedim ki olay çıkarırım bizim üzerimize olacak dedim ve ortak olduk eşimle :1: kaldıki kendim çalışıcam kendim ödeyeceğim bide eşimin üstüne yapcam. hadi eşin senden habersiz satarsa kp ine devrederse. biraz sonumuzu düşünerek hareket etsek sorun çıkmaz diye düşünüyorum.
ayrıca kpinizi size küfretmesine eşiniz tepkisiz mi kaldı rabbim yardım etsin. akıl fikir versin koca insanlar biz gençlere örnek olacakları yerde yaptıklarına bak yaa. allah ıslah etsin.

Guzel arkadasim.bu cahil insanlari takma ve kendini sorgulama.aldigin arabanin keeyfini cikar.esin senin esin ha onun uzerine ha senin.
Dugun takilarimida katip bi araba alalimmi dedim esime kabul etti
Yeni evliyiz iki ay oldu.araba bakiyor heryerde esime alacagim diyor.bugunde yarin bulursam notere gideriz seninle hemen dedi.nicin dedim.e senin araban olcak dedi.sen kullan ise git gel.senin uzerine olsun.yani ben hic farketmez dedim.sonucta hersey ortak.
Kayinpederimin arabasi var
Ne zaman beraber bi yere gidecek olsak ben hep arkaya gecmek isterim.k.babam k.validemle arkaya gecerler.zorlarim biz rahatiz derler.demem oki arkayada gecerdim ben onemsemezdim.ama bazi imcelikleri herinsan malesef dusunemez.birde su var dugunde altin dahi herseyi esim yapti.ne bi ev hediyesi gordum ne destek.ama evlendgmdrn beni ayni blokta olmamiza ragmen cok rahatim cok sukur.anlayisli dusunceli insanlar allahrazi olsun.bu yuzden kizamiyorum onlara...

keşke kendi üstene yapsaydın arabayı....
iş eşinde bitiyo ne yazıkki...
bu kadar kuzu gibi davranması hoş değil...
kıskanmanı anlıyorum ama iş aile olunca bi haller oluyo bu erkeklere...

Hanımefendi karışık yazdım kusura bakmayın demişsiniz ama gerçekten de anlaşılması güç yerler var konunuzda.

Önceki konularınızı (açtınızsa) bilmiyorum, son küfürlü tartışma olayı nedir?
eşiniz araba alırken siz madem parasını ödüyorsunuz neden yanında gitmediniz? Hadi işiniz vardı diyelim, insan araba alacakken bir şeyler ayarlar, işini erteler, izin alır illa gider diye düşünüyorum. Model de belliyse ne kadar zamanınızı alabilir ki?

Bir de sizin sorunlarınız varsa kayınvalideniz ve kayınpederiniz ile zaten bu durum yüzünden böyle hissediyorsunuzdur, kıskançlık yanını göremedim ben bunun.

Arabada önde oturmak konusuna bu kadar takmayın, onlarla beraber bir yere gidilecek olduğunda öne oturuversin kayınpederiniz, bence arabanın üstünüze olmaması daha önemli bir sorun.

ben çalışıyorum ücretli öğretmenlik yapıyorum çocuğum 3 yaşında kreşe verdim ilk olarak durmadı olduğum ilçede yalnız bir tane kreş var kreşte yoğunluk yüzünden durmadığı için almadılar annem antalya da ben ise ilçede oturuyorum anneme bırakamadım çalışıp kenrdi ayaklarım üzerinde durmak istiyordum okullar açılmadan önce işim belli oldu öğretmenliğim çıkmıştı tam o arada kp çocuğuma ben yanındayken ayağını elletti sonrada öp dedi cennet anaların büyüklerin ayakları altınadır dedi.ben de çok sinir oldum kim sinir olmazki baba napıyorsun o bir hadis o söz saygı ve sevgiyle belli edilir görsel olarak yapılmaz dedi öpse ölürmü sen her şeyi çok iyi biliyorsun dedi ben daha sinir oldum Allaha şükür imanımızı biliyoruz dedim bu daha da sinirlendi ben onu deyince bana küfür etti küfürümüz bu yani ama onlara çocuğmu bırakmak zorundayım çalışmazsam beni daha da küçük görüyorlar 3 senedir çalışmıyorum evdeyim kv arar misafir geldi gel ev temizlencek gel pazar çıkılcak gel bıktım artık yani hiç özel hayatım yok. eşime bir şel demesinler gitmeyince yapmayınca surat asmasınlar diye çoğu zaman göz yumdum biliyorum en baştan beri bütün suç benim di
araba konusuna gelince biz dar geçimli bir aliyiz öylye olunca bütçemize uyğun bir araba aradık model belli değildi araştırıyorduk o gün aniden almış ben okuldayken bana neden söylemedin dedim sana süpriz yapacaktım dedi beni bekleyebilirdin hani benim üstüme yapacaktın dedim ses çıkmadı sen ben annem babam varmı dedi ne fark eder dedi bende çok şey fark eder dedim. bana dahada sinirlendi hani bir de ilk defa araba alıyoruz ve ilk defa arabası oluyor hayatta. ama her şeyi babası ile yapması beni deli ediyor bunun önüne geçemiyorum babası da öyle inat ve gıcık biri ki anlatamam ben bir şeye kızdığımı ya da sevmediğimi fark etse hemen onu inat eder akli dengesi yerinde değil gibi geliyor artık bana adam ne yapacak ki emekli olmuş unu elemiş eleğini asmış benle uğraşır meşgul olacak başka bir şeyi yok boşluktan ne yapacağını bilmiyor ben burları eşime deyince de ne olacak onlar yaşlı insanlar deyip geçiyor ama benim anneme gelince eve gelse hiç hoş geldin demez akşamları yanında bile durmaz çarşıya çıkar. ama ben onun ailesinin istediği her şeyi yapymaya çalışıyorum bu durumlar da beni onlardan tamamen soğumama ve kıskançlığa itti.psikolojim gerçekten çok bozuldu :(

keşke kendi üstene yapsaydın arabayı....
iş eşinde bitiyo ne yazıkki...
bu kadar kuzu gibi davranması hoş değil...
kıskanmanı anlıyorum ama iş aile olunca bi haller oluyo bu erkeklere...

evet ama gerçekten haberim yoktu iş yerindeydim hiç üstüme yaptırmazmıydım. zaten dünden beri sinirimden ölüyorum insanı salak yerine koyuyorlar yaaa gece bile hiç uyku uyumadım.

Guzel arkadasim.bu cahil insanlari takma ve kendini sorgulama.aldigin arabanin keeyfini cikar.esin senin esin ha onun uzerine ha senin.
Dugun takilarimida katip bi araba alalimmi dedim esime kabul etti
Yeni evliyiz iki ay oldu.araba bakiyor heryerde esime alacagim diyor.bugunde yarin bulursam notere gideriz seninle hemen dedi.nicin dedim.e senin araban olcak dedi.sen kullan ise git gel.senin uzerine olsun.yani ben hic farketmez dedim.sonucta hersey ortak.
Kayinpederimin arabasi var
Ne zaman beraber bi yere gidecek olsak ben hep arkaya gecmek isterim.k.babam k.validemle arkaya gecerler.zorlarim biz rahatiz derler.demem oki arkayada gecerdim ben onemsemezdim.ama bazi imcelikleri herinsan malesef dusunemez.birde su var dugunde altin dahi herseyi esim yapti.ne bi ev hediyesi gordum ne destek.ama evlendgmdrn beni ayni blokta olmamiza ragmen cok rahatim cok sukur.anlayisli dusunceli insanlar allahrazi olsun.bu yuzden kizamiyorum onlara...

inşallah hep öyle devam eder. Allah bozmasın her insan işte seninkiler gibi değil adamın derdi gelini nasıl delirtsem gelini nasıl sinir etsem adam boş emekli evde yapcak bir şey yok ki ben bbir şeyi onların iyilgi için yapsam işte gelin neden bunu böyle yaptı yatırırlar kaldırırlar 1 hafta konuşurlar boşluktan ne yapacaklarını bilmiyorlar birde benim kp arabası falan yok adam gezmeyi tozmayı o kadar çok seven biri ki banka emeklisi ömrü boyunca hiç araba almamış istemiyorda almayı neden alsınki gelin eşşek gibi çalışır öder araba onun üstüne olur sinirimden ağlıyorum valla

Bence eşler arasında sen ben ayrımı olmamalı, eşinizin üstüne ya da sizin üstünüze olsun bu çok fark etmez bana göre. Neticede siz arabanın taksidini ödüyorsunuz eşinizde evin diğer masraflarını karşılıyordur. (Ama tabii ilerleyen zamanda arabayı kayınpederinizin üstüne yapmama şartı ile) Biz de araba aldık eşim ticari taksi işletiyor maaş bordrosu olmadığı için krediyi ben çektim ve benim üzerime oldu araba. Biraz düşük model bir araba aldık ileride satar daha iyisini alırız diye düşündük çünkü o zaman gücümüz ona yetiyordu. Eşime satış yaptığında ya da arabayla ilgili bir sorun olduğunda ben değil sen ilgileneceksin o yüzden kredi yüzünden araba benim üstüme olsa da notere gidip sana velaket vereceğim dedim ve gittim vekalet verdim eşime arabanın her türlü işiyle buna alım-satım da dahil. Bunu ne ben ne de eşim sorun etmez ama öyle başkasının üstüne yapma fikrini de asla aklından geçirmez. Arabanın ön koltuğuna oturma konusunda da biz kayınvalidemlerle bir yere gideceğimiz zaman ön koltuğa oturması için baba sen öne otur biz çocuklarla arkada otururuz derim. O da çoğu zaman yok kızım sen otur ben böyle daha rahat ediyorum deyip arka koltuğa geçiyor.

Back
X