• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana Bir AKILLL...

ortada yardım yokmuş.birlikte kazanılıp,yapılan harcamalar varmış.sizin işiniz ayrı,kazancınız ayrı.eşinizi doldurmayın bence:34:

belki de zamanında eşin aile şirketinde çalışmak istemedi.yoksa neden 2 oğul çalışırken diğerini çalıştırmasınlar:26:

Esime kayinpederim senn okudun kendi isini yap dedi digerleri lise mezunu..birlikte kazandiklari dogru tabi ama kayinpederimde kazaniyor neticede onun payina dusen hic bir sey yok yapilannyatirimlqr vs hep ikisi ustune..ortak bi noktada dusunceleri toparladigimda aslinda yapilcak bisey yok esimin kendine kalkis bazi seyler karisma diyor tecrubeli arkadaş lar bende bu sekilde ilerleyip allaha havale ediyorum varsa hakkim allah buyuk.. bu arada ucretsiz izinde almaya karar verdim kesinlikle burdaki konularidaokudukca sikinti cekmeden kiymet anlasilmiyo neticede

ortada yardım yokmuş.birlikte kazanılıp,yapılan harcamalar varmış.sizin işiniz ayrı,kazancınız ayrı.eşinizi doldurmayın bence:34:

belki de zamanında eşin aile şirketinde çalışmak istemedi.yoksa neden 2 oğul çalışırken diğerini çalıştırmasınlar:26:

Benim dedem deli zengin parası torunlarının torunlarına yeticek kadar malı olan bi adam. Bu yüzden 6 tane dayımın 5 i okumamış babalarına güvenmişler ama ben kendi ayaklarım üzerinde de dururum diyen dayım kendisini kan tutmasına rağmen çalışmış çabalamış tıp okumuş. İki oğul çalışırken diğerini neden çalıştırmasınlar sorunuzun cevabı belki de konu sahibinin eşinin okumuş olması olabilir. Ayrıca Özel okulda okudum dolayısıyla okulumdaki arkadaşlarımın çoğunluğunun babaları tüccardı, babalarına güvenen arkadaşlarımda zorla okudular çoğunluğuda lise mezunu olmakla yetindi üniversiteye gitmediler. Yani Benim çevremde ve kendi ailemde gördüğüm bu. O yüzden bi evlat sırf okumayı seçtiği için haksızlığa maruz kalmamalı bence

Benim dedem deli zengin parası torunlarının torunlarına yeticek kadar malı olan bi adam. Bu yüzden 6 tane dayımın 5 i okumamış babalarına güvenmişler ama ben kendi ayaklarım üzerinde de dururum diyen dayım kendisini kan tutmasına rağmen çalışmış çabalamış tıp okumuş. İki oğul çalışırken diğerini neden çalıştırmasınlar sorunuzun cevabı belki de konu sahibinin eşinin okumuş olması olabilir. Ayrıca Özel okulda okudum dolayısıyla okulumdaki arkadaşlarımın çoğunluğunun babaları tüccardı, babalarına güvenen arkadaşlarımda zorla okudular çoğunluğuda lise mezunu olmakla yetindi üniversiteye gitmediler. Yani Benim çevremde ve kendi ailemde gördüğüm bu. O yüzden bi evlat sırf okumayı seçtiği için haksızlığa maruz kalmamalı bence

Yukaridada yazdimya tam olarak olayin ozeti...biz iki kisi calismaktan birbirimizi goremezken insanlarin bu tavirlari allah buyuk...

Esime kayinpederim senn okudun kendi isini yap dedi digerleri lise mezunu..birlikte kazandiklari dogru tabi ama kayinpederimde kazaniyor neticede onun payina dusen hic bir sey yok yapilannyatirimlqr vs hep ikisi ustune..ortak bi noktada dusunceleri toparladigimda aslinda yapilcak bisey yok esimin kendine kalkis bazi seyler karisma diyor tecrubeli arkadaş lar bende bu sekilde ilerleyip allaha havale ediyorum varsa hakkim allah buyuk.. bu arada ucretsiz izinde almaya karar verdim kesinlikle burdaki konularidaokudukca sikinti cekmeden kiymet anlasilmiyo neticede

kendilerince vardır bence açıklaması.madem haksızlık var eşin kendisi halletsin:34:

ayrıca ücretsiz izne ayrılmak istemeni anlamıyorum.eşinin parasız kalınca ailesine rest çekeceğini düşünüyorsan yanılırsın:50:

neyse hakkında hayırlısı olsun.

her ailenin tarzı farklıdır.senin ailen farklı düşünür,konu sahibinin ki farklı.benim bir tanıdığım var.2 oğlu var.biri liseden sonra okumadı,çalışmaya başladı.diğeri de özel üniversite de okumak istedi,okuttular.okumayan oğullarına ev verdiler.okuyan da kirada oturuyor.herkesin adalet anlayışı kendine göredir:34:

Esinin ailesi surekli para diye senin kapina dayanmasin da varsin vermesin. Beterin beteri var yuvanda mutluysan birak bir dilim ekmegi eksik ye. Tamam annenin babanin evlatlari arasinda ayirim yapmasi hos degil ama senin yapabilecegin birsey yok. Esin de kor degildir herhalde goruyordur zaten.

her ailenin tarzı farklıdır.senin ailen farklı düşünür,konu sahibinin ki farklı.benim bir tanıdığım var.2 oğlu var.biri liseden sonra okumadı,çalışmaya başladı.diğeri de özel üniversite de okumak istedi,okuttular.okumayan oğullarına ev verdiler.okuyan da kirada oturuyor.herkesin adalet anlayışı kendine göredir:34:

Benim erkek arkadaşımın ailesi de öyle egem abla, 2 abisi okumamış, bu arada onun babası da müteahhitmiş, kendilerine bir çok yer yapmışlar en son da 6 katlı bir bina, abileri çalışmış, babası iflas edince de satmak zorunda kalmışlar, sadece 2 abisinin oturduğu daireler kalmış, şuan annesinin üzerine ikisi ama onların olacak hangi şekilde olursa olsun. Diğer çocuklar da bir şekilde okuttu babası.

kendilerince vardır bence açıklaması.madem haksızlık var eşin kendisi halletsin:34:

ayrıca ücretsiz izne ayrılmak istemeni anlamıyorum.eşinin parasız kalınca ailesine rest çekeceğini düşünüyorsan yanılırsın:50:

neyse hakkında hayırlısı olsun.

bunu tabiki düşünmüyorum ücretsiz izne ayrılmamdaki tek neden bebeğimle birlikte olmak istemem malım şartlar üç aylık bebeği nereye bırakayım ki.???

Yardim etmek zorunda degiller cnm.
Ben anliyamiyorum bu konulari
Evlenirken yardim etmediler diyenlerde var
Niye etsin yani
Evlenmeyin o zaman kendi basiniza yapamiyorsaniz.
Bizede kimse yardim etmiyor,
Esim calisiyor tek.Bakiyor evine.
Kimseden bisey beklememek gerek
düğünden önce amerikalı aileler gibi takılıp,düğünden sonra türk ailesi moduna geçiliyorsa...işte o zaman:'' hayırdır, ne oluyor?bu samimiyet ne?'' ya da ''düğünde neredeydiniz?'' deme hakkı bal gibi oluyor. anladın mı şimdi:ssz:

evlat ayrımına bende karşıyım yerinnde olsam benimde canım sıkılır ama gidip konuşsanız yada eşine söylesen ne değişecek ki.bir farklılık olacağını sanmıyorum:50: seni haksıız bile çıkarabilirler bu nedenle hiç karışma eşin durumdan rahatsızsa o ailesi ile bu konuyu konuşup çözsün:31:

bunu tabiki düşünmüyorum ücretsiz izne ayrılmamdaki tek neden bebeğimle birlikte olmak istemem malım şartlar üç aylık bebeği nereye bırakayım ki.???

bebeğin varsa tamam tabiiki alacaksın ücretsiz izin ama konunda bundan hiç bahsetmemişsin.o nedenle anlayamadım:34:

Daha önceki açtığım konulardan herkes bilir eltimle sorunlarım vard..hala da var ben üstüme alınmamayı takmamayı öğrendim daha az görüşüyorum en azından eşimi ve ailesini bu konuda ikna ettim rahatladım.. bu arada küçük kaynımda evlendi büyük eltimin benim düğünümde çıkardığı sıkıntıların hiç birisini çıkarmadım kıskanmadım ve hiç bir şeyi laf etmedim.. herkes kendi ölçüsünde alacağını aldı sattı herneyse.. şimdi akıl istediğim konu şu eşimi ailesi önemsemiyor ve maddi oalrak destek vermiyor yalnız diğer kayınlarım için bu geçerli değil eşimde bunu görüyor ve ben ne deyim diyor diycek bişey yok doğru ama kaynanamla kayınbabamında fark etmesi lazım bazı şeyleri.. takmıyorum önemsemi,yorum allahım şükür diyorum ama onlar rahat içindeyken maddi sıkıntı çekmemizde normal gelmiyo..ne apsam ne etsem banane kendi oğulları onlar bilir mi desem yoksa tepkimi belli mi etsem.??

Hiç üzülmemenizi tavsiye ederim ve bunu dert edinmemenizi. Allaha hep dua ederim " Rabbim beni kimseye muhtaç etme, senin kapından başka kapıya gönderme" diye. Eşiniz doğru söylüyor ne yapabilirsiniz ki kendilerinin içinde böyle bir istek yoksa... Eşiniz üzülüyorsa da siz teselli edin üzülme boşver diye. Bişeyleri dillendirirseniz haklı olsanız da haksız çıkarsınız nasılsa. -Ha destek olsalar da başa kakmayacakları ne malum. "Azıcık aşım ağrısız başım" arkadasım :) Allah yardımcınız olsun.

Daha önceki açtığım konulardan herkes bilir eltimle sorunlarım vard..hala da var ben üstüme alınmamayı takmamayı öğrendim daha az görüşüyorum en azından eşimi ve ailesini bu konuda ikna ettim rahatladım.. bu arada küçük kaynımda evlendi büyük eltimin benim düğünümde çıkardığı sıkıntıların hiç birisini çıkarmadım kıskanmadım ve hiç bir şeyi laf etmedim.. herkes kendi ölçüsünde alacağını aldı sattı herneyse.. şimdi akıl istediğim konu şu eşimi ailesi önemsemiyor ve maddi oalrak destek vermiyor yalnız diğer kayınlarım için bu geçerli değil eşimde bunu görüyor ve ben ne deyim diyor diycek bişey yok doğru ama kaynanamla kayınbabamında fark etmesi lazım bazı şeyleri.. takmıyorum önemsemi,yorum allahım şükür diyorum ama onlar rahat içindeyken maddi sıkıntı çekmemizde normal gelmiyo..ne apsam ne etsem banane kendi oğulları onlar bilir mi desem yoksa tepkimi belli mi etsem.??

neden maddi destek bekliyorsunki?
sen çalışıyormusun?

Son düzenleme:
bnde eşime söyledim annenle konuşuyosun rahatlıkla biraz bahset die benim işime karışma dedi zaten bu lafta çok üzdü.. bende burda yazdıklarınız gibi düşünüyorum aslında sessiz kalmayı çingenlik yapacak yakınacak değilim neticede onlar bilmiyolarsa ama bide laf farya hani küsenin payı tatlı olur diye danışmakta istedim akıl akıldan üstündür neticede teşekkür ederim ..

Adamı ailesi önemsemiyor farkındaysan, sen de bunu yüzüne tekrar tekrar vurmuş oluyorsun böyle laf açarak. Asıl üzülen eşin, sen üzülme boş yere, farz et ki eşinin ailesi fakir, ya da hiç ailesi yok. Dünyada bir başına. Ama o öyle farz edemez ne yazık ki, kardeşlerine yapılanları her gördüğünde aklına gelir.

Evet katılıyorum, kesinlikle herkesin adalet anlayışı farklıdır. Benim de bir tanıdığım vardı, kendisi babam olur. Sağolsun annesi pek ilgilenmemiş, liseden itibaren tamamen kendi çabasıyla çalışarak okumuş. Annesi de kardeşlerine "o okudu, evler ve tarlalar sizin" diye vaatte bulunup birbirlerine düşman olmalarını sağlamış. Babamın yanına kar kalansa annesi tarafından ne kadar da "önemsenmediğini" her fırsatta hissetmesi oldu.

Back