Bana Bir AKILLL...

bu öyle bi cümle işte...
başınıza gelmediği için bilmiyosunuz heralde
size ne kadar anlatmaya çalışsamda anlamıyosunuz
bir gurur yapmışsınız yardım almam yardım almam diye
sizi beni tartışmıyoruz burda
bende kimseden yardım istemiyorum
durumum sizden farklı değil
ama anlamaya çalışıyorum
herşey güllük gülistanlık değil hayatta
konuyu açan kişide değil benim anlattığım zaten
genel buna benzer konular
herkes yardım beklesin ezdirsin kendini demiyorum
ben üslubumu hafiflettikçe siz kabalaşıyorsunuz.
lütfen biraz fikirlere saygı
ben kimsenin fikrine birşey demiyorum

Bilezik güzel bir örnek, çünkü onun benzeri bizim başımıza gelecek, ilk gelin zamanında durum ultra lüks olduğundan her şey kayın pedere aitmiş yemekli düğün, bilmem kaç tane bilezik, hiç bir şey aldırmamışlar geline. Ama sonra iflas etmiş babası, şimdi ne 15'i 5 bileziği zor yapacak durumda, gelde bu adamdan eşitlik iste, mümkün mü neyse bizde üç kağıt yapıyoruz, sevgilim birikmişiyle ilk bileziği yaptı.
Bende evimizi düzüyorum..

Eger bu ısı kurcalamak ıstıyorsanız, esınızı muhatap alın derım.
Bellı kı bıseyler donmus.
Abısı esınıze nıye "senın ısın baska" desın.
Heee mesele, esınızı uzaklastırmaksa...esınız neden "durun bakım" demıyor? Suphelı?!
Yıne sız degıl, esınız demelı.

Eger gercekten kayınpederınızın (yanı aılenın) ısı varken esınızı uzaklastırıyorlarsa,
esınıze "baban yasıyorken bu hatadan donmesı ıcın onu uyarmalıyız" dıyebılırsınız.
-Yasıyorken- dısında farklı bır anlatım da kullanabılırsınız.
Ben sıze bır ornek vereyım
Babam gurbete gıden ılk Turklerden. Almanya'ya gıtmıs once ve bırıkımı ıle Turkıye'den bır arazı almıs
ve babasının uzerıne yapmıs. Babası her defasında "oglum artık al su arazıyı uzerımden" dese de babam dusunmemıs.
Neyse babam gurbetteyken babası vefat etmıs babam "en buyuk benım onların babası sayılırım" falan fılan.. hıc gırmemıs
meseleyı cozmeye. Sımdı herkes bıldıgı halde arsada hakkımız var der dururlar.
Ne babamın ne bızım o arsa ıle ılgımız yok. Ama babam dovunur hep "ahhh babama sebep oldum"

Alakasız belkı ama demek ıstedıgım esının babası, bu durumu cozmelı, sızın ıcın degıl kendısı ıcın..
yuruyeceksen bu yoldan yuru derım.
kolay gelsın.

Hıc gerek yok hanımlar boyle konusmalara.
Herkes soyleyecek dusundugunu, herkes yasadıkları ıle olgunlasır...degısık degısık.
Arkadas "aaaa evet yaa..." dıyecek, secımını yapacak.
Ama bas agrısını sevmıyorsa...bulasmasın der-ınce ınce fıkrımı de enjekte ederım.

Ben saygılıyım zaten, ama kalkıp evli olmayan anlayamaz diyip sonra parantez içi yanlış anlamayınlarla yorumunuzu hafifletemezsiniz, evli olmak önemli değil beyindir önemli olan, düşünmektir. Yoksa bunun evli, bekar, zengin ve fakirle ilgisi yok.
Size ne benim gururumdan yahu? Ben böyleyim, bana kendi başımıza ayakta durabilmemiz, kendi kendimize yetebilmemiz, sağlam adımlar, düşünerek hareket edebilmemiz aşılandı. Bir gurur yapmışsınız yardım alamam diye diyorsunuz da ben gurur yapıyorsam siz gurursuzluk yapıyorsunuz demektir o zaman bunu mu demeye çalışıyorsunuz?
Ne kadar yardıma meraklı bir milletiz yahu..

siz benim yazdıklarımdan bunları çıkardıysanız vay halimize

bu arada siz bu sinirle zaten evlenemezsiniz.

Son düzenleme:
siz benim yazdıklarımdan bunları çıkardıysanız vay halimize

bu arada siz bu sinirle zaten evlenemezsiniz.

Sinirle evlilik arasında köprü kurmanıza hayran kaldım..
Orasını siz değil Allah bilir ancak bu arada.

Son düzenleme:

zor bir durum Allah yardımcınız olsun. ''bana ne kendi oğulları'' da diyemezsin neticede onların oğullarıysa seninde eşin. birlikte çekiyorsunuz ne çekiyorsanız. belli ki hanımefendi bir bayansın, eltinin terbiyesizliklerinden sonra hiç sevyeni bozmamışsın. bu konuda da senin yapabileceğin pek birşey yok Allah'a havalet etmekten başka ve eşine maddi manevi destek olmak dışında. :/

Bekarlık sultanlıktır müneccim hanım, ne demişler; olduğu kadar, olmadığı kader..

Evet arkadaşım, olduğu kadar,
olmadığı kader..

Kendine güvenmeyen evlenmesin, haklısınız..

Herkes birşey söylüyor işte,
boğazın 9 boğum olduğunu unutup.. :44:

doğru söze ne denir
olduğu kadar, olmayacağı kesin

Nedendir çok saygılı, hafif yorumlu arkadaşım?
Haşa Allah mısın? Müneccimlikte bir yere kadar, senin ki boyut atladı.
Tek derdin benim evlenip evlenmemem oldu, başka işin yok galiba.

Nedendir çok saygılı, hafif yorumlu arkadaşım?
Haşa Allah mısın? Müneccimlikte bir yere kadar, senin ki boyut atladı.
Tek derdin benim evlenip evlenmemem oldu, başka işin yok galiba.

bişeyin bana dert olduğu yok merak etmeyin
arkadaşın da dediği gibi
olduğu kadar, olmadığı keder

Hayat herkese adil davranmıyor ne yazık kı ... Kafanıza takmamaya calısın ... Gun gelır devran doner yaslanırlar bı hastalıga yakalanırlar o zaman sıze bana bak dıyemezler en azından bu sekılde dusunun ...

kesinlikle takmamalisin..
ne benim ailem nede esimin ailesi o konuda adildir.

esimin bir abisi var cok huysuz ona herseyi veriyorlar, maddi olarak.
esim ne ister ne laf eder, bize hic birsey reva görülmez.

esimi üzmemek adina bende konusunu etmiyorum, cünkü o da görüp anliyor herseyi gayet iyi ama ne yapalim...

bişeyin bana dert olduğu yok merak etmeyin
arkadaşın da dediği gibi
olduğu kadar, olmadığı keder

Aksini söylemiş miyim?
Amaç polemik dimi? Onu bile tek cümle üzerinden yapıyorsunuz. '' Evlilik ''
Kapasite meselesi tabii.
Bu kadar eğlenmek yeter kibledim..

Son düzenleme:
ortada yardım yokmuş.birlikte kazanılıp,yapılan harcamalar varmış.sizin işiniz ayrı,kazancınız ayrı.eşinizi doldurmayın bence

belki de zamanında eşin aile şirketinde çalışmak istemedi.yoksa neden 2 oğul çalışırken diğerini çalıştırmasınlar:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…