Ya bu nasıl bir cümle para kazanılınca evlenilmiyor? Evlenmeyenler de sonra böyle kendini yiyip bitiriyor işte yardım yardım diye. Benim ailemden öğrendiğim bu, babam hep der kendine güvenmeyen evlenmesin diye, 32 yaşında kendini garanti altına alıpta evlenmiş, ve bugüne kadar kimseden tek iğne görmedik, hiç bir zaman evimde birilerinin yardımı muhabbeti geçmedi, çok sıkıştığımız durumlarda ayağımızı yorganımıza göre uzattık, en fazla borç aldık, sonrada ödedik.
Buraya şimdi biri konu açsa sevgilim asgari ücret alıyor, babam geçinemezsiniz diyerekten evlenmemize razı gelmiyor diye bakalım yorumlar parayla mı evleniliyor bir şekilde geçinirsiniz, aileler ne güne duruyor gibi bir şey mi olacak?
Ayrıca belirtmek isterim konu sahibinin kayınları ve kayınpederi mütehaitmiş, çalışıp harcıyorlar, sene sonu karı bölüyoşüyorlarmış. Bunun neresi yardıma giriyor konu sahibinin gözünde onu da anlamış değilim?
Ya ben de esıtlık, cocukları arasında esıtlık saglamalılar, mevzusunu anlamıyorum.
Ailenın durumu 10 yıl once kotu ıken gelınıne taktıgı altını, bu donemde durumu oldukca ıyı ıken "ama esıtlık lazım" dıyerek takması!!...gıbı..
Gercı bu altın takma meselesı de bana tuhaf gelır...
"bana tuhaf gelıyor...yooo altın takılmayacak" mı deseydım.. demedım...baska uckagıtlarla hallettım-neyse:)
Aile yardım etmelı ne demek ya?!
Arkadasın da soyledıgı gıbı 'borc alınır'
Ayrıca "bu haksızlıga bır dur demelıyım" demek ınsanın ıcını kemırenı dısarı cıkarmak ıcın uydurdugu bır kılıftır.
(bılmeyerek de olsa)
Arkadasım bence hıc sıkıntı yapma, esın sıkıntı edıyor olsa ıdı ıste o zaman senı ılgılendırırdı.
Ama bellı kı esın de kurcalamak ıstemıyor.
Ya da senden once de aılesı esıne karsı aynı tavırda ıdı.
Bılemıyorum.
Ama dogru olan senın, aılene bulasmadıgı muddetce onemsememendır.
bu öyle bi cümle işte...
başınıza gelmediği için bilmiyosunuz heralde
size ne kadar anlatmaya çalışsamda anlamıyosunuz
bir gurur yapmışsınız yardım almam yardım almam diye
sizi beni tartışmıyoruz burda
bende kimseden yardım istemiyorum
durumum sizden farklı değil
ama anlamaya çalışıyorum
herşey güllük gülistanlık değil hayatta
konuyu açan kişide değil benim anlattığım zaten
genel buna benzer konular
herkes yardım beklesin ezdirsin kendini demiyorum
ben üslubumu hafiflettikçe siz kabalaşıyorsunuz.
lütfen biraz fikirlere saygı
ben kimsenin fikrine birşey demiyorum
bu öyle bi cümle işte...
başınıza gelmediği için bilmiyosunuz heralde
size ne kadar anlatmaya çalışsamda anlamıyosunuz
bir gurur yapmışsınız yardım almam yardım almam diye
sizi beni tartışmıyoruz burda
bende kimseden yardım istemiyorum
durumum sizden farklı değil
ama anlamaya çalışıyorum
herşey güllük gülistanlık değil hayatta
konuyu açan kişide değil benim anlattığım zaten
genel buna benzer konular
herkes yardım beklesin ezdirsin kendini demiyorum
ben üslubumu hafiflettikçe siz kabalaşıyorsunuz.
lütfen biraz fikirlere saygı
ben kimsenin fikrine birşey demiyorum
Ben saygılıyım zaten, ama kalkıp evli olmayan anlayamaz diyip sonra parantez içi yanlış anlamayınlarla yorumunuzu hafifletemezsiniz, evli olmak önemli değil beyindir önemli olan, düşünmektir. Yoksa bunun evli, bekar, zengin ve fakirle ilgisi yok.
Size ne benim gururumdan yahu? Ben böyleyim, bana kendi başımıza ayakta durabilmemiz, kendi kendimize yetebilmemiz, sağlam adımlar, düşünerek hareket edebilmemiz aşılandı. Bir gurur yapmışsınız yardım alamam diye diyorsunuz da ben gurur yapıyorsam siz gurursuzluk yapıyorsunuz demektir o zaman bunu mu demeye çalışıyorsunuz?
Ne kadar yardıma meraklı bir milletiz yahu..
siz benim yazdıklarımdan bunları çıkardıysanız vay halimize
bu arada siz bu sinirle zaten evlenemezsiniz.
Sinirle evlilik arasında köprü kurmanıza hayran kaldım..
Orasını siz değil Allah bilir ancak bu arada.
Daha önceki açtığım konulardan herkes bilir eltimle sorunlarım vard..hala da var ben üstüme alınmamayı takmamayı öğrendim daha az görüşüyorum en azından eşimi ve ailesini bu konuda ikna ettim rahatladım.. bu arada küçük kaynımda evlendi büyük eltimin benim düğünümde çıkardığı sıkıntıların hiç birisini çıkarmadım kıskanmadım ve hiç bir şeyi laf etmedim.. herkes kendi ölçüsünde alacağını aldı sattı herneyse.. şimdi akıl istediğim konu şu eşimi ailesi önemsemiyor ve maddi oalrak destek vermiyor yalnız diğer kayınlarım için bu geçerli değil eşimde bunu görüyor ve ben ne deyim diyor diycek bişey yok doğru ama kaynanamla kayınbabamında fark etmesi lazım bazı şeyleri.. takmıyorum önemsemi,yorum allahım şükür diyorum ama onlar rahat içindeyken maddi sıkıntı çekmemizde normal gelmiyo..ne apsam ne etsem banane kendi oğulları onlar bilir mi desem yoksa tepkimi belli mi etsem.??
evlenince anlarsınız :)
(evlenebilirseniz)
Bekarlık sultanlıktır müneccim hanım, ne demişler; olduğu kadar, olmadığı kader..
Bekarlık sultanlıktır müneccim hanım, ne demişler; olduğu kadar, olmadığı kader..
doğru söze ne denir
olduğu kadar, olmayacağı kesin
Evet arkadaşım, olduğu kadar,
olmadığı kader..
Kendine güvenmeyen evlenmesin, haklısınız..
Herkes birşey söylüyor işte,
boğazın 9 boğum olduğunu unutup.. :44:
Nedendir çok saygılı, hafif yorumlu arkadaşım?
Haşa Allah mısın? Müneccimlikte bir yere kadar, senin ki boyut atladı.
Tek derdin benim evlenip evlenmemem oldu, başka işin yok galiba.
Daha önceki açtığım konulardan herkes bilir eltimle sorunlarım vard..hala da var ben üstüme alınmamayı takmamayı öğrendim daha az görüşüyorum en azından eşimi ve ailesini bu konuda ikna ettim rahatladım.. bu arada küçük kaynımda evlendi büyük eltimin benim düğünümde çıkardığı sıkıntıların hiç birisini çıkarmadım kıskanmadım ve hiç bir şeyi laf etmedim.. herkes kendi ölçüsünde alacağını aldı sattı herneyse.. şimdi akıl istediğim konu şu eşimi ailesi önemsemiyor ve maddi oalrak destek vermiyor yalnız diğer kayınlarım için bu geçerli değil eşimde bunu görüyor ve ben ne deyim diyor diycek bişey yok doğru ama kaynanamla kayınbabamında fark etmesi lazım bazı şeyleri.. takmıyorum önemsemi,yorum allahım şükür diyorum ama onlar rahat içindeyken maddi sıkıntı çekmemizde normal gelmiyo..ne apsam ne etsem banane kendi oğulları onlar bilir mi desem yoksa tepkimi belli mi etsem.??
bişeyin bana dert olduğu yok merak etmeyin
arkadaşın da dediği gibi
olduğu kadar, olmadığı keder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?