Bana Bir AKILLL...

Peki sence neden onlara yardım edip size etmiyorlar zor durumda olduğunu gördükleri halde? Sizin bir fikriniz var mı?
Ben yardım meselesine karşıyım, yani yardım dediğin bana göre borç olur sıkışırsın borç alırsın, yani bu yardım ne ki evli çocuklara? Bir insan ev geçindiremeyecekse neden evlenir ki anlayamıyorum? Anlasam bende hemen evlenirim zaten, boşuna uygun zaman şu zaman diye beklemem. Nasıl olsa birileri yardım eder, evlatlarıyız sıkıntı çekmemize razı mı olacaklar derim. Ki böyle yardımlarla dönen bir evin içinde de birey olduğumu hiç bir zaman hissedemem orası da ayrı.

Son düzenleme:

evli olsanız. anlardınız belki durumu (yanlış anlamayın)
para olunca ya da kazanılınca evlinilmiyor sadece
durumlar şartlar gerektiriyor bazen...
ayrıca bende yardım edilsin demiyorum
sadece adaletsiz davranılması arkadaşımızı rahatsız etmiş.
boşver demeyle geçmiyor sıkıntısı yani..
biraz halden anlamak lazım
kusura bakmayın birinizi kırdıysamda :)

Onlar ayni isi yapiyorlar mutahitlik firmasi iki erkek kardes bir kayinbaba yardim gibi durumlari yok kazanip hqrcayi yil sonunda karlarini aliyorlar..kayinpederimin ustunde hicbir mulk yok tamami iki kaynimda bilincli yapiliypr buyuk kaynim acikca bu is bizim sen icine giremezsin dedi esime esim ses cikarmadi adaleti saglayacak babam bosver baba dusmez dedi esim ogretmen bende devlet memuruyum iki maasla gecinilir oluyorum gibi bi durumum yok bin sukur a biz calismaktan birbirimizi goremezken ki ozelde ogretmenligin yogunlugu malum digerleri boyle keyifte tatilde gezmede yemekte ben kosarak gidiyorum evime aksam yorgunlukla aman sunu pisireyim falan die normal mi yoksa bende bilirim kwyif yapmayi eltilerim cqlismiyorlar calismak benim tercihim ama calismasam.kendi ihtoyaclarim icinde zorlanicam ucretsiz izin dedigimde esim ne izni diyor ee ben napayim...

Öncelikle evlat ayırmak hem günah hemde cok itici cırkın bise. Yardım etmek zorunda değiller lafinida hic anlamıyorum su dunyada hiçkimse hicbiseyi yapmak zorunda degil ona bakarsan. Ama bi makul olanı ideal olanı var oda su ki insan evladına maddi manevi her zaman yardımda bulunur zamanı gelince de evlat aynısını anne babasına yapar.
Konu sahibine gelince, bunları cok düşünürsen hasta bile olursun o yuzden takmamaya calis demek ki senin nasibin de o kadarmış. Eşinin ailesi koç Sabancı bile olsa farketmez sen nasibindenki neyse onu yer kaderindeki neyse onu çekersin. Hem daha iyi bugun kime yardım ediyolarsa yarın elden ayaktan düşünce onların yanına giderler sende bakmak zorunda değilim dersin rahatça.

Son düzenleme:

kendini kötü hissetmek insanın kendisine zarar neticede, eşinin bir bildiği var ki boşver demiş ha çok rahatsız ediyorsa siz de mesafenizi koyarsınız yakın durmazsınız ne kadar ekmek o kadar köfte dersiniz belki içiniz rahat eder başka ne yapılabilirki :101: önemli olan iç huzuru bence takılmamak lazım böyle şeylere

Emin ol benim kadar empati yapanı yoktur :)
Yapıyorum şuan, ben kimseye güvenipte evlenmedim, ben önce şunu bir sorgulardım, nedense hep adaleti ve eşitliği erkek ailesinden bekleriz, özellikle de maddi konular işin içine girince. Maddi destek sağlanmayınca hadi beni boşverin oğulu, torunu hiç mi içi yanmıyor, ki normalde tam tersidir durum, nasıl vicdanı rahata kadar gider laf. Bunlar kadınlar kulübünde çok gördüğümüz manzaralar, konu sahibi sana yönelik değil, örnek verdim sadece.

Son düzenleme:
Onlara yardım etmek istiyorlar ve ediyorlar. Para onların karar onların…
Gönül koyulur mu bilmiyorum da ben de başkasına güvenerek borç yapmam yani.. X kişiye yardım ediyorlar belki bize de ederler diye.
Sana zararları olmasın da varsın yardım da etmesinler.

hislerime tercüman oldunuz..
çok güzel özetlemişsiniz...

Onlara yardım ediyor demiştiniz, ama yardım değil ki bu? Aynı işi yapıyorlar birlikte kazanıp harcıyorlar. İkincisi öğretmensiniz, mesleğiniz var iki kişi çalışıyorsunuz şükür edin, neler var. Bir diğeri de şirket ne zamandan beri var? Babanın üzerineydi de oğullar işin içine girince mi ortak olundu baba da her şeyini onların üzerine yaptı yoksa birlikte mi kurdular şirketi?

Bende senin gibi düşünüyorum. Birine yardım edip birine etmemek nedir? Tabi ki kimse kimseye yardım etmek mecburiyeti yok ama insan arkadaşı,dostu zor durumda olsa bile dayanamaz elinden geldiği kadar yardım eder. Erkek ailesi ya da kız ailesi diye bir ayrdım olmamalı evlenirken iki ailede yapmalı. Benim eşimin ailesi yapıcaz dediler. Eşim askere gitti geldi. Ben her şeyimi hazırladım tabi o gelene kadar. Sonra onun ailesi söz verdiği hiç bişeyi yapmadılar. Kredi çekip evlendik.Benim ailem yardıme etti eşyalarımıza. Eşimin ailesi sadece düğün yapmakla yetindiler. Hala daha borç ödüyoruz. Tabi ki sevdiğim insan yanımda olduğu için zor gelmiyor ama bende daha rahat bi evlilik başlagıcı yapmak isterdim. Bu sebeğten ben ilk başlarda onun ailesine karşı gerçekten çok soğudum. Şimdi bu arkadaş da soğumayıp ne yapsın ayrımcılık yapıyorlar.

Ya bu nasıl bir cümle para kazanılınca evlenilmiyor? Evlenmeyenler de sonra böyle kendini yiyip bitiriyor işte yardım yardım diye. Benim ailemden öğrendiğim bu, babam hep der kendine güvenmeyen evlenmesin diye, 32 yaşında kendini garanti altına alıpta evlenmiş, ve bugüne kadar kimseden tek iğne görmedik, hiç bir zaman evimde birilerinin yardımı muhabbeti geçmedi, çok sıkıştığımız durumlarda ayağımızı yorganımıza göre uzattık, en fazla borç aldık, sonrada ödedik.
Buraya şimdi biri konu açsa sevgilim asgari ücret alıyor, babam geçinemezsiniz diyerekten evlenmemize razı gelmiyor diye bakalım yorumlar parayla mı evleniliyor bir şekilde geçinirsiniz, aileler ne güne duruyor gibi bir şey mi olacak?

Ayrıca belirtmek isterim konu sahibinin kayınları ve kayınpederi mütehaitmiş, çalışıp harcıyorlar, sene sonu karı bölüyoşüyorlarmış. Bunun neresi yardıma giriyor konu sahibinin gözünde onu da anlamış değilim?

Son düzenleme:
Ayrıca baba ve diğer kardeşler birlikte aynı işi yapıyorlar, yani bir ortaklık söz konusu ekstra yardım değil..

Son düzenleme:

Son düzenleme:

aynı durum bende de oldu ayrımcılık oldu kaynımın borçları bi çırpıda ödendi ama bize gelince foss hiiç umrumda değil Allah beni onlara muhtaç etmesin başka bişi istemiyorum biz bize yeteriz sen de böyle düşün yardım ettikten sonra başa kalkma gibi bişi de olabilir biz yrdım ettik biz baktık gibi bunları ben kaldıramam şahsen o yüzden sallamıyorum ama eşim ne düşündğümü biliyor o da herşeyin farkında ona o üzülmesin diye hiç bişi söylemiyorum evlilik de böle bişi boşver siz size yetersiniz Allahın izniyle

Ayrıca baba ve diğer kardeşler birlikte aynı işi yapıyorlar, yani bir ortaklık söz konusu ekstra yardım değil..

Kazanilmis hersey kayinpederimin..kardesleri sonradan hak sahibi oldu yardimida soyle soyleyim biz bi araba aldik borcunu kili.kirk yararak oduyoruz yalniz kayinlarima kayinpederim.aldi ortada bir kart dolanir herkesin ihtiyaci ordan karsilanir sonra yil sonu kar alir yatirimlarininyapar tatillerine giderler...bizdenise durum boyle degil ..mmadem oyle kayinpederim neden kar almaz...istw dusundurucu olanlar bunlar.

Şimdi, baştan ortak iş yaptıklarını, karı bölüştüklerini söylemiştin çalışıyorlarsa kazanıyorlar, biirlikte kazanılan para 3 kişi arasında bölüştürülür, bu sebeple yardım olmuyor dedim. Ama ondan önce edinilen mallar normal şartlarda bizim insanımızda çocuklarına pay edilir, kardeşleri eşinize niye bu kadar düşmanca onu da anlamadım gitti.

Yook basta yalniz sonra kardesler girmis.isin icine...bide ben anlas dertlerini neticede kardesler bilmiyorum ya bazi arkadaslar bende bakmam ilerde demis allaha havale ediyor tabide oylede denmeZ zorda kalan insana sdi bile demiyoruz bisey ama yinede skkin iste canim...

Ya ben de esıtlık, cocukları arasında esıtlık saglamalılar, mevzusunu anlamıyorum.
Ailenın durumu 10 yıl once kotu ıken gelınıne taktıgı altını, bu donemde durumu oldukca ıyı ıken "ama esıtlık lazım" dıyerek takması!!...gıbı..
Gercı bu altın takma meselesı de bana tuhaf gelır...
"bana tuhaf gelıyor...yooo altın takılmayacak" mı deseydım.. demedım...baska uckagıtlarla hallettım-neyse:)
Aile yardım etmelı ne demek ya?!
Arkadasın da soyledıgı gıbı 'borc alınır'
Ayrıca "bu haksızlıga bır dur demelıyım" demek ınsanın ıcını kemırenı dısarı cıkarmak ıcın uydurdugu bır kılıftır.
(bılmeyerek de olsa)
Arkadasım bence hıc sıkıntı yapma, esın sıkıntı edıyor olsa ıdı ıste o zaman senı ılgılendırırdı.
Ama bellı kı esın de kurcalamak ıstemıyor.
Ya da senden once de aılesı esıne karsı aynı tavırda ıdı.
Bılemıyorum.
Ama dogru olan senın, aılene bulasmadıgı muddetce onemsememendır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…