• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana Bir AKILLL...

ftmblk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2012
101
0
46
Aksaray
Daha önceki açtığım konulardan herkes bilir eltimle sorunlarım vard..hala da var ben üstüme alınmamayı takmamayı öğrendim daha az görüşüyorum en azından eşimi ve ailesini bu konuda ikna ettim rahatladım.. bu arada küçük kaynımda evlendi büyük eltimin benim düğünümde çıkardığı sıkıntıların hiç birisini çıkarmadım kıskanmadım ve hiç bir şeyi laf etmedim.. herkes kendi ölçüsünde alacağını aldı sattı herneyse.. şimdi akıl istediğim konu şu eşimi ailesi önemsemiyor ve maddi oalrak destek vermiyor yalnız diğer kayınlarım için bu geçerli değil eşimde bunu görüyor ve ben ne deyim diyor diycek bişey yok doğru ama kaynanamla kayınbabamında fark etmesi lazım bazı şeyleri.. takmıyorum önemsemi,yorum allahım şükür diyorum ama onlar rahat içindeyken maddi sıkıntı çekmemizde normal gelmiyo..ne apsam ne etsem banane kendi oğulları onlar bilir mi desem yoksa tepkimi belli mi etsem.??

kendileri düşünmedikten sonra yapacak pek bir şey yok..durup dururken "bizim durumumuz yok, ayrımcılık yapmayın" da denmez tabi!!

yardım konusunda ne yazıkki kendileri düşünmeden bişey yapılamaz..
beklenti içine girmeyin..

ayrımcılık konusu herkesin canını sıkar haklısın ama boşver sen. onlar kendi evladını düşünmedikten sonra sen ne desen boş.. sen haksız olursun.. canın daha çok sıkılır..

hiç düşünmeyin eşinizde üzülür siz rahatsız oldukça boşverin her şey olduğu kadar

bnde eşime söyledim annenle konuşuyosun rahatlıkla biraz bahset die benim işime karışma dedi zaten bu lafta çok üzdü.. bende burda yazdıklarınız gibi düşünüyorum aslında sessiz kalmayı çingenlik yapacak yakınacak değilim neticede onlar bilmiyolarsa ama bide laf farya hani küsenin payı tatlı olur diye danışmakta istedim akıl akıldan üstündür neticede teşekkür ederim ..

doğal olarak eşin de bu konunun dillendirilmesinden rahatsız olmuştur.. hiç hoş bir durum değil neticede:50:

Daha önceki açtığım konulardan herkes bilir eltimle sorunlarım vard..hala da var ben üstüme alınmamayı takmamayı öğrendim daha az görüşüyorum en azından eşimi ve ailesini bu konuda ikna ettim rahatladım.. bu arada küçük kaynımda evlendi büyük eltimin benim düğünümde çıkardığı sıkıntıların hiç birisini çıkarmadım kıskanmadım ve hiç bir şeyi laf etmedim.. herkes kendi ölçüsünde alacağını aldı sattı herneyse.. şimdi akıl istediğim konu şu eşimi ailesi önemsemiyor ve maddi oalrak destek vermiyor yalnız diğer kayınlarım için bu geçerli değil eşimde bunu görüyor ve ben ne deyim diyor diycek bişey yok doğru ama kaynanamla kayınbabamında fark etmesi lazım bazı şeyleri.. takmıyorum önemsemi,yorum allahım şükür diyorum ama onlar rahat içindeyken maddi sıkıntı çekmemizde normal gelmiyo..ne apsam ne etsem banane kendi oğulları onlar bilir mi desem yoksa tepkimi belli mi etsem.??

banane demelisn elbetteki. gidip ne diceksin ne tepki vericeksin:) aliye ayseye para verionuz bizde sıkıntudayız bizede mi verin diceksin. bşver sen evinde mutlu olda

bence çok umursamamazlık etme...diğerleri rahat ettiğine göre bişeyler söylüyorlar demek ki...
susan her zaman kaybeder...uygun bir dille ya da yeri geldiğinde söyle...
tabi benim fikrim bu...

Yardim etmek zorunda degiller cnm.
Ben anliyamiyorum bu konulari
Evlenirken yardim etmediler diyenlerde var
Niye etsin yani
Evlenmeyin o zaman kendi basiniza yapamiyorsaniz.
Bizede kimse yardim etmiyor,
Esim calisiyor tek.Bakiyor evine.
Kimseden bisey beklememek gerek

banane demen mantıklı olan , kendileri düşünmedikten sonra lafla olucak şey değil, hem neden yardım alıpta onlara minnet edesin ki ,azıcık aşın olsun kaygısız başın olsun...

Yardim etmek zorunda degiller cnm.
Ben anliyamiyorum bu konulari
Evlenirken yardim etmediler diyenlerde var
Niye etsin yani
Evlenmeyin o zaman kendi basiniza yapamiyorsaniz.
Bizede kimse yardim etmiyor,
Esim calisiyor tek.Bakiyor evine.
Kimseden bisey beklememek gerek

tabiki haklısınız ama...birine yapılıp, diğerine olmuyosa bu haksızlık olur.
sonuçta kendi parası istediğine verir, istediğine vermez diyebilirsiniz.
valla ben her zaman eşitlik ilkesini savunuyorum. bir çocuğa yapıp, diğerine yapmamakta neymiş...
herkes kendisinden düşünsün. hangimiz evlatlarımızı ayırabiliriz...

tabiki haklısınız ama...birine yapılıp, diğerine olmuyosa bu haksızlık olur.
sonuçta kendi parası istediğine verir, istediğine vermez diyebilirsiniz.
valla ben her zaman eşitlik ilkesini savunuyorum. bir çocuğa yapıp, diğerine yapmamakta neymiş...
herkes kendisinden düşünsün. hangimiz evlatlarımızı ayırabiliriz...

sonuçta ne yapılabilir ki? sadece tatsızlıklar yaşanır.. başkada bişey olmaz:19:

Ben anlamıyorum ya bu aileleri, madem evlendirdin kendi yağıyla kavrulsunlar çocuklar da bir tane değil anladığım kadarıyla durumları çok mu iyi de yardım ediyorlar diğerlerine? Ya da sizden daha mı zor durumdalar? Sonra ona maddi destek sağlıyor bize sağlamıyor diye huzursuzluk çıkıyor işte, bana destek beklemekte tuhaf geliyor ya neyse, birine ediliyor diye diğerine etme zorunluluukları yok ki?

Ayrıca sizin yapabilecek bir şeyiniz yok, en fazla eşinizle konuşabilirsiniz o da karışma demiş zaten, annesiyle konuşsanız ne değişecek ki? Madem zor durumdasınız görüyordur bunu, bunun üzerine zaten sıkıntıdayız bize de yardin edin demeniz tuhaf olur, ki oğlu bir şey demiyorken yanlış anlaşılır. Valla ailelerin işi de zor ya. :ssz:

Şunu da merak ediyorum, hiç birine yardım etmeselerdi ve siz yine maddi anlamda sıkıntıda olsanız ne olacaktı? Yoksa onlara ediliyor bana da edilmeli, kimseye edilmiyorsa sıkıntı yok mu diye düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
ben de gidip olay çıkarsın demiyorum tabi ki... :)
herşeyin yolu yordamı var. tatlılıklada bu iş halledilebilir.
ama kabullenmek tuhaf geliyor bana...

tatlılıkla halledilebilecek bir duruma benzemiyor..öyle olsaydı zaten tatlı tatlı yardım edilirdi..bu durumlara gelinmezdi..

ben de gidip olay çıkarsın demiyorum tabi ki... :)
herşeyin yolu yordamı var. tatlılıklada bu iş halledilebilir.
ama kabullenmek tuhaf geliyor bana...

Kabullenmeyip ne yapsın arkadaşım? Yakasına mı yapışacak diğerlerine varda bize yok mu diye? :ssz::27:
Ya da madem destek yok bizde yokuz mu diyecekler?
Ben böyle ailelerinin sırtında kambur olmuş insanlara çok kızıyorum ya..

Son düzenleme:
Durumlari iyi evet..ya benim dugunumde esim askerdeyken sikinti yasatmasalqrdo simdi bunlarin hepsini bosverirdim..adaletsizlik asil can skan..yoksa cok sukur demeyi biliyorum bi yandanda geriliyorum iste yedi aylik hamileyim bebegim olcak ben dogum iznini aktarmayı dusunuyorum aman daha fazla bebegimle ilgilenebileyim diye neticede bende o evin geliniyim diger cocuklqrindan ve gelinlerinden bekledikleri n i bizdende bekliyrlar peki ya bizim beklenterimiz..susayim aman bosvereyim derken bile icim almiyo... ((

Kabullenmeyip ne yapsın arkadaşım? Yakasına mı yapışacak diğerlerine varda bize yok mu diye? :ssz::27:

Kimseye kbur oldugum falan yok .. sadece bu adaletsizlige bi dur mu demeliyim onun cabasindayim herkewe esit olsunlqr mad bende ses etmem zaten...

arkadaşlar..forumda hiç benim gibi düşünen yok galiba...
herkes bir empati yapsın..
takma kafana demekle olmaz..
ihtiyacı olmayan için zaten problem yok..
ama ihtiyacı olan birisi kendisini çok kötü hissetmez mi?
herkesin fikrine de saygılıyım tabii kızmayın hemen :)

Back