Bana bir akıl verin , aldatılmak nasıl bişey?

dikkatli okuyun konu sahibesine değil alıntıladığım yoruma yazmıştım bu cevabı hanımefendi anlamamışta. bildiğimiz şeyleri arada hatırlamalı diye düşünüyorum :) ve ayrıca yaklaşık üç yıl oldu ben ayrılalı hatta çıkarken bile vicdanım sızlıyordu zaten 16 yaşındaydım o zamanlar çocuktum ama şimdi her geçen gün değişiyorum. üstünüze alınmayın lütfen o yorumumu.

Sizi kırdıysam çok özür dilerim amacım bu değildi aslında... Çoğu kişi teselli eder veya eleştirir insanı hayatta ama nasihat eden azdır... Burada yapılanın hata olduğunu belirtmek istemiştim çünkü belli ki siz de o kadar hevesli değilsiniz ve onun ısrarıyla belki yapıyorsunuz. Buna ah canım ne hissettiğin önemli eğer arkasında duracaksan veya adama güveniyorsan kimse karışamaz diyemezdim. Karışmaya tabii ki hakkım yok ama burada size aslında içinizden bir nebze geçeni hatırlatmak istedim. Ve artık sevgilisinin ısrarıyla dayanamayıp birlikte olan sonra çok pişman olan kızları görmekten dolayı çok üzülüyorum bir anlık düşüncesizliğin kurbanı olmamalı hiç kimse... Çünkü o insanın hem pesini hem vicdanını ömür boyu bırakmayabiliyor. Bence buna benzer konularda teselli yerine nasihat edilmeli, herkesin çocuğu var benzer muameleyi görmesini kim ister ki

Yasamissin iste neyi soruyorsun ki

Yok ya kırılmadım gerçekten est.. sadece bu konuyu sonra başka bir kısımda konuşursak sakin kafa daha iyi olur.Dini konuda kendimi cidden yeterli görmüyorum ama bilgilii insanları dinlemeyi gerçekten çok seviyorum. Peki bende size ufak bir soru sorayım.Dinimiz bu tarz erkekler için nasıl bir yol izlenmesini gerektiriyor.Yani karşımdaki kişi affetmemi istiyorsa benim nasıl bir yol çizmem gerekir.Mesela bırakın sevgili olmayı, evli bir adam bunu yaparsa dinimizce hemen boşanmasımı gerekiyor?

Neden öpüşmemi vs cahilliğime verin dedin anlayamadım?
Sevdin,istedin,hissettin, yaşadın ve yaşarken o an mutluydun bunu pişmanlık olarak görme.
Evlilik öncesi bazı şeylerin yaşanmasına karşı olmayanlardanım ben de.
Herkesin kendi hayatı kendi kararı,saygı duymak lazım.
Bana göre asarım keserim asla affetmem yüzüne bakmam gibi beylik laflar etmeye hiç gerek yok.
Yaşamadan anlayamıyor insan.
Affederim diyen insan çekip gidiyor, asla diyen insan affediyor.
Büyük konuşmak fayda değil zarar veriyor.
Ben şöyle düşünüyorum..
Eğer karşındaki insanın sevgisinden bu derece eminsen,içinde affetme duygun varsa o ne der bu ne der diye düşünme affet.
Çünkü bazı şeyler içinde kalırsa yani sevdiğin halde affetmezsen ileride bunu pişmanlığını yaşarsan bu hiç de hoş olmayacak.
Çekip gittiğin için gururu kırılmıştır muhtemelen ya da senden intikam bu şekilde intikam alacağını düşünmüştür öfkeyle.
Bu kadar isteyen adam 5 yıl boyunca da yapardı onu ve ruhun bile duymazdı.
Hem erkek arkadaşın sana oraya gittiğini söylemese senin nereden haberin olacaktı ki?
Sevgilierimizin, nişanlılarımızın, kocalarımızın yapmadığından emin miyiz? Nasıl emin olabiliriz?
Eminim ki bir çoğu yapıyor ama bu gizli kalıyor. O yüzden karşı taraf da benim sevgilim kocam vs asla yapmaz deyip mutlu mesut olduklarını sanıyor.
Bu durum bence de aldatmadır ben de onaylamıyorum canım ama böyle düşünüyorum.
Umarım hakkındaki en hayırlı kararı verirsin.

geneleve de gitmiş olsa seni aldattı, aldatma sebebi ise çok çirkin. hadi gönlüm kaydı deyip yolları ayırsa bi nebze diycem ama, cinsel ihtiyacımı karşılamadın diye giden erkek, ki bu eşin bile değil. ADAM olmaz artık, sal ipini gitsin

Ne yazık ki dinimizce zinanın büyük cezaları var. Ama günümüzde o kadar sıradanlaştı kı, ihtiyaç bahanesiyle gerekli birşeymiş gibi gösteriliyor. Bu felaket bir durum. dînen nişanlınız tövbe edip pişman olmazsa büyük günaha girmiş sayılır (7 büyük günah vardır bilirsiniz.)
Ondan ayrılmaya evliyseniz boşanmaya hak veriyor dinimiz çünkü sizi de buna sürükleyebilir diye. (Ki size ısrar etmişti.)
O yüzden demem o ki, bu adama kesin bir dille söyleyin ben buna razı değilim diye. İhtiyacın arkasına sığınması tamamen saçmalık tabii ki. İnternette fetva siteleri var ordan da bilgi alabilirsiniz :) Ayrılıp ayrılmamak size kalmış, oturup bir düşünün enine boyuna. Bu size göre affedilir bir şey mi? Yeniden yapmayacağı garanti mi? Siz hamileyken vs. bunu tekrarlar mı? Ben hiç bir mazeretin bu günahı hafifleştiremeyeceğini düşünüyorum. Zaten hem günah hem sadakatsizlik. Pişman olup hatasını kabul ederse o başka tabii. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur. :)

Bir de eşim/nişanlım evlenmeden önce zina etmiş ne yapmalıyım diye soranlar da var onlara da göz atın isterseniz. Sanırım nişanlınızın dinî bilgisi yeterince fazla değil böyle işlere kalkıştığına göre. Tabii ki ilk aşk çok güzel ama ya bu kişi doğru kişi değilse?
Buradan Cahide Sultan'ın Her erkek zina yaparmış! Adlı yazısına bir bakın, karşıma facebookta cıktı tam da sizin durumunuzun üstüne :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin düşüncenizi gerçekten çok merak ediyorum. Benim yerimde siz olsanız ne yapardınız?

.ben olsam devamlı aklıma gelirdi,o filmlerdeki gibi pis fa..şelerle beraber olduğu..yani aldatılmak sayılır mı sayılmaz mı konusu bir yana,aklımdan çıkaramazdım sanırım..
bir de anlamadığım şey bunu sana neden anlattığı? yani normal bi kadınla yatar vicdanı sızlar da anlatır hadi de,sadece fiziksel zevk için yapılan böyle bir durumu neden anlatır ki bi adam 5 yıllık sevgilisine aklım almıyor..
yani siz bakmayın benim adam çok da haksız değil yorumuma,sebebinde bir nebze haklı olsa da,bu yapmış olduğu şeyi affettirmezdi bana göre..
ama her insan farklı ,siz unutabilirim derseniz,ne ala devam edersiniz,kimsenin de yargılama hakkı yok zaten..

Evlendiniz diyelim
Hamile olduğundan da süre uzadı
Bu adam kendi kendimi tatmin etmeyi sevmiyorum deyip yine geneleve mi gidecek o zaman ?

Şimdiden böyle ise ayrılmak daha mantıklı geliyor bana

5 yıllık ilişkide cinsellik yok.. erkek arkadaşın cinsellik yaşayabileceği bir ilişki istiyosa öyle biriyle olabilir. Ben yaşanmasına karşı değilim. Ama sen istemiyosan ya sana saygı duyar ya da çekip gider kendi istediği gibi birini bulur. Geneleve gitmesi çooooooook çirkin olmuş. Ama adam kaç yaşında blmiyorum da artık cinsellik yaşamak istemesini de bu kadar kötü karşılamayalım. :S

Belli ki erkek arkadaşının da kafası çok karışmış canım. Senle olmak istediğine emin. Ama cinsellik istiyor. Etrafta hem sevişip hem sevgili olabileceği bir sürü kız var sonuçta. Öyle bir şey istememiş. Geneleve gittiğine pişman olup sana anlatmış. Biraz sorunlu bir dönemindedir belki de.

Bundan sonra affediceksen senden böyle bir talebi olmamalı. bunun garantisini al. Sen istemiyorsan da sırf o istiyo diye sakın ilişkiye girme. Çünkü kendini kullanılmış gibi hissediceksin. Biliyorum. Bana göre karşılıklı paylaşımdır. evlilik öncesi yaşanabilir. ama sen öyle düşünmediğin için gerçekten sonrasında pişman olacagına eminim.

Benim eşim dubaide çalışıyo. Hiç sorgulamıyorum böyle şeyleri. Olursa bilmiyim istiyorum. Erkekler çok değişik bakıyo. Duygusuz sevişme bize göre hayvanlıktır. Ama onların beynine nasıl işlenmişse bazıları tuvalete gitmek yemek yemek gibi bir ihtiyaç olarak bakabiliyor.

Bir de erkek arkadaşının bir daha gitmeyeceğinden emin olman lazım.

Diğer arkadaşlar gibi hemen yol ver gitsin diyemiyorum. Emek var.. Bu kadar zaman iyi gittiyse vardır bişeyler.

Bir de sonradan farkettim. Bir şeyler yaşamaya karşı değilsin. Ama tek sorunun ilişkiye girmekmiş. Bence bu iki yüzlülüktür canım. Bunla evlenmezsem diye ilişkiye girmekten kaçıyorsan bunu yapma. Ben erkek olsam buna sinirlenirdim işte :)

Son düzenleme:
bu muhabbet çok çocukça.
sevgilin cinselliği yeni keşfeden ergenler gibi geldi bana.

Son düzenleme:

öpülmüş dudaklar mı pis yapar insanı?

Öldürülen kızlara mı müstahak anlamadım ben?

Bakirelik ya da öpüşmemek falan gurur duyulacak şeyler olmamalı. İnsan karakteriyle, güzel ahlakıyla gurur duymalı. Hiçbir erkek de bir kıza bakire misin diye sormamalı.

Siz her cümlenizde bile kendiniz ile çelisiyorsunuz. Kendini temiz görmuyormusunuz? Bakalim daha önceki yorumunuza.

Bende tekrar size soruyorum, öpüsmedin, el degmedin diye sizmi tertemiz oluyorsunuz? Ayrica siz dindar olabilirsiniz, fakat bu size baskalar üzerine ahkam kesmeye hak vermiyor. Sizin dininize göre cinsel iliski ve daha dogrusu herhangi bir iliski evlilikten önce yasaktir, fakat bunu yapan insanlara "kendilerine saygi duymuyorlar" diye ahkam kesemesiniz. Kendini tepede görüp baskalarini asaglamak sizin hakkiniz degil.

Herkez dindar olmaya bilir yada dini sizin gibi yasamiyabilir, bunlara saygi duymaniz gerekiyor. Ben mesela evlilikten önce iliskiye karsi degilim, fakat evlilikten önce iliskiye karsi olan insanlarida saygi ile karsilarim.

Sunu da merak ettim, ne demek toplumun kurallarina karsi gelmek yalnis? Toplumun kurallari zaten daima degisiyor. O zaman size kalsa kadinlar hiç hak sahibi olmiyacaklardi, cünku kadinlar bunu savasarak aldi. O zaman kanli carsaf göstermek, bosanmamak gibi saçma kurallar kalsin?

Ayrica toplumun kurallarini savunuyorsun fakat bu ayni toplumun kurallari senin dinine karsi. Toplumda seninde fark ettigin gibi erkek ve kadin ayni degillder, hele konu iliskilere gelse. Siz bunu savunupta hatta kadinlarin daha temkinli olmasini savunuyorsun, yani erkekler iliski yasarsa, olabilir, toplum bunu normal görüyor gibisindesiniz.

Ki konu bunlar bile degilde, konu bir kizin erkek arkadasini af etsinmi etmesinmi, hatirlatayim size.

Belki zor bir soru olcak ama sormak istiyorum içinizde daha önce budurumu yaşamış ve affetmiş kimse varmı?
Daha sonraki günlerdeki duygularını çok merak ediyorum.

Canım ben değil ama benim ilişkilerine birebir tanık olduğum bir arkadaşımın başına geldi. Affetti ve sonrasında sevgilisi uğruna cinsel birlikteliğe de razı oldu ve bi süre sonra terkedildi.

Bu münferit bir olay tabi ama söylemek istediğim senin ilişkinden ne beklediğin, ne istediğin. Senin isteklerine ne kadar saygı duyulduğu v.s. 5 yıllık ilişkiyi harcamak kolay değil elbette ama sen bunları anlatınca gözümde arkadaşımın olayı ve sevgilisinin affet beni yakarışları canlandı nedense. Bence kendine biraz zaman ver, mümkünse onu çok sık görmeden kendini dinleyerek ver kararını.

Son düzenleme:
wooww ciddimisin

hey kızçelerrr biz epey geriden takılıyoruz farkındasınız dimi

yalnız bunu kaç bayan söyler...tebrikler vhallaaaa

benim parmağım dahi yazamaz bu cümleleri...şaşkınım

bunun gerilcilikle ya da ilericikle ne alaksı var ? o zaman git seviş desem daha iyi olur herhalde..! ben gitsin her gün biriyle olsun mu dedim ? sadece kızla birlikte olamamış gitmiş geneleve napsaydı kıza ''ya benimle birlikte olursun ya da senden ayrılırım birlikte olmak isteyen bir sürü kız bulurum mu deseydi ?'' çok ileri görüşlü olsaydım git erkek arkadaşınla birlikte ol derdim..! evli olsa neyse derim ki yuh ama çocuk hem kızı seviyor hem de bir şeyler yaşamak istiyor ve zorla bunu o kıza yapmıyor..sizce ne yapmalı..?

kendi hal etsin ... madem amaç sadece 'ihtiyaç' yapay vajina var ondan alsın ....

kendi hal etsin ... madem amaç sadece 'ihtiyaç' yapay vajina var ondan alsın ....

hmm yapay vajina ilginçmiş..ben duymamıştım gerçekten..size farklı gelmiş olabilir düşüncelerim ama gerçek şu ki erkekler kadınlar gibi değillerdir..onlar için ilişki yemek yemek su içmek gibi bir ihtiyaçtır..kadın ömrünün sonuna kadar hiçbir ilişki yaşamadan yaşayabilir..ama erkekler öyle değil..önceleri sizin dediğiniz gibi kendileri halletmeye çalışırlar sonrasında kız arkadaşı yoksa birlikte olmak için bir yol ararlar..

Bu aldatma sayilmayabilir. Bence burdaki en buyuk yanlis öyle bir yere sevk edebilecek kisilerle takilmak, daha da ileri gidip oraya gitmek. Kabul edilemez olan bu. Bu midede ve zihniyette biriyle olmayin bence. Bu tur insanlar sig, kalas ve incelikten çoook uzaktir bana göre. Bence siz kriterlerinizi yukseltin ve bir daha asla boyle secimler yapmayin

geneleve gitmek senin lugatında hangi anlama geliyor ? parasıyla bir kadına tecavüz etmiş resmen ve sen diyorsun ki beni aldatmış sayılır mı seviyorsa neden gitti ? seni mi daha çok seviyormuş yoksa zevklerini mi ? bunun için sende soğuyorsa bırak defolsun gitsin ! hala affetmek istiyorsan senin düşüncen tabi . kandırılmayı da göze alıyorsun demektir. her istediğinde yok diyeceksin sonrasında da acaba yine gitti mi diye düşünmeden edebilecek misin ? çeksin gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…