Koskoca yazıda öpüşmemek temiz olmaktır özetini mi çıkardınız bravo. İlla uzun uzun açıklamam mı gerekiyor?
Kendi düşüncem bu yönde herkesi öyle düşünmeye zorlamıyorum ben. Ben dinî düşünüyorum ve evet dinimizce evlilik öncesi yakınlaşmalar haram. Açın bakın Allah, Peygamber nikah dışı her şehvetli olayı Zina saymıştır. Çünkü insanız, toplumun bir parçasıyız. Allah'a iman ediyoruz (Müslümanlar olarak). Bu toplumda kabul görmeyen, özellikle kadının hatasını arayan bir düşünce yapısı var. (Aynı düşünce erkekleri de kapsasaydı daha iyi olurduk toplumca.) Kendine saygısı olan insan topluma ters düşen olguları yapıp kendini küçük düşürmemeli. Özellikle kadınlar çok daha dikkatli olmalı, hatamız aranıyor. Tabii ki bu toplumun güzel bir iş yaptığını göstermiyor, çok karşıyım buna. Kadın erkek ikisi de eşittir ve günahları kendine aittir. İnsan hem Allah'ın hem toplumun gözünde değerini düşürücü şeyler yapmamalı diye düşünüyorum. Yani kendini korumalı.
Allah aşkına bir düşünün, bekarsınız ve bedeninize o şekilde öpüp vs. dokundu sevgilim dediğiniz kişi. Tabii ki hiç yapmayanla yapan bir olamaz. Peki bu güzel bişey mi? Yani insanın vicdanı rahat olur mu bunu yapınca? Meşru olmayan birşey nasıl mutluluk verir?
Nikâh olunca o meşrudur ve Allah bile her yakınlığı serbest kılıyor, hatta helal kılıp buna sevap veriyor. Sabretmek nikaha kadar bu kadar mı zor? Öpüşmeden, sürtünmeden yaşayamaz mı kimse? Peki sevgili ne? Helalin değil o kesin. Haram birinin şehvetle dokunduğu ten temiz mi?
Kimse üstüne alınmasın ama ben bu dine iman ettim ve onun emri bu yönde.
Ben cinselliğin sadece meşru olan yönünü savunuyorum. Ki ön sevişme aşamaları da buna dahil. Konu sahibine pis demiyorum ama bana göre hata yapmış. Ayrıca karakteri öne sürüp çarpık ilişkileri masum göstermeyin lütfen. Size göre masum olan öpücük, utancınızı alır götürür, ilişkiye başlangıç olur zamanla. Tıpkı küçük bir kıvılcımın tüm evi sarması gibi. Kastettiğim buydu. Kadın erkek başbaşa kalınca tehlikeli oluyorlar :) Allah razı değil buna. Ben öpüşmedim derken temizim demedim, örnek verdim yani olmayınca da oluyor, erkeği en özelinize sokmayın diyorum. Bu hazlar yanlış hazlar. Herşeyin zamanı var bu sabırsızlık niye ya? Neyse. Kız değil diye sevdiğini bırakanı asla desteklemem, kendi bakirse bişey diyemem. el değmemiş erkek zaten el değmemiş kızı hakeder. (Benim de 1 sevgilim oldu hayatta o yüzden benim de yüzüme vurulsa bu atıyorum hiç sevgilisi olmamış bir eş tarafından, hakettim derim. Sabretmedim çünkü çocuk yaşta sevgili edindim lazımmış gibi. Kendini temiz mi ilan ediyorsun demeyin diye söyledim. Yoksa günahım çoktur aklayamam ama zinaya yaklaşmam yoktur.)