- 30 Kasım 2019
- 12.027
- 38.354
- 598
X kızım dediği benim canım kardeşim. Atamasını annemlerin yanına aldırdı 3 yıldır hem maddi hem manevi tükendi kız resmen. Sessiz suskun olduğu için hiç su da benim hakkım diyemedi. Dediyse de kavga kıyamet susturdular canım kardeşimi. Annem de ağzıyla ona kızım kızım der en çok onun sırtından geçinir. Ben yurtdısındaydım döndüm evlendim yine 3 saat uzaktayım. Şimdi düşününce ben onun gibi yapmadım, onların yanında durmadım diye sitem ediyor belki de dedim.Iyi o zaman x kızı baksın
Sizin bebeğiniz olucakmış zaten
Neden bakmadın derse sen böyle böyle dedin dersin
Sen istedin dersin
X kızım dediği benim canım kardeşim. Atamasını annemlerin yanına aldırdı 3 yıldır hem maddi hem manevi tükendi kız resmen. Sessiz suskun olduğu için hiç su da benim hakkım diyemedi. Dediyse de kavga kıyamet susturdular canım kardeşimi. Annem de ağzıyla ona kızım kızım der en çok onun sırtından geçinir. Ben yurtdısındaydım döndüm evlendim yine 3 saat uzaktayım. Şimdi düşününce ben onun gibi yapmadım, onların yanında durmadım diye sitem ediyor belki de dedim.
En ufak bi durumda annen de sana böyle demişti zaten oluyor. Yani bide 18 yaşında çıktım evden uni, iş hayatı, master bilmem ne hiç yanında da durmadım annemin. Nasıl geçimsiz oluyorum bende şaşırdım. Rezil etmişti nişanlıyken beni.Bir annenin damadının yanında kızına dokundurması ne demektir ya ? Hiç mi akıl edemez insan bu adam yarın bu lafı ona kullanır diye. Ben olsam beş beter bozardım onu orada.
İnş hayırlı bi eş bulur evlenir. Ama duygusal bi çocuk bırakıp çıkamadı yanlarından. Bi birikimi filan yok, üstelik kredileri var. İnş hayırlı bi yuvası olur.Kardeşinin parası var ondan yani
Eee oda bir gün yuva kurup gidicek ne okucak peki
Merhaba hanımlar , geçenlerde annem babam ve kardeşim bize yemeğe geldiler. 6 aylık evliyim. Nikah töreninden sonra eşimle ev aldık eşyalarımızı aldık yerleştik filan derken hiç annemlere gidemedik. Saolsun onlarda ev görmeye bize geldiler. Eşimle yemekleri hazırladık hoş sohbet guler yüz ile karşıladık. Yemekten sonra balkon sohbeti sırasında eşim yanımızda değildi. Babam dikkat etmek lazım korona kötü hastalık insan kendine bakmazsa maazallah düşer kalır. Kimse bakmaz iyi bakmak lazım dedi. Bende öyle babacım diyerek destekledim sonra gulerek herkes kendine iyi baksın dedi babam. (Hani aslında dikkat edelim hasta olmayalım yoksa bakmayız etmeyiz değil konu). Babam anneme sende iyi bak kendine hasta olma, kimse bakmaz sana da dedi. Bende babamı destekledim. Annem bunun üzerine bana sen bakma zaten dedi bana. Allah beni senin eline düşürmesin dedi. Bende baktım ciddi olur mu anne Allah vermesin bişey şakalaşıyoruz bakmaz mıyım sana ben dedim. Bu da bana bakma sen bana baktığın dursun benim x kızım var o bakar diye tersledi. çok zoruma gitti...
Annem daha öncede nişanlıyken biz, eşime geçimsiz bilmem ne demişti sonra evlenince en ufak bişey de bunu söyledi eşim.
Geçimsiz biri değilim aksine hep ablalık yaptım kardeşlerime. En küçük kardeşim dogdugunda 14 yaşındaydım, kimse yoktu ben koştum anneme yardıma. Sonra 6 ay annesine gitti bebek kardeşime de eve de diğer kardeşlerime de baktım hep. Daha iki sene evvel kaplıca tatilinde zehirlenmişler yurtdışından gelmiştim hastanede yine ben durdum kardeşlerimin başında. Hiç bir hakkım yok varsa da helal olsun aileme. Kendim okudum kendim çalıştım kendim yuvamı kurdum. Şimdi Allah nasip ederse bebeğim olucak. Eşimin işi gereği yurtdışına çıkması gerekiyor 5 6 ay. Bulantılı baş dönmeli bi gebeliğim var. Eşim annen gelir bi başına napıcan yanında kalır dedi. Ama ben kırıldım anneme. İlkkez evime gelmiş hiç yok yere neden böyle yaptı bana. Bana bakma diyen biri de bana bakmasın. Bebek doğunca 15 gün yatılı yardımcı alırım. Şimdi eşim gidince bi başıma sürdürebilir miyim? Bebeğimi riske mi atmış olurum? Hamile birisi kendi başına güvende olur mu?
Annelerde kötü insan olabilir. Ben bunu hep söylerim. Ama bir daha benzer bir laf etmeye kalkarsa bozmanı tavsiye ederim. Anne de olsa lafını bilerek konuşsun.En ufak bi durumda annen de sana böyle demişti zaten oluyor. Yani bide 18 yaşında çıktım evden uni, iş hayatı, master bilmem ne hiç yanında da durmadım annemin. Nasıl geçimsiz oluyorum bende şaşırdım. Rezil etmişti nişanlıyken beni.
Hamileliğim 9. Haftasındayım tek kalıyorum. eşim devamlı yurtdışı ya da şehirdışı çalışıyor ayda Max 5 gün evde be bu hep böyle olacak. hiç bir stresim yok . Annem bana yakın desem o gelir bana ya da ben ona gidebilirim ama neden gideyim. Hamilelik bir hastalık değildir . (Doktor yataktan kalkmayacaksın demediği sürece kimseye ihtiyacınız yok) başınız dönüyorsa ani hareketler yapmaktan sakının, bol bol istirahat edin. Geçici semptomlar zaten bunlarMerhaba hanımlar , geçenlerde annem babam ve kardeşim bize yemeğe geldiler. 6 aylık evliyim. Nikah töreninden sonra eşimle ev aldık eşyalarımızı aldık yerleştik filan derken hiç annemlere gidemedik. Saolsun onlarda ev görmeye bize geldiler. Eşimle yemekleri hazırladık hoş sohbet guler yüz ile karşıladık. Yemekten sonra balkon sohbeti sırasında eşim yanımızda değildi. Babam dikkat etmek lazım korona kötü hastalık insan kendine bakmazsa maazallah düşer kalır. Kimse bakmaz iyi bakmak lazım dedi. Bende öyle babacım diyerek destekledim sonra gulerek herkes kendine iyi baksın dedi babam. (Hani aslında dikkat edelim hasta olmayalım yoksa bakmayız etmeyiz değil konu). Babam anneme sende iyi bak kendine hasta olma, kimse bakmaz sana da dedi. Bende babamı destekledim. Annem bunun üzerine bana sen bakma zaten dedi bana. Allah beni senin eline düşürmesin dedi. Bende baktım ciddi olur mu anne Allah vermesin bişey şakalaşıyoruz bakmaz mıyım sana ben dedim. Bu da bana bakma sen bana baktığın dursun benim x kızım var o bakar diye tersledi. çok zoruma gitti...
Annem daha öncede nişanlıyken biz, eşime geçimsiz bilmem ne demişti sonra evlenince en ufak bişey de bunu söyledi eşim.
Geçimsiz biri değilim aksine hep ablalık yaptım kardeşlerime. En küçük kardeşim dogdugunda 14 yaşındaydım, kimse yoktu ben koştum anneme yardıma. Sonra 6 ay annesine gitti bebek kardeşime de eve de diğer kardeşlerime de baktım hep. Daha iki sene evvel kaplıca tatilinde zehirlenmişler yurtdışından gelmiştim hastanede yine ben durdum kardeşlerimin başında. Hiç bir hakkım yok varsa da helal olsun aileme. Kendim okudum kendim çalıştım kendim yuvamı kurdum. Şimdi Allah nasip ederse bebeğim olucak. Eşimin işi gereği yurtdışına çıkması gerekiyor 5 6 ay. Bulantılı baş dönmeli bi gebeliğim var. Eşim annen gelir bi başına napıcan yanında kalır dedi. Ama ben kırıldım anneme. İlkkez evime gelmiş hiç yok yere neden böyle yaptı bana. Bana bakma diyen biri de bana bakmasın. Bebek doğunca 15 gün yatılı yardımcı alırım. Şimdi eşim gidince bi başıma sürdürebilir miyim? Bebeğimi riske mi atmış olurum? Hamile birisi kendi başına güvende olur mu?
Ya aslında hamilelik mi beni bu kadar takıntılı yaptı diyorum. Kafamı bi turlu toplayamıyorumAnnenin dediklerini çok takma gelsin sana baksın, sende bişey olmamış gibi geçiştir bişey olmaz annenin dediği insana çok batmamalı, anne kızsınız siz aşarsınız bunu da
Söyledim aslında. Telefonda bugun. Bana böyle böyle dedin nasıl üzüldüm. Meraklanma doğumda bir yardımcı bulucam. Bana bakma dediğine göre bana bakmak istemezsin dedim. İyi dedi. Bu kadar.Annenizin eşinizi geçimsiz olduğunuz konusunda uyarması hiç akılcı bir tavır değil.
Ev içinde mutlaka ufak tefek sorunlar olur.
Eşinizin o anlardaki lafı bellidir
''ANNEN BİLE senin geçimsiz olduğunu söylüyor. Hatalı sensin bla bla''
Üzüleceğinize bu konuya yazdığınız gibi ona içinizi dökün bence.
Bunu annenizde değişim olacağından söylemiyorum çünkü olmayacak. Sadece siz rahatlamış olacaksınız.
Çok da takılıp üzülmeyin gebelik döneminde duygular yoğun yaşanır.
Kocaman adam bilerek yaptıysa cidden çok üzücü. Tesadüf bi konu gibiydi.Baban bu konuyu bilerek açmış ve istedikleri yola sokmuşlar konuyu ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?