Bana akl verin ne olur

haklısın xzeytin "haa bak bu kız huysuzdu oğlumuzun bi kabahati yok" şimdiden diyorlar sanırım.
evlendikten 1 ay sonra gelmişti ilkl k.peder o zaman bize dediki 5000 lira topladım sizin için eşi dosttan onu getiricem birdahaki gelişime neyse 6 ay sonra geldiğinde eşime dedimki sor bakalım getirmişmi para benim eşim onlara asla bişey de soramaz bişeyde isteyemez neyse laf arasında ben sordum böle böle demiştiniz diye adam beni öylebi yalancı çıkardıki o lafları o dememişde ben uyudrmusum gibi ve bunları eşimde duyduğu halde evet baba öyle demiştin diyememişti ki bu parayı topladığını abisi ve halasıda demişlerdi telde.hadi bu olay neyse sonra babam bizi ehliyet kursuna göndermeye başladı bunu duyan k. peder tel açtı oo babam gönderiyomuş kursa hadi ehliyetleri alında bende size araba almanız için biraz bi para vereyim dedi neyse tabi bunu artık eşime kendin sor dedim gelişinde soruncada oğlum tarlalar para etmiyo satılmıyo vırt zırt bişiler dedi gitti.
bazen diyorum ya lanet olsun onlardan gelecek yardıma ama milletin içindede konusmasın madem allah bi dil vermiş zaten önüne gelene ankarada düğünlerini ben yaptım demiş akrabalarına.madem yapmayacaksın yalan söyleme
bi baba bilmezmi oğlunun ihtiyacı varmı yokmu 3 aydır işsiz ondan önce 4 ay çalıstı ondan önce yine işsizdi ee bunları biliyo paradan laf açınca ondan kötüsü yok
büyük oğlunu okutmamıs o yüzden acmış dükkan kızınada evlendiğinde bişey edememiş o yüzden almış ev eşyası bu oğluna gelincede oralara gitmeseydi demişler
keşkelerle yaşanmıyo işte şu mubarek günde yarabbim yardım et bana

valla öncelikle hiç bi tasın oturduğu yok.benim dırdırlanmamın tek sebebi ailesinin benim evimde kendi evleriymiş gibi davranması azıcık yüz versem adam tememlli kalacak yanımızda (ben salonumu bırak evimde sigara içirmiyorum adam neresi denk gelirse sigara içiyor bide heryere kültablası koyuyo her geldiğinde kendine anahtar yaptırıyo ne gerek var benim evimmi onun evimi anahtar derken kilitini değiştiriyo evimin nedense bende çözemedim giderkende anahtarı yanında götürüyo)sen o evin hani bi iğnesini aldında bu cesaret nerden geliyo acaba...
ben koparmadım ailesinden şimdiye kadar geldiler tek kelime demedim sabrımı zorlayana kadar dayandım.
ben adamı beğenmiyorum demedim ailesinin davranışlarını beğenmiyorum eşiminde sadece onlara laf söyleyeediğine kızıyorum.
sevgi demekki kafa çalıştırıyormuş sende aşık ol bakalım önce bak nasıl kafan çalışacak :)

Adamda adam olacak o zaman arkadasim...kendini bu durumlara sokmicak!
Bir yerlerine güvenemiyor madem ne diye evlenmek istiyor?

Hadi evlendi calisacak essek gibi....konusturmicak karisini!!! Tabikide evin maddi manevi tüm sorumlulugnu tasiyan bir kadin dir dir yapar....evde kocasi yan gelip yatsin karisi kostursun birde neymis babasi cikti simdi piyangodan.....

Egri oturalim dogru konusalim...her insanin bir yere kadar sabri var. Tamam bastan kabul etti iyi güzlde, herseyide sineye cekmek zorunda degil bu kadin.

Ayrica kimse kimseyi koparmadi anladigim kadariyla adam kendi özgür iradesi ile gitmis....kendi ailesinden görmedigi destegi yardimi esinin ailesinden görmüs....

teşekkürler gülsüm sultan evet herşeyi çok sevdiğim için yaptım annem babam çok söyledi çok tartıştık çok neler yapmadılarki evlenmemeyim diye ama işte olmadı kader bi arkadas demişya insanın dili bağlanıyo resmen benim kulaklarımda bağlandı sanırım konusulanı duymaz olmuştum
ben bi hata yaptım diye ömür boyu hatamımı çekmem lazım bunu diyosunuz

arkadaşım ben yorum yazarken olaya objektif bir gözle bakmak istedim. bu adamla evlenirken ailesi ve olası tüm sorunlarıyla evlendin sen. gülsüm hanımın tabiriyle babanın piyangodan çıkması mevzusu falan yok .adamla öyle ya da böyle evlenip ailen üzerinden de rahatını sağlamışsın erkek tarafı da olayın sorumluluk kısmını ailene zamanla oluşacak keyif kısmını kendine seçmiş. belki de bi hırsla yapıyorlar. geçmişte olanlar var sonuçta.ama sizin davranışınız hoş değil tabi içinde bulunduğunuz durumda hoş değil. hele mesaj olayı sizi iyice haksız duruma düşürmüş.AŞK meselesine gelince kafam sadece biraz çakırkeyif oldu :kedi:

Iste arkadasinda zoruna giden bu....sorumluluk kismi onlara keyfi kismi kendilerine seciyorlar....böyle olmaz...tabikide dogal olarak tepkisini koymak istiyor.lmaz:

Lakin mesaj olayini bende dogru bulmadim konu sahibi arkadasim....belki bir anlik sinir hirsti sana bunu yaptiran ama keske olmasaymis.....

Keske bunun yerine gercekten telefon acip sizinle görüsmek istemiyorum deseydin....hic olmasa daha dürüst bir davranis olurdu...hem Kaybedecek neyin varki onlardan yana...?

Ama olmus bir kere ne desek bos.....hayirlisi olsun insallah

zaten kimse benim gibi aşık olmasın aşklıktan çok slaaklık örneği sergiledim sanki hayatta başka erkek yokmuş gibi geliyodu.o an sadece tek amacım onu elde etmekti başka hiç bişey düşünemiyodum ne ailesi ne bilmemnesi annem o zamanları dediki kızım bunları unutamazsın ileride hep aklına gelir ayy ne var bunda ya bişey yapmasalar yapmasınlar ben unuturum dedim çok iyi hatırlıyorum
babamda her zaman derdi bu insan tek değil kızım bununda bi ailesi var sen bunun ailesiyle yapamazsın boşverr ahh babacım keşke keşke dinleseymişim sizi ama pişmanlık fayda etmiyo işte
tamamo mesaj hataydı ama şimdi ne yapabilirim

çok kolay, babasıyla yüzyüze gelince mesajı ben attım diyeceksin. neden diye sormaz sanırım. sorarsa da kendi geçerli sebeplerini kendi ağzından sıralarsın. eşinin ağzından değil tabi. tamamen kendi sözlerin olarak. yoksa kesinlikle içinden gelmeyen bi şekilde özür filan dileyip rol yapmana gerek yok bence.

öncelikle anlık tepkiler vermemeye çalış. kocanı içinden gelmese bile onore etmeye çalış. onu desteklediğini göster eminim bi mesleği vardır ya da en azından harçlığını çıkaracak bi iş bulsun bak diyorsun ki kızım babasını çok seviyor demek ki bu adam kötü değil onun sadece desteğe ihtiyacı var. kayınpederi de rakibin gibi görmekten hedefindeki düşmanın gibi görmekten vazgeç ya da vazgeçmiş görün.bu mübarek günde dualarının kabul olacağına inanırım. eğitimci gözüküyorsun ek ders özel ders vs.. imkanın varsa bu seni birazda olsa maddi açıdan rahatlatır diyorum...

eşinin ailesinin tepkisinin nedeni belli olmuş be güzelim...bu yüzden sana böyle davranıyorlar..madem bunlar baştan böyleydi evlenmiycektin bunları göze alarak evlenmişsin...birde çocuk anladığım kadarıyla eşin pasiff zaten evlendikten sonra anne babaları kıymete biner erkeklerin..aranızdaki tüm sorunlarda bence eşinin çalışmamasından kaynaklanıyor....eşin çalışsa hiç sorun yaşanmaz..

eşinizde belkide suçluluk psikolojisi ağır basıyor ve bu yüzden ailesiyle yüzgöz olmuyor.. hiç bu açıdan düşündünüz mü? adam aileyi silip gelmiş.. ne ağır bir yüktür bu..

Eşine ''hemen yarın burda olmazsan bu iş biter '' demişsin evlenmeden önce..

Eşin de ailesini, memleketini bırakıp, senin bir sözünle gelmiş oralara..

Belki babasını çiğnedi o zamanlar, babasını hiçe saydı gitti..Babası da diğer evlatlarını daha çok tutuyor ve yardım ediyor belki de..

Senin eşin için de ; ''zamanında bizi hiçe sayıp gitti, giderken bize mi sordu, adam yerine mi koydu, ne yardımı yapıcam, gittiği yer yapsın yardımı'' diyor olamaz mı?

Yani kusurabakma da, eşine şart koşarak getirtmişsin Ankara ya, yani bir bakıma bence ''kim ne derse desin yarın burdasın'' demiş, bir nevi ailesi vs. kimseyi dinlememesini söyleyerek kabul ettirmişsin ve herşeyi de gönül rızası ile senin ailen yapmış..

Şimdi bize birşey yapmadılar , gelmesinler vs..diyorsun..

Bekledin mi belki yapacaklardı? Hım?

Eşini apar topar getirtmişsin, o zaman sordun mu eşine ''ben seni buraya emrivaki ile getirttim ama ailen ne dedi bu duruma, onların rızasını aldın mı vs... ''diye?

Merak ettim de ayrıntıları:)

Yanlış anlama tamamen sen suçlusun demiyorum sana ama sen de bu karışık olayda,tamamen ak kaşık değilsin yani kabul et:)

Son düzenleme:
siz zaten herşeyi en başında kabullenmişsiniz.bence şikayet,isyan etmeyin.bu işten nasıl çıkabilirim diye çözüm yolları arayın.

o zamanları ailesinden ayrı kalıyodu abisiyle yasıyodu kimseye bişey demeden çıkmış gelmiş.babasını aramış geldiğinde iyi niye gittin iş bulup çalıssaydın burda para biriktirseydin sonra evlenseydin demiş
ben nişanlı olarak 3 yıla yakın bekledim dahamı bekleseydim anlamadım
apar topar getirtmedim eşim askerden geldikten 8 ay sonra geldi buı 8 ayda her defasında ne zmaan evlenicez ne zaman gelecek ailen kimse bişey demiyomu git sor bilkmemne aklınıza ne geliyosa dedim zaten beni en son raddeye getirdiki gelmeseydi keşke gerçektende bitirecektim yorulmustum çünkü
ailesi şimdiye kadar zaten bişey yapmadı bişeyde beklemiyorum zaten yaparlarsada daha çok kafama kalkarlar ben bi,liyorum ben onlardan hiççç bişey istemiyorum ama orası benimde evim en azından kızım sen kö... gibi çalısıyosun ama biz geleceğiz yinede demelerini bekliyorum.banada danısılsın benimde evim değilmi neyim ben o evde yada onların neyiyiyim beni aramıyo sormuyo ama hergün ayrı yemek istiyo beyimiz geldiğinde pazar günü tatilim diye sabahın 7 sinde ben acıktım amma çok yattınız herhalde beni aclıktan öldüreceksiniz deyip konusuyo bunlara hakkı varmı ben bunlarıda istemiyorum eşime kızıyorum bunları detirtiği için.
evet en güzeli tel açtığında ki bana zaten tel açan yok en iyisi yüzüne söylemek dediğin gibi çünkü o mesajı tınlayacaklarını sanmıyorum

gercekten sinir bozucu bi durum adam resmen üstünüze yıkılma derdine
kocanda bunca seye rağmen ağzını açmadıysa bundan sonrada acmaz heralde

tamam babası tabi ki ağzına geleni söylesin demiyorum ama en azından
sizi bir araya getirmesin nasılsa admın evi barkı geliri varmış gelip sizde kalmasın
yoksa sen iyice cileden çıkarsın

çokkkk iyi yapmışsınızzz...böylelerine müstahak yaptığınız...eğer ki eşiniz sizi böyle kabul ediyorsa ve sizin üstünüze gelmicekse ailesi konusunda evliliğinizi bozmayın.ama öbür türlü de hiç durmayın,kızınızın geleceğine de yazık etmeyin...benim babamın ailesi de bööyle çok üzüldüğümüz zamanlar oldu...onlar yüzünden psikolojik kalp rahatsızlığım bile var...şuanda ne annemle ben ghidiyorum ne onlar evimize geliyor..evimizin içinde mutlyuz..babm da istediği zaöman kardeşim isterse onu da alıp gidiyor..size tek bişey söylücem,kendinizi asla ezdirmeyin eğer ki boyun eğerseniz onlara daha da beter oluyor durumlar..eşiniz sizi tercih edemiyrsa ezilemnize izin veriyosa da bu evlilik bitmiş demektir zaten...Allah kolaylık versin...

Vallaha haklisin hemde cok haklisin...kimse evinde böyle birini esinin babasida olsa cekmek zorunda degil...hicbirsey sebebsiz olmuyor arkadasim bilirim....insanin bazen öyle bir sinirleri zipliyorki cinnet gecirmemek elde degil..

Herseyin bir üslü adabi var....misafir oldugu evde pazar günü sabahin köründe ben aciktim hadi ama cok yattiniz diyecek kadar yüzsüz bir adam kendine iki dilim ekmek sürecek kadarda benimsemistir o evi...ama maksat baska tabi...

Gercektende görüsmek istemiyorsan söyle yüzlerine karsi....ogullari istedigi zaman gider gelir...ama sen böyle bir durumda gitmek zorunda degilsin...

O tartıŞmadan berı eŞımle pek bıŞey konusmadık bana bıraz soĞuk davranıyo dÜn gece senınle konusmak ıstıyorum dedım bıl. Basından konus dınlıyyorum ben senı dıyo bende dedım kapat bıl. 2 dk yÜzÜme bak olmaz dedı bende konusmadım benden uzaklasıyormus gıbı bı hısse kapıldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…