Bana akl verin ne olur

SORY123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2009
31
0
86
44
Ankara
arkadaslar kendimi çok kötü hissediyorum biliyorum bendende kötüleri var ama herkesin derdi kendine ağır gelirmiş ya işte benimkide öyle.
suan evli ve 1,5 yasında bi kızım var severek evlendim eşim istanbullu biz ankarada oturuyoruz nişanlıyken 2 sene asker yolu bekledim bu arada eşimin ailesinden ne gelen ne arayan hiç bişey olmadı neyse oğulları askerden geldi hala ne arayan var ne soran nede düğün tarihini belirleyelim diyen ben çıldırdım çıldırmak üzereyim o sıralar çünkü annem ve babam sürekli basımın etini yiyorlar ne biçim birini buldun bundan koca olmaz ailesi bi kere sorumsuz bırak falan filan derken 2,5 yıl oldu nişanlı olalı neyse ben artık dayanamadığım için açtım tel eşime 2 gün içinde burada olmazsan herşey biter dedim eşimn ertesi gün buradaydı .hayatında hiç gelmediği bi şehir işi yok kalacak yeri yok yinede çıktı geldi bi şekilde iş kalacak yer bulduk sonra annemlerin karsısına çıktı tabi ortada onun tarafından hala kimse yok neyse kendi çabalarımızlar düğün salonu tuttuk eşyalar almaya çalıştık tabi allah bin kere babamdan razı olsun herşeyimi herşeyimi babam yaptı sırf kızımın boynu bükük olmasın diye neyse düğünümüze babası halası abisi ve kuzeni geldi sadece babasıda 2 tane bilezik taktı hepsi bu hoş zaten onlardan bişey isteyen yoktu misafir gibi geldiler ve gittiler.
neyse arada kavgalarımız olunca genellikle paradan çıkıyodu kavgalar çümnkü eşimin düzenli bi işi olmadı halada aynı böyle tartışmalar çıkınca istanbula gitseydik bunlar olmazdı (bu arada istanbulda felçli babaannesi var köyde babası ona bakıyo annesi başkasıyla evli benide oraya götürtecekmişş beyefendi ev varmışş ya ne ev felçi babaannesine abisine ve babasına bakıcılık yapacağım bi ev) her tartışmamızda bunu söylemiyomu sinir oluyodum he er defasında anlatıyodum ben onlara bakmak içinmi evlendimde sen bunu deyip duruyosun diyorum neyse tamam demicem desene değişen bişey yok
babası 6 ayda bi gelip 1 hafta kalıp gidiyodutabi bu arada sadece oğlunu ara oğluyla konusur baba beybiz kimizki bizi arasın ii hoş ona bişey demiyordum şimdiye kadar ama artık burnumdan geldi ben sırf kızıma bakabilmek için çalısıyorum hergün ondan ayrılırken ağlıyorum kızım ağlıyo hangi anne evladından ayrılmak isterki ben bu zorluklarla kira ermeye kızımı büyütmeye çalısıyorumkii yine allah bin kere razı olsun babamdan ve annemden onlar olmasa çok aç gezerdik beyefendinin 3 aydır işi yok şükür bayramdan sonra başlıcak inş. buldu bi iş .bu arada annem bakıyo kızıma bu herif de bayramdan sonra gelecekmiş oğlunu aramış yine ya doğumdan beri hiç gelmedi ilk defa gelecek doğum yaptım bi kere aramadılar kızım açmısınız oğlunuzun çalışmadığını biliyosunuz bu sizinde torununuz neden demediniz maması bezi varmı diye inananın babam olmasa kızıma bez alacak para bile bulamıyordum babamın gözüne bakardımki bez alsın bişey diyemzdim isteyemezdim o kadar kötü zamanlardıki anlatamam allah kimseye yokluk vermesin şimdide az kazanıyorum ama allaha bin kere şükür kiramı veriyorum aç kalmıyoruzya yeter
neyse çok uzattım dün bunları deyince patladım artık tam iftar edecektik babam fgelecek diyince resmen patladım ağzıma ne gliyosa dedim ya kocam olcak herifte beni asla bütün bu olaylar oldu tek kelime ağzını açmadı onlara beni asla savunmadı onlara ve gerçekten artık yorulduğumu anladım ben çekemiyorum onun ailesinden kimse gelmesini istemiyorum ara de dedim şimdiye kadar ne aramıssınız ne sormussunuz karım öyle diyo de dedim beyefendi köyünde tarla satıp oğluna dükkan açıyo kızına ev eşyaları alıyo biz burda ne b... yiyoz soran yok çok afedersiniz gerçekten bittim artık boğazıma bişeyler düğümleniyo eğer böyle gidecekse boşanalımmı bilemiyorum kızım babasına o kadar düşkünki anlatamam zaten dün onuda üzdüm çok bağırdım çok laznet ettim resmen ailesine istemiyorum gelip benim evimde kalamazlar torunlarıyla 1,5 senedir neden torunlarını merak etmediler offf kızlar umarım anlatabilmişimdir kendimi o kadar canım sıkkınki o kadar çok sey anlatmak istiyorumki daha...
hımm dün eşimin telinden mesaj çektim eşim sizi istemiyo beni aramayanı evimde istemiyo gelmeyin dedim babasına gönderdim telini kapattım eşim bişey demedi ama herşeyin o da farkında ama beni savunmuyo onlara tek kelime bişey demiyo en çokta bu gidiyo gücüme.
bana bir yol gösterin biliyorum anne baba atılmaz atmasında ama benim evime gelmesinler ben oğlunu besliyorum bide onu besleyemicem ben işe gideyim bey eefendi evde yan gelsin yatsın babasıyla olduuuu

Zor bir durum....Allah yardimcin olsun....Esinin calismamasidan kaynaklaniyor tüm bunlar galiba....Evine para getiremeyen evine bakamayan bir adama malesef kimsenin saygisi olmaz....

Sen cok bunalmissin arkadasim....belliki zor günler yasadin....esinin ailesinin yaptigida cok yanlis....ogullarini sap gibi ortada birakmalari cidden cok cirkin bir davranis....maddi olmasada manevi destek olabilirlerdi....arayip hal hatir sorabilirlerdi.

Tüm bunlarin birikimi sende büyük bir nefrete sebeb oldu...haklisinda bir bakima....ilgini alakani kesmek istemekle..,,,lakin ne kadarda kötü olursa olsun esinden babasini atmasini kötülemesini bekleme arkadasim.....nede olsa Babasidir iste...!

Malesef her insan karsisindaki anasi babasida olsa yinede dogruyu söyleyecek kadar cesur bir yürek tasimiyor....

Allah yardimciniz olsun:Saruboceq:

Gülsüm Sultan'a tamamen katılıyorum. manevi destek olsalar bari hiç başka birşey beklemezdin. eşin çalışmaya başlarsa belki biraz rahatlarsızın. o zaman daha iyi hissedersin kendini inşallah.

bakınca tamam haklısınız. ama eşinizi çok zor durumda bırakmışsınız. adam zaten işsiz. bunun sıkıntısını yaşıyor. diğer tarafta ilgisizde olsa anne baba var... iki arada bırakmışsınız...
ailesi bu atsa atamaz ,satsa satamaz. ne yapabilir ki. 1 hafta bir şey değil ki. 6 ayda 1 hafta katlansaydınız.
bunun içinde boşanmak çok yanlış. neden. eşimin ailesi ilgisiz ve bize zor durumda olduğumuz zamanlar yardım etmediler. o yüzden boşanıyorum.... yapmayın. gerçekten. bakın kızınızda var.
ben ne dertler okuyorum. insanlar aldatılıyor dayak yiyor. nelere maruz kalıyor. halada boşansammı diye soruyorlar kararsızlar..eşinizin sadece iş bulamaması ve ailesi ilgisiz diye ayrılma nedeniniz ,bana yanlış geldi. bakın işte, bulmuş başlayacakmış...
ha, bu arada o mesaj olmamış. çok yanlış bence. eşinizide çok üzmüşsünün.. o sizin ailenize böyle bir mesaj atsa ne derdiniz....
.

imza cybernuran ...

Tek sıkıntınız eşinin iş sorunuysa çözülür zaten..Ailesinin yardımcı olmamasına çok içerlemişsin..
Babasının durumu iyiyse madem eşinde babasıyla konuşup destek alsın..Evlat ayrılmaz bence..Yanındakilere yapıp, uzaktakini yoksun bırakmak olmaz..Bazen böyle anne babaları da anlamakta zorluk çekiyorum..Birine yap diğerine yapma..K.peder de senin ailene güveniyordur..Nasıl olsa ona da yapan biri var diye.
.Belki adam yardımcı olmak için gelecekti..Keşke o msj hemen fevrilikle çekmeseydin..

senin sorunun eşinin ailesiyle filan değil canım tamamen eşinle.hayatın yükünü sana bırakmış diye yorulmuşsun kızgınsın.bence biraz sakinleş yapabileceğin ne varsa yapmışsın zaten.

anladığım kadarıyla sizin öfkeniz eşinizin çalışmaması yan gelip yatması ,erkek adam her durumda iş bulur git buşaşık yıka temizlik yap ama karınla çocuğuna bak sonra kimi getiriyorsan getir haklısınız ben sizi anladım acaba eşiniz rahatsız değil mi bu durumdan karım çalışıyor ben evdeyim diye azim yok galiba içinde.

siz bu adamı işsizken almışsınız şimdi neyin itirazını yapıyorsunuz ki ?adam iş bulmuş ya ona şükredin..
ayrıca babanız damattan d adamat tarafından da bir kuruş almadna sizi evlendirmiş e bastan kız tarafı yüklenmiş yükü iç güveysi gibi neden kayınbabanız uğraşsın nedn sorsun ki zaten sizin calışıp eve baktıgınızı ailenizin size destek oldugunu biliyormuş...
kısacası siz baştan bile bile kabullenmiş ve istemişsiniz şimdi hiç de onları suclamayın...
ben şahsen babama para harcatıp da evlenmez bastan yüklerdim eşime sorumluluk ki zaten öyle de yaptım...ben suçu sizde görüyorum şimdi boşanıp bir çocugu caresiz babasız bırakmaz kolay mı?onun ne günahı var?

Hep diyorum anne babalar çocuklarına gereken eğitimi verdikten sonra,onları okuttuktan sonra üstüne bir de evlendirirken elindekini avucundakini harcamak zorunda değildir..
Madem baştan belliydi,madem ailen istemiyordu baştan evlenmeyecektin.Madem işsizdi,çocuk yapmayacaktın..Madem çocuk yaptın,artık ona bakmnak babanın olduğu kadar senin de görevin.

Ayrıca ailesinden bir kişi bir hafta geliyor kalmaya ki çalışıyorsun,evde yoksun..Katlanıver biraz ne olur ki.Neticede baba,atamaz satamaz.
Çektiğin mesaja eşinin ses çıkarmamasından ne kadar eziklendiğini farkediyorum işsizliği dolayısıyla.Eşin iş bulursa bu problemler bıçak gibi kesilir sanıyorum...
Olaya bir de eşinin açısından bak,babasına eşi hem de kendi ağzından gelme diye mesaj çekiyor.Valla bunu eşim benim aileme yapsa,isterse ne kadar haklı sebepleri de olsun,yakar yıkarım ortalığı.Dua et eşin ses etmemiş.
ış bulunur,ama eş ve baba bulmak kolay değildir.Hem de çocuğunun babası hatırına,çocuğunun babasının babasına katlanmak gerekir.
Umarım eşin bir an önce iş bulur ve bu durum düzelir.Yoksa evliliğin çatırdamaya başlayacak gibi bir his var içimde..

şimdi eşinizin ailesinin huyunu biliyorsunuz, eşinizin durumunu biliyorsunuz..
aileden size zırnık gelmeyeceğinin farkındasınız buna rağmen evleniyorsunuz ve çocuk yapıyosunuz.
buraya kadar iyi hoş güzel.
ne kadar yardım da etmese aramasa sormasa -ki benim kayınpederim de aynısıdır- baba bu boş çuval değil ki atasın.
ne demek karım istemiyor gelme sen bize diyecek, çok ayıpğ bişey bence.
he diyeceksiniz ki babanın yaptığı ayıp değil mi, o da ayıp. ama ayıba ayıpla karşılık vermek gerekmez..

bence kayınpederinize eşinizin telefonunundan öyle bir mesaj atmakta çok çok haksızsınız.
çok çirkin bi mesaj.
eşinizi çok zor duruma düşürmüşsünüz..
aynısını ben yapsam kayınpederime yıllardır sesini bile yüksek duymadığım kocam neler yapar bilmem.
ya da o benim babama bu mesajı çekse kendimden korkarım..

alkisalkisalkisalkisalkisalkis
her kelimesine katılıyorum bu ömür törpüsünün..

evet nerdeyse hepiniz haklısınız babası atamazki bende kızımı babasız bırakmak istemiyorum ki benim hakkım değil bu evet benden büyük dertleri olan insanlar var ama herkes farklı sonuçta ben kaldıramam kaldıramıyorum
baştan bilerek evlendim evlenmeseydim daha iyidi ama gençtim ve gözüm ondan başkasını görmüyodu o gün geri gelse evlenmezdim iş işten geçti çocuk yaptığım zamanlarda işi vardı hemde her ay düzenli olarak iyi para alıyodu doğduktan sonra iş yeri kriz nedeniyle kapandı bunlar onun sucu değil biliyorum işte arıyo ama bulamıyo ben bunu hoş karsılıyorum çok zor bi devirden geçiyoruz ama saatlerce bil. basında oturması beni krize sokuyo ben yatıyorum sabaha karsı yatıyo o da
evet herşeyi benim üzerime yıkmış bi durumda bende salak gibi tüm bunları üstlenmiş durumdayım o da biliyoki eşim her işin üstesinden gelir
evet babasıda dediğiniz gibi bize güvendi bi arkladas demişki neden onlara yıkmadınız tel etmekten iflahımız kesilmişti ne geliyolardı nede bişey diyolar dı tamam tamam 1 hafta sonra geliyoruz ee bir hafta sonra bi iş çıkar 15 gün sonra geliyoruz ee 15 gün sonraya bişey olur 1 ay sonra böyle böyle zaman geçiyodu sonuyçta bizimde bi çevremiz var ve sürekli soruyorlardı annemlere ne zaman evlilik diye oğlanın ailesi istemiyo galibamı deseydik.benim baştan hiçöte niyetim yoktu anklaraya yerleşmek gibi sonradan sonraya karar verdimki, iyide etmişim eee durum böyle olunca yapacak bişey yoktu hqaksızmıyım burdada ne yaptıysam sevgimden yaptım o zamanları eşimin beni sevdiğinede çok inanıyorum şimdi göremesemde sevgisini o zamanları benim için dağları delen bi erkek vardı onun içn yaptım ama sunu çok iyi anladım aşk bi yere kadarmış herşey bitiyo herşey
o mesajı öekmekle hatamı ettim bilmiyorum o sinirle yapacak bişey bulamadım zaten mesajdan sonra ne bi karsılık mesaj nede tel geldi eminim öyle bi aile çünklü öyle bi mesaj gelmedi diyecekler evet bi hafta ne varki gelsin dimi erkek olmasına rağmen tüm evimin çekmecelerini karıştırıyo hoşş karıştırsın ne varki zaten zannediyo oğlumu okuttumya çok para kazanıyo saklıyolar diyodur çünkü her 2 lafından biri ben seni okuttum bana borcun var ne zaman ödeyeceksin ben yaslanınca bana para siz göndereceksiniz tüm bu sinir bozucu lkaflarına hiç sesimi çıkarmadım yüzsüz yüzsüz konusmalarına tek kelime karsılık vermedim belki bende orada hata ettim herşeyi yüzüne benimmi söylemem gerekirdi oğlu dururken babası geldiğinde tüm ev işini gören süt dökmüş kedi oluyo eşim nedense o gidincede anında değişiyo bunları söyleyincede bişey demiyo

seni çok iyi anlıyorum. aynı sorumsuz aileden benim başımda da var. oğullarını bize resmen evlatlık verdiler. nişan düğün zamanı aileymiş gibi herkesin içinde poz kestiler meğer oğullarına cami avlusunda bulmuş kadar ilgi gösteriyorlarmış. hiçbirşeyle ilgilenmezler aramazlar sormazlar aslaaa.. ve ayrılar.. onlara baktıkça kendi sonumuzu da görür gibiyim. kadın sinir haplarıyla uyuşmuş bir köşede leyla gibi. adam evi terketmiş orda burda dünyadan haberi yok ev yansa umuru değil.. misafir gibi düğüne gelip gittiler işte 2 tane bilezikle. ne maddi ne manevi hiçbir destek yok. bunlar oğullarını okutmadıkları gibi ayrıca meslek sahibi de edindirmemişler hatta askerlik bile yapmamış..o kadar yani..
bunların da bana aileme ve maaşıma sonsuz güvenleri var, eşim 10 aylık evliliğimiz boyunca işsiz evde yatıyor. ufak tefek altınlardan başladım bozdurmaya, maaşımın bir kısmı mobilyalara gidiyor zaten....ha bir de üstüne kaprisi vurup kırıp dökmesi bağırıp çağırıp dağıtması var... seninki gibi sessiz değil yani beterin beteri var şükret canım.

kör müydün diyorsunuz kibarca ama evet aşkın gözü kördür, birde nasip kısmet insanın dilini öyle bir bağlıyorki lal oluveriyorsunuz. Allah kimsenin başına vermesin arkadaşım. hele birde çocukla gerçekten benden bir adım ileri aşamadasın.

mesaj konusuna gelince.. ben geçen hafta annesini arayıp benzer bir konuşma yapmıştım. çünkü çok kötü şeyler yaşamıştım sabrım taşmıştı. ama sonra pişman olup ertesi gün aradım ve kusura bakmayın dedim. böyle durumlarda biraz kurnazlık gerekiyor. işte biz bilmediğimiz için kaybediyoruz ya zaten. bu işin sonu tatlıya bağlansada bağlanmasada, "haa bak bu kız huysuzdu oğlumuzun bi kabahati yok" demesinler hesabı yapacaksın. bunları hesaplamazsan ileride çok sıkıntı çekersin.

O mesaj olmamış..

Eşin, öyle bir mesajı asla çekmezdi babasına..
Şimdi eşinin düştüğü durumu düşünsene ve de babanın o anki durumunu; evladı ''gelme evime'' diyor..Çok acı bir durum..

En baştan bazı şeyleri bilerek evlenmişsin canım..
Eşinin ailesinin oğluna düşkün olmadığını, ilgilenmediklerini biliyormuşsun, herşeyi de senin baban yapmış.
Yani baştan eşinin herşeyine tamam demişsin, eşini olduğu gibi kabul etmişsin ama şimdi burnundan getiriyorsun.

Sanırım ailesine kızgınlığın var, tarla satıp diğer oğluna dükkan açıyor ama bizimki işsiz yardım etmiyor demişsin.

Demek ki kayınpederinin maddi durumu var..Bu durumda diğer evlada yapıp da senin eşine neden yapmıyor? Bunun da bir açıklaması vardır..

Eşin sorsa ya babasına madem? Yardım istese ya geçici olarak..Bazı şeyler konuşa konuşa hallolur.
Şu an bence, başta yaptığın gibi eşine destek olmalısın, iş bulunur bir şekilde ama bu sebepke boşanılmaz..

Çoğu kişinin kabul etmeyeceği şartları kabul ederek evlenmişsin, şimdi bu sebepten boşanmak olmaz.

yani arkadaşım adama bakan sensin evi çekip çeviren sensin baban bakıyormuş annenden babandan hakikaten Allah razı olsunda adamı neden besliyorsun..dili durmuyor saçma sapan istekleri bitmiyor seni de hani bir yere (istanbulda evlerimi varmış mışmış) işte gitmek içinde zorluyor..birgün işi var 3 ay yok..sen bence boşannn
kızın babasını sever tabi oda alışacak bu duruma birtek çocuk sahibi olupda boşanan sen olmayacaksın...bence başından bu adamı ankaraya çağırıp iş bulmanız hata gelmeyen gitmeyen birini zorla almışsınız...
bence bitsin bu iş sende rahat edersin

öncelikle kusura bakmayın ama
siz istemişsinz evlenmeyi
gel yarın demişsiniz adama
oda gelmiş
ailesini yerini yurdunu bırakıp gelmiş
şimdi sende ceremesini cekiyorsun
ortada ev bark olmadan ailesi olmadan siz neden evlendinizki
yada aileniz nasıl karsı cıkmadı
ve ne ayıptırkii eşinizin telefonundan babasına öyle bir mesaj atıyorsunuz
sizde ana babasınız unutmayın
herkesin yanlısı olabilir
sizin kayınpederinizle aranızda sorun olabilir ama oğlu ile arasını acmaya hakkınız yok.....

Ben sana diyim denizim bunun aciklamasini.....Bu oglana neden yapmiyor? cünkü Adaman biliyorki oglu iyi yerde....karisi becerikli....calisiyor...kayinpederi yardimci oluyor...bu durumda benim yapmama gerek yok diyordur kanimca...

Iste her zaman sunu der sunu bilirim....erkek milletinin fazla tirnagini uzatmicaksin....ne kendini nede aileni böyle harcamicaksin.....yarin öbür gün biraz killansin tüylensin ne yaptinizki bana diyeceginden adim gibi eminim!!!

arkadaşım kocan senin çağrına uyup evini ailesini terkedip gelirken iyiydi değil mi? zamanla baktın işine gelmiyor şimdi dırdırlanıyorsun. adamları koparın ailelerinden aman da benim ailem destek atıyor deyin sonra taşlar yerine oturunca vay efendim işsiz vay efendim kayınpeder şöyle böyle siz sütten çıkmış ak kaşık e bu adamı beğenmiyordun neden çocuk yaptın bak adamı ailesinden koparıp almışsın o kadar kafan çalışıyormuş. şimdi de çalıştır kafayı vardır yine bir B planınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…