Bana akl verin ne olur

Eşimin ailesinde maddi anlamda hç yardım görmedik evlenirken...
Herşeyi kendimiz yaptık. Az çok benim aileminde katkısı oldu...

Anlamadığım mecbur mu insanlar evlenen çocuklarına yardım etmeye ya da torunlarının mamasını bezini sormaya?
Sorarlarsa amenna, ne güzel ama sormazlarsa sormadılar, diye kızmaya ne hakkınız var ?

Gelecek tabiki oğlunun evidir, kalacakda...
Annelik ve babalık hakkı sadece maddi yardım yapıldığında mı geçerlililik gösteriyor.

O mesajı nasıl çektiniz ? Bir an olsun düşünmediniz mi öyle bir mesaj gönderirken?
Eşimin ailesinin evime gelmesi benden çok eşimi mutlu eder.
Onun mutluluğu benim mutluluğumdur. Olanlar ve bitenlerle uğraşma işine psikolijide geviş deniliyormuş. Devamlı eskileri deşen kadınlar yani evlenirken hiç yardım etmediler, şöyle fenalar, böyle fenalar diyenler evliliklerinde huzuru yakalayamaz... Yakalasalar bile sonra yine kaybederler...

Ölüm gibi bir gerçek varken, haberi olmadan bir oğulun adına bir babaya nasıl böyle bir mesaj gönderirsiniz...

Son olarak da söylemek isterim ki eşiniz çok sakin ve sizi çok seviyor olmalı. Her insan böyle birşeyi kaldırmaz...

dehşete düştüm ya resmen
bilemiyorum sizde çok katı davranmışsınız
benim fikrim ama haklıyken haksız duruma düştün galiba
ama evlenmeden önce bunların yaşanacağınıda biliyodun sanırım güzelim
her ne olursa olsun bir babaya böyle bir mesaj atmamalıydınız
bence bunu telafi etmelisiniz öncelikle

yaşadıklarınız üzücü olabilir ama nekadar katı dawranmışsınızakannehir

öle bi mesaj atılırmı hiççç:çok üzgünüm:

bunun böle olcağı baştan belliymiş, çünkü "bilmediği daha önce hiç gelmediği kalacak yeri çalışacak işi olmadığı bi şehre" şart koşarak siz çağırmışsınız, sonrasında yaşanan bu hayal kırıklığı neden

bence biraz sakinleyin..

bi hikaye war :

gelin kaynana hiç anlaşamazlarmış, we aynı ewde yaşarlarmış.. bigün gelinin canına tak etmiş we büyücüye gidip kaynanasının ölmesi için bi ilaç yapmasını istemiş... büyücü yapmış bu ilacı we demiş " bunu hergün azar azar kaynanın yemeklerine katıcaksın ama aynı zamanda ona çok ii dawranmya başlıcaksınki öldüğünde kimse senden bilmesin"

gelin sewinçle ewe gitmiş, ogünden sonra yemeklerine ilacı katmaya we kaynanasınada çok ii dawrnmaya başlamış.. bisüre sonra kaynanasıda gelinindeki bu değişimden dolayı memnun olmaya we ona kızı gibi dawranmaya başlamış...

günler sonra gelin pişman olmuş, meğer kaynanası nekadar ii niyetli bi kadınmış, onu öle sewmişkii büyücüye koşmuş hemen we ağlamış nolur bu büyüyü bozun ben "annemi" çok sewiorum die.. büyücü gülmüşş, ben ona sadece witamin ilacı yaptım üzülme ölmiycek annen, ona ii dawranmanı söleyerek tatlı dilin herşeyi yapabileceğini gösterdim sana demiş ..

demem o ki, keşke sizde tatlı dilli olsaydanız, onlar aramasada siz arasaydınız, önceden olmamış ama yuwanızı kurduktan sonra adım atsaydınız, emin olun onlarda biyerden sonra görüceklerdi sizdeki sewgiyi.. a.s

eşinizle bi sorrununuz yok bence (iş durumu hariç, ki bunun bilerekmi yoksa iş bulamadığındamı olduğunu bilmiorum yazmamışsınız ), ailesiyle olan sorunları böle yansıtmayın derim a.s.

bence cooooooooooooooooookkkkkkkkkkkk iyi yapmış hatta az bile yapmış....
aslın da bi sayfa dolusu yazmıştım ama sildim
hiç gerek yok böyle birilerinin sırtına binip asalak gibi yaşayanlardan nefret ediyorum...
bu arkadaşın yaşadığına kim tahammül edebilirki....eşinle konuş ya yola gelirsin yada kızınla beni yok bil dersin
ben hamileyken eşim işsiz kaldı geceleri ben uyurken karnımı okşayıp kızıyla dertleşirdi kız<ım baban iş bulucak seni anne ac komıcak bakıcak size siz benim canlarımsınız diye ağlardı bende sanki uyuyormuş numarası yapar eşimle beraber ağlardım hala bilmez eşim benim onun konuşmalarını dinlediğimi
kızım 4 aylıkken işe girebildi ama şimdi affedersiniz köle gibi calışıyor iki kuruş ve fazla para getireyimde kızımın her ihtiyacını alabileyim diye
rabbim ondan razı olsun hakkını eşimin asla ödeyemem keşke eşim benim gibi değilde daha mükemmel 4*4 bi kadınla evlenseydi
ben ona layık değilim diye düşünürüm beni nerden sevdin sen nasıl bi insansın rabbime karşı nasıl bi davranışta bulundum ki seni bana hediye olarak gönderdi derim
rabim kimsenin ağız tadını bozmasın dert verip derman aratmasın aminnnn
maşallah deyin haaaaaaa:)))))

yok be canım var böyle tatlı dilin varamadığı densiz dengesiz asalaklar kötükedihüsokötükedihüso

yok be canım var böyle tatlı dilin varamadığı densiz dengesiz asalaklar kötükedihüsokötükedihüso

mutlaka wardır cnm, hayat bazen hikayelerdeki kadar adil güzel dawranmıo bize maleseff:1no2:

ama benim anlatmak istediğim arkadaş pek olumlu bi adım atmadan karşıdan beklemiş bişeler, keşke biraz yaklaşmayı deneseydi.. tabi onun tam olarak ne yaşadığını yazdığı 2 satırdan bilemeyiz, belki denemiştir bilemicem...

ama sewerek we öle zorluklarla ewlenmişlerki üzülüo insan okuyunca, olumlu bişeler yazarak sakinleştirmek istio opuyorumnanaktan

işte bizim severek evlenmiş baştan düşünseymiş falan tarzı yaklaşırlar ya ...
düşenede bi tekma sen vur nasılsa bişey olmaz gibisinden ....burda cok yapılıyor yapıcı olmaktan yol göstermekten cok niye öyle yaptın yapmasaydın falan filan
ama yapmış artık bizim yapmamız gereken birda o şekilde muamelede bulunulmasın diye tavsiye vermmek olabilir yani biz kimiz ki sorgulayalım ki onun yerinde bizde olabilirdik...
insanlar derdini yazıyor diye de üstüne binmemek lazım...
sözüm sana değil bilesin bitanem...gelinim sağaaa diyim kızım sen anla yani...
bende severk evlendim kactım eşime (aslında eşimi ben kacırdım ama caktırma aman gözünün yağnı yiyem ) ama her şeyi düşünerek tek eşyam yoktu evlenince herşeyi eşimle yaptık hatta eşim yapt... biz kadınların evlenmeden cok iyi düşünmesi lazım bize bu evlilik aşktan önce neler getirir neler götürür diye malesef iki kuru lakırdıya inanıyoruz ....

ya bende istemezdim şimdi sakince düşününce çok yanlış yaptığımı daha iyi anlıyorum hatta o kadar bağırmamın kızımı üzmemin ne kadar yanlış olduğunu ama insan öyle bi hal alıyoki patlayack gibi bunu kelimelerle bile anlaytamıyorum.
ben illa yardım etsinler illa bişeyler yapsınlar diye beklemedim çok umrumda olsa baştan isterdim zaten şimdiki derdim ben yokmusum gibi davranmaları evlendiğimden beri 1 kere aramadılar doğumumda bile insan o zamanlarda bekliyo hatta ondan önce bebeğimi düşürmüştüm o zaman bile aramadılar. ben neyim onların gözünde amaçları köye götürüp 3 erkek ve birde felçi babaannelerine baktırmaktı bende bunu yapmayınca suçlu ben oldum .annesiyle babası ayrı annesiyle çıkarken tanışmıstık ve lafımı etmiş annesi o çirkin kızı oğlumla evlendirmicem oğluma yakışmıyo falan diye babasıda bunu duyunca sırf onun inadına oğlumla evlendireceğim demiş yani orytada beni düşünen yok ben o zaman bu laflara sesimi çıkarmadım şimdide çirkin kızın evine gelip çirkin kız yokmuş gibi davranmaya çalısıyorlar ben bunları kaldıramıyorum evet diyosunuzki 1 hafta gelsin ne olacak göz acıp kapayana kadar geçer hemde çalısıyosun sadece akşamları görüyosun hiççç dediğiniz gibi olmuyo o 1 hafta sanki 1 asır gibi saatler geçmiyo inanın mutfakta bulaşık yıkarken saatlerimi orada geçirmeye çalısıyorum yanlarına gitmememeyim diye tabi böyle anlatmakla olmuyo yaşamak gerekitr
eşimede üzüldüm o günden sonra sonuçta babası ve annesi ama beni onlara ezdirmese herşey daha güzel olur hiç bi laf söyleyemiyo gücüme gidiyo benim evime gelipte herşeyi biz yapmısız havalarınfda ortalıkta dolaşmaları resmen babası bile kıskanıyo ya bir baba oğluna ne güzel evde oturuyosun biz bile böyle evde oturamadık şimdiye kadar eşyalarını bari bize ver sen yeni alırsın diyebilirmi.
amann anlatanlat bitmez bunlar sunuda söyleleyim ne babası ede başka biri o mesaj için hala aramadılar idda ediyorum benim beklediğim sey olacak yani öyle bi mesaj gelmedi diyecekler eğer sorarsak tabi sormassakta hiç konusulmayacak öyle insanlar

canım senin eşin iyi bir insan ve seni seviyor ne olursa olsun ailesinide seviyor buna sevinmelisin çünkü anne babasını sevip sayan erkekller eşini ,çocuğunu ve eşinin ailesinide sevip sayarlar....kaba bir tabir olacak ama köpeğin hatırı yoksa sahibinin hatırı var derler,evlenmek,çocuk sahibi olmak gibi işin zor kısmını atlatmışsınız ayrıca sen de çalışıyorsun eşinde bayram sonu çalışmaya başlayacakmış böyle ailesine karşı tavır alarak eşini kendinden uzaklaştırma,evliliğini zedeleme,kimseden de bişey bekleme,araba parası,5 milyar toplanan para ne oldu gibi soru sormalarla eşini ve kendini küçük düşürme verirlerse al tabii ama kimse mecbur değil keşke annen babanda evlilik arifesinde dünürleriyle kendileri konuşsalarmış içgüveysi gibi kızlarını evlendirmeselermiş,sana bi dur diyebilselermiş bence onlarında bu tatsız durumlarda payı var.Kız evinin bir ağırlığı olmalı tabi olan olmuş geçmişi geçmişte bırak önüne bak,yuvana sahip çık hangimiz fedakarlık yapmadık ki,annelik böyle bişey,yavrunun hatırına eşinın hatırına sabır, sabır ,sabır....

Hmmm, konuyu okudum. durumunuz benim ilerideki halim gibi :/ korktum valla..

bu zamana kadar arayıp sormayan insanları istememekte haklısınız, ama eşinizin zaten başta tepkisini koyması gerekir..

çok zor allah kolaylıklar versin çocuğunuzda daha çok küçükmüş inş.orta bir yol bulabilirsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…