• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana akıl verin yol gösterin karmakarisigim

Ya arkadaş ben anlamıyorum ailenize saygısızlık yapılıyor görümce denen 3.şahıs ailenizi evden kovuyor bide tehdit ediliyorsunuz ama hep bi alttan aldım alıyorum yahu kendinize gelin size ortada zerre saygı yok siz bunu kendinize layık mi görüyorsunuz Allah aşkına ben okurken geriliyorum siz nasıl katlanıyorsunuz? Eşiniz ilah değil ama sizde peygamber sabrı var maşallah

En başından saçma istekleri ve tehditlerini anlayışla karşılayıp boyun eğmekle hata etmişsiniz. Böyle gelmiş böyle gider, değişmesi mümkün değildir. Okurken içimi en acıtan eşinizin söylediği sözler nedeniyle annenizin evinizden ağlayarak gitmesi. Anneme bunu yapacak adam anasının karnından doğmamıştır. Bende bir anneyim, doğdu doğalı gecem gündüzüm kızım, ne emekle fedakarlıkla büyütülüyor bir çocuk. Hiçbir anne bu muameleyi haketmez, azıcık vicdanı olan adam bir anneye böyle davranmaz. Eşinizin ne size ne de ailenize saygısı var. Saygı olmayan yerde ne sevgi olur ne de evlilik.

En başından saçma istekleri ve tehditlerini anlayışla karşılayıp boyun eğmekle hata etmişsiniz. Böyle gelmiş böyle gider, değişmesi mümkün değildir. Okurken içimi en acıtan eşinizin söylediği sözler nedeniyle annenizin evinizden ağlayarak gitmesi. Anneme bunu yapacak adam anasının karnından doğmamıştır. Bende bir anneyim, doğdu doğalı gecem gündüzüm kızım, ne emekle fedakarlıkla büyütülüyor bir çocuk. Hiçbir anne bu muameleyi haketmez, azıcık vicdanı olan adam bir anneye böyle davranmaz. Eşinizin ne size ne de ailenize saygısı var. Saygı olmayan yerde ne sevgi olur ne de evlilik.
Birde görümce var ki hadsizin önde gideni, kendini ne zannediyor siz ailenize yapılan bu davranışı nasıl sineye çekip tepkisiz kalıyorsunuz aklım inanın almıyor.

Altan ala ala uzerinizde tepinmelerine izin vermissiniz sen yuvani dusununce o dusundu mu ki aileni istememeye devam etmeler aileni kovmalar laf soylemeler. Sana ve yuvana karsi zerre saygi ve sevgisi yok. Biten bi evlilige daha ne fedakarlik yapmak istiyorsun?

Merhaba. Ben 5 yıllık evliyim 15 aylik bir kızım var. Evliliğin ilk 3 yılı kayınvalidem kaynım görümcem eşim ben ve kayınpederim aynı evde ysssdik bir çok sorunlar oldu haklı olduğum yerlerde bile eşimin ailesidir huzursuzluk olmasın diye özür dileyen alttan alan hep ben oldum. Ailemle aynı şehirde değilim ne yszikki gurbetteyim.yeri geldi aileme gitmeme laf edildi suratlar asıldı eşim dolduruldu. Neyse hamile olmadan 1 ay önce benim çabalarım üzerine calistim cogu esyami kendim aldım ve ayrı eve çıktık ama ayrı eve çıkınca eşim ailemi hiç bı şekilde gelmelerini istemedi anneme babama saygisizliklar yaapti geliyorlar diye surat asti laf söyledi. banada sürekli şöyle gelmesinler istemiyoeuisende mesafe koy arana sende bayramdan bayrama falan dedi eşim ne derse kabul ettim yuvam bozulmasın diye sürekli annemi ara anneme git anneme yardim et vs vs hamileliğimde beni hiç arayıp sormayan hatta aradığımda telefonlarımı bile açmaya zahmet etmeyen de annesiydi ben yine de alttan aldım. Doğum yaptigimda görümcem annemi ve aablami evimden kovdu sırf gıcık olduğu için. Arada çok fazla kültür farklılığı var zaten. 3 ay eşimle ayriydik annemlerin yanındaydım. Sonra geri döndüm bu süre içinde de eşim sürekli her tartışmada git istemiyorum ayrılalım vs dedi yine ben alttan aldim. Ama artık o kdr biriktiki herşey eşime yakın olamıyorum şimdide bazen çocuk olmasa ayrılırdım diyor ama bzende çok iyi. Ailemi hala istemiyor zoraki kabul ediyor. Ben gittiğimde ise kavga gürültü oluyor. Aslında evliliğin geleceğini göremiyorum 3 4 aydır aklımda boşanmak tabi onunda. Karı koca hayatımız bile nerdeyse kalmadı ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Ailem arkandayiz boşanırsnda diyor. Bana akıl verin yardımcı olun. Uzun oldu. Teşekkür ederim
Allah yardimciniz olsun baskada ne denir bilemedim.Hep denir ya tedbir kulun takdir Allahin diye.Siz onunuze bakicaksiniz kararli guclu olucaksiniz ki Rabbim size yol gostersin.Size tek bisey soylemek istiyorum basa donun ve yazdiklarinizi objektif bir sekilde okuyun siz bu sartlarda olan bir kadina ne soylemek isterdiniz dusunun.

Merhaba. Ben 5 yıllık evliyim 15 aylik bir kızım var. Evliliğin ilk 3 yılı kayınvalidem kaynım görümcem eşim ben ve kayınpederim aynı evde ysssdik bir çok sorunlar oldu haklı olduğum yerlerde bile eşimin ailesidir huzursuzluk olmasın diye özür dileyen alttan alan hep ben oldum. Ailemle aynı şehirde değilim ne yszikki gurbetteyim.yeri geldi aileme gitmeme laf edildi suratlar asıldı eşim dolduruldu. Neyse hamile olmadan 1 ay önce benim çabalarım üzerine calistim cogu esyami kendim aldım ve ayrı eve çıktık ama ayrı eve çıkınca eşim ailemi hiç bı şekilde gelmelerini istemedi anneme babama saygisizliklar yaapti geliyorlar diye surat asti laf söyledi. banada sürekli şöyle gelmesinler istemiyoeuisende mesafe koy arana sende bayramdan bayrama falan dedi eşim ne derse kabul ettim yuvam bozulmasın diye sürekli annemi ara anneme git anneme yardim et vs vs hamileliğimde beni hiç arayıp sormayan hatta aradığımda telefonlarımı bile açmaya zahmet etmeyen de annesiydi ben yine de alttan aldım. Doğum yaptigimda görümcem annemi ve aablami evimden kovdu sırf gıcık olduğu için. Arada çok fazla kültür farklılığı var zaten. 3 ay eşimle ayriydik annemlerin yanındaydım. Sonra geri döndüm bu süre içinde de eşim sürekli her tartışmada git istemiyorum ayrılalım vs dedi yine ben alttan aldim. Ama artık o kdr biriktiki herşey eşime yakın olamıyorum şimdide bazen çocuk olmasa ayrılırdım diyor ama bzende çok iyi. Ailemi hala istemiyor zoraki kabul ediyor. Ben gittiğimde ise kavga gürültü oluyor. Aslında evliliğin geleceğini göremiyorum 3 4 aydır aklımda boşanmak tabi onunda. Karı koca hayatımız bile nerdeyse kalmadı ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Ailem arkandayiz boşanırsnda diyor. Bana akıl verin yardımcı olun. Uzun oldu. Teşekkür ederim
Cocuk olmasaydi bosanirdim.diyen adam icin hicbir degerin yok.
Ailen de arkandaymis
Ailenle arasini duzeltmezse saygili olmazsa hosan.
Zaten sana verdigi bir deger yok

Cocuk olmasaydi bosanirdim.diyen adam icin hicbir degerin yok.
Ailen de arkandaymis
Ailenle arasini duzeltmezse saygili olmazsa hosan.
Zaten sana verdigi bir deger yok
Bu olayların üstünden bir yıl geçti şu anda tartışmalarimizda boşanma konusunu açıyor çocuk olmasaydı ahh ahh falan diyor ama artık degiscem anneni sevmeye caliscam vsde diyor ama benim artık hevesimde isteğimde kalmadı sanki sogudum

Eşin ve ailesi çok yüz bulmuş .bende senin gibi ilk başlarda iyilikten anlayacaklarını sanıp çok fedakarlık yaptım ama değmezmiş bizimki iyilik değil enayilik sende bu rüyadan uyan alttan almaları bırak zaten senin çabalamanla süren evlilik nereye kadar gider. Her şey yalan tek gercek ailem ve kızın onlara sarıl

Eşin ve ailesi çok yüz bulmuş .bende senin gibi ilk başlarda iyilikten anlayacaklarını sanıp çok fedakarlık yaptım ama değmezmiş bizimki iyilik değil enayilik sende bu rüyadan uyan alttan almaları bırak zaten senin çabalamanla süren evlilik nereye kadar gider. Her şey yalan tek gercek ailem ve kızın onlara sarıl
Senin duzeldimi evliliğin yoksa ayrılmak zorunda mı kaldin

Ben annemle çok iyi geçinemem. Ablamla da görüşmüyorum. Ama bir Allah'ın kulu onları benim evimden kovacak olsun, kocam ya da onun ailesi bir laf söylesin yakarım çıralarını yakarım. Değil alttan almak altını üstüne getiririm o evliliğin. Empati kurmak istedim de sizinle yok kusura bakmayın buyrun bu benim hayatım istediğiniz gibi kullanın, istediğiniz gibi beni çiğneyin demişsin. Adamlar üstüne geldikçe gelmiş. Yapacak bişeyin yok sessiz sedasız boşan bak kendi yoluna. İnşallah özgüvenini yeniden kazanırsın

Ya ben abimin evinde izinsiz banyoya girip elimi yıkamıyorum hatta buzdolabını açmıyorum ayıp diye. Görünceye bakar mısın ... Kendisi evli mi peki. Ne kadar zor şeyler yaşamışsınız. Benim eşimde söz konusu memleketim olunca bir değişik oluyor aileme yansıtmaz ama beni huzursuz eder. Ve bunlarla savaşmak çokk zor çok ağır. Allah güç versin ...
Yuva yıkmak taraftarı hiç değilim ama sağlıksız aile ilişkileriyle büyüyen bir çocuk babasını bazen gören bir çocuktan daha büyük sorundur.

Ben anlamıyorum bu durumları kusura bakmayın. Siz elin adamının annesine kul köle oluyorsunuz sirf evlisiniz diye. Ama sizi bu yasa getirmiş insanlara annenize ablaniza yapilan bu kadar saygısızlığa göz yumuyorsunuz alttan alıyorsunuz. Kültür farklılığı demissiniz ama siz onun kölesi olmaya baştan kabul etmissiniz kusura bakmayın. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil elbette ama saygı göstermek zorunda hele bu kişi anneniz ise. Sizinde çocuğunuz varmış ileride çocuğunuz sizi böyle elaleme ezdirse ne hissedersiniz?

Hazır ayırlmişınız bidaha niye geri dödünüz ?? Düzelen birşey olmamış olmazdı bu durumda cünki sizi cok iyi tanıyorlar herşeye evet diyiceniz bidikleri icin hep üzerinize gelmişler sizde durun burya kadar dememisiniz sizi ezmelerine müsade vermisiniz yuvanız dagılmasın diye ama yuvanız dağılmış siz yine cektinşzle kalıyorsunuz kendinize deger verin bunları kendinize yaptırmayın sizi üzmelerine izin vermeyin artık daha fazla boşanın demiyorum orasını siz bilirsiniz ama kendinizide üzdürmeyin

Aileniz kocanız ve onun ailesinden daha mı degersiz? Ne kutsal yuvaymis arkadaş ana baba hakkı bile cigeniyor kocalar için. Aileniz arkanizdaymis mutsuz huzursuzsunuz. İleride de belki çocuğunuza patlayacaksiniz senin için durdum ayrılmadim diye. Neden evlenmeden önce kültür farkını saygıyı göz önüne almazsiniz? Size ne dememizi istiyorsunuz? Aman canım sabret yuvandir düzelir beş çocuk daha dogur anasına kurban ol kocana köle ol mu diyelim? Hiç kimse mutsuz olduğu bir hayatı sürdürmeyi hak etmez. Evlilik helal olduğu kadar boşanmak da helal. Aileniz de arkanızda. Olmasalardı yorumum daha yumuşak olurdu. Ama sanırım siz adım atmayacaksiniz biz burada sinir olalım diye bu konuyu açtınız.

siz mutlu olamazsanız cocuk hiç olamaz, önce anne mutlu olmalı...

Öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim. Ben hamileyken beni avukata bile götürdü bosanicaz ben aaileni görmek istemiyorum ya onlar y ben diye evet hep ben alttan aldım ama hayata karşı hiç bı isteğim kalmadı artık çok yoruldum bazen boşa kurtul belki daha iyi olur diyorum sonra otur oturduğun yere diyorum. Kaynanam her geldiğinde hla bı laf sokmalar. Kendimi bu şehirde çok yalnız hissediyorum kimsem yok esimlede durumlar böyle olunca durup durup sebepsiz yere evde ağlama krizlerine giriyoeum
Kendinizi neden bu kadar değersiz görüyorsunuz sız kendinize değer vermedikçe hıc kimsede vermemiş ve uzgunum eğer boyle devam ederseniz çocuğunuz büyüdüğünde oda sızı değersiz görecek biraz sılkelenın kimse Sızden ustun değil esınızmiş ailesıymiş haklı olduğunuz surece kimseye boyun bükmek zorunda değilsiniz şimdiye kadar yapamamış sınız şimdiden sonra evladınız için kendinize değer verın

O kadar şey yaşamışsın susmuşsun dolmamışsın şimdi mi aklın başına geldi. Kusura bakma ama böyle adamlara boyun eğilmesi beni çıldırtıyor:kızgın:hem arkanda ailen var daha ne için bekliyorsun. Sana ve ailene yapılan bu saygısızlıklara nasıl tepkisiz kalabildin hayret doğrusu. Ailen destek olmasaydı yalnız olsaydın hadi neyse..

Görümcen denen hadsiz senin aileni evden kovarken sen ne yaptın?? Ben senin yerinde olsam tutardım kolundan kapının önüne koyardım kendisini benim ailem o evden kovuluyorsa karşı tarafın ailesinin benim evimde bir işi olamaz. Bak ikinci çocuğu bekliyorum iki çocukla bile boşanırım. Sana tavsiyem başka çocuk yapmadan o evden at kendini boşan.. ve sana kimsenin zerre saygısı yok. Benim eşimin ailesi de çok şerefsizdir hep onlara gidilsin benim aileme gidilmesin.. anneler gününde onları kahvaltıya götürdük dönüşte diyorlar ki şimdi eve mi gidiyorsunuz yoo dedim benim ki anne değil mi tabi ki anneme gidiyoruz suratları değişiyor hemen onlar kahvaltıya götürüldüyse benimkiler de akşam yemeğe götürüldü... ben aileme ne laf söyletirim ne ikinci plana attırırım. Sen ne için kim için aileni üzüyorsun...onların üzülmesine izin veriyorsun silkelen biraz..

Back