Bambaşka bir hayattan bambaşka bir hayata geçtim.

Bana değer verdiğini biliyorum diyorsunuz bir sonraki cümleniz ama mutsuzum sadece değer görmek istiyorum diyorsunuz. Iyi misiniz?
Bence değilsiniz çünkü hemşireyim sırf gururundan çalışmamı istemiyor diye çalışmıyorum diyorsunuz. Ha bu arada bi de çok değerli bir eviniz varmış merkezde gidip pek kalamıyormuşsunuz ama olsun sonuçta bu sene satış fiyatı 600 yani
Çok üzülüyorum bir insan uğruna mesleğini icra etmeyenlere. Çok hem de...

Hi anladım şimdi o zaman siz kendi kalitenizden ödün vermeyin evliliklerin oturma süresi 1 sene derler. Ama sizin orada daha fazla kalmanizin bir anlami yok bu kadar rahatsiz oluyorsaniz. Umarim bir an önce bu konu çözülür. Bana kalırsa siz kendi evinize gidin eşiniz gelmek isterse gelsin kendisine ben seninle boşanmak için evlenmedim ben seninle mutlu bir hayat sürmek için evlendim bu şekilde tüm sülale aynı evde mutlu olacağımızı düşünmüyorum gibi konuya girebilirsiniz ama cok ince lütfen kavga etmeyin çözülmüyor kendimden biliyorum :)

1 Saatlik mesafe icin koloni halinde yasamayi neden kabul ettiniz ki?
Gayet git gel yapilabilecek bir mesafe yani. Keske bastan tavrinizi koysaydiniz.

Canınızdan çok sevmeyin. Hayatınızın merkezi haline getirirseniz bu hayatı kabul edersiniz.

o kadar okulu kocanızdan izin almak için mi okudunuz?
kaynana kayinbaba oturup kayinbabanizin gazini koklamak icin mi okudunuz?
sizin bir vasfiniz var ve vasifsiz eleman gibi davrandiginiz icin o muameleyi goruyorsunuz.
işinize başlayin ekonomik gucunuzu elinize alın.
esiniz de cok istiyorsa kendisi gitsin babasınin zirtini pirtini koklayip aksam geri evine gelsin

Evlenmeden önce o varlıkla evimin prensesi olurum sanmışsın ama aileyi hesaba katmamışsın.
Şimdi piremses olmuşsun.
İlk başta şartını koyup ben orada kalmam deseydin ve çalışsaydın, bunların hiç birini yaşamazdın.
Ama 600 binlik ev sana daha cazip gelmiş.
Ne yazık benim 60 binlik evim bile yok gidip biraz ağlayacağım

Ya boşan kendini kurtar yada iş bulup çalış, eşini o aileden çek.
Yoksa olan sana olacak.

O ev zaten kayınpederin evidir tapuda onundur konu sahibi satamaz çünkü bu tipler asla tapuyu vermez kendine bağımlı kılmak için

ya su konularda anlamadigim kisim hep ayni.

Kendine yeten egitimli diplomali hanim kizimiz esin ailesinin evine yerlesiyor,
temizlik falan yapmayacakmis bu arada.

Cok iyi, ailesinden cok farkli olan hanim oglumuz da esine cok deger veriyor,
ama ailesinin evine yerlesiyorlar ikisi de, gidip gelmek zor olurmus cunku.

Gariban aile,
hem ogluna sehirde ev duzuyor,
hem koyde oda veriyor,
gelin hanim kiz bir is yapmayacak,
hanim oglanin da bir eli yagda bir eli bagda olacak.

ama kayinpeder (koylu olan, egitimsiz olan...) gaz cikarmis, vay anasini ne kadar kotu bir insan.

arkadasim gidin insanlarin evinden,
yani siz gidip bir baskasinin evine yerlesip nasil o insanlari yerme hakkini kendinizde goruyorsunuz,
ya nasil bir egodur bu ben anlamiyorum.
bir de aileniz de gelmisler nasil insanlar bunlar deyip kayin ailenizi elestirmisler.

Eger kendi yaginizda kavrulan insanlar olsaniz her dediginize saygi duyarim ve de hak veririm muhtemelen,
ama su durumda ben size hic hak vermiyorum,
hic de egitimli, kendini gelistirmis modern bir kadin olarak da goremiyorum.

En buyuk hatalari yapan siz bir baskasini bu sekilde elestiremezsiniz, had bilmek de bir erdemdir.

Şehirdeki evde kalın illa oraya gotmek zorunda degilsiniz..
1 saatlik yol mesafesi nedir ki.
Istambulda 2 saatlik yola bole giden çalışan insanlar varr.
Eşinizle konuşun anlasin

Madem tozu dumana katmayacaktınız ailenizi neden çağırdınız, gelip konuşsunlar orta yol bulunsun diye mi... hem insanları çağırıp hem eşinizin sözünü dinlemeniz garip olmuş.

Gururundan çalıştırmıyor kısmını anlamadım ne alaka.. meslek yapmak sadece karın doyurmak değildir. İnsan kendini gerçekleştiriyor çalıştığı yerde (Maslow ihtiyaçlar hiyerarşisinde zirve orası) Birçok kadın çalışmasa da eşi evi geçindirecek kazanca sahiptir ama kadın yine de çalışır. Böyle çok örnek gördüm. Okurken çalışmayı falan ne için yaptınız öyleyse, evde oturup gergef işleseydiniz...

Ben kolay kolay boşan demem ama sunu söyleyebilirim ki Evlilikteki en önemli hususlardan biri ailelerin denkliğidir(yasam tarzı hayat bakış acısı vs)

tekrar tekrar okuyorum

şu eşiniz ne iş yapıyor tam olarak saat kaçta evden çıkıp kaçta geliyor

siz elti ve kv evde akşamı nasıl ediyorsunuz bir yazsanız

gelin var diye özel bir tavır bekliyorsunuz ya yok öyle bir tavır zira siz oraya onların arasına yaşamaya gitmişsiniz

rahat oturmalarından şikayetçisiniz evlerinde rahat oturmasınlar mı

cidden yukarılarda da yazdım nerede bu kasaba

bundan 55 yıl önce bu kasabalarda kiralık ev varken şimdi neden yok

keza şu an köylerde dahi gayet betonarme makine girişi vs olan evler var doğunun göbeğinde hem de

nasıl bir kasaba bu, kasaba denilen hani kaymakamı olan, ilçe olan yerlerdir, adliyesi, hastanesi falan var bir çoğunun keza okulu yani memurlar var onlar nerede kalıyor arsa alıp ev mi yapıyorlar

kasaba dediğiniz mezra mı köy mü

Gerçekten bir erkeğe olan hisleriniz bu kadar önemli mi? Yani hayata ilişkin mantıklı makul bir yaklaşımınız yok mu? Yine sever yine sevilirsiniz, herkes, herşey unutulur. Hiç mi idealiniz yok? Yorum yapamadım.

4-5 senede bu adamın huyunu suyunu anlayamamış ailesinin yapısını görememişsin kusurlu sensin kusura bakma.. mesleği olan gayet modern yaşayan kızların bir erkek için hayatını silip atmasına çok sinirleniyorum. mecbur musun elin köylü ailesinin dertlerini çekmeye? çok seviyorsa o senin şartlarına uyum sağlasın.
evlenmek iki kişilik bir hayat kurmaktır, elin herifinin sığ yaşamına uyumlanmaya çalışmak değildir.
şehirden kız alıp köy hayatına zorlamak da ne bileyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…