• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bambaşka bir hayattan bambaşka bir hayata geçtim.

Kleoox

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2017
38
2
38
merhabalar. Ben 5 aylık evliyim. Belki canımdan daha çok sevdiğim bi adamla evlendim. 4 senelil flörtten sonra açıkçası onun ısrarı isteği ile evlendim. Evlendikten sonra ben her vaadinin her söylediğinin yalan olduğunu öğrendim. Kendileri tarımla uğraşıyorlar ve maddi durumları iyi. Yılın 3 4 ayı merkezde 8 9 ayı ise merkeze bir saat mesafede bi kasabada yaşıyoruz. merkezde evim var çok güzel bir evim var hatta. Bu sene satış fiyatı 600. 220 metre kare.yani o konuda hakkını yiyemem. Kasabada ise kendi evimiz yok. Bİr evde 8 kişi yaşıyoruz. Annesi babası kardeşleri ve kardeşinin eşi.Bana seneye evi yapacağım demişti şimdi yapmam 4 5 sene diyor. evlenmeden önce kasabda devamlı yaşamayağız gidip geleceğiz diyordu öyle birşey yok burada yaşıyoruz. Kayınvalidem de çok iyi bana kayınvalidelik yapıyor diyemem. Ama aile yapılarımız o kadar farklı çok zorluk çekiyorum. Melesa gayet rahat bir şekilde davranıyorlar evde gelin var demiyorlar. küfürler rahat oturmalar özür dileyerek söylüyorum kayınpederim benim yanımda gaz çıkarabiliyor mesela. Kadın sadece yemek yapmak kocasına hizmet etmek için var burada. Ben böyle büyümedim. kasaba nedir bilmem. Hwmşireyim ben.Sırf gurundan çalışmamı istemiyor diye çalışmıyorum. 2 gün önce de bi tartışma oldu ve çok ileri gitti eşim kaba davrandı kaba konuştu. bende ailemi aradım. Geldiler 4 5 saat konuşuldu. ama öyle insanlar ki öyle cahiller ki dinlemeyi bile bilmiyorlar. bi ara tartışma çok fena alevlendi. çok karıştı ortalık. Ailem böyle olduklarını bilmiyordu ve şoka girdiler nasıl insanlar bunlar diye. Bende içimde ne var ne yoksa döktüm. en son gitmek istedim eşim gitmeme müsade etmedi. Zorla durmuyorum şuan Allah var. Ama ailem gittiğinden beri yüzüme bakmıyor sen beni rezil ettin yüzüm yerlere geçti diyor. Eşim kinci biri. Ben seni affedemem diyor. Bu böyle nasıl gidecek peki diyorum. gittiği yerer kadar diyor. o zaman niye gitmeme müsade etmedin diyorum. gitmek gibi bi niyetin varsa götürürüm diyor. Ben herkesin için de bana söylediği onca yalanı söyleyince zoruna gitti tabi ama bu durumu nasıl aşacağım bilmiyorumBana değer verdiğini biliyorum. ben de çok değer veriyorum. ama mutsuzum sadece değer görmek istiyorum sadece onun için ne kadar fedakarlık yaptıpımı bilsin istiyorum bunu azıcık hissetsem bu kdar mutsuz olmam. gitmek istiyorum buradan ama yalnız değil onunla birlikte ne yapmalıyım bilmiyorum. 2 gündüğr o kadar kötüyüm ki çıkmazdayım ki ölümü bile düşündüm sonra kendine gel dedim . Ama işin içinden çıkamıyorum. Herkes gini bir evliliğim olsun istiyorum çalışmak mühim değil ama gerçekten sıradan bir hayat istiyorum ne fazla ne eksik. Evde akşama kadar onu bekleyip yemek yapmak istiyorum mesela. O kadar basit şeyler ki istediğim ama olmuyor.

Şehirdeki evde kalın, çalışmaya başlayın. H.sonları ya o gelsin ya siz gidin. Biraz deneyin bu yolu. Bana kalsa çok toparlanacak birşey yok eşiniz evlenene kadar he he demiş şimdi kendi bildiğinden vazgeçmiyor. Siz bırakmak istemiyorsanız birazda böyle mesafeli geçsin zaman.

Bambaska bir hayattan kastiniz nedir anlayamadim -sadece kasabada yasiyor olmak degilse eger- ama calismamayi nasil kabul ettiniz? Aileniz, arkadaslariniz size ne yapiyorsun demedi mi?

Kendiniz ile ilgili verebileceginiz en onemli kararlardan birini esinizin secimine birakmissiniz. Siz kendi degerinizi dusururseniz esiniz size saygi duymaz ki.

1 saat mesafe için niye cümbür cemaat bir arada yaşıyorsunuz? O kadar yakın olunca samimiyetin de dozu olmuyor. Arada bir görüşseniz çekinme olurdu. Siz evinizde durun eşiniz günlük git gel yapsın sanki 5 saat yol çekecek.. Olmadı o 600binlik evi satın da yarı yarıya iki eviniz olsun. Şahsen çekmezdim öyle bir hayatı.

İkincisi çalışmak için izin istiyorsanız her şeyi hak ediyorsunuz bana göre. Mis gibi mesleğiniz var ama yapamıyorsunuz. Yazık.

Ailenizi de çağırdıysanız lafınızın arkasında durup gitseydiniz beraber ve şartlar değişmeden dönmüyorum deseydiniz. Hem iki tarafı birbirine düşürmüşsünüz hem de elinize bir şey geçmemiş.

Şehirdeki evde kalın, çalışmaya başlayın. H.sonları ya o gelsin ya siz gidin. Biraz deneyin bu yolu. Bana kalsa çok toparlanacak birşey yok eşiniz evlenene kadar he he demiş şimdi kendi bildiğinden vazgeçmiyor. Siz bırakmak istemiyorsanız birazda böyle mesafeli geçsin zaman.
düşünmedim diyemem. Ama hayatımın büyük bir kısmını kaplıyor. Ve diyorum ki kendime fedakarlık yapmadım denemedim deme dene değişir değiştirirsin o sana alışır sen ona.

Yalancı bı adamla evlisiniz. Sırf bu bile bence boşanma sebebi. Hicbiseye değil de şu köprüyü geçene kadar he he deyip ondan sonra kıvıran insanlara sinir oluyorum. Ailenizin yanında artislik yapicam diye sizi göndermeyen sonra da yüzünüze bakmayan bı adamla evlisiniz. Ben size soyliym o adam sizden özür bekliyo. Aklınca da blöf yapıyo gitmek istersen götürürüm falan. Söylüyorum size goturmycek. Hayatı yalan. Mis gibi mesleğiniz ve eşiniz istemiyo diye calismiyosunuz? Dagda avlanırken mi buldunuz bu kocayı ne yaptınız?

bunu kabul etmiyor git gel yapmam diyor. zor olur diyor. Birde işler ortak ve ben git gel yaparak çok fazla yardımcı olamam diyor

elinizde mesleğiniz varken çalişmamayı nasıl kabul ettiniz.gördüğünüz gibi taviz tavizi doğuruyor.

yılın 8-9 ayı bu kadar kalabalığa katlanmak kolay değildir eşinizle konuşup çözüm bulmalısınız.ya kendi evinizde kalın ya da kasabada ayrı bir ev kiralanabilir
bunlara yanaşmıyorsa sürdürmenin pek manası yok

Kp gaz cikardi dedinn yaa orada benim icin bu aileyle birlikte yaşamak fikrî bitti.Ne yap et esini ikna et çıkın oradan.Tavirla kavgayla değil ama güzellikle yap bunu.Aileleri iliskine karıştirma kararında ciddiysen orada onlar isin içine girer ve is biter ya da ciddi sonuca bağlanır.

bunu kabul etmiyor git gel yapmam diyor. zor olur diyor. Birde işler ortak ve ben git gel yaparak çok fazla yardımcı olamam diyor

artık kabul edip etmemesine bakacak aşamayı geçmişsiniz.Ne kadar uzaklık var ki sadece haftasonları bile gidilmiyor. Siz hala kendi yapabileceğiniz fedakarlıkları düşünüyorsunuz, artık eşinizinde birşeyler yapması lazım. Yapmıyorsa yolunuza bakın. Tek taraflı ne zamana kadar gider. O noktadan sonra sizden geriye ne kalır? Hayat eşinizden ibaret olmamalı. Yapmayın bunu kendinize.

En baştan belliymiş.
Gururdan çalışmamı evlenmemi istemeyen adamla flört etmem ben.
Siz bir de evlenmişsiniz. Tövbeler olsun!
Flört döneminde asla böyle bi insan olduğunu bilmiyordum. Ve çalışma konusu da dahil hiç bir konuda problem çıkarmamıştı. Hatta o kadar mükemmel bir insandı ki . Asında hala öyle nazik biri kaba biri değil yada aile gibi değil görmemiş ve cahil değil beni güzel seviyor. herşey evlendikten sonra oldu. Hatta yüzüne söylüyorum şuan ki hayatımın sadece bir kısmı görseydim evlenmezdim diye. nişanlıyken bari görseydim vazgeçerdim. Hoş şuan da vazgeçebilirim ama düzelir belki yeni evliyiz hayatımız dğüzene girer belki diye sabrediyordum

Aile yapısını hiç beğenmedim. Gaz çıkarmalar, küfürlü konuşmalar.. eşinizi ayrı tutmaya çalışmışsınız ama kusura bakmayın onda da iş yok. Size yalanlar söylemiş. Ayrıca siz onu değil o sizi ailenize rezil etmiş. Klasik evlenene kadar şunu yaparım bunu yaparım diyip, evlenince ohhh nasılsa benin oldu sanıp ben yapamam edememler. Yol yakınken kaçın kurtulun. Yazık etmeyin gençliğinize.

E canim senin evin barkin var ne diye kasabada yasıyorsun 1 saat cok mesafe degil esin gitsin gelsin her gun.
Istanbulda iş için 2.5 saat toplamda gunde 5 saat yol gidenler var.

Evliliğini kurtarmak istedigin icin bir sey demiyorum ve saygi duyuyorum, bir yuva kolay kurulmuyor, haklisin, ama evliliğini kurtarmak istiyorsan senin "iyi" hissetmen lazim, bu da kasabada olacak gibi görünmüyor.
Eşinle konuş ve şartlarını sun ortaya. En önemli 2 şartın da 1 çalışmak 2 yasadiginiz yer olsun

Back