• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Balonjook'un İnsülin Direnci Diyet Günlüğü

balonjook

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2009
18
1
86
İstanbul
Selam kızlar,

4 hafta önce insülin direncim olduğu tespit edildi. Diyetisyenimin bu duruma uygun olarak yazdığı listeyi paylaşıyorum:

Sabah:
1 yumurta
1 kk peynir
Domates, salatalık, biber
2 dilim tam buğday ekmeği

Ara:
1 bardak süt
ya da 1 kase yoğurt
ya da 4 diyet bisküvi

Öğle:
1 porsiyon ızgara et / tavuk / balık
Bol salata

Ara:
1 activia ve 3-4 kaşık yulaf ezmesi
ya da 1 meyve ile birlikte 10-15 tane fındık ( meyveyi tek başına yememek önemli, insülin salınımını dengelemek için yanında mutlaka süt/yoğurt ya da fındık yenmesi gerekiyor.)
ya da 1 paket diyet bisküvi

Akşam:
6 kaşık sebze yemeği
1 kase yoğurt
Bol salata

Ara:
1 meyve ve light kefir ( bağırsakların daha iyi çalışması için diyetisyen kefir önerdi )

Bu bu haftaki listem, diyetisyenim geçen hafta da insülin direncine uygun benzer bir liste yazmıştı, onunla 1 haftada 1,5 kg verdim :52:. Ne kadar diyet yaparsam yapayım veremediğimi düşününce,bu benim içim mucize gibi, tekrar motive oldum, devamını getirebileceğime inancım oluştu.. ( Tabi diyete ek olarak hergün 15-20 hareket etmeye çalıştım ve insülin için 4 haftadır ilaç kullanıyorum. )

İsteyen olursa önceki diyeti de yazabilirim.

Sevgiler,
balonjook

canım geçmiş olsun bende de insulin direnci geçen tıl diyetisyenle 8 kilo verdim .zaten çok kilom yoktu 60 iken 52 oldum:34:
ama meğer çok sağlıksız besleniyormuşum öğrendim:31:
birde dr bana insulin direncini kıran ne ilaç ne diyet hafta da iki gün en az 45 dk yürüyüş diye öğüt verdi:8:
birde sana şeker ilacına başlandımı canım.?

evet canım, ilaca başladım benim insülin seviyesi çok yüksek olduğu için endokrinolojideki doktor 1000 mg lık glukophage verdi, günde 2 kez onu alıyorum. ( bu ilacı zayıflamayı kolaylaştırsın diye artık önüne gelene veriyorlar ama aslında sendeki kadar yüksek insülin seviyeleri için gerekli bu ilaç dedi doktor)

yemek konusunda bende fazla değişiklik olmadı, normalden farkı tatlı tüketmemeye daha dikkat ediyorum.. zaten ilaç da tatlı isteğini azaltıyor.. onun dışında normalde de üç aşağı beş yukarı böyle besleniyordum.. bana da diyetisyenin tavsiyesi her gün 30-40 dakika yürüyüş, yüzme, dans, ne istersen o şekilde hareket et dedi.. hareketli olunca 1 gün boyunca metabolizmayı hızlandırıcı etkisi oluyormuş..

sen ne kadar zamanda 8 kilo verdin ve tabi neler yaptın ?

bir soru daha, kilo verdikçe insülin direncinin azaldığı normale döndüğünden bahsediliyor.

sen kilo verdikten sonra tekrar insülin için ölçüm yaptırdın mı , değişiklik tespit edildi mi ?

bir soru daha, kilo verdikçe insülin direncinin azaldığı normale döndüğünden bahsediliyor.

sen kilo verdikten sonra tekrar insülin için ölçüm yaptırdın mı , değişiklik tespit edildi mi ?

ben tekrar test yaptırmadım kısmetse bayram sonu gitcem dr a zaten haşimatoluyum .diyetim seninkine hemen hemen benziyor.normale döndüğünü ben şöyle düşünüyorum.artık sabahları yorgun kalkmıyor gün içerde uyuklamalar yaşamıyorum birde akşam yemeklerinden sonra uyumuyorum.sanırım normale dönmüştür.:7:

kızlar bende de insülin direnci vardı.6 ay seker ılacı kullandım dustu doktorum ılacı kestı ama dıyet ve yuruyus yapman gereklı dedı ben dıyet yapıodum bıraktım bu rahatsızlık daha sonra sekere donuyor degılmı bende guatr ve polikistik over var bunlarda tatıklıodur sanırım

kızlar bende de insülin direnci vardı.6 ay seker ılacı kullandım dustu doktorum ılacı kestı ama dıyet ve yuruyus yapman gereklı dedı ben dıyet yapıodum bıraktım bu rahatsızlık daha sonra sekere donuyor degılmı bende guatr ve polikistik over var bunlarda tatıklıodur sanırım

bende haşimato hastasıyım bunlar birbirinin zinciri gibi diyeti bırakma en önemlisi beyaz un ,şeker,ve tuzu çıkar hayatından

bende de insilün direnci pco ve troit bezlerimin az çalışması problemi var 2 aydır dıyet yapıyorum 5 kilo gitti. haftada 6 ila 8 saat spor yapıyorum 2 haftadır düzenli olarak...
meyveyı genelde tek yıyodum yanında badem fındık cevızde tüketeyım o zman teşekürler kızlar

Merhabalar.
Sizler için kolaylık olması açısından yeni bir bölüm açılmıştır.
Diyet Günlükleri Bölümü

Ve konunuz bu bölüme taşınmıştır.
Keyifli paylaşımlar:)

Son düzenleme:
baloncuk merhaba kardeş..bende insülin direnci durumundan muzdaribim.senden ricam olcak bi tane..bi günlük diyet listeni yazmıssınya..rica etsem özel mesajdan 1 haftalık tam listeni yazarmısın..benimkilerle karsılartırcam hem..lütfen..benim özel mesaj yazmam henüz kapalı

Selam kızlar,

4 hafta önce insülin direncim olduğu tespit edildi. Diyetisyenimin bu duruma uygun olarak yazdığı listeyi paylaşıyorum:

Sabah:
1 yumurta
1 kk peynir
Domates, salatalık, biber

Ara:
1 bardak süt
ya da 1 kase yoğurt
ya da 4 diyet bisküvi

Öğle:
Bol salata

Ara:
ya da 1 meyve ile birlikte 10-15 tane fındık ( meyveyi tek başına yememek önemli, insülin salınımını dengelemek için yanında mutlaka süt/yoğurt ya da fındık yenmesi gerekiyor.)

Akşam:
6 kaşık sebze yemeği
1 kase yoğurt
Bol salata

Ara:
1 meyve ve light kefir ( bağırsakların daha iyi çalışması için diyetisyen kefir önerdi )

Bu bu haftaki listem, diyetisyenim geçen hafta da insülin direncine uygun benzer bir liste yazmıştı, onunla 1 haftada 1,5 kg verdim :52:. Ne kadar diyet yaparsam yapayım veremediğimi düşününce,bu benim içim mucize gibi, tekrar motive oldum, devamını getirebileceğime inancım oluştu.. ( Tabi diyete ek olarak hergün 15-20 hareket etmeye çalıştım ve insülin için 4 haftadır ilaç kullanıyorum. )

İsteyen olursa önceki diyeti de yazabilirim.

Sevgiler,
balonjook
merhaba bendede insülin direnci var lütfen bana diyet listelerinizi yazabilirmisiniz

arkadaşlar bendede insülün direnci olduğunu düşünüyorum çok zor klio veriyorum yemekten sonra uyukluyorum doyuyorum bir türlü ekmek yemeden asla doymuyorum ekmeği azalttığım zaman elim ayağım titrio krize giriyorum resmen ne tavsiye edersnz diyetde yapamıyorum vermem gereken 6 kilo var

selam kızlar,

sabah:
1 yumurta
1 kk peynir
domates, salatalık, biber

ara:
1 bardak süt
ya da 1 kase yoğurt
ya da 4 diyet bisküvi

öğle:
bol salata

ara:

akşam:
6 kaşık sebze yemeği
1 kase yoğurt
bol salata

ara:

bu bu haftaki listem, diyetisyenim geçen hafta da insülin direncine uygun benzer bir liste yazmıştı, onunla 1 haftada 1,5 kg verdim :52:. Ne kadar diyet yaparsam yapayım veremediğimi düşününce,bu benim içim mucize gibi, tekrar motive oldum, devamını getirebileceğime inancım oluştu.. ( tabi diyete ek olarak hergün 15-20 hareket etmeye çalıştım ve insülin için 4 haftadır ilaç kullanıyorum. )

isteyen olursa önceki diyeti de yazabilirim.

Sevgiler,
balonjook

merhabalar arkadaşlar bende de insülin direnci çıktı 1 haftadır ilaç kullanıyorum ayrıcada spor yapıyorum bana diğer listenide atabilirmisin

merhabalar arkadaşlar bende de insülin direnci çıktı 1 haftadır ilaç kullanıyorum ayrıcada spor yapıyorum bana diğer listenide atabilirmisin

Back
X