Balkon için ruhsat gerekiyor mu?

clementina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2009
44
0
86
Balıkesir
:44:arkadaşlar ben evimin balkonunu odaya dahil etmek istiyorum ancak gömme balkon olmadığı için ruhsat gerekliymiş.böyle bi olay yaşayan var mı acaba aranızda?*

ruhsatın gerekli olup olmadıgını bilmiyorum ama çokk saçmaa bence..yani ruhsat istemeleri..

evet ve şu çok ilginç gömme olunca balkonu ruhsat istenmiyormuş ama normal çıkma balkonsa isteniyormuş,benim suçum evin çıkma balkonu bulunması yani onu kapatırsak şikayet olunca geri yıkılıyormuş bunları biliyorum ama ruhsat işi nasıl oluyo onu çok merak ediyorum.

evet ve şu çok ilginç gömme olunca balkonu ruhsat istenmiyormuş ama normal çıkma balkonsa isteniyormuş,benim suçum evin çıkma balkonu bulunması yani onu kapatırsak şikayet olunca geri yıkılıyormuş bunları biliyorum ama ruhsat işi nasıl oluyo onu çok merak ediyorum.

valla bende bilmiyorum cnm..acaba satınmı alcan kendi balkonunu :1::1::1::1:
ruhsatı ölemi veriolar ki:26:
valla en iyisi eşinin gidip sorması cnm ya..

Evet canım doğru söylemişler. Ama seni şikayet eden biri olursa sorun yaşarsın ve yıkmak zorunda kalırsın. Ayrıca rutsattan önce apartmandaki komşularından da izin alman gerekiyor. Zaten onay vermeyen biri sen balkonu kapatınca kesin şikayet eder. Birde benim bildiğim ne sebepler olursa olsun çıkma balkonu apartman kabul etse dahi dış cephe görüntüsü bozduğun için kapatamayacağın.
Yani ruhsatı apartman onayı alarak gömme balkon için alabiliyorsun ama çıkmada izin yok.

hadi yaa gerçekten mi:((( ruhsat da mı gömme balkon için yani?? tüm hayallerim suya düştü.ilgilenen herkese çok teşekkür ederim:((

ana cadde üzeriyse binadakiler kabul etse de, ruhsatı vermiyolar biyerlerde dayımız olmadan
görüntüyü bozdugu için
herkes söylemiş ama, sakın ruhsatsız bulaşma bu işe, masrafı edersin sonra yıkılma kararı cıkar
ve üstüne onu yıktırmak için de para verirsin, bu insanın içine oturur bence
ruhsat gerekli ama gercekten, balkon onu tartamicak olabilir. sonucta duvar eklencek, eve dahil olursa eşya konulcak bide orda koltuk koyup oturdugunu düşün, ağırlık çok artıyo
tedbir olarak istemek zorundalar

canım ruhsat alman şart, ruhsat almak içinde bir mühendise proje çizdirmekle işe başlayacaksın, anlayacağınuzun iş ammaa öncelikle bağlı bulunduğun belediyeden sıkı br torpil ayarlaman lazım:34:

çıkma balkonu kapattığında sanırsam artı bir yük biniyormuş ve binanın temelinden dengeyle ilgili arızalarolmaması için saırsam ruhsat filan isteniyormuş. herhalde usulune göre yapılması için. aslında bu şey uzun zamandır varmışta bende yeni gazetede okumuştum

canım herşey plana göre.plandada böyle şeylere izin vermiyorlar artık.ruhsatı aldıktan sonra istediğini yapabilirsin:71:

:44:arkadaşlar ben evimin balkonunu odaya dahil etmek istiyorum ancak gömme balkon olmadığı için ruhsat gerekliymiş.böyle bi olay yaşayan var mı acaba aranızda?*

Bundan daha mantıklı ne olabilir? :) Bir ev inşa edilirken hangi kolona ne kadar yük bineceği ince ince hesaplanıyor. Dolayısıyla evin yapısını değiştirecek bir şey yapmak istediğinizde bunun sizi tehlikeye sokup sokmayacağını denetlemeleri gayet gerekli bir uygulama. Ayrıca çıkma balkon, zamanla sarkabilen bir yapı. Bir de siz projede olmayan bir yükü üstüne bindirirseniz neticeyi düşünemiyorum. Bana korkunç geliyor böyle şeyler. Nitekim deprem kuşağında olan bir ülkede yaşıyoruz. Bu tarz konularda daha dikkatli olmamız lazım.

Bundan daha mantıklı ne olabilir? :) Bir ev inşa edilirken hangi kolona ne kadar yük bineceği ince ince hesaplanıyor. Dolayısıyla evin yapısını değiştirecek bir şey yapmak istediğinizde bunun sizi tehlikeye sokup sokmayacağını denetlemeleri gayet gerekli bir uygulama. Ayrıca çıkma balkon, zamanla sarkabilen bir yapı. Bir de siz projede olmayan bir yükü üstüne bindirirseniz neticeyi düşünemiyorum. Bana korkunç geliyor böyle şeyler. Nitekim deprem kuşağında olan bir ülkede yaşıyoruz. Bu tarz konularda daha dikkatli olmamız lazım.

kesinlikle katılıyorum heleki bina kat sayılarına kimse dikkat etmiyorken bi balkon için ruhsat istemeleri güzel bişiiy aslında binanın dengesini bozmamak adına:)

ama çoğu binalarda gördüğüm şu camlı olarak kapatıyorlar balkonlarını,çok kötü bir görüntü oluyor,birde tül felan takıyorlar depo olarak kullanıyorlar,bizim buralarda hemen hemen herkes birbirinden görme aynısını yaptırıyorlar,benden başka pek yok açık balkonda oturan...onlar neden izin almıyorlar acaba merak ettim...

evet ruhsat tabiki de gerekli.biz projelerimizi çizerken ruhsat alıyoruz ve gömme balkondaki yükler direkt olarak temele iletildiğinden sorun yasanması cok muhtemel değil.fakat çıkıntılı balkonlarda ise siz balkonu odaya katmak istiyorsunuz ve odanın yükünü dışarıya aktaracaksınız ve de bu yuk temele degil direkt dışarıya iletilecek.dolayısıyla çökme riski arz ediyorsunuz.ve eviniz ana caddedeyse dış cepheyi bozduğunuz için apartmanda oturanlardan da musade almanız gerekiyor ruhsat alsanız bile.

Back
X