Balkon çok önemli mi ?

yalnız yaşarken de şimdi de balkonda oturmayı seviyorum ben yaa balkonlu tercih ederdim sanırım
he ama yani balkon yok diye de bu kadar güzel şartları olan evi tutmamazlık da yapamazdım tabi ama
ay hiç fikir veren bir yorum olmadı di mi :KK70:
yani ilk etapta aslında daha evi ararken kriterlerim arasında bir kıçlık bile olsa balkonu olan bir ev arardım, ama yoksa da bu seçeneği değerlendirirdim gayet makul çünkü fiyatı ve diğer özellikleri
burada havuzlu sitelerin aidatları olmuş kaç yüz milyor
Ay yeter ki kapıcı olsun razıyım elimde çöp taşımaktan yıldım resmen her mahallede bir tane çöp kovası var

Merhaba hanımlar yeni bir eve taşınacağım az önce bir ev gördüm çok beğendim özellikleri şu
Havuzlu bir site
Yüksek değil alçak binalar 3 er kat şeklinde
Kirası 3.800 aidat 300
Eşyaları çok çok yeni ve güzel muhtemelen ilk kiracı olacağım çoğu jelatinli elektronik eşyalar modern ( bunu özellikle belirttim çünkü elektronik eşyaları berbat eski bir evde çok yüklü elektrik faturası ödedim ve verim alamıyordum)
Muhafazakar bir konumda değil kiracıların çoğu öğrenci ve çalışan grup
Kapıcılı
Ulaşım yerlerine yakın
Giriş kat ve tek eksisi balkon yok

Diğer evlerde kiralar 3.000 ile 5.000 Bandında aidatlar 100-200 çoğunda kapıcı yok
Binalar yüksek binalar ve bende asansör fobisi var binebiliyorum ama sürekli düşcek elektrik gitcek diye kan ter içinde iniyorum
Balkonları var ferah
Eşyalar kimi iyi kimi nuh neviden kalma
Bir kısmı modern görünse de aile apartmanı diye özellikle belirtiyorlar ben gece hayatı olan biriyim giriş çıkış çok sorun olacak biliyorum ve aile apartmanında bir kere oturdum yalnız bir kadına öcü gibi bakıyorlar
Beğendiğim eve benzeyen daha rahat yerlerde binalar hep loft ve ben daha önce loftta yaşadım eksisi çok biri wc kullanmak istese resmen yatak odasından geçip gidiyor mahremiyet yok kapı falan yok tek kapı wc kapısı ama kocaman iki balkonu var

Hangisini tercih etmeliyim bilmiyorum çok kararsızım daha önce balkonsuz evde oturdum yokluğunu hiç aramadım
Balkonlu evde de oturdum yine giriş kattı evime bir kere balkondan girmişlerdi kapıyı kırıp
Ve hiç öyle balkon keyfi yaptığımı hatırlamıyorum ama diğer dairelerin balkonu o kadar güzel ki heveslendim resmen masa sandalye koyar kahvaltı yaparım şu bu diye karar veremiyorum yarına kadar karar vermem gerek bir yandan diyorum kızım giriş katta balkon mu olur saçmalama bana bir el atın avantajı dezavantajı nedir yardımcı olun
Balkonsuz evde yaşayamam, çamaşır asacağım, çiçeklerim olacak, kedim hava alacak, sabah nefes egzersizi yapacağım. Pandemi de balkon çok işimize yaradı, eskiden üç balkonum vardı, kentsel dönüşümden sonra teke düştü ve küçük bir balkon oldu ama yine de vazgeçemem. Yaz akşamları da işe yarıyor gece serinliğinden faydalanıyorum. Gerekçelerimden çamaşır kurutmanın ve serinlemenin alternatifi var ama tercih etmiyorum

Benim tercihim balkonlu ev olur hele Akdeniz gibi sıcak bir yerde yaşıyorsanız balkon çok gerekli oluyor bazen insan hava almak ister bir balkona çıkıp nefes alayım der çok iyi gelir pencere açmak onun keyfini vermiyor bu durumlarda

Benim için evde ilk kriter balkondur. Ufak ta olsa balkon balkondur ama giriş kat olsa istemem. çünkü dediğiniz gibi giriş katta balkon mu olur😂 oturup keyif yapamazsın, gökyüzünü seyredemezsin , rahat rahat sofra kuramazsin. Güvenlik te cabası.
Anladığım sizde evi begenmissiniz balkon diye de ölmüyorsunuz , eğer havadar ve ferahsa tercih edebilirsiniz bence
Güle güle oturun
Giriş kat olmasını ben özellikle istiyorum yükseklik korkum var asansörde kalp krizi geçiriyorum

Konunuza bakınca balkonsuz olan daha mantıklı. Giriş katta balkonda rahat rahat oturulmaz ki gelenle geçenle göz göze geleceksiniz, belki rahat giyinemeyeceksiniz. Balkonsuz yapamayan da var, tamamen kişisel tercih. Mesela bana da havuz gereksiz geliyor hiç girmiyorum ama masrafı aidata yansıyor. Kullanmayınca batıyor bana 😂
Ben kullanırım gider şezlongda dana gibi yatarım 🤣🤣🤣

yorumlardan sonra balkonluyu vazgeçmiş miyim :KK70:
evet ben zemin kattayim ama evim müstakil bahçeli..
bilmiyorum
camdan kahvemi koyup dolanip çıkıyorum bahçede oturuyorum:KK70:
zor oluyor eşime şuraya balkon yaptıralım dedim ikna edemedim..
kaynanam üst katımda üç balkonu var. ama temizlemesi var bunun :KK70:
bilmiyom zemi katta serin bide camdan çaydanlık veriyom bahçede çay içiyoruz genelde:KK70:

Ay yeter ki kapıcı olsun razıyım elimde çöp taşımaktan yıldım resmen her mahallede bir tane çöp kovası var
kapıcı mühim tabi yaa, bizim sitede de kapıcı var ama kapı kapı çöp toplamıyo mesela, her katta kova var ona dolduruyoz, onu topluyolar

Merhaba hanımlar yeni bir eve taşınacağım az önce bir ev gördüm çok beğendim özellikleri şu
Havuzlu bir site
Yüksek değil alçak binalar 3 er kat şeklinde
Kirası 3.800 aidat 300
Eşyaları çok çok yeni ve güzel muhtemelen ilk kiracı olacağım çoğu jelatinli elektronik eşyalar modern ( bunu özellikle belirttim çünkü elektronik eşyaları berbat eski bir evde çok yüklü elektrik faturası ödedim ve verim alamıyordum)
Muhafazakar bir konumda değil kiracıların çoğu öğrenci ve çalışan grup
Kapıcılı
Ulaşım yerlerine yakın
Giriş kat ve tek eksisi balkon yok

Diğer evlerde kiralar 3.000 ile 5.000 Bandında aidatlar 100-200 çoğunda kapıcı yok
Binalar yüksek binalar ve bende asansör fobisi var binebiliyorum ama sürekli düşcek elektrik gitcek diye kan ter içinde iniyorum
Balkonları var ferah
Eşyalar kimi iyi kimi nuh neviden kalma
Bir kısmı modern görünse de aile apartmanı diye özellikle belirtiyorlar ben gece hayatı olan biriyim giriş çıkış çok sorun olacak biliyorum ve aile apartmanında bir kere oturdum yalnız bir kadına öcü gibi bakıyorlar
Beğendiğim eve benzeyen daha rahat yerlerde binalar hep loft ve ben daha önce loftta yaşadım eksisi çok biri wc kullanmak istese resmen yatak odasından geçip gidiyor mahremiyet yok kapı falan yok tek kapı wc kapısı ama kocaman iki balkonu var

Hangisini tercih etmeliyim bilmiyorum çok kararsızım daha önce balkonsuz evde oturdum yokluğunu hiç aramadım
Balkonlu evde de oturdum yine giriş kattı evime bir kere balkondan girmişlerdi kapıyı kırıp
Ve hiç öyle balkon keyfi yaptığımı hatırlamıyorum ama diğer dairelerin balkonu o kadar güzel ki heveslendim resmen masa sandalye koyar kahvaltı yaparım şu bu diye karar veremiyorum yarına kadar karar vermem gerek bir yandan diyorum kızım giriş katta balkon mu olur saçmalama bana bir el atın avantajı dezavantajı nedir yardımcı olun
Ben balkonsuz evde yapamam ama sizin için sorun değilmiş. İdare edersiniz gibi.

Ben balkon aramam şu an evimde bir açık bir kapalı teras var, açık terası yaz boyunca iki kere kullanmışımdır ancak. O yüzden bence eksi değil açık alan bulunmaması. Fakat gürültü olması dolayısıyla giriş katı istemezdim, sizin için sorun değil ama galiba. Ve asansör fobiniz varmış. O yüzden yükseklik tercih etmezsiniz zaten. Yani ilk seçenek sizin için daha uygun görünüyor. Ve komşular da önemli gerçekten. Ev alma komşu al lafı doğru bir saptama o sebeple ilk ev diyorum

Büyük şehirlerde zaten balkonsuz yapıyorlar yeni binaları. Balkonun tadını çıkarmak için düzenli yıkamak, rahat sandalye koltuk vs koymak gerek. Evde çok vakit geçirmiyorsanız balkon ekstra iş bence. Ne olursa olsun ben yeni evi tercih ederdim.

Balkonsuz evde yaşıyorum. Sorunları: 1- çamaşırı evde çamaşırlıkta kurutmak, 2- çöp kovası evin içinde duracak, 3- sigara içiyorsam ya da içen biri gelince büyük sorun, pencerenin yanına tünemek zorunda kalıyor buna rağmen ev duman oluyor

Balkonsuz evde yaşayamam, çamaşır asacağım, çiçeklerim olacak, kedim hava alacak, sabah nefes egzersizi yapacağım. Pandemi de balkon çok işimize yaradı, eskiden üç balkonum vardı, kentsel dönüşümden sonra teke düştü ve küçük bir balkon oldu ama yine de vazgeçemem. Yaz akşamları da işe yarıyor gece serinliğinden faydalanıyorum. Gerekçelerimden çamaşır kurutmanın ve serinlemenin alternatifi var ama tercih etmiyorum
Mesela ben çiçek sevmem evde çok öyle bakamam da evcilim yok şu an ve gece böcek gelir diye korkup çıkamam ☹️ sadece bir anlık bir heves geldi ferah balkonları görünce bir de ahşap falan yerler çok güzel

Mesela ben çiçek sevmem evde çok öyle bakamam da evcilim yok şu an ve gece böcek gelir diye korkup çıkamam ☹️ sadece bir anlık bir heves geldi ferah balkonları görünce bir de ahşap falan yerler çok güzel
Tercih meselesi tabi
Balkonsuz evi seçerseniz çamaşır kurutma makinasına ihtiyacınız olacak, eşyalar arasında var mı

Tek sorun çamaşır olur. Bina dışına çamaşırlık falan yapılabiliyor mu ?

diğer taraftan çiçek v.s. için balkon tercih etmek isterseniz cam önüne çiçekler küçük bir masa 2 sandalye işinizi görecektir.

balkon kadar olmasa da idare eder sonuçta 7/24 - 365 gün balkonda yaşamıyor kimse

Tek sorun çamaşır olur. Bina dışına çamaşırlık falan yapılabiliyor mu ?

diğer taraftan çiçek v.s. için balkon tercih etmek isterseniz cam önüne çiçekler küçük bir masa 2 sandalye işinizi görecektir.

balkon kadar olmasa da idare eder sonuçta 7/24 - 365 gün balkonda yaşamıyor kimse
Sanmıyorum izin vereceklerini de verseler de ben yapmam çünkü mandal izi sevmiyorum balkonda da çamaşırlıkta kurutuyorum
Çiçek falan hiç sevmem

X