• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Balkabaklı Çorba-Rüzgarın Annesi Sponsorluğunda

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Bittercoffee

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Mart 2016
6.641
13.447
248
Merhabalaaarr 😊 bebişlerinize muhteşem besleyicilikte ister yemek ister çorba olarak tükettirebileceğiniz bir tarifle geldim.

Balkabağı antioksidan özelliğinden dolayı bağışıklığı güçlendiriyor, vücudu mikroplardan koruyor ve iltihapların iyileşmesine katkıda bulunuyor. Zaten lifli yapısından dolayı kabızlık için de oldukça ideal bir besin. İçinde bi sürü mineral ve vitamin de var bildiğiniz üzere. Daha fazla uzatmamak için kısa kesiyorum bu kısmı 😀

Malzemelerimiz
İri 1 diş sarımsak
2 dilim balkabağı
1 küçük patates
1 orta boy soğanın çeyreği
3 yemek kaşığı kadar kuzu kıyma
1 çay kaşığı tereyağı
1 bardak su + 5 küp et suyu (eğer çorba değil de taneli yemek olarak tükettirecekseniz yarım bardak su ve 5 küp et suyu kullanmanız yeterli. Et suyu kullanmayanlar için 1 bardak su yeterli)
P_20190329_183206_p.jpg

soğanımızı ve sarımsağımızı rendenin minik tarafıyla rendeliyoruz. Tenceremize tereyağımızı alıp eritiyoruz üzerine rendeliğimiz soğan ve sarımsağımızı ekleyip kokusu çıkana kadar çeviriyoruz
P_20190329_183647_p.jpg

sonra kıymamızı ekliyoruz
P_20190329_184210_p.jpg

suyunu salıp çektikten sonra küp küp doğradığımız balkabaklarımız ve patateslerimizi ekliyoruz.
P_20190329_184252_p.jpg

hemen üstüne 1 bardak suyumuz ve et suyu küplerimizi ekliyoruz
P_20190329_184431_p.jpg
P_20190329_184334_p.jpg

kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp yarım saat pişiriyoruz.

Benim oğlum kıymayı çok diri ağzına geldiğinde yemiyor o yüzden ben blendırdan geçirdim. Diğer sebzeleri taneli ve pütürlü tükettiği için sakınca görmedim.

Veee çorbamız hazır.. Minik gurmem kokuları alınca huysuzlandı ve tam soğumasını bile beklemeden hüpletti😁 şifa olsun tüm kuzucuklaraaa 😊
P_20190329_190547_p.jpg

P_20190329_190532_p.jpg

bu arada 7 aydan itibaren bebekleriniz tüketebilir.. Sevgiler ❤
P_20190329_210921_p.jpg

Son düzenleme:
Bunu ben bile içerim mmhh. Ellerinize sağlık, Rüzgarcığı öpün yerime. Başarılar :)

Bunu ben bile içerim mmhh. Ellerinize sağlık, Rüzgarcığı öpün yerime. Başarılar :)
tuzsuz haliyle bile çok lezzetliydi itiraf edeyim ben de içtim 😀 tavsiye ederim yani.. Çok teşekkür ederim desteğin için tanıdık bir dostu görmüş gibi hissettim :) uyandığında kocaman öperim seve seve 😊

tuzsuz haliyle bile çok lezzetliydi itiraf edeyim ben de içtim 😀 tavsiye ederim yani.. Çok teşekkür ederim desteğin için tanıdık bir dostu görmüş gibi hissettim :) uyandığında kocaman öperim seve seve 😊

Ben de tanıdık ismi görünce koştum geldim bakmaya :)

Back
X