Çorbalar Balkabağı Çorbası -Sütaş Süt Sponsorluğunda

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.415
43.901
798
Merhaba arkadaşlar tesadüfen net de keşfettiğim ve bayılarak yediğim bir çorba. Hatta çorbalar benim en sevdiğim şey

Malzemeler

1 dilim soyulmuş balkabağı
1 orta boy soğan
1 havuç
3 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
3-4 su bardağı tavuk suyu (kullanmıyorsanız su ve bulyon)
tuz
karabiber

Soğanlarımızı yemeklik şekilde doğrayıp kavuruyoruz.

Ardından sarımsaklarımızı ve havuçlarımızı da ekleyip soğanlarımız pembeleşene kadar kavuruyoruz.

Ufak ufak doğradığımız ve yıkayıp süzdüğümüz kabaklarımızı da ekliyoruz. kabakları bir kere çevirip yumuşayana kadar kapağını kapatıyoruz pişirmeye bırakıyoruz.

Ardından tuzunu ekliyoruz.

Ve arzuya göre tavuk suyunu ekleyip kapağını kapatarak havuçlar yumuşayana kadr pişiriyoruz (kullanmıyorsanız normal su ve bulyon 3-4 bardak su da yeterli)

yumuşayınca blendardan geçirip tuzuna bakıyoruz. Kıvamı mercimek çorbası kıvamında olmalı ne çok sulu ne çok koyu.

sütünü ekliyoruz. (burada önemli olan pastorize süt ise direk ekleniyor. kesilme ihtimali yok ancak açık süt kullanılacak ise bu haşlama yöntemi denilen sütün ılıtılıp ayrı bir kapta çırpılarak az miktarda çorba ile karıştırılma işlemi yapılarak eklenmeli )

Ve Afiyet Olsun...

Son düzenleyen: Moderatör:
Eline sağlık canım balkabagini hep tatlı olarak biliriz çorbasini hiç görmemiştim :) başarılar dilerim

Ellerine sağlık canım çok güzel bir çorba oğluma yapmıştım bizde yedik harika Bi tat başarılar dilerim

ellerine sağlık hiç balkabağını çorbası içmedim açıkcası merak ettim tadını başarılar diliyorum

Ellerine emeğine sağlık tadını çokkkk merak ettim yapacağım bunu canim Başarılar

Hiç balkabağı çorbası içmedim, çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım, başarılar dilerim

Ellerine sağlık başarılar dilerim :)

ellerine sağlık hiç balkabağını çorbası içmedim açıkcası merak ettim tadını başarılar diliyorum

Elinize saglik basarilar.

Ellerine emeğine sağlık tadını çokkkk merak ettim yapacağım bunu canim Başarılar

Hiç balkabağı çorbası içmedim, çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım, başarılar dilerim

teşekkür ederim kızlar tadı çok lezzetli :)

Bu yarışma için aklımdaki tariflerden birisi balkabağı, havuç ve portakal içeren bir çorbaydı. Sonra çok mu tatlımsı olur acaba boşa gitmesin malzemeler diye düşünüp vazgeçmiştim.

Şimdi senin tarifinde de balkabağı olduğunu görünce bir cesaretlendim. Yarışma için yapmam ama yapar bir denerim kesin. Ellerine sağlık

Ellerinize sağlık, başarılar bol şans

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…