Bebek Beslenmesi balık çorbası tarifi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım soğan havuc patates kereviz yapragı ile birlikte kaynat, blendırdan gecir

somon koftesıde yapabilirsin bebişe. kıyma yerıne balıgı koyuyosun kıyılmıs sekılde, yumurta, sogan rendesi, galeta unu, tuz karabıber yogur dolapta bıraz beklet kendıne gelsın. sonra az yaglı tavada kızart. somon zaten yaglı bı balık.

Ben de dün yaptım,çupra kullanarak.

Yarım çupra
yarım soğan
yarım havuç
çeyrek patates
1,2diş sarımsak (benim oğlum 2 yaşında,ben ekilyorum,sana kalmış)
çok çok az karabiber,azıcık tuz,yine azıcık kekik

önce tüm sebzeleri az yağda biraz soteleyip baharatları ve balığı ekle,üzerine su,fazla değil,üzerini örtecek kadar.kısık ateşte kapak kapalı olarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişir,sonra balığı çıkarıp kılçıklarını ayıkla,balık etlerini tekrardan tencere ekleyip blendırdan geçir.

Bir kasede 1yumurta sarısıyla 1çorba kaşığı limon suyu ve 1silme tatlı kaşığı unu çırparak terbiyesini hazırla,azar azar karıştırarak tencereye ekle,kaynat.

En son üzerine 1tatlı kaşığı zeytinyağı ekle

ben 9 aylık kızıma somon balığı aldım nasıl pişirebilirim arkadaşlar

Merhaba bende bizimkilere somon balığı çorbası çok yapıyorum tarifini vereyim.
Somon balığının kuyruk kısmını değilde kemikli kısmını alıyorum(her ette olduğu gibi bununda keimğinde faydası diye) 2 parça yeterli oluyor haşlıyorum öncelikle sonra kenara soğumaya alıyorum ve bu arada tereyağ veya zeytinyağında un kavuruorum üzerine yavaşça suyunu ekleyip içine rendelenmiş havuç ve ardından ayıklayıp ufaladığım balıkları ekliyorum. En son ince doğranmış dereotunu atıyorum ve birazdaha pişip ocaktan alıyorum.Siz isteğe göre tuz ve baharatlarını ekleyebilirsiniz. Ben tuz ve az karabiber ekliyordum..

Back