- 28 Mayıs 2015
- 7.524
- 27.772
- 548
- Konu Sahibi Minik Duduklu Tencere
Ellerine emeğine sağlık canım başarılar dilerim

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
mune ablayi cagirsaydin ya cimbiz onun isiKankim çok teşekkür ederim
cımbızla tek tek uğraştım zor oldu bir daha yaparmiyim hayır![]()
Teşekkür ederim şans hepimize inşallah :)))Ellerine sağlık cımbızlı güzelYarışmada bol şanslar diliyorum
![]()
En çok ihtiyacım olan şeyTeşekkür ederim şans hepimize inşallah :)))
Baklavalar sobiyetler den korkarken birde künefe çıktı başımızaEn çok ihtiyacım olan şey![]()
Korkudan bakamadim. Bildirim gelmiş yeni. Şimdi bakacağımBaklavalar sobiyetler den korkarken birde künefe çıktı başımıza![]()
Korkudan bakamadim. Bildirim gelmiş yeni. Şimdi bakacağım![]()
Fenalardayim. Yorum bile yapamadım,nutkum tutuldudil altı Alda git
![]()
Efsane olmuş :))Fenalardayim. Yorum bile yapamadım,nutkum tutuldu![]()
Çıkışlar neredeydiEfsane olmuş :))
Elerine sağlık nefis görünüyor yarışmada başarılar diliyorum![]()
ellerine saglik cnm cok farkli bi tarif olmus cimbiz olayi ayri mikemmelbasarilar dilerim bol sans
![]()
Ellerine sağlık canım ilk defa gördüm bu tarifi ama yemesem de canım istedi şimdiSelam hanımlar bugünkü tarif ilk defa yaptığım bir tarif
Verilen tarife uydum bakalım beğenecek misiniz
Eki Görüntüle 2249976 Eki Görüntüle 2249934 Eki Görüntüle 2249935
Öncelikle kabimiza margarin ,yumurta ve sıvı yağ i alıyoruz ..
Margarin i ezerek karistiriyoruz ...
Eki Görüntüle 2249936
Sonrasında kabartma tozu ,vanilya ,irmigi ekleyerek karıştırıyoruz unu azar azar ekleyerek devam edin bazı unlar daha sert veya yumuşak yapabiliyor
Eki Görüntüle 2249937
Şekil alabilecek kadar yumuşak olmalı çok sert bir hamur olmasın ben 3 su bardağı koydum yeterli oldu
Hamur kıvamı aldıktan sonra portakal büyüklüğünde bir parça ayrılır hamurdan başka bir kaba Eki Görüntüle 2249938
Ayrılan hamura ceviz kavrulmuş kadayıf ve tarçın eklenerek karıştırılır Eki Görüntüle 2249940 Eki Görüntüle 2249942 iyice karıştıralan iç harcimiz hazır Eki Görüntüle 2249943
İçimiz hazırladıktan sonra şekil vermeye başlıyoruz
Beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp avuç genişliğinde açıyoruz iç harcından fındık büyüklüğünde alıp içine koyuyoruz ..Eki Görüntüle 2249944
Yuvarlayip üzerine temiz kullanılmamış bir cımbız yardımı ile petek görüntüsü veriyoruz Eki Görüntüle 2249945
Cımbız ile belli bir sıra gidiyoruz paralel olarak tekrar aynı işlemi yapıyoruz Eki Görüntüle 2249947
Bu işlemi su şekilde de yapabiliriz
Portakal büyüklüğünde hamur alıp iki -3 parmak genişliğinde açiyoruz içine harç koyup yuvarlyoruz Eki Görüntüle 2249980
Eki Görüntüle 2249948
Hazır olan tatlimizi 200 derece de üstü kızarana kadar pişirmeye bırakıyoruz
Bu sırada su ve şekeri karıştırıp ocagimiza koyuyoruz Eki Görüntüle 2249949
Serbeti 10 dakika kaynatıp ateşten alıyoruz kaynama işlemi bitince içerisindeki limon u da çıkaralım ....
Firindaki tatlının ilk sıcağı çıkınca ve şerbet el değecek kadar sıcak olmalı tatlimizi üzerine dokuyoruz ben bu asamanin foto çekmeyi unutmuşum
Ve tatlımız servize hazir
Eki Görüntüle 2249952 Eki Görüntüle 2249955
Eki Görüntüle 2249950 Eki Görüntüle 2249967 Eki Görüntüle 2249968 Eki Görüntüle 2249969 Eki Görüntüle 2249971
Evet herşey el emeği olsun istedimMinik o yazı senin mi çok güzel
Bu tarifi görmüştüm hoşuma gitmişti bende deneyeceğim.
Ellerine sağlık sende çok güzel yapmisin başarılar diliyorum![]()
Harikaaaa❤❤❤❤❤ elinize saglik
Ellerine sağlık canım ilk defa gördüm bu tarifi ama yemesem de canım istedi şimdiÇok leziz gözüküyor,başarılar dilerim canım.
![]()