Tatlı Tarifi Bal peteği tatlısı -bizim margarin sponsorluğunda

Minik o yazı senin mi çok güzel😊
Bu tarifi görmüştüm hoşuma gitmişti bende deneyeceğim.
Ellerine sağlık sende çok güzel yapmisin başarılar diliyorum 💕😘

Selam hanımlar bugünkü tarif ilk defa yaptığım bir tarif

Verilen tarife uydum bakalım beğenecek misiniz :KK66:
Eki Görüntüle 2249976 Eki Görüntüle 2249934 Eki Görüntüle 2249935

Öncelikle kabimiza margarin ,yumurta ve sıvı yağ i alıyoruz ..
Margarin i ezerek karistiriyoruz ...
Eki Görüntüle 2249936

Sonrasında kabartma tozu ,vanilya ,irmigi ekleyerek karıştırıyoruz unu azar azar ekleyerek devam edin bazı unlar daha sert veya yumuşak yapabiliyor
Eki Görüntüle 2249937
Şekil alabilecek kadar yumuşak olmalı çok sert bir hamur olmasın ben 3 su bardağı koydum yeterli oldu :KK66:

Hamur kıvamı aldıktan sonra portakal büyüklüğünde bir parça ayrılır hamurdan başka bir kaba Eki Görüntüle 2249938

Ayrılan hamura ceviz kavrulmuş kadayıf ve tarçın eklenerek karıştırılır Eki Görüntüle 2249940 Eki Görüntüle 2249942 iyice karıştıralan iç harcimiz hazır Eki Görüntüle 2249943

İçimiz hazırladıktan sonra şekil vermeye başlıyoruz

Beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp avuç genişliğinde açıyoruz iç harcından fındık büyüklüğünde alıp içine koyuyoruz ..Eki Görüntüle 2249944

Yuvarlayip üzerine temiz kullanılmamış bir cımbız yardımı ile petek görüntüsü veriyoruz Eki Görüntüle 2249945

Cımbız ile belli bir sıra gidiyoruz paralel olarak tekrar aynı işlemi yapıyoruz Eki Görüntüle 2249947
Bu işlemi su şekilde de yapabiliriz
Portakal büyüklüğünde hamur alıp iki -3 parmak genişliğinde açiyoruz içine harç koyup yuvarlyoruz Eki Görüntüle 2249980
Eki Görüntüle 2249948
Hazır olan tatlimizi 200 derece de üstü kızarana kadar pişirmeye bırakıyoruz

Bu sırada su ve şekeri karıştırıp ocagimiza koyuyoruz Eki Görüntüle 2249949

Serbeti 10 dakika kaynatıp ateşten alıyoruz kaynama işlemi bitince içerisindeki limon u da çıkaralım ....

Firindaki tatlının ilk sıcağı çıkınca ve şerbet el değecek kadar sıcak olmalı tatlimizi üzerine dokuyoruz ben bu asamanin foto çekmeyi unutmuşum :KK43:

Ve tatlımız servize hazir
Eki Görüntüle 2249952 Eki Görüntüle 2249955
Eki Görüntüle 2249950 Eki Görüntüle 2249967 Eki Görüntüle 2249968 Eki Görüntüle 2249969 Eki Görüntüle 2249971
Ellerine sağlık canım ilk defa gördüm bu tarifi ama yemesem de canım istedi şimdi:confused:Çok leziz gözüküyor,başarılar dilerim canım.:KK200:

Minik o yazı senin mi çok güzel😊
Bu tarifi görmüştüm hoşuma gitmişti bende deneyeceğim.
Ellerine sağlık sende çok güzel yapmisin başarılar diliyorum 💕😘
Evet herşey el emeği olsun istedim 🤭🤪
Harikaaaa❤❤❤❤❤ elinize saglik

Çok teşekkür ederim
Ellerine sağlık canım ilk defa gördüm bu tarifi ama yemesem de canım istedi şimdi:confused:Çok leziz gözüküyor,başarılar dilerim canım.:KK200:

Teşekkür ederim canım senin baklava kadar olamam ama artık sonuncu da lazım demi ama 🤭

Back
X